Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

WWW.DANAS.RS

Buduća češka vlada pet stranaka desnice i centra ne želi da uvodi obaveznu vakcinaciju Čeha protiv kovid-19 iako je u utorak...

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, -Владимир- рече

Колико сам чуо, Немачка је јако добро организована и ефикасна држава. Што значи да се не разбацују ресурсима. Ако имају 30400 кревета, и довољан број одговарајућег добро плаћеног медицинског особља, значи да им је толико кревета потребно. Нагли прилив болесника ставља цео систем под тензију. Посебно особље, чији број није лако повећати као што је лако набавити респираторе. Плус, ковид болеснике није могуће просто додати у било који слободан кревет у било коју слободну болницу. Мора да постоје одвојене установе само за њих, са својим посебним ограниченим  капацитетима који морају да се унапред испланирају. Није ствар да не могу да додају, већ да не могу лако и брзо да обезбеде додатне капацитете .

Ја искрено мислим да они уопште немају проблем ни са капацитетима нити са чиме другим, само бирократе и медији преувеличавају да би стимулисали оних 30 % који се нису вакцинисали да се вакцинишу

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Ali to sve zvuči samo kao: Ne priznajem ni jedan podatak koji mi se ne dopada. Svako ko tvrdi da je od kovida umrlo više ljudi nego što sam ja zamislio da je umrlo, sigurno laže...

Sasvim netacno. Lepo sam napisao od koga i zasto ne uzimam nikakve "informacije".

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Avocado

A sto se tice lekara koji nesto napisu... prosle godine, doktorka koja me lecila morala je da napise da sam povracao od lofocina (iako nisam, a jesam od njega imao druge odvratne tegobe, jer je kao otrov) da bi mi promenila lek. Ona je od nekud imala direktivu da lofocin utrpava pacijentima sve dok ovi ne pocnu da povracaju od njega.

Kad sam posle pricao rodjaki u Murici o svemu tome, koja je btw. prof. dr. medicine i dipl. farmacije, zgranula se i pitala "pa da l` su normalni, sto vam to daju???" Znaci, lepo je vrisnula kad je cula sta smo pili ja i jos neki.

Tako da, brat, danasnja Srbija i istinitost i moralnost ne stoje u istoj recenici. Napisao nesto doktor... taj me isti salje u privatnu laboratoriju da proverim insulin s recima "to se radi samo tu", da bi ja brzo saznao da se to isto radi na jos nekoliko mesta, ukljucujuci i drzavnu bolnicu (gde je to dzabe, a ovamo je oko 50e).

Da, naravno da znam za jos dosta ovakvih primera, ali i ovaj je sasvim dosta ako ces da drzis oci otvorene.

Ne, u ovakvim situacijama takvima ne verujem nista.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Ne znam stvarno... ja da sam antivakcer bio bih veoma iznenađen okolnošću da je novi soj opet sasvim slučajno nastao u mahom nevakcinisanoj populaciji...

I sta kazes... ne mislis ti o nama drukcijeg misljenja da smo antivakcinasi? Dobro je da je tako, ne znam kako bi pisao da mislis.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Дејан рече

Како су могли да знају кад нису резултати још били стигли, често су хипотезе у пракси биле оборене. Није реално очекивати да ће широке народне масе то разумети. Маса хоће све, сада и одмах, а то никада тако није функционисало. 

Ја сам лично доживео да ми људи говоре да сам ја вакцинисан и да сам зштићен , а врх манипулације је када кажу да сам то урадио из страха.

Ја их само питам, а где су то прочитали да су вакцинисани 100% заштићени.

Гледамо исту телевизију, исти кризни штаб, исте стручњаке, исте новине и текстове у њима, а чујемо све различито, исти текст другачије читамо и сл. Већих манипулатора од антиваксерс нема.

Оно што јесте замерка са моје стране је та да сваки извештај о Ковиду је требао да дође од лекара након 12 сати смене, а не од наперлитаних и нашминканих политичких фигура.

Vidi, meni je ovo jako naivno. Ako nisu znali i nisu bili sigurni nisu trebali da dizu vakcinu u nebesa, nego lepo da kažu ovo je za sad najbolje što imamo. Pošteno. Činjenica da bi onda ljudi sumnjali ali i ovako sumnjaju. Drugo kada je već utvrdjeno da vakcina nije efikasna, ne odustaje se od terora nad ljudima. Negde većeg, negde manjeg.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, obi-wan рече

@Avocado

A sto se tice lekara koji nesto napisu... prosle godine, doktorka koja me lecila morala je da napise da sam povracao od lofocina (iako nisam, a jesam od njega imao druge odvratne tegobe, jer je kao otrov) da bi mi promenila lek. Ona je od nekud imala direktivu da lofocin utrpava pacijentima sve dok ovi ne pocnu da povracaju od njega.

