Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 10 минута, obi-wan рече

To je dobro i razborito pitanje. A izbori se priblizavaju.

Mislim, nema potrebe da se krijes i kao ne znas sta masa nas misli o tome, lepo pitaj otvoreno to sto `oces.
A to da li se npr. ti slazes sa nama u tome da ova vlast debelo zloupotrebljava situaciju - drugo je pitanje.

Мислиш да је све ово због избора?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јанко рече

Немам сад живаца да читам ове велике текстове, ајд препричај укратко

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

,znaci, onda idu one dve nedelje, pa opet dve,... 

Koliko sam procitao (neka me neko ispravi), jedino pravovremeno i uskladjeno i sistematski i organizaciono su kao drzava i politicari i narod reagovali u Vijetnamu (i bese Juzna Koreja) i zato nisu imali uopste velikih problema.

Ako je tako, onda smo svi ostali pomalo zakazali, zar ne ?

Тајван, због правовремених података и укидања међународног саобраћаја.

Нису ишли у Милано да пркосе најсмешнијем вирусу.

Нити скупљали потписе, и расписивали изборе.

Ишли у Крушик и митинговали да се власи не досете шта се причало.

Скупљали се по Ваљеву па оптужили блаженопочившег Милутина! (за ово ће тек бити чипаво на Суду)...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Дејан рече

Да би нервирали тебе  и Обија.

:navijanje:

Толико о искрености.

Паз` да те не узмем икад за озбиљно.

Само демагогија и политичка коректност, нема попу поп а бобу боб.

joooj

П.С.

Админ. Како то гордо звучи...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Јанко рече

Тајван, због правовремених података и укидања међународног саобраћаја.

Нису ишли у Милано да пркосе најсмешнијем вирусу.

Нити скупљали потписе, и расписивали изборе.

Ишли у Крушик и митинговали да се власи не досете шта се причало.

Скупљали се по ваљеву па оптужили блаженопочившег Милутина! (за ово ће тек бити чипаво на Суду)...

(ok,....znam za sve to kod nas...)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

:navijanje:

Толико о искрености.

Паз` да те не узмем икад за озбиљно.

Само демагогија и политичка коректност, нема попу поп а бобу боб.

joooj

П.С.

Админ. Како то гордо звучи...

Па шта да ти кажем, кад не знам зашто није у изолацији.

Да знам рекао бих, не знам.

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Дејан said:

Тако је, износите, и има нас које смо на основу вашег изношења стекли мишљење да клевећете и власт и струку, немам ништа против слободе говора, али на овакав начин, у току вандредног стања, ајд за власт мање више, али струку, срамотно, неодговорно, револуционарно.

Оби, ниси ти компетентан да оцењујеш рад и налазе било ког лекара.

Не знам за Обија, али што се мене тиче, ја своје мишљење базирам на три аксиома које је врло лако проверити.

1. Нигде на свету није уведен полицијски час (и не, карантин и ограничено кретање нису исто што и полицијски час), нити су старији од 65 год. у кућном притвору из кога могу изаћи једном недељно од 4 до 7 ујутру.

2. Већина европских земаља, у којима мере попут наших нису никада ни уведене, почињу да ублажавају своје тренутне мере и у некима од њих чак и државни званичници јавно позивају грађане да почну што више да излазе напоље да би ојачали имунитет. Добар део тих земаља има више оболелих од нас, неке имају више и умрлих (али то није много ни битно, пошто такво поређење има смисла само ако се гледа укупна популација једне државе).

3. Ми, ма шта мислили о себи, сигурно нисмо најпаметнији на планети  :) 

Из овога врло просто следи да постоји огроман проблем са делом мера уведених код нас, тачније полицијским часом - и његовим сталним продужењем - и забраном изласка старијима. И ставом власти према кретању и излажењу људи, којим почињу директно да угрожавају њихово здравље и животе, посебно старијих. И не морам да будем ни Кон, ни Кисићка, ни виролог да бих то укапирао. 

Са већином мера немам никакав проблем, што сам већ и више пута написао овде на теми. То су оне разумне мере које су свуда уведене - затварање граница, школа, ресторана, прописана дистанца, ношење маски итд. Али са овима да.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Дејан рече

Немам сад живаца да читам ове велике текстове, ајд препричај укратко

Неће ти бити тешко, 1,5 мин по тексту.

Уосталом, могао си толике православне и католичке теологе да ишчиташ гледе причешћа, а не можеш једног проту у пет редова...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Дејан рече

Па шта да ти кажем, кад не знам зашто није у изолацији.

Да знам рекао бих, не знам.

Па шта МИСЛИШ? Немаш мишљење? Плашиш се да мислиш? `Ајде, не боли... Ево, смисли оправдање онако хришћански, не мора да буде истина. Прихватам, само да видим КАКО оправдати и одбранити неодбрањиво? 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Дејан рече

Мислиш да је све ово због избора?

Naravno da nije sve, to bi bilo skroz providno svima. Bolest nije fikcija, stvarna je.
Ali tipa - dele respiratore i slikaju se oko toga... u redu je, stvarno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, GeniusAtWork рече

1. Нигде на свету није уведен полицијски час

За свет не знам, знам само за оно шибање по Индији, а знам да у земљама региона има полициски час.

пре 13 минута, GeniusAtWork рече

2. Већина европских земаља, у којима мере попут наших нису никада ни уведене, почињу да ублажавају своје тренутне мере и у некима од њих чак и државни званичници јавно позивају грађане да почну што више да излазе напоље да би ојачали имунитет. Добар део тих земаља има више оболелих од нас, неке имају више и умрлих (али то није много ни битно, пошто такво поређење има смисла само ако се гледа укупна популација једне државе).

Пази, нисам стручњак за вирусе, али ми јесу део струке.

Не бих могао да дам мишљење јер никада ствари нису тако црно беле и униформне.

Пре ове Короне сусрео сам се са короном свиња, нема лека и то је проблем. Колико сам до сада чуо и медија ми се ослањамо на савете Кинеза.

Кога друге земље слушају, не слушају, не знам.

Када за нешто нема лека онда имаш опцију биосигурносних мера да ти не уђе у популацију, ако уђе, мора да протутњи и шта преживи преживи.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Naravno da nije sve, to bi bilo skroz providno svima. Bolest nije fikcija, stvarna je.
Ali tipa - dele respiratore i slikaju se oko toga... u redu je, stvarno.

Аха, значи хоћеш рећи да нас Вучић држи у изолацији да би га ми више волели?

Претпостављам да Кисићка то онда подржава како би је сваки дан гледали на телевизији како би видели колико је лепа, а Кон све ово ради да би гледали његове клипове где свира гитару и дивили се како лепо пева?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...