Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 9 минута, emilija рече

Kad bolest ne moze da se izbegne, razumem. Ali trcati joj u susret?? Ne razumem stvarno....

Covece, otvori oci, sta ti je?? Oni i tako izlaze u tu neku nabavku, i tu se vec guzvaju po zatvorenom prostoru. I to su ih naterali da bauljaju po mraku za namirnice, iako npr. posle 5 ionako nema nikoga na ulici, i bez problema su mogli tad da ih puste.

A sve ostalo vreme su u zatvorenom, umesto da npr. bar u neko doba izadju u park ili negde na vazduh. Nek` drze rastojanje, niko im ne brani.

I pogledajte ljudi malo ovakve snimke sa stvarno strucnim ljudima, pa onda uzmite da pricate nesto.

Besplatan snimak, bez brige; desno dole je dugme za prevode; nema na cemu.

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Благовесник рече

Шта причаш, зар умиру само они испод 20 и изнад 65? Не обољевају ли и ови други... А за последице оних који су прележали овај вирус тек ће се сазнати :(

ovo je virus ,prirodan ili napravljen ali ipak virus gripa a ne kuga ni kolera i nazalost postoje ljudi koji od njega stradaju ! Stradaju mahom rizicne grupe kao kod svakog gripa e sad zasto je ovo podignuto na ovoliki nivo ,meni jos uvek nije jasno ! mozda je po sredi neka velika medjunarodna vezba kako koji narod odgovara na izazove epidemije ali jos uvek nisam siguran

• Зачуђен 1
Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, GeniusAtWork said:

Шта предлажеш да радимо?

Вирус неће нестати, колико год ми карантином смањили број заражених. Остаје у природи. Људи ће и даље оболевати од њега. Можда ће топлије време и УВ зрачење да га сузбију. А можда и неће, не знамо још увек. Масовна вакцинација је реална тек негде крајем идуће године.

Шта да радимо у међувремену, који је план?

Bas zato sto niko ne zna, ni oni koji bi trebalo da znaju, da imamo malo smirenja i sklonimo se dok prodje najgore...ako bude scenario kao u zemljama gde epidemija posustaje, valjda ce se znati do tad sta dalje.

Najgori su ovi izriciti predlozi i pretpostavke u momentu kad niko nista ne zna. Trenutno izolacija moze da te spasi. J jos jedino da delim recepte za kiflice, ne znam sta biste jos hteli????:)))

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, emilija рече

Bas zato sto niko ne zna, ni oni koji bi trebalo da znaju

Meni ovo nikad nece da dosadi...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, obi-wan said:

Covece, otvori oci, sta ti je?? Oni i tako izlaze u tu neku nabavku, i tu se vec guzvaju po zatvorenom prostoru. I to su ih naterali da bauljaju po mraku za namirnice, iako npr. posle 5 ionako nema nikoga na ulici, i bez problema su mogli tad da ih puste.

A sve ostalo vreme su u zatvorenom, umesto da npr. bar u neko doba izadju u park ili negde na vazduh. Nek` drze rastojanje, niko im ne brani.

I pogledajte ljudi malo ovakve snimke sa stvarno strucnim ljudima, pa onda uzmite da pricate nesto.

Besplatan snimak, bez brige; desno dole je dugme za prevode; nema na cemu.

...

Sve su ovo nagadjanja i pretpostavke, uglavnom kontradiktorne.

Jedna od njih je da postoji i tzv "infektivni oblak" koji te vreba napolju.

Jos jedna je o vremenu opstajanja virusa u zatvorenom, gle, pa najbezbednije je ujutru uci medju prvima u prodavnicu.

Itd.

Ponavljam, niko nista ne zna pouzdano, svi pretpostavljaju. Onda je logicno da se drzimo najgorih pretpostavki dok se ne DOKAZE suprotno

I odsedimo dok "pik" prodje. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, emilija рече

Sve su ovo nagadjanja i pretpostavke, uglavnom kontradiktorne.

Jos jedna je o vremenu opstajanja virusa u zatvorenom, gle, pa najbezbednije je ujutru uci medju prvima u prodavnicu.

Itd.

Ponavljam, niko nista ne zna pouzdano, svi pretpostavljaju. Onda je logicno da se drzimo najgorih pretpostavki dok se ne DOKAZE suprotno

I odsedimo dok "pik" prodje. 

Sta su nagadjanja? Laboratorijske analize briseva uzetih po kucama zarazenih ljudi?
Koje je radio prof.dr. koji predaje o virusima?

Sram te bilo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Sta su nagadjanja? Laboratorijske analize briseva uzetih po kucama zarazenih ljudi?

Sram te bilo.

Ајде признај ко те плаћа! :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, obi-wan said:

Sram te bilo.

Izvini, ali nemoj da nameces svoje misljenje, ne poznajem te takvog.

Pratim i druge profesore, npr UC Louvain a njihova saznanja su za sad oprecna ovome. Vec sam postavljala linkove ranije. Ne bih vise sa ostrascenima da diskutujem:)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Ајде признај ко те плаћа! :ani_biggrin:

Jos niko, ali konkurs je otvoren, primamo i bitcoin. anim_57.gif.3cdbc082a5a24d2f37a1eacd1ec0b851.gif

Подели на овим сајтовима

WWW.B92.NET

Nova naučna istraživanja pokazuju da je virus koji izaziva kovid 19 mnogo zarazniji, da stvara slabiji imunitet kod ljudi koji su ga...

Ipak sam bio u pravu oko 80% ljudi će morati steći imunitet da bi se postigao efekat krda. Pride tome kad te korona jednm oleši, oslabit ti imunitet značajno, a to znači ranjivost na grip, i druge razne infekcije nego što bi bilo uobičajeno. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, emilija рече

Izvini, ali nemoj da nameces svoje misljenje, ne poznajem te takvog.

Pratim i druge profesore, npr UC Louvain a njihova saznanja su za sad oprecna ovome. Vec sam postavljala linkove ranije. Ne bih vise sa ostrascenima da diskutujem:)

Kakvo bre moje misljenje? Imas prof.dr.-a koji iznosi rezultate stvarnih laboratorijskih ispitivanja... ali se tebi to ne gleda, jer se nikako sad ne uklapa u fix koji imas. Kazes lepo "necu da gledam nikakve strucnjake, ja imam svoju religiju straha i uzasa kojoj odano sluzim", a ne da vrdalamis ovako bezobrazno.

...

пре 18 минута, emilija рече

A ovo je takva budalastina da je prosto neverovatno da bilo ko ko je uopste isao u skolu moze da sastavi ovakvu recenicu.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, obi-wan said:

Kakvo bre moje misljenje? Imas prof.dr.-a koji iznosi rezultate stvarnih laboratorijskih ispitivanja... ali se tebi to ne gleda, jer se nikako sad ne uklapa u fix koji imas. Kazes lepo "necu da gledam nikakve strucnjake, ja imam svoju religiju straha i uzasa kojoj odano sluzim", a ne da vrdalamis ovako bezobrazno.

...

A ovo je takva budalastina da je prosto neverovatno da bilo ko ko je uopste isao u skolu moze da sastavi ovakvu recenicu.

Ako nisi cuo za UC Louvain, ja ti ne mogu pomoci.  A i , za tako preobavestenog coveka stvarno cudno da si propustio ovo u tom skolovanju

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...