Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, Sanja Т. рече

Možda su otišli na sajam. :)

Hoćeš ti to u Bg da se porađaš?

Ne, ovde ću...prošli put sam lepo prošla, pa ne bih da komplikujem. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Justin Waters рече

Nije ni bio cilj da se pokaže kao najgora, nego kao najlošija od eks yu država. 

Ti vrlo dobro znaš da porast krive nije zbog povećanih testova, jer se u Srbiji s obzirom na mali broj testova, ne radi agresivno testiranje, nego tek onda kada se pojave simptomi i to toliko da moraš biti hospitalizovan. Eventualno se pokušaju uloviti oni koji su u bili u kontaktu sa zaraženim...ali to je daleko od recimo j.korejskog ili njemačkog sistema gdje možeš na svoj zahtjev uraditi test iako nemaš simptoma. 

To je broj umrilh u odnosu na broj slučajeva koji su imali ishod. On je mnogo važniji nego broj umrlih u odnosu na čitavu populaciju. 

Ти мене зајебаваш.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Natasa. рече

Ne verujte reklamama :)), ovde u bolnici ne vidiš dr, nije da se baš svi bore protiv korone...:smeh1:.

Smejem se jer sam gladna, žedna, bliži mi se porođaj i nema nikog, bolnica poluprazna, doktora jedva vidiš :0222_shocked:.

Наташа, па ти си храбра жена..:dobro: Смејеш се кад си у проблему..  И ту смо исти. Да не буде само лепота. :D

Издржи''? Поу!!1 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Натан рече

Наташа, па ти си храбра жена..:dobro: Смејеш се кад си у проблему..  И ту смо исти. Да не буде само лепота. :D

Издржи''? Поу!!1 

Prebiću nekog :))

Подели на овим сајтовима

Slušaš vesti misliš sve pod opsadom, bolnice pune, svi se bore protiv virusa...kad ono, nema nikog, pustoš, a dr ni da vidiš, za 5 minuta posla treba 5 sati čekanja, a da nije ni gužva. Ovo je takvo fol maltretiranje naroda. Beži bre...sjajan zdravstveni sistem...možda za Afriku.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

WWW.NASIUSVETU.COM

“Pre nego što je koronavirus okrenuo naopačke život Amerikanaca, a posebno Njujorčana, sklonio ih sa užurbanih...

"Transplantacija krvne plazme lek za koronu

Ceo svet čeka lek, a američki naučni timovi sa kojima sarađuje doktor Đorđević, su na korak od vakcine. Oni su već obavili prve “transplantacije” krvne plazme između izlečenih i obolelih pacijenata, što može doprineti u lečenju ove surove bolesti.

“Jedan od prvih univerziteta koji je objavio značajan napredak u ispitivanju Covida-19 je “Icahn” Univerzitet pri bolnici “Mount Sinai”. Moje kolege su objavile preliminarne rezultate u ispitivanjima virusa i mogićnostima da se definiše test koji će kod svih osoba moći da proveri da li su bezazeleno preležale virus i stekle imunitet. To bi umonogome doprinelo u lečenju ove teške bolesti, omogućilo najpravilnije planiranje radno sposobnog stanovništva. Pre desetak dana moja bolnica započela je jedan poduhvat kod obolelih, davanjem plazme od dobrovoljaca koji su bili pozitivni, preležali bolest i postali negativni dodatnim testiranjima. Prosto rečeno, neka vrsta transplantacije krvne plazme obogaćene upravo jakim antitelima na Covid-19. Verujem da je to i korak bliže vakcini i pobedi nad pandemijom” naglašava profesor."

Подели на овим сајтовима

WWW.NASIUSVETU.COM

Imunološki sistem ume ponekad da se okrene protiv nas.

"Kako dolazi do toga da naš imuni sistem počne da napada zdrave ćelije? Sve počinje od trenutka kada se naše telo prvi put susretne sa virusom. Imunitet se odmah budi i kreće u borbu protiv neprijatelja. Glavni vojnici našeg imuniteta u ovoj borbi su ćelije koje se zovu citokini. Generalno, što je jači imunitet i što je jača reakcija, to je veća verovatnoća da ćemo se izboriti sa virusom brže i sa manjim posledicama. Kada se bitka završi, a virus je poražen, imuni sistem se umiruje i sve se vraća u normalu, prenosi Nova.rs.

“Za većinu ljudi i većinu infekcija, upravo to se dešava”, kaže dr Rendi Kron, ekspert za citokinske oluje sa Univerziteta u Alabami. Međutim, u nekim slučajevima – a dr Kron i njegov tim procenjuju da se to dešava u oko 15 odsto slučajeva koji se bore sa jakim infekcijama – imunitet nastavi da luduje i da se bori čak i nakon što je virus poražen. Citokini nastavljaju da se luče, i u želji da pomognu organizmu, zapravo počinju da ga uništavaju, napadajući razne organe, uključujući i pluća i jetru. Ovaj haos može da dovede do ozbiljnog pogoršanja stanja, pa i do smrti.

Ljudima kojima se ovo desi najveću štetu ne nanosi sam virus, već njihov imunološki sistem.

Citokinske oluje mogu da se dese ljudima bez obzira na njihove godine, a neki naučnici smatraju da se upravo u njima krije odgovor na pitanje zašto su mladi i zdravi ljudi umirali od SARS-a, MERS-a, H1N1, ali i od novog koronavirusa. Izveštaji iz Kine i Italije opisuju mlade pacijente za kliničkom slikom koja se poklapa sa ovim fenomenom, a dr Kron veruje da su neki od tih pacijenata završili u tako teškom stanju upravo zbog citokinske oluje.

U slučaju 42-godišnjeg pacijenta sa početka teksta, sumnja da se radi o citokinskoj oluji navela je lekare da mu daju imunosupresivni lek tocilzumab. Nakon svega dve doze, pacijentu je temperatura počela da pada, nivo kiseonika je počeo da raste, a skener je pokazao da se pluća čiste. Ovaj slučaj će se, zajedno sa nekoliko desetina sličnih iz Italije i Kine, naći u još neobjavljenoj studiji, koja pokazuje da bi tocilzumab mogao da bude uspešan put za lečenje pacijenata koji imaju koronavirus, a kod kojih se razvije prejaka reakcija imunog sistema, piše “Njujork Tajms”."

Подели на овим сајтовима

@GeniusAtWork

Do 20.aprila Šredersnik je rekao iz Niš, da se rješava vaša sudbina...nije ni 18, ni 19, ni 21..20 aprila jer je to tako najbolje za vas. 

Ako ne bude 20.aprila, on je spreman sam uzeti avion za Niš, i uhvatiti se u koštac sa koronom. 

Jer nakon ovoga slijede ekonomski problemi, ali Srbija će prestići Hrvatsku u ekonomiji za 7 najviše 8 godina. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Наша једна пријатељица причестила се петог априла, ризикујући да плати казну(старија од 70)...додуше није ишла превозом, возио је син....деветнести кварт Париза, црква Св.Саве . Литургија била без верника до девет сати, а причешће један по један од девет до једанест, највише десет минута по вернику . :) 

Ovde nema zabrane starijim ljudima, za sve su iste mere. Rizikovala je 150 eur (ili 170, nisam sad sigurna, dizali su cenu :)), to za prvi put. Drugi put kad te nahvataju veća je kazna, a treći put možeš slobodno da se slikaš sam.

Imamo još jednu