Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

WWW.WBTV.COM

The parent was reportedly refusing to wear a mask when approached by an officer.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

Ииии најзад имамо званично признање да је број умрлих лажиран. Лично Кон изјавио да је у Београду од короне преминуло три пута више људи од званичне цифре. А ко је за то крив?

Наравно - информатичари и базе података :))) Нисте ваљда помислили свашта :ani_biggrin:

RS.N1INFO.COM

Epidemiolog Predrag Kon istakao je u emisiji Studio N1 Live da je Krizni štab saopštavao sve podatke koje je imao,...

Подели на овим сајтовима

On 22.9.2020. at 19:59, GeniusAtWork рече

Ово је већ стварно врло, врло забрињавајуће.

Или опозиција намерно шири јако опасне лажне вести, или стварно имамо посла са умоболницима на власти. Ово није стандардна спика "Вучић је ово-оно", ако је ово тачно онда се стварно ради о поремећеним особама које ће увући земљу у катастрофу.

Иначе, тренутно у Србији имамо двоцифрен број новозаражних сваког дана (на хиљаде тестираних!) и 1-2 умрла. Кризни штаб званично стално прича да је ситуација под контролом. И онда ово:

A pa to lazu.... ja sam procitao na nauci da drzava treba da bude zatvorena dok kompletna populacija ne bude potpuno imunizirana. :D 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, GeniusAtWork рече

Ииии најзад имамо званично признање да је број умрлих лажиран. Лично Кон изјавио да је у Београду од короне преминуло три пута више људи од званичне цифре. А ко је за то крив?

Наравно - информатичари и базе података :))) Нисте ваљда помислили свашта :ani_biggrin:

RS.N1INFO.COM

Epidemiolog Predrag Kon istakao je u emisiji Studio N1 Live da je Krizni štab saopštavao sve podatke koje je imao,...

Iskreno ne bi me cudilo kada vidim kakvi "informaticari" njima rade sisteme i ostalo. :))) 

Sto je najgore kada ne znas da li je istina ili laz..... da li sklanja odgovornost sa sebe i politicara ili stvarno imamo tako lose sisteme ... a oba su vrlo moguca. :D 

Nego sva sreca pa su svi ostali sem srba potpuno iskreni sa svojim brojkama i umrlih i zarazenih... posebno Kinezi..... :D 

Подели на овим сајтовима

On 25.9.2020. at 22:06, mario beloti рече
WWW.WBTV.COM

The parent was reportedly refusing to wear a mask when approached by an officer.

nije to nista... 

evo ovde u britaniji..

WWW.TELEGRAPH.CO.UK

Passengers on public transport in England are required by law to wear a mask, or face a £100 fine, unless they have a medical condition

Al sta ima veze o tome ce da cute ovi pravednici kao @cloudking sta ima veze sto ih hapse.. bolje to nego da ne nose maske... on je inace za slobodu.. tvrdi da je liberal.... al mora on da bude slobodan od budala koje ne nose masku po cenu toga da drzava hapsi i zatvara takve ljude... jer eto... neki starac moze da umre... 

liberalizam to je kada policija hapsi ljude koji ne nose maske.... klasican liberalizam.... ovakva ponasanja policije i zakona prema gradjanima su odlika liberalizma.. :D 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

nije to nista... 

evo ovde u britaniji..

WWW.TELEGRAPH.CO.UK

Passengers on public transport in England are required by law to wear a mask, or face a £100 fine, unless they have a medical condition

Al sta ima veze o tome ce da cute ovi pravednici kao @cloudking sta ima veze sto ih hapse.. bolje to nego da ne nose maske... on je inace za slobodu.. tvrdi da je liberal.... al mora on da bude slobodan od budala koje ne nose masku po cenu toga da drzava hapsi i zatvara takve ljude... jer eto... neki starac moze da umre... 

liberalizam to je kada policija hapsi ljude koji ne nose maske.... klasican liberalizam.... ovakva ponasanja policije i zakona prema gradjanima su odlika liberalizma.. :D 

Pa sta je ovo libertarijanac? :D:D :D  

PRIVATNI supermarketi ne dozvoljavaju ljudima da ulaze bez maske, pa kad se pojave ovakve budale oni lepo pozovu policiju. Znaci sad odjednom privatni objekti MORAJU da usluze svakog ko naidje? Znaci sad vise nema ono da "svako treba da ima slobodu da bira kog ce da usluzi"? Jeli bre? :D

Druga stvar... aj molim te bar u jednoj temi da nemamo tu desnicarsku  dramatiku i nemoj da lazes ljude. Niko od ovih ljudi sa klipova nije uhapsen zato sto ne nosi masku nego zato sto je odbio da se legitimise sluzbenom licu...