Kad sam posle pricao rodjaki u Murici o svemu tome, koja je btw. prof. dr. medicine i dipl. farmacije, zgranula se i pitala "pa da l` su normalni, sto vam to daju???" Znaci, lepo je vrisnula kad je cula sta smo pili ja i jos neki.

Tako da, brat, danasnja Srbija i istinitost i moralnost ne stoje u istoj recenici. Napisao nesto doktor... taj me isti salje u privatnu laboratoriju da proverim insulin s recima "to se radi samo tu", da bi ja brzo saznao da se to isto radi na jos nekoliko mesta, ukljucujuci i drzavnu bolnicu (gde je to dzabe, a ovamo je oko 50e).

Da, naravno da znam za jos dosta ovakvih primera, ali i ovaj je sasvim dosta ako ces da drzis oci otvorene.

Što se lekara tiče, dešava se da neće da te prime sa antigenskim testom, negativni, nego mora pcr. A sa antigenski možeš da udješ u masu stranih država a ne može kod lekara opšte prakse. Ludilo.

Подели на овим сајтовима

RUMBLE.COM

Novo i prošireno izdanje filma Prevareni, sa novim slučajevima poznatih Srba umrlih nakon vakcinacije. Istina o vakcinaciji protiv...

шта је ово...како....зашто? 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

@obi-wan

Na temu kompetentnosti lekara , ocena performansi njihovog

rada, evaluacije učinaka i tako dalje...

Postoji sijaset radova koji govore o tome da je 20-60% uzroka smrti
na svetskom nivou potpuno arbitraran i ne odgovara pravom uzroku.
Utvrđeno posle nezavisne provere i uvida u med. dokumentaciju preminulog.
(koji je u svakoj nacionalnoj državi uređen nekim internim dokumentom,
znači to što je propisano, ne primenjuje se konzistentno, da bi čak i
na nivou pojedninačnog lokalnog javnog zdravstva moglo da da neku osnovu
za istraživanje i formiranje politike javnog zdravlja prema tome).

A tek poredjenja na međunarodnom nivou ....

(SAD, Meksiko, Norveška, Pakistan, Indija, Ujedinjeno Kraljevstvo...

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20486816/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23588178/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23738521/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28081064/
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/0033354917736514?journalCode=phrg#bibr15-0033354917736514
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16324191/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19726105/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22474486/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19531306/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Sasvim netacno. Lepo sam napisao od koga i zasto ne uzimam nikakve "informacije".

Od koga uzimaš podatke o ukupnom broju umrlih?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

@Avocado

Svega ima... baš u svakoj profesiji... što i dalje ne znači da lekari kao celina nemaju pojma ili da masovno namerno lažu u umrlicama...

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Avocado рече

Od koga uzimaš podatke o ukupnom broju umrlih?

Ne uzimam niotkud, jer nemam nikakav pouzdan javni izvor za sam broj. Ali nisam pecinski covek, krecem se sasvim dovoljno medju ljudima u gradu srednje velicine da bih mogao da uvidim sta se tu kod mene zbiva. Imam prijatelje koji su preminuli od virusa, za njih mogu itekako da potvrdim da je bas to - to. Dakle, stari, dobri prijatelji, jesu preminuli od ovog virusa.

Ali ako prihvatimo da su cifre koje ti smatras za prave stvarno tacne, onda bi kod mene u gradu trebalo da bude vise od 1000 preminulih bas od virusa. Ni najcrnji crnjakovici koje znam, koji redovno mrace licno ili javno, nisu nikad pomenuli nesto ni blizu te cifre. Ja sam covek koji se krece po Crkvi, jer sam ucitelj Crkve. 1000 novih sa`rana?!?! Pa to bi bilo vec toliko javno, da bi do sad na sve strane brujale usi svima samo o tome. Nije bilo nista ni blizu takve cife. Ma ni daleko, kamoli blizu. Neuporedivo, neuporedivo manje. Sad, jedino ako smo mi ovde neki specijalni slucaj, sta li vec.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...