Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 4 минута, Avocado рече

Zaista i najiskrenije ne razumem komentar pa te molim da ga pojasniš.

Nisam siguran da želim da potrošim tri sata na pojašnjavanje nekome koga to ustvari ne interesuje.

пре 5 минута, Avocado рече

pa bih pre investiranja svog vremena .... (ukratko)

evo: ukratko

(zašto bi ja trošio svoje vreme kada imaš link? )

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, dragisa рече

Nisam siguran da želim da potrošim tri sata na pojašnjavanje nekome koga to ustvari ne interesuje.

Interesuje me da naučnim nešto novo i istinito... ne interesuje me da tri sata slušam šuplje priče... a mislio sam da ti treba znatno manje vremena da ukratko kažeš šta si značajno naučio iz ova dva filma...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Interesuje me da naučnim nešto novo i istinito... ne interesuje me da tri sata slušam šuplje priče... a mislio sam da ti treba znatno manje vremena da ukratko kažeš šta si značajno naučio iz ova dva filma...

izvoli, pogledaj, pa prosudi sam...

međutim komotno sebi dozvoljavaš luksuz predrasude tvrdeći da je dokumentarac "šuplja priča" a nisi ni pogledao... toliko o objektivnosti

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, dragisa рече

izvoli, pogledaj, pa prosudi sam...

međutim komotno sebi dozvoljavaš luksuz predrasude tvrdeći da je dokumentarac "šuplja priča" a nisi ni pogledao... toliko o objektivnosti

Hmmm... izgleda da si nešto pogrešno razumeo... ja ne tvrdim da je šuplja priča... možda je prilika da "naučim nešto novo i istinito", možda je "šuplja priča"... zato sam pitao o čemu se radi...

Mada moram da priznam da mi u ovom razgovoru lagano jača jedna malo drugačija predrasuda... zasnovana na ranijim iskustvima... kad god mi je neko preporučivao neki dokumentarac koji moram da pogledam i koji će da mi otvori oči, a nije umeo da sam svojim rečima objasni šta je u tom dokumentarcu toliko značajno, obično se ispostavilo da je u pitanju jeftina propaganda... zato sad obično postavim ovakva pitanja...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

Hmmm... izgleda da si nešto pogrešno razumeo... ja ne tvrdim da je šuplja priča... možda je prilika da "naučim nešto novo i istinito", možda je "šuplja priča"... zato sam pitao o čemu se radi...

Mada moram da priznam da mi u ovom razgovoru lagano jača jedna malo drugačija predrasuda... zasnovana na ranijim iskustvima... kad god mi je neko preporučivao neki dokumentarac koji moram da pogledam i koji će da mi otvori oči, a nije umeo da sam svojim rečima objasni šta je u tom dokumentarcu toliko značajno, obično se ispostavilo da je u pitanju jeftina propaganda... zato sad obično postavim ovakva pitanja...

grešiš druže, u tvom pisanju ništa nije "lagano jačanje predrasuda" već ogromna i debelo fundirana predrasuda...

pored predrasude (etikete) tipa "šuplja priča", sad uvodiš novu predrasudu kao ja nisam sposoban da prepričam "jeftinu propagandu"...

vidi ako te ne zanima dokumentarac gde između ostalog učestvuju dva kongresmena i ljudi drugih profesionalnih usmerenja sa šokantnim materijalom koji nije rekla kazala ... ti nemoj da gledaš i živi u svom univerzumu gde jedino ti znaš istinu

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, dragisa рече

grešiš druže, u tvom pisanju ništa nije "lagano jačanje predrasuda" već ogromna i debelo fundirana predrasuda...

Ako ti to kažeš...

:)

pored predrasude (etikete) tipa "šuplja priča", sad uvodiš novu predrasudu kao ja nisam sposoban da prepričam "jeftinu propagandu"...

Nešto drugo sam napisao... bzvz ti je interpretacija... za sad ne znam da li jesi ili nisi sposoban da svojim rečima objasniš šta je u tom dokumentarcu toliko značajno, samo vidim da to ne činiš... pa mi to budi pomenutu sumnju...

vidi ako te ne zanima dokumentarac gde između ostalog učestvuju dva kongresmena i ljudi drugih profesionalnih usmerenja sa šokantnim materijalom koji nije rekla kazala ... ti nemoj da gledaš

Ako učestvuju dva kongresmena onda je istina?

Ono što sam te i pitao se svodi na to šta je taj šokantni materijal i na osnovu čega znaš da nije rekla-kazala... ("želeo da znam šta konkretno ovi dokumentarci dokazuju i kojim dokazima?")

i živi u svom univerzumu gde jedino ti znaš istinu

Da, jedino ja znam da vakcine ne izazivaju autizam. :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Justin Waters рече

kako uopšte može doći do mišljenja da su mikrotalasi štetni? 