Sto se mene tice, bas lepo sto su ih uhapsili. Nadam se  i da su ih malo zadrzali u stanici na "treznjanje" jer upravo za to ja ovakve policajce i placam i hvala im na dobro obavljenom poslu.

A sto se tebe tice, sledeci put kad policajac ubije crnca nemoj molim te da se ljigavis sa "nije ubijen sto je crnac nego zato sto se opirao hapsenju a i lepo pise da se radi o osobi koja ima kriminalnu proslost (pa je valjda ok da se ubije)" jer kod ovih slucajeva odjednom postajes slep na opiranje policiji.

To najvise mrzim kod vas libertarijanaca, republikanaca i desnicara, u stanju ste da pricate jedno a posle pola sata sasvim drugo potpuno menjanjuci filozofiju. Vama principi nisu vazni samo je vazno da se dokaze poJenta pa makar  po cenu laganja, izvrtanja i gazenja sopstvenih principa. Zato vas ljudi i dozivljavaju tako kako vas dozivljavaju, a vama  posle krivo pa kukate...

Kad policajac UBIJE coveka "on se opirao hapsenju, nije policija kriva" a kada ta ista policija uhapsi nekoga za opiranje nosenja maske "to je represija, policija maltretira ljude to su sve liberali napravili"

Smesni ste... smesan si...

I zapamti, svaki put kad odbijes da saradjujes sa policijom na osnovu sumnje da si preksrio zakon, ona ima, od mene dobijeno, pravo da te vodi u ćorku...  i hvala im na tome.

PS. Uzmi ovaj video iz filadelfije i odgledaj ga do kraja (kratak je), cuces nesto mnogo pametno od strane ovog voditelja FOXa koji se ako nisi primetio uopste ne slaze sa tobom ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Pa sta je ovo libertarijanac? :D:D :D  

PRIVATNI supermarketi ne dozvoljavaju ljudima da ulaze bez maske, pa kad se pojave ovakve budale oni lepo pozovu policiju. Znaci sad odjednom privatni objekti MORAJU da usluze svakog ko naidje? Znaci sad vise nema ono da "svako treba da ima slobodu da bira kog ce da usluzi"? Jeli bre? :D

Jok. Zakoni ne dozvoljavaju privatnim supermarketima da primaju ljude bez maske. Ako ne pozovu policiju bice oni kaznjeni. 

Цитат

Druga stvar... aj molim te bar u jednoj temi da nemamo tu desnicarsku  dramatiku i nemoj da lazes ljude. Niko od ovih ljudi sa klipova nije uhapsen zato sto ne nosi masku nego zato sto je odbio da se legitimise sluzbenom licu...

Od kad je za odbijanje legitimacije hapsenje? :)) 

pa ti si prso skroz.. @Avocado objasni coveku da policajac ne moze tek tako da te uhapsi za odbijanje legitimisanja... ima pravo da te uhapsi ako sumnjam da si ucinio neko drugo krivicno delo, ali odbijanje da se legitimises nije krivicno delo..

stvarno je sramtoa da ovo ne zna, jer su ovo osnovna prava gradjana........ Hapesni su za maske kalude.. ne za odbijanje legitimacije...... za to nigde policija nema pravo da te uhapsi.... 

