Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

On 23.8.2020. at 0:10, haveaniceday рече

Treba da se gleda broj obolelih\broj umrlih, i amerika je u tom broju najbolja.

A otkud tebi podaci za ovako masnu tvrdnju? 

Evo jedan primjer: Ovdje  imaš koliko je bilo hospitalizovanih slučajeva sa 13 juli. 94.5 na sto hiljada daje oko 302 400 ukupno. Sa worldmetersa sa 13 juli imao si 138 619 umrlih, što ti daje 54% smrtnost. Dakle pola od hospitalizovanih je preminulo, i kako to može biti sjajan rezultat i još da tvrdiš da su najbolji? E sad ova računica ima ograničenja: Ne znamo da li su svi ti koji su umrli sa 13 juli bili u bolnici, tj da li su tu i oni koji su primili ambulantni tretman i intenzivnu njegu, ili samo intenzivnu U prvom slučaju je još gore, ali da je to slučaj onda bi vjerovatno broj hospitalizovanih bio mnogo veći od 94.5 na 100 000, tako da se ta cifra vjerovatno odnosi na one koji su bili na odjelu ili intenzivnoj i zahtjevali su duži ljekarski tretman. Također sasvim je opravdano prihvatiti da je većina od umrlih sa 13 juli dobilo neki tretman. 

Iz ove računice ja ne bi ništa izvlačio da je u SAD bolnički tretman katastrofalan, jer ne znamo pouzdano koliko su bili bolesni svi preminuli pacijenti, nekima nije mogao pomoći ni Sv.Petar. Također ni ti nemaš nikakvu podlogu da tvrdiš da je SAD najbolja u tretmanu jer bi za to morao da znaš dijagnozu većine pacijenata i kakava im je terapija primjenjena. 

Ono što možemo znati je da u nekim zemljama zbog katastrfoalnog zdravstva mnogi su podlegli iako nisu morali, ali to se najviše odnosi na zemlje poput Južne Afrike, Bangladeša itd...u Bangladešu pouzdano znam da u početku bolnice nisu htjeli primati covid pacijente dok im iz vlade nisu zaprijetili sankcijama i onda su malo popustili kao nešto, ali do tad mnogo ih je podleglo kod kuće bez ikakvog tretmana. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Justin Waters рече

A otkud tebi podaci za ovako masnu tvrdnju? 

Trump ih stalno deli i fleksa se njima. U onom intervjuu gde se pegla sa novinarom na HBO on iznosi podatke za broj mrtvih po broju obolelih a novinar broj mrtvih po ukupnom broju populacije. Trump bira po broju obolelih jer je tu amerika jako dobra a novinar po broju populacije jer je tu amerika losija. 

Zato ih i nema po medijima, jer bi onda Trump izgledao bolje. 

TIME.COM

Trump mischaracterized the death rate during an interview with 'Axios on HBO'

image.png.1703b05b5c80d1d9f383f07de02817f0.png
evo u ovom clanku pisu kako je "tramp u pravu da imaju dobar skor po broju obolelih" ali to nije bitno.... bitno je po ukupnoj populaciji samo. 

E sad, znam da usa ne moze da pridje kvalitetu zdrastvene nege u Kini, Indiji, Bangladesu, Argentini, Rusiju, i Juznoj Americi.. :D

Цитат

Iz ove računice ja ne bi ništa izvlačio da je u SAD bolnički tretman katastrofalan, jer ne znamo pouzdano koliko su bili bolesni svi preminuli pacijenti, nekima nije mogao pomoći ni Sv.Petar. Također ni ti nemaš nikakvu podlogu da tvrdiš da je SAD najbolja u tretmanu jer bi za to morao da znaš dijagnozu većine pacijenata i kakava im je terapija primjenjena. 

