Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Нимало није једноставна та прича (историјска) о Хазарима, који су неким чудом постали Јевреји. Ако те занима, кад прочиташ Грачову, узми Артура Кестлера и његову књигу, Тринаесто племе (Даново). Он Енглез, она Рускиња, и из потпуно различитих перспектива долазе до сличних закључака.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Dragi рече

Pogledaj, ljudi se sami izdvojili sa tom zaverologijom, pro-fašizmu i antisemitizmu. A sve ovo nisu bili oni stari monarhisti iza kojih se krijete, jer ovi su bili od sveta, otvoreni, liberalni, i asimilovali su u nove pokrete nastale posle 1945-e. (a i ovi naši stari monarhisti nisu bili baš mnogo monarhisti i možda bi i oni oterali Karađorđeviće - vidi Grke, tamo se to baš to desili, grčki četnici (EDES) oetrali su kralja, ili Rusi eto u februarskoj revoluciji, ruski četnici oteraše cara, ili kineski četnici, i oni oteraše njihovog cara, a zamislite Kinu bez cara, to bi kao rimokatolička Crkva bez pape! hm, četnici ;) ) Niko od ovih današnjih neo-četnika nema veze sa JVuO iz 1941-45. Više su ljotićevština poput ludog Draškovića. A dok je bilo SFRJ svi ste vi bili komunisti. A JVuO više nema. I nastali su neo-četnici da ih prisvajaju. Jer ko je danas JVuO, ko je četnik, ko monarhista? Otišli su od nas, u drugi svet, ili su postali Amerikanci, komunisti, titovci.... 

Ja nisam komunista, Brozu se sigurno ne klanjam a ionako volim više papu i patriju - ja sam demokrat. I sabornik, od sabornosti, tj. svi trebaju da budu deo zajednice i ne samo ovi ili oni. Četnici, partizani, Janko, Marko, svi smo jedno, jedna Crkva i jedan narod. Izuzetak su ljudi sektaškog duha, ali takvi se sa vremenom sami izdvoje. I u svom odvajanju pozivaju se na ono što više nije, što je otišlo.

Брате тачно је да су људи почели да сумњају у монархију. Наша емиграција је после рата спашавала живу главу, нису отишли како ти кажеш него су бежали, њих је закон у другим зенљама штитио. Друго је што то је удба на кварно трагала за њима и убијала их или им уз помоћ кртица подметала свађе и поделе. Све остало што си рекао је св. Цар Николај сажео у свом дневнику 1918 у виду ових речи: 

Traže da se odreknem prestola. (...) Suština je u tome da u ime spasenja Rusije i mira u vojsci na frontu treba prihvatiti taj korak. Ja sam pristao... (...) U jedan sat noću sam otputovao iz Pskova sa teškim utiscima od svega što se dogodilo. Svuda oko mene je izdaja, kukavičluk i obmana!"

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, slovoA рече

Узми прво прочитај ту књигу, Света Русија против хазарије (Даново проклето кољено), ако мислиш да причамо о томе. Лупаш, брате, потпуно сигуран у то да знаш шта причаш. Никакве везе та књига нема са антисемитизом, већ се тиче саме идеологије демонократије.

Ни ја нисам читао ту књигу.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, obi-wan said:

Izvini sto upadam brate, ali ovako nesto NE POSTOJI. Tehnicki, ovaj izraz je potpuni nonsens.
I istine radi, dobro bi bilo da se Srbi malo opismene.

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/64295-тема-о-коронавирусу-све-на-једном-месту/&do=findComment&comment=1981836

Takva vrsta malokalibarske municije, koju koriste malokalibarski topovi na avionima (kalibra 20/30 mm, npr. americki A-10) sluzi za vrlo specificne namene, tj. za probijanje oklopa na tenkovima sa gornje strane, gde su oklopi i najtanji; druge uloge nema. Ne, ne postoje nikakve tone osiromasenog uranijuma kojim je po ponocnoj logici nepismenih zatrpana Srbija, jer tako neceg tehnicki i fizicki nije ni moglo da bude, sve i da je neko to i hteo; a nije hteo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Depleted_uranium

S druge strane, uglavnom se potpuno slazem sto se tice spoljne politike koju vode elite iz `Murice, s tim da ne bi nikako moglo da se kaze da su zlocini koje su oni pocinili - a jesu, jos kako, citav niz - veci od zlocina nacista i pojedinih komunista. Zlocini nacista i pojedinih komunistickih diktatora, kao i zlocini pojedinih kolonijalnih sila (npr. Belgije u Kongu) nisu tek neki zlocini nego kompletan genocid; nesto najnize i najgnusnije sto je necovek do sad uradio u istoriji civilizacije.