WWW.TEHNOLOGIJAHRANE.COM

Autori: Danijela Pepđonović, Jelena Koprivica, Mirjana Milovanović . . Mikrotalasne pećnice za pripremanje hrane Ove pećnice su prvi put upotrijebljene za zagrijevanje hrane za...

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

za sad ne znam da li jesi ili nisi sposoban da svojim rečima objasniš šta je u tom dokumentarcu toliko značajno, samo vidim da to ne činiš... pa mi to budi pomenutu sumnju...

što još jednom potkrepljuje činjenicu da si duboko ukorenjen u predrasudama odnosno da te realno ne interesuje istina, to što ja ne želim da ti prepričavam dokumentarac tebi služi da proceniš da li sam sposoban ili nisam sposoban za to dok su moji razlozi sasvim druge prirode...ali opet tvoj univerzum

Ako učestvuju dva kongresmena onda je istina?

naravno da nije ali je činjenica da učestvuju....ali opet ko će se uklopiti u tvoj univerzum

Ono što sam te i pitao se svodi na to šta je taj šokantni materijal i na osnovu čega znaš da nije rekla-kazala

spusti se iz svojih visina na moju planetu pa pogledaj dokumentarac i donesi sopstvene zaključke 

Da, jedino ja znam da vakcine ne izazivaju autizam

a počeo si da gledaš, lepo...btw: komentar ti je klasični pokazni primer predrasude... ali opet "jedino ja znam" univerzum

Подели на овим сајтовима

Мишљења сам да  људи који дубље осећају,  интуитивци,   не нужно уметници (али љубитељи  исте ) могу  доста боље и рекла бих шире  да појме проблематику насталу око   короне. Мислим да ништа више не могу рећи  разни статистичари, прецизњаци и научењаци . :D

Као да је математика, статистика  итд...итд, бољи показатељ проблематике  од здружене  философско уметничке перцепције :D 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Психо опет прети

RS.N1INFO.COM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će insistirati na uvođenju teških mera, ako se građani ne uozbilje i...

• Љут 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Sto se mene tice, ja sam posle ovog videa ubedjen da maske ne treba da se nose... ikada

Je l ti stvarno ne postane sumnjivo kada jedan kanal bira sve najgluplje sto moze da nadje o republikancima i to kaci, a nikad ne vidis nesto slicno o demokratama i njihovim izjavama? Mislim nemoj da me shvatis pogresno, ovo je su glupaci, ali cisto me zanima, da li su ti sumnjivi ovi koji ti dele informacije o glupacima, da malo cherrypickuju. Osim ako ne verujes da medju demokratama ima ovakvih debil, a i pitanje da li su svi ovi republikanci.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, GeniusAtWork рече

Психо опет прети

RS.N1INFO.COM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će insistirati na uvođenju teških mera, ako se građani ne uozbilje i...

Sto da ne preti kada ljudi veruju da je prosli put karantin i policijski cas bio tu ZBOG CRKVE I VASKRSA. (ateisti konkretno)
Kada su mi mnogi "anti vucicevci" rekli - "pa normalno da vam uvodi karantin kada ne slusate, zato ovde u nemackoj nema"

A sve vreme je uvodio policijski cas... a ne karantin

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

Ne, osim što na sve nas utiče DK efekat... ali neki ljudi izbegavaju da govore o stvarima o kojima nemaju pojma, bez ikakvog ozbiljnog istraživanja teme uz ignorisanje svake kritike... a neki drugi u tome baš preteruju...

Tako sam i mislio, evolucija, politikologija, kako je vucic ucenio i razdrndao b92, vakcine, uber (koji je prevara), trampovo stanje uma, piterson (debil ili lazov) .. i mnoge mnoge druge teme gde nisi napravio nikada ni jednu gresku. U svima njima si tamo gde se seku dve linije. :)

Svestan sam da mogu da gresim, al ti si taj koji misli da vrlo verovatno govori sve ispravno i ima pojma, i sebe stavlja u visoki procenat znanja o temi.

I kako si zakljucio da si ti taj koji sigurno zna i ima pojma a ja taj koji ne zna i nema pojma? pa ne na osnovu testa naravno.... nego na osnovu tvog licnog subjektivnog tumacenja mojih i tvojih argumenata...

;)

U mojoj glavi postoji opcija da imam problem sa time, i da mozda gresim, al u tvojoj vidim mala. A nije ovo prvi put da ti postavljam to pitanje, gospodine strucnjace za usku oblast gradjanskog prava, a po malo i sve ostale. :D

Zato i volim programiranje.. tu nema neke debate pa da se uracunava i ko se bolje izrazio, srocio argument, samo je bitno sta je tacno i sta nije tacno. A ti volis advokaturu... valjda jer nije toliko bitno sta je tacno i sta nije tacno koliko i u drugim zanimanjima....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...