Slazem se ja sa tobom ovde, ne moze da znamo nista dok ne prodje bar godinu dana. Prvo drugacije zemlje kategorizuju mrtve, drugacije zemlje testiraju obolele, drugacije su genetika i sastav populacije.. itd itd... Mozda je taj broj na strani usa jer oni mnogo vise testiraju potencijalne obolele npr... al mozda i drugacije kategorizuju mrtve od covida od drugih zemalja(vec je bilo skandala oko toga). Nego moram da se peglam sa @Bilbija, da iznosim ove stvari cisto zajebancije radi jer on vazda bilbija nestio.....   ono.. van zdravog mozga da se diskutuju uopste gdej e bolja zdrastvena nega u Srbiji ili Americi... cak i da je Srbija bolja u covid responsu (sto moze da bude, ali takodje ne mora da ima veze za zdrastvenom negom direktno).

Ali me ne bi cudilo jer ako pogledas statistike za bilo koju bolest najvece sanse imas da je prezivis u americi. U vecini evropskih zemalja su sanse slicne ali malo manje (npr po 10 %). Gledao sam bas te statistike za raznorazne bolesti tipa rak, infarkt, slog... ne mogu sada da iskopam tacne statistike ali evo izguglao sam par clanaka, izvoli jedan, imas sources dole... 

WWW.FORBES.COM

Is it true that the USA is better at cancer treatment than other countries, or is this an artifact of the statistics? This question was originally answered on Quora by David Chan.

Подели на овим сајтовима

118120331_328644241655639_28285630703991

Leaders of the Anglican and Greek Orthodox communities have joined Catholic Archbishop Anthony Fisher in raising “ethical concerns” about the Oxford University coronavirus vaccine because it stems from an aborted human foetus.

Greek Orthodox Archbishop of Australia Makarios, Catholic Archbishop of Sydney Anthony Fisher and Anglican Archbishop of Sydney Glenn Davies, have urged Prime Minister Scott Morrison to pursue other vaccine options after the PM last week signed to purchase 25 million doses of the leading UK vaccine candidate.

The vaccination, being made in conjunction with UK drug manufacturer AstraZeneca, has been made using a kidney cell from an aborted foetus.

In a letter to the Prime Minister, the leaders have asked for assurance that the use of the Oxford vaccine will not be mandatory, no pressure will be put on people to go against their religious views and get the vaccine, and the government will ensure a “ethically uncontroversial alternative” is found.

“Many will feel deeply conflicted whichever way they go. You may be aware that for some people the Rubella vaccine already presents such a moral dilemma,” the letter said.

The letter adds that although “our churches are praying a vaccine is found, we hope it is not ethically tainted.”

“Please be assured that our churches are not opposed to vaccination: as we have said, we are praying that one may be found,” the letter said.

“But we also pray that it be one that is not ethically tainted.”

According to The Guardian Australia, a government spokesperson told them: “the Prime Minister respects the views of Australia’s many religious communities and understands the issues that are being raised.”

http://www.pravmir.com/australian-religious-leaders-raise-ethical-concerns-about-potential-covid-19-vaccine/

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Da pojasnim, u vezi ovog "zabrinutog" izjašnjavanja Australskih episkopa i biskupa...Pa nek svako prosudi za sebe. Naravno inicijativa je krenula od koga drugog nego od RKC. Oni su u svom saopštenju izjavili da je etički neprihvatljivo da se za sparavljanje vakcine koriste matične ćelije abortiranih beba. Jedna takva već predstavlja vakcinu za Rubelu ili ti čuvenu MMR i da oni izražavaju zabrinutost i da pozivaju da se pronađe drugi način bla bla...Iz njihovog saopštenja prosječan i neoinformisan čitalac, a i ondaj kome se ne da potražiti informaciju stiče se sljedeće utisak: 

1. Za sparavljanje vakcina se koriste ćelije dobijene od abortiranih beba koja možda mogu i da ih sadrže

2. S obzirom da se radi o velikim količinama vakcine...trebaće mnogo matičnog tkiva, znači mora se pribaviti mnooogo tkiva, a možda nije zgoreg ni podsticati abortuse kako bi bilo dovoljno materijala. 