I ovde narocito da istaknemo naciste, jer njima stvarno nema ravnih, ni po broju, ni po svireposti i umobolnosti.
Da je pravde, Nemacka bi doveka sedela u magarecoj klupi u UN.

I ovo - Milosevic jeste u osnovi bio zapadni covek, ubaceni trojanski konj, po tom ustaljenom obrascu (od skora neuspesnom) da se negde u nekom kraju dovede na vlast ili podstice neki ludak, kojega posle navodno oni skidaju sa vlasti. Dakle, nema nikakve sumnje da je rat u bivsoj SFRJ nedelo zapada.

Medjutim, Grizli je potpuno u pravu u pogledu jednog: da je narod imao mozga i bio trezniji, nikad nijedan Milosevic/Tudjman/Izetbegovic ne bi mogli ni da se popnu na vlast, kamoli da nesto urade naopako.

A narod nije bio trezan. I danas, kao sto vidimo, isto tako nije trezan, jer je dozvolio da ga zajasu jos gori od Milosevica. Jeste, i ovog sad podrzava zapad, njihovo je cedo, ali ko nama brani da se tome usprotivimo? Niko, naravno, niti moze da nam brani.

Kad se budemo stvarno kao narod pokajali, otreznili i dosli sebi, resice Bog sve nase probleme sam, bez da se mi trudimo. On je bas i popustio sve te nevolje i neljude samo iz jednog razloga - jer smo olosali, ne valjamo. I zato On ceka nase otreznjenje i pokajanje.

Uglavnom, ova vasa rasprava prilicno je jalova i besciljna, jer nista tu nije crno-belo, nego za sve mora malo da se trezno promisli.

Драги брате Оливере, уз дужно поштовање и према теби и према Милану Ракићу, не могу само вас двојицу да узмем као репере ”исправног мишљења” када говоримо о утицају осиромашеног уранијама и количинама којима нас је НАТО-алијанса засула за време бомбардовања 1999. године. Просто, на ту тему је написано много тога, од обичних новинских чланака до озбиљнијих текстова и студија у којима пише да су последице НАТО бомбардовања - између осталог и употребом у ту сврху осиромашеног уранијума -  више него штетне. Да не говоримо да је све то урађено плански и са одређеним намерама, никако добрим по становништво наше земље. Можда сам ја употребио неисправан термин, али факат је да осиромашени уранијум штетан по људско здравље, и да је коришћен у агресији на СРЈ.

Ако баш хоћеш да знаш, о тој теми причао сам и са једним високим официром НАТО-алијансе који нас Србе воли, и који је био главнокомандујући једног батаљона смештеног на Космету након 2000-те године . Љубав према Србији није био једини разлог да на ту тему осује дрвље и камење на Американце који су били главни иницијатори напада на СРЈ, и свега прљавог што се у том рату десило.

Ово испод (на крају текста) су само неки од текстова, можда не и најрепрезентативнији на у тему, али који говоре супротно од онога што тврдите ти и брат Милан. Рекох, на ту тему могли бисмо да се надгорњавамо до сутра ујутру. 

Ниједан злочин није добар и не може се оправдати, без обзира на то да ли се за злочин може наћи макар мрвица оправдања. Гризли оправдава злочине почињене у Хирошими и Нагасакију тиме што су Јапанци у Другом светском рату били на погрешној страни?! То је сулудо, да не кажем нехришћански (антихришћански)! Уз то, из његових речи провејава да - циљ оправдава средства. Тиме је оправдао и злочине НАТО-алијансе учињене на тлу СРЈ, у бомбардовању од 1999. године. Знаш, то што је он будала и што му чак и свако америчко говно (=злочин) мирише, то је његов проблем. Али, да он на овом Форуму без икакве забране износи којекакве глупости и да му се притом све то толерише, то већ не може да се прећути. Не може због оних јунака са Кошара, због свих осталих знаних и незнаних изгинулих српских јунака током те агресије, па и оних из Крагујевца. Због Милице Ракић, због оних грделичких жртава, због Срба страдалих у Трстенику на Духовдан 1999. године, због оних страдалних Срба из Ниша који су страдали само зато што су дан раније на српском небу изгинули неки НАТО пилоти, па су онда НАТО силници морали да се освете тако што су центар Ниша засули бомбама. Требам ли да наводим још неке жртве? 

