Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 11 минута, haveaniceday рече

Sta znam, ti si me i za volontiranje zezao, ja se trudio borio na sve moguce nacine i sad zaradjujem poprilicno. Desetogodisnje iskustvo me je naucilo da ti nisi bas kvalitetan uzor za slusati sta je pametno a sta glupo, u vecini slucajeva. ;)

Ne zna sta da ti kazem ... ima jedna fraza iz nekog filma koja mi se dopala , da parafraziram ... ako ti je danas bolje nego sto je bilo znaci da si dobro radio ... Ti ces najbolje znati kako ti je , ja sam samo zacudjen kako je drustvo sa foruma a i ti medju njima "zaledjeno" u svojim diskusijama i stavovima, kako da zivite u paralelnom univerzumu ... nema veze sto se planeta okrece, Corona napreduje, planira put na Mars itd ti i dalje crtas dijagrame sa poreskim stopama ... malo me to brine iskren da budem ..

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bilbija рече

Ne zna sta da ti kazem ... ima jedna fraza iz nekog filma koja mi se dopala , da parafraziram ... ako ti je danas bolje nego sto je bilo znaci da si dobro radio ... Ti ces najbolje znati kako ti je , ja sam samo zacudjen kako je drustvo sa foruma a i ti medju njima "zaledjeno" u svojim diskusijama i stavovima, kako da zivite u paralelnom univerzumu ... nema veze sto se planeta okrece, Corona napreduje, planira put na Mars itd ti i dalje crtas dijagrame sa poreskim stopama ... malo me to brine iskren da budem ..

Pa nije bas da sam zaledjen. Ako se secas ja sam bio za EU, danas mi je sve jedno oko toga. Od tih politickih prica zanimaju me samo poreske stope i privatizacija zdrastva i o tome samo pricam (i to povremeno).

Trenutno kao sto vidis najvise pisem na koroni, na temi o protestima i izborima napisem po koju. Mozda se ne secas dobro al pre sam bio mnogo aktivniji na politickim temama.

elem... izgleda da srbija prelazi peak..poslednjih 10 dana, ro se okrece nesto iznad 1...

image.thumb.png.c115ea214d094439c28b242394d292ad.png

Подели на овим сајтовима

Ништа ми није јасно. Скоро па направише вакцине, а толико непознаница око вируса.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Аргентина покушава да реши мистерију појаве заразе вирусом корона код 57 морнара након 35 дана проведених...
RS.SPUTNIKNEWS.COM

Чувени вирусолог Ана Глигић, која је 1972. била на челу тима који је успео изоловати вирус великих богиња (вариола...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, haveaniceday рече

Pa nije bas da sam zaledjen. Ako se secas ja sam bio za EU, danas mi je sve jedno oko toga. Od tih politickih prica zanimaju me samo poreske stope i privatizacija zdrastva i o tome samo pricam (i to povremeno).

Trenutno kao sto vidis najvise pisem na koroni, na temi o protestima i izborima napisem po koju. Mozda se ne secas dobro al pre sam bio mnogo aktivniji na politickim temama.

elem... izgleda da srbija prelazi peak..poslednjih 10 dana, ro se okrece nesto iznad 1...

image.thumb.png.c115ea214d094439c28b242394d292ad.png

Kakve ti ovo opanke izbacije Google? :)) 

Sta si to kupovao?

:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Плаво Небо рече

Ништа ми није јасно. Скоро па направише вакцине, а толико непознаница око вируса.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Аргентина покушава да реши мистерију појаве заразе вирусом корона код 57 морнара након 35 дана проведених...
RS.SPUTNIKNEWS.COM

Чувени вирусолог Ана Глигић, која је 1972. била на челу тима који је успео изоловати вирус великих богиња (вариола...

Imam objasnjenje, evo ovako glasi: sputnik je propgandni medij (kao i svaki drugi) koga zanimaju klikove odredjene publike i luepta sve gluposti koje bi doprinele tome.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, GeniusAtWork рече

Мени овај текст баш звучи као псеудонаука, оно што стално помињеш. Нашли су неку корелацију и одмах извукли закључак без икаквог образложења зашто је то тако.

Ма да бре. У ствари је та корелација очекивана, ал нам не говори практично ништа ново, тј. нема никакву научну вредност. Веома је очекивано да је у популацији генерално здравих људи већи проценат оних који брже ходају и обрнуто, да је у популацији оних који брже ходају више здравих, нарочито гледе срца и плућа. И онда је такође логично и очекивано да у популацији генерално здравих има мање тежих случајева короне.

Евентуално је експеримент из рада још једна мршава потврда у прилог (разумној) хипотези да је здраво брже ходање (али и даље не знамо колико тачно брзо, у којим тачно околностима, колико дуго итд).

Све у свему, зачин Ц. Ал неко је добио паре за овај рад и биће им урачунат за избор у звање и генерално напредовање у каријери. Супер за њих.

Подели на овим сајтовима

@GeniusAtWork

Написао је Ћирковић текст о оваквој ”науци”. До душе, мало више поткачиње нашу конретну ситуацију у Србији, ал није тешко видети како је примењиво и на ове белосветске случајеве, што и он сам каже.