Nijedno ni drugo nije tačno, i brzom pretragom, najviše 2 sekunde može se dođi do objašnjenja o čemu se radi: 

1. Vakcine ne sadrže matične ćelije

2. Matične ćelije se koriste radi uzgajanja oslabljenog virusa, gdje se pokazalo da on najbolje raste u ćelijama koje nisu prošle mnogo deoba što je baš slučaj kod tkiva fetusa 

3. Ćelije koje se koriste i dan danas su ćelije koje su izolovane 60-tih godina, od dva prekida trudnoće. Dakle već tad je napravljen rezervoar koji se koristi i danas, a zahvaljujući tehnologiji sa tećnim azotom, te ćelije se mogu množavati i čuvati pdo niskim temperaturama, tako nije potreban dodatan izvor (tj novi abortusi) kako bi se vakcine pravile. 

Iz ovog slijedi da ovde nema nikakve moralne dileme, da li su ove vakcine etički štetne. Korsiti se nečiji život da bi se spasili drugi životi. Tu nema razlike između doniranja organa, transfuzije krvi, transplatacije koštanog tkiva itd...Abortusa je bilo i prije 60-tih, i bilo je ih je još milione nakon 60-tih, i biće ih još nažalost, neko se samo pametan sjetio i uočio da se djelić tog nesrećnog postupka može koristiti kako bi se spašavali ljudski životi. Strašno bi bilo, ako bi trebale hiljade abortusa da se izvrši, i ako bi se oni sistematski radili i podsticali radi pribavaljanja materijala za vakcine...ovako ovako lažno moralisanje australskih biskupa se svodi na postupke jehovnih svjedoka koji odbijaju transfuziju krvi i time su nebrojeno puta ugrozili em sopstvene živote, em živote onih kojima su isprali mozak. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

3. Ćelije koje se koriste i dan danas su ćelije koje su izolovane 60-tih godina, od dva prekida trudnoće. Dakle već tad je napravljen rezervoar koji se koristi i danas, a zahvaljujući tehnologiji sa tećnim azotom, te ćelije se mogu množavati i čuvati pdo niskim temperaturama, tako nije potreban dodatan izvor (tj novi abortusi) kako bi se vakcine pravile. 

Pa, nema veze sto nema vise abortusa, kada bez tih dva prekida trudnoce i cuvanja celija fetusa sa tecnim azotom,...... uvek treba od tih celija da se umnoze i onda tek ide vakcina.

To znaci da svaka vakcina ima svoj uzrok u tim abortiranim celijama ,...... bez tih celija u azotu koje su uzete od fetusa od dva prekida trudnoce - ne bi ni imali vakcine. Koliko razumem ni ove vakcine za Covid, ne bi mogle da se naprave brzo i efikasno, da se ne uzimaju celije fetusa iz tog rezervoara sa tecnim azotom.

Tako da ipak jeste to i eticko i moralno i versko pitanje.....:POPOcorn1:

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

Pa, nema veze sto nema vise abortusa, kada bez tih dva prekida trudnoce i cuvanja celija fetusa sa tecnim azotom,...... uvek treba od tih celija da se umnoze i onda tek ide vakcina.

To znaci da svaka vakcina ima svoj uzrok u tim abortiranim celijama ,...... bez tih celija u azotu koje su uzete od fetusa od dva prekida trudnoce - ne bi ni imali vakcine. Koliko razumem ni ove vakcine za Covid, ne bi mogle da se naprave brzo i efikasno, da se ne uzimaju celije fetusa iz tog rezervoara sa tecnim azotom.

Tako da ipak jeste to i eticko i moralno i versko pitanje.....:POPOcorn1:

To je lažni moralizam, da ne kažem licemjerni, farisejski. Tako su fariseji, prigovarali apostolima što su kidali klasje u subotu, iako su ovi to uradili jer su bili gladni, i onda im Isus spusti, da je subota radi čovjeka, a ne čovjek radi subote. Taj rezervoar matičniih ćelija je uzet iz fetusa 1960 i neke...hej prije 60 godina, koji bi i tako i tako završio u kanti za smeće, voljom njegove majke, jer je ona htjela abortus, a ne jer ju je neko prisililo da abortira da bi obezbjedila materijal za vakcine. Samo slijepac ili zlonamjeran čovjek u ovome može vidjeti moralnu dilemu, kada te matične ćelije spašavaju hiljade drugih života. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

To je lažni moralizam, da ne kažem licemjerni, farisejski. Tako su fariseji, prigovarali apostolima što su kidali klasje u subotu, iako su ovi to uradili jer su bili gladni, i onda im Isus spusti, da je subota radi čovjeka, a ne čovjek radi subote. Taj rezervoar matičniih ćelija je uzet iz fetusa 1960 i neke...hej prije 60 godina, koji bi i tako i tako završio u kanti za smeće, voljom njegove majke, jer je ona htjela abortus, a ne jer ju je neko prisililo da abortira da bi obezbjedila materijal za vakcine. Samo slijepac ili zlonamjeran čovjek u ovome može vidjeti moralnu dilemu, kada te matične ćelije spašavaju hiljade drugih života. 