Немојмо да због злочина које су чинили комунисти и нацисти (заједно са фашистима) да оправдавамо све потоње злочине који, понављам, у Божијим очима нису ништа мање страшни. Напротив! Једнаки су, а чак и за нијансу гори. Јер, ови први злочинци (комунисти, нацисти и фашисти) бар су били мањи лицемери и фарисеји и своје злочине нису заоденули у никакво демократско рухо. Амерички злочини су увек, али баш увек, имали неки ”демо(но)кратски” изговор. Да заборавимо све остало, сетимо се само Украјине и Сирије. Хоћеш ли ми рећи како је улога УСА у ”украјинској револуцији” минорна, можда чак и позитивна? Хоћеш ли ми рећи да си и ти прогутао причу о Асаду као страшном диктатору, због којег је УСА морала да уради у Сирији све што је урадила? Шта ту има позитивно, сем што су разорили једну земљу где су људи живели у миру, једни са другима?!

Да се вратимо на несрећног Милошевића. Као неко ко је од Милошевићевог режима страдао, могао бих до ујутру да пишем о негативним странама његове политике, избору погрешних и лоших људи на важним местима, погрешним потезима и о осталим глупостима. Али, никада нећу да се сложим да је због Милошевића и његове лоше политике бомбардовање Србије од стране НАТО-алијансе било оправдано. А то поједини западно(дупе)љупци на овом, још увек православном Форуму, покушавају да представе као нешто добро и милосрдно. Онога тренутка када је НАТО-алијанса напала СРЈ, иако противник Милошевићевог режима, одмах сам се добровољно јавио да браним моју Отаџбину. Једну једину. И опет бих то урадио, јер мени Милошевић и његови СПС-ЈУЛ сатрапи нису били тада мерило Србије. Као што данас нису ни ови модерни, напредни сатрапи. 

Гледе народног мозга, ни ту се не слажемо. Није ту у питању био народни мозак, већ једна знатно шира и свеобухватна операција која се, када је почела, није тако лако могла сагледати. Бар не од стране обичних људи, којима није било до ратовања. А таквих је било и у Срба, и у Хрвата, Словенаца, и  код босанских муслимана. Македонце овде не спомињем, јер су они већ на почетку од стране режисера крваве југословенске драме добили једну посебну улогу у читавој тој збрци и хаосу. Прошлогодишњи улазак Македоније у НАТО-пакт само је финални корак у игри која је започела распадом Југославије. И о томе можемо нашироко и надугачко...

Углавном, у једном се слажем са тобом. Више него икад у новијој историји потребно нам је појединачно и колективно покајање. Потребни су нам, такође више него икад, молитва и пост. Потребно нам је отрежњење, један вапај Богу као у оној чувеној песми Светог владике Николаја, у којој Свети Сава клечи на коленима због одбожених и одрођених Срба, који се ни у невољи ”Бога не сетише...”. И о томе би могли да дробимо до следећег Васкрса, без да урадимо нешто конкретно. 

Зато, драги мој брате Оливере, опрости што сам се расписао и употребио и по коју оштрију реч. Нека ти је срећан наступајући празник Цвети, драги мој брате! 

WWW.DNEVNIK.RS

НОВИ САД: Двадесет година након НАТО агресије на тадашњу СР Југославију, последице ове акције су и даље голим оком видљиве широм Србије, али за разлику од...

WWW.STANDARD.RS

На Србију је, према рачуници генерала Делића, НАТО испалио чак 750.000 граната, што је око 300 тона осиромашеног уранијума.

Подели на овим сајтовима

Nismo se ubijali. To se samo lagalo da se narod zapali. I to više ne sme da bude - em smo podeljeni em smo time slabi, em je laž greh i prokletstvo za Svetosavca. Svi su mogli da se vrate, samo da ne kritikuju vlast.

http://glaslike.hr/?ispis=detalji&novost=21617&kat=69

A ko je bio Đorđe Karađorđević, prvi prestonaslednik? Živeo je u Beogradu do 1972 i dlaka mu nije falila.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Ђорђе_П._Карађорђевић

Dosta, bre, tog huškanja i ubićuuuu teeee samo što si za Marka i ne za Janka... ko tako govori je prodata duša.