Подели на овим сајтовима

Jedan od cuvenih genijalaca sa fejsbuka pise svoje iskustvo o koroni:

LJUDILAZI.BLOGSPOT.COM

Istina, kao i svetlost, zaslepljuje. Laž je naprotiv, poput lepog sumraka u kojem se ističe svaki predmet.

Na stranu sto mislim da preuvelicava i da mu je cilj da seje strah, uakzacu na par gluposti  koje je radio u toku svoje bolesti, zbog kojih mislim da lupeta kao maksim po diviziji i verovatno preuvelicava.

1. Nije naglasio publici koja cita da je dijabeticar:
image.png.45d2a4c33452d1bf7884cdbc2e8fbe90.png

Postoji mogucnost da ima aparat za secer iz ko zna kog razloga, al sto bi neko tek tako merio secer u toku infekcije osim ako nema problem sa istim? Secerasi su poznati kao najrizcnija grupa, drugim recima ako je tacno ovo sto pise ovo je verovatno najgori mogucu slucaj.

2. Pio je brufen!?

image.png.69f1073b6abd6e8ca8d524836f2d5155.png

Sa obzirom da je cuveni facebook intelektualac koji drugima prica da su debili i moroni, cudi me da nije cuo da postoji velika mogucnost da brufen pogorsava stanje i da se preporucuje paracetamol. Naravno, kao i sve drugo staro sa virusom od par meseci, nije nista sigurno 100 % ali koja je logika piti nesto sto teoretski moze da ti skodi ako imas alternativu? Osim ako nije problem paracetamol, u sta sumnjam, opet imao je drugih lekova, koji su dobra alternativa brufenu.

3. Pije na eks 2 ledene case fante!?

image.png.55a29c4e3734e16dce9271caec2ba3e4.png

Ko u sred upale pluca, slomljenog organizma pije napitak bogat secerom, secerom koji deluje pro upalno? I to jos leden? Odakle uopste ledena fanta u porodici gde su SVI BOLESNI?

4. Sta je gospodin zakljucio? Pa normalno treba hapsiti ljude koji ne veruju u koronu, koji se protive nosenju maski, i koji sire zarazu. Kako kaze bez milosti.
Svakog ko se neodgovorno ponasa! Osim naravno, ako protestuje protiv vucica. Tu treba da se ima izuzetak, deca ispred skupstene ne sire organizovano zarazu, samo degenerici i idioti koje on ne voli.

image.png.fd158ecb411dc0994c93c94416e84777.png

@Juanito Ovaj bajasin ti je jedan od glavnih aktivista na tim grupama gde je Babic, i verovatno taj jedan radiolog koji je pricao o "upali pluca bez simptoma" o kojoj je pisao @cloudking i sada ti je jasno sta oni vole i na kakve stvari reaguju, i zasto bi babic mracio od starta.

Zamisli da njima napises nesto pozitivno i njihove reakcije na to?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

@Juanito Ovaj bajasin ti je jedan od glavnih aktivista na tim grupama gde je Babic, i verovatno taj jedan radiolog koji je pricao o "upali pluca bez simptoma" o kojoj je pisao @cloudking i sada ti je jasno sta oni vole i na kakve stvari reaguju, i zasto bi babic mracio od starta.

Zamisli da njima napises nesto pozitivno i njihove reakcije na to?

Један од њих, такође лекар-истраживач и добар стручњак у ономе што ради, окачио данас вест како колумбијска мафија убија оне који крше локдаун уз коментар како, ето, чак и мафија ово озбиљније схвата од дражва. Контам да је делом зезање, ал звучи много као ”у шали, па привали”. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Ево га текст кога је поставио:

WWW.LADBIBLE.COM

Human Rights Watch said gangs are using violence to 'preserve lives'

Nisam ga ubio sto mi je dugovao pare casni sude, krsio je lockdown, usao mi u gepek. 

Подели на овим сајтовима

On 6.4.2020. at 13:11, Justin Waters рече

Sad kreće tango. Onaj matematički model koji su predviđali...Nakon najdrastičnijih mjera kreće popuštanje, nakon popuštanja blaži povrat, pa onda blaže mjere, pa blaži povrat i tako sve do vakcine....

Korona će iz korijena promjeniti čovječanstvo, gepolitiku, biznis mnogo što šta.

Što se mene tiče do vakcine svakako i sve mjere da se ukinu, ja se lično pridržavam rastojanja, socijalnog distanciranja (ionako ne idem nigdje specifično) itd...Biće jedino problem što djeca moraju u vrtić, ali šta je tu je.

Evo vidis kako si nekada znao a sada ne znas ...

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bilbija рече

Evo vidis kako si nekada znao a sada ne znas ...

Isto i sad mislim. Rekao sam da će nakon drastičnih mjera doći do popuštanja... a ne drastičnog popuštanja. SNS kompanija je upravo uradila drastično popuštanje, dozvolivši velika okupljanja što nije smjelo sa se dozvoli.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Isto i sad mislim. Rekao sam da će nakon drastičnih mjera doći do popuštanja... a ne drastičnog popuštanja. SNS kompanija je upravo uradila drastično popuštanje, dozvolivši velika okupljanja što nije smjelo sa se dozvoli.

Pre 3-4 nedelje smo isli u Innsbruck u IKEU ... guzva kao na stadionu i niko, ali bukvalno niko ne nosi masku...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...