Ok, ako neko tako razmislja,......ali nemoj onda meni da namecu da li cu da primim ili necu bilo koju vakcinu, ..... imam i ja neku svoju savest i eticke norme i mozda ne zelim vakcinu koja je na tim osnovama napravljena,..... ovo sto pricamo za fetus.

Jer, ne zaboravi da pricamo o veri i Bogu, i svaki vernik stoji svojom savescu i licnom verom pred Bogom - i time i stoji ili pada pred tim istim Bogom, tako da mi ne znamo sta je u coveku i da li je ili nije lazni moralizam kod nekoga koji ovo sa vakcinom i fetusom smatra za eticki i moralni problem.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Ok, ako neko tako razmislja,......ali nemoj onda meni da namecu da li cu da primim ili necu bilo koju vakcinu, ..... imam i ja neku svoju savest i eticke norme i mozda ne zelim vakcinu koja je na tim osnovama napravljena,..... ovo sto pricamo za fetus.

Jer, ne zaboravi da pricamo o veri i Bogu, i svaki vernik stoji svojom savescu i licnom verom pred Bogom - i time i stoji ili pada pred tim istim Bogom, tako da mi ne znamo sta je u coveku i da li je ili nije lazni moralizam kod nekoga koji ovo sa vakcinom i fetusom smatra za eticki i moralni problem.

Ne znam za Srbiju, u Republici Srpskoj će vakcina za koronu biti dobrovoljna. Ipak, tamo gdje bi bila obavezna, ovakav razlog za neprimanje kakvim ga navode ovi biskupi Australije je bezobrazan. Povrh svega, u svojim nastupim lažu, što je grijeh pred Bogom. Neka im bude kako im bude.

Ja sam inače za dobrovoljno uzimanje vakcine, a ne obavezno, jer se vakcina pravi na brzinu i nepovjerljiv sam iz tog razloga i ni iz jednog drugog. A

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

Ne znam za Srbiju, u Republici Srpskoj će vakcina za koronu biti dobrovoljna. Ipak, tamo gdje bi bila obavezna, ovakav razlog za neprimanje kakvim ga navode ovi biskupi Australije je bezobrazan. Povrh svega, u svojim nastupim lažu, što je grijeh pred Bogom. Neka im bude kako im bude.

Ja sam inače za dobrovoljno uzimanje vakcine, a ne obavezno, jer se vakcina pravi na brzinu i nepovjerljiv sam iz tog razloga i ni iz jednog drugog. A

Ok, o tome pricamo, neka bude dobrovoljna, neka se tacno i javno i precizno objasni vakcinisanje, kakva je vakcina, koje su moguci nezeljeni efekti i slicno, neka se promovise potreba i sta donosi vakcinacija, i onda neka bude dobrovoljno.

(mozda nemas dovoljno informacija ovo za Australiju, ko zna sta se tacno desava i koji je tacan razlog protivljenja, verovatno je zbog ovog problema sa fetusom, ali kakva je dalja prica jos ne znamo tacno da bismo donosili zakljucke, mozda je preuranjeno)

Подели на овим сајтовима

RS.N1INFO.COM

Naučnici u Hongkongu objavili su da su otkrili prvi slučaj ponovne infekcije kovid-19, dok stručnjaci naglašavaju da...

RS.N1INFO.COM

Pacijent u Holandiji i još jedan u Belgiji ponovno su zaraženi koronavirusom, izjavila je holandska televizija NOS...

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, nikola a рече

ŠTO STRASIŠ LJUDE OVDIJE OŠ DUMRU OD STRAHA? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...