I danas živite u Maloj Srbiji bolje nego ikad a kukate na Vučića. Nije da sam za Vučića, ali nek se bude objektivno protiv njega a ne lažima i propagandom.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Како смо на теми о коронавирусу успели да дођемо до Хирошиме и Нагасакија?  :scratch_head::stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, GeniusAtWork рече

Како смо на теми о коронавирусу успели да дођемо до Хирошиме и Нагасакија?  :scratch_head:

Наравно да нећу свалити кривицу на себе - Медо је непогрешив јер је Американац (конвертитство је нша карактеристика), а и Оби је улетео (ух, сад сам на клизавом терену, где теби њега да критикујем), а Оби све зна (од Линукса и војске, до теологије), има савршен правопсис - и има доста стажа.

Него, заборави ово речено - не знам зашто тебе питам, али иако те нисам пуно пратио, звучиш информисан и са доста здравим ставовима, питање: мислиш ли да су мере преоштре и да са тим оштрим мерама Вучић нешто ћари, или су мере из убеђења да тако треба?

Подели на овим сајтовима

Obi je naš, nije Hrvat :)

HR.PUNTOMARINERO.COM

Tko su ortodoksni Židovi, u što vjeruju, koji rituali i tradicije slijede, kako se odnose prema ženama - sve to i mnogo korisnije i...

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

@Dragi @Grizzly Adams

Хришћани  се поклањају пред Светима, целивајући њихове иконе целивају прволик(ове) осликане на њима.

Крв ових људи, поред оних којих су их убили, искаће Христос и из руку неких америчких банкара. Ја не знам како ви гледате на ове Светитеље, али по речима Христа светиња није за псе и свиње (=крмад). Дубоко верујем да им се и ви поклањате....али ко зна...пошто сте демкрате, а и иначе слобдни смо људи - свако има право избора да буде...шта хоће (докле му се то дозволи с вишег).

image.png.82c81e7408bc9b0623d03eb48435b31f.png

Подели на овим сајтовима

On 4.4.2020. at 0:41, Tanja M рече
STANJESTVARI.COM

Гејтс подсећа да је 2015. године позвао светске лидере да се припреме за пандемију на исти начин на који се припремају...

"Према његовим речима, потребан је доследан национални приступ гашењу проблема, потом повећање обима тестирања и као треће јединствена база података заснована на науци из које ће се радити на развоју вакцине."

"Каже да има напретка у методама тестирања, попут бриса за самотестирање који је развила Мрежа за процену корона вируса у Сијетлу, а који омогућава пацијентима и да избегну опасност да им здравствени радник пренесе инфекцију.

„Да бисмо болест привели крају, потребна ће нам бити сигурна и ефикасна вакцина. Ако радимо све како треба, могли бисмо је имати за мање од 18 месеци”, наводи амерички бизнисмен и каже да је производња вакцине само пола битке. Да бисмо заштитили Американце и људе широм света, мораћемо да произведемо милијарде доза."

Касним 60 страна.

Можда је неко слично написао или приметио.

Браћо програмери, једно питање:

Linux или  Windows?

Зашто?

Одговор је у вирусима.

Неко је решио да заради на апдејту.

Ја сам за отворени код.

Толико о Билу.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 4.4.2020. at 15:18, Ayla рече

Hydroxychloroquine, antimalarik (Plaquenil)... kod nas ga nema pa daju zamjenu, Doloquin.  Doloquin vrlo oprezno predlažu ljekari, zbog problema koji se dešavaju na mrežnjači... mada i Plaquenil ali u znatno manjoj mjeri.
Azithromycin je antibiotik

Моја жена га пије због Лупуса.

Питање:

Одакле и теби (као мед. раднику)  и докторки код које смо били ово О  (DolOquin)?!?

Мистерија за мене...

Dolquine.jpg

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Одакле и теби (као мед. раднику)  и докторки код које смо били ово О  (DolOquin)?!?

Мистерија за мене...

Pitaš se odakle mi informacija o problemima sa mrežnjačom, prilikom uzimanja antimalarika?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...