Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 6 часа, haveaniceday рече

Posto u izboru nema Sv.Vasilija ... moj objektivni moral kaze da treba da biras najbolji izbor, jer ce izbor koji ti ne doneses biti donesen u tvoje ime. Ako je recimo u pitanju Donald Trump covek koji je malo ovako a-hole i laze, protiv Hilary Clinton - zena kojoj su ruke krvave do laktova... i logicno da treba da se izabere Donald Trump.... 

Hmmm... mogao bih se kladiti da si u prethodnoj poruci napisao da političari treba da budu a-holes i da ne treba da se izvinjavaju za laži... a ne da je Tramp samo bolji (ili manje loš) izbor od Hilari Klinton...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 5.9.2020. at 17:42, haveaniceday рече

Sa obzirom da gel za dezifekciju verovatno sadrzi alkohol.. normalno da ne treba da se namazes gelom za dezifekciju po licu, i jos izadjes na sunce.. logicno je da ce da se "zapali"... kada na to dodas masti koje postoje na licu, i isusivanje koze hahah ova je bas debil... 

Da, sadrži alkohol i to ne bilo kakav već prema propisima najmanje 60-70%. procentni da bi imao taj ispravan učinak i usmrtio korona virus. Takvom alkoholu se ovdje u Češkoj kaže "líh".  Čistý líh je 99%. 

https://www.google.com/search?q=čistý líh

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, haveaniceday рече

Sa obzirom da gel za dezifekciju verovatno sadrzi alkohol.. normalno da ne treba da se namazes gelom za dezifekciju po licu, i jos izadjes na sunce.. logicno je da ce da se "zapali"... kada na to dodas masti koje postoje na licu, i isusivanje koze hahah ova je bas debil... 

Joj I ja sam, da uvek se mažem po licu da ubijem sve biruse

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, sanja84 рече

Joj I ja sam, da uvek se mažem po licu da ubijem sve biruse

Ali ne ideš tako friško namazana paliti svijeće ili plinski šporet (ili na drva)! Ili cigarete upaljačem ili šibicama.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Оваквим катастрофизмом и намерним ширењем панике и параноје уништиће и оно мало поверења што је остало код људи у науку и медицину. Бојим се да уопште нису свесни шта раде.

http://rs.n1info.com/Vesti/a637269/Koronavirus-novi-talas-neizbezan-imunolog-Dusan-Popadic.html?fbclid=IwAR0bKMYKZxjDiV0zGz6J6Bxfajg7drWYQqm8rBh_-O9SkuCD7LqoZsNvEkU

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, GeniusAtWork рече

Оваквим катастрофизмом и намерним ширењем панике и параноје уништиће и оно мало поверења што је остало код људи у науку и медицину. Бојим се да уопште нису свесни шта раде.

http://rs.n1info.com/Vesti/a637269/Koronavirus-novi-talas-neizbezan-imunolog-Dusan-Popadic.html?fbclid=IwAR0bKMYKZxjDiV0zGz6J6Bxfajg7drWYQqm8rBh_-O9SkuCD7LqoZsNvEkU

Ово је тачно:

Цитат

“U bioskopima ljudi ćute i gledaju film. Mnogo su opasnije neke situacije gde se ljudi kreću, skaču, deru se, tada izbacuju više virusa iz sebe i to je veći rizik za zaražavanje. U biskopu sede na svakom drugom sedištu, ćute, sede s mirom, to nije tako strašno, mogu čak da imaju i maske – to im ne smeta za gledanje filma”, objašnjava Popadić.

Иначе, текст је ОК ако нисам нешто пропустио, наслов је намерно катастрофичан.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече
Цитат

“U bioskopima ljudi ćute i gledaju film. Mnogo su opasnije neke situacije gde se ljudi kreću, skaču, deru se, tada izbacuju više virusa iz sebe i to je veći rizik za zaražavanje. U biskopu sede na svakom drugom sedištu, ćute, sede s mirom, to nije tako strašno, mogu čak da imaju i maske – to im ne smeta za gledanje filma”, objašnjava Popadić.

Па и у авионима исто тако седе књавају, али да  се каже путницима да има да ћуте ћутали би. Као што се сада обавезно траже маске на лету. Могу то авио компаније да спроведу без проблема. Међутим неко је био баш паметан па је унакзаио авио саобраћај и још неке тако привредне гране.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Па и у авионима исто тако седе,књавају не баш као у биоскопу али да  каже путницима да има да ћуте ћутали би. Као што се сада обавезно траже маске на лету. Могу то авио компаније да спроведу без проблема. Међутим неко је био баш паметан па је унакзаио авио саобраћај и још неке тако привредне гране.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

Pa nije baš ni toliko katastrfoalan. Ovo su neke reane cifre koje će vjerovatno iskočiti, kao isvake sezone sa drugim virusima što skaču. Bilo bi mnogo gore da su predviđali neku veliku smrtnost ili da će virus podivljati do krajnih granica ...ali predviđanja oko samih slučajeva i nije toliko mnogo strašana, i u neku ruku je opominjuća. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Pa nije baš ni toliko katastrfoalan. Ovo su neke reane cifre koje će vjerovatno iskočiti, kao isvake sezone sa drugim virusima što skaču. Bilo bi mnogo gore da su predviđali neku veliku smrtnost ili da će virus podivljati do krajnih granica ...ali predviđanja oko samih slučajeva i nije toliko mnogo strašana, i u neku ruku je opominjuća. 

Postoji mogucnost da smo krenuli da sticemo kolektivni imunitet, i da nece biti nista od toga. Svuda pada smrtnost a skace broj zarazenih jer povecavaju kolicinu testiranja, te se vide "prave brojke" zarazenih i konacno su ukljuceni i oni asimptomaticni ili sa jako blagim simptomima.

Moji prijatelji (momak i devojka) su imali kijavicu, otisli su da se testiraju svi oni i kompletne njihove porodice svi su imali samo kijavice sa izuzetkom jednog momka koji je imao i temperaturu. 

Covid je mnogo manje opasan nego sto ga predstavljaju, sasvim sam siguran u to. Postoji mogucnost da sam ga i ja prelezao, jer sam imao kijavicu jedno vreme i par dana kaslja, a prodavacica u prodavnici gde kupujem je imala kovid, takodje kijavica i par dana kaslja. 

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, haveaniceday рече

Postoji mogucnost da smo krenuli da sticemo kolektivni imunitet, i da nece biti nista od toga. Svuda pada smrtnost a skace broj zarazenih jer povecavaju kolicinu testiranja, te se vide "prave brojke" zarazenih i konacno su ukljuceni i oni asimptomaticni ili sa jako blagim simptomima.

Moji prijatelji (momak i devojka) su imali kijavicu, otisli su da se testiraju svi oni i kompletne njihove porodice svi su imali samo kijavice sa izuzetkom jednog momka koji je imao i temperaturu. 

Covid je mnogo manje opasan nego sto ga predstavljaju, sasvim sam siguran u to. Postoji mogucnost da sam ga i ja prelezao, jer sam imao kijavicu jedno vreme i par dana kaslja, a prodavacica u prodavnici gde kupujem je imala kovid, takodje kijavica i par dana kaslja. 

Teško da je ta mogućnost još na tapetu. To se može desiti brzo ako bi smo krenuli normalno da živimo kao prije epidemije, i da uz velike žrtve dođemo do tog kolektivnog imuniteta. 

Cijeniš da je broj testova uzrok? A kako to da Srbija ima ispod 100 oboljelih dnevno, 5 više testira nego onda kada je ima po 200 ili 300? Nije da će biti da je do testiranja. 

Testirao sam se i ja, kad mi je sestra imala,...i nisam razvio antitijela...Pokušaću opet uskoro samo dok prođu ove gužve zbog godišnjih odmora. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Не знам, не капирам одакле он зна да ће сигурно "као шамар" бити трећег таласа (ако се људи придржавају прописа, зашто би било?), да број заражених неће прелазити 400 дневно (толико је иначе било на врхунцу овог другог, летњег - опет, откуд то може да зна?), да ће трајати дуже од претходних таласа (видовит?) и да вакцине неће бити код нас до 2022 (већ је изашла руска, а до краја године треба да почне са производњом и она енглеска, тзв. оксфордска; а вероватно ће идуће године још брдо вакцина да се појави на тржишту).

Уз стандардну причу да смо ваљда нешто научили до сада, да смо променили свест и да зато не би требало да буде опет полицијског часа...иначе мени је оваква спика лакмус папир да одмах укапирам о каквим се ликовима ради ;) 

Не свиђа ми се уопште то вечито мрачење јер су људи већ поприлично на ивици живаца са овим - поготову због ситуације са децом сад кад је почела школска година - и овако само гурају људе у наручје разним теоретичарима завера, антивакцерима типа др Јоване и сличнима.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Justin Waters рече

Cijeniš da je broj testova uzrok? A kako to da Srbija ima ispod 100 oboljelih dnevno, 5 više testira nego onda kada je ima po 200 ili 300? Nije da će biti da je do testiranja. 

Testirao sam se i ja, kad mi je sestra imala,...i nisam razvio antitijela...Pokušaću opet uskoro samo dok prođu ove gužve zbog godišnjih odmora. 

Zato sto tada nije imala po 200 -300 nego po 1000 nedetektovanih\netestiranih (moja spekulacija).
Evo ti znamo za primer @Juanito koji je imao a nije se testirao uopste ( u holandiji ). 

Drugim recima broj ljudi koji su prelezali u srbiji i oboleli je mnogo mnogo veci od zvanicnih brojki. 

Za kolektivni imunitet treba otprilike oko 50 % populacije da razvije imunitet. Posle toga Ro se obrce oko 1. 

Ko sto mozes da vidis broj oblelih je u srbiji jako pao bez ikakvih intervencija.. samo maske, lepo vreme, vitamin d.... i (moja spekulacija) sve veci kolektivni imunitet. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...