Цитат

Sto se mene tice, bas lepo sto su ih uhapsili. Nadam se  i da su ih malo zadrzali u stanici na "treznjanje" jer upravo za to ja ovakve policajce i placam i hvala im na dobro obavljenom poslu.

nisam ni sumnjao da je lepo.... jer nisi liberal nego si progresivni autokrata koji hoce da vucic i ostali politicari mogu da hapse ljude .. naravno.. u redu je hapsiti ljude ako ti se politicar svidja i ako ti se razlog hapsenja svidja..... vidis, zbog takve politicke gluposti su i uspeli da nas zatvore 2 meseca u kuce, i rade nam sve ono sto rade... samo tako nastavi kralju... al da znas kada pobegnes iz srbije.. poneces to sa sobom i ta zemlja u koju pobegnes ce postati slicna srbiji... 

Zato ste barabe kakvih nema... 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

A sto se tebe tice, sledeci put kad policajac ubije crnca nemoj molim te da se ljigavis sa "nije ubijen sto je crnac nego zato sto se opirao hapsenju a i lepo pise da se radi o osobi koja ima kriminalnu proslost (pa je valjda ok da se ubije)" jer kod ovih slucajeva odjednom postajes slep na opiranje policiji.

To najvise mrzim kod vas libertarijanaca, republikanaca i desnicara, u stanju ste da pricate jedno a posle pola sata sasvim drugo potpuno menjanjuci filozofiju. Vama principi nisu vazni samo je vazno da se dokaze poJenta pa makar  po cenu laganja, izvrtanja i gazenja sopstvenih principa. Zato vas ljudi i dozivljavaju tako kako vas dozivljavaju, a vama  posle krivo pa kukate...

tako je brate.. crnac koji je imao noz, nalog za hapsenje za to sto je pretukao zenu i pokusao da kidnapuje decu, imao je istoriju nasilnog ponasanja je isto kao i tetka koja je usla bez maske u market...

Kakvi smo mi libertarijanci sa "okretanjem filozofije" kako nisam shvatio da su to isti slucajevi..

koji si ti debil po nekad razveden od realnosti.... ne razlikujes hapsenje kriminalaca za krivicna dela i hapsenje ljudi jer ne nose masku... stvarno zabrinjavajuce... 

i kako si nasao poredjenje izmedju ta dva... pa da je ta tetka koja nije imala masku resila da otme pistolj policajcu koji je hapsi.. sigurno ne bih rekao da je ubio jer je zena..... o cemu ti pricas uopste... ja pokusavam da povezem da bih mogao da ti odogovorim ali mi je ceo argument toliko besmislen.... 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, haveaniceday рече

Od kad je za odbijanje legitimacije hapsenje? :)) 

pa ti si prso skroz.. @Avocado objasni coveku da policajac ne moze tek tako da te uhapsi za odbijanje legitimisanja... ima pravo da te uhapsi ako sumnjam da si ucinio neko drugo krivicno delo, ali odbijanje da se legitimises nije krivicno delo..

stvarno je sramtoa da ovo ne zna, jer su ovo osnovna prava gradjana........ Hapesni su za maske kalude.. ne za odbijanje legitimacije...... za to nigde policija nema pravo da te uhapsi.... 

Nema pravo policajac da te privede samo zato što si odbio da se legitimišeš (čak nema pravo da te legitimiše bez opravdanog razloga ali to uglavnom ignorišu)... ali ako si prekršio zakon i odbijaš da se legitimišeš ima pravo da te privede (da bi se utvrdio identitet) čak i za situacije u kojima te inače ne bi privodio nego ti samo napisao kaznu ili te uputio kod prekršajnog sudije (razni prekršaji)... prosto jer ne zna kome da napiše kaznu... nisam gledao klipove pa ne znam šta je u pitanju...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Avocado рече

Nema pravo policajac da te privede samo zato što si odbio da se legitimišeš (čak nema pravo da te legitimiše bez opravdanog razloga ali to uglavnom ignorišu)... ali ako si prekršio zakon i odbijaš da se legitimišeš ima pravo da te privede (da bi se utvrdio identitet) čak i za situacije u kojima te inače ne bi privodio nego ti samo napisao kaznu ili te uputio kod prekršajnog sudije (razni prekršaji)... prosto jer ne zna kome da napiše kaznu... nisam gledao klipove pa ne znam šta je u pitanju...

Nema problema, nisu bitni klipovi... bitno je to sto Cloudking misli da policajac ima pravo da uhapsi nekog jer odbija da se legitimise. Klipovi su druga stvar i treca prica, ovo su nasa osnovna gradjanska prava koja svi treba da znamo. 

necu da te uvlacim u debatu sa klipovima, dosta si mi problem na debati o gw i trampu :D 

Подели на овим сајтовима

Ако је у питању била државна акција, под велом државне тајне, зарад неких не знам каквих националних интереса (туризам, партијски интерес пред изборе, шта год) да се број фризира и лажира (јер постоје озбиљне индиције да су слично радиле и државе из окружења), онда је већа срамота што су лагали тако аматерски, него што су лагали уопште.

СФРЈ кад је прогласила крај епидемије вариоле вере док је епидемија још трајала и држала читава насеља и болнице под војном блокадом и државном тајном, за то се сазнало тек након 20 година.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Тражитељ рече

Ако је у питању била државна акција, под велом државне тајне, зарад неких не знам каквих националних интереса (туризам, партијски интерес пред изборе, шта год) да се број фризира и лажира (јер постоје озбиљне индиције да су слично радиле и државе из окружења), онда је већа срамота што су лагали тако аматерски, него што су лагали уопште.

СФРЈ кад је прогласила крај епидемије вариоле вере док је епидемија још трајала и држала читава насеља и болнице под војном блокадом и државном тајном, за то се сазнало тек након 20 година.

Brojeve svi laziraju, hteli ili ne hteli... jer je fakticki nemoguce da se utvrdi od cega su ljudi umrli u vecini slucajeva. 

ne postoje nacionalni interesi koji opravdavaju skrivanje bitnih informacija od gradjana..... to moze da postoji u diktatorskim drzavama ali u normalnim ne bi trebalo. 

Mnoge drzave "laziraju' brojeve jer su nesposobne, mnoge jer je nemoguce brojati i utvrditi od cega je na kraju osoba umrla. 

Ja sam vec naveo primer mog dede koji je polomio kuk i onda u bolnici par dana posle umro od sloga. Jednostavno organizam nije mogao da se izbori sa povredom, krenule su sedimentacije itd.... kako bi ti njega ubrojao.. da je preminuo od polomljenog kuka ili od sloga? 

Prosto je nemoguce jer ne znas da li bi covek od 90 godina mozda taj slog dobio mesec dana posle....jer je taj isti moj deda, 10 godina vec bolovao od raka prostate koji je bio pod kontrolom, imao je slabo srce itd...  I to je sasvim legitimno pitanje o kom mnogi nece da pricaju.... 

Ta utrdjivanja ko je od cega preminuo su izuzetno nezgodna po pitanju starih ljudi ili vec bolesnih ljudi. 

Cernobil bi trebalo sviam da otvori oci po tom pitanju.... 

СФРЈ кад је прогласила крај епидемије вариоле вере док је епидемија још трајала и држала читава насеља и болнице под војном блокадом и државном тајном, за то се сазнало тек након 20 година

Ja ne zelim da zivim u novoj sfrj gde politicari mogu da se peri u skrivaju od gradjana iza "drzavnih tajni" kada su u pitanju javno zdravstvo i slicni problemi. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, haveaniceday рече

nisam ni sumnjao da je lepo.... jer nisi liberal nego si progresivni autokrata koji hoce da vucic i ostali politicari mogu da hapse ljude .. naravno.. u redu je hapsiti ljude ako ti se politicar svidja i ako ti se razlog hapsenja svidja..... vidis, zbog takve politicke gluposti su i uspeli da nas zatvore 2 meseca u kuce, i rade nam sve ono sto rade... samo tako nastavi kralju... al da znas kada pobegnes iz srbije.. poneces to sa sobom i ta zemlja u koju pobegnes ce postati slicna srbiji... 

A lepo sam zamolio ako moze bez desnicarskih dramoser tirada... 

Opet zamislis sta sam napisao pa se svadjas s onim sto si zamislio. Ja samo znam da ovaj tvoj odgovor nema veze sa mnom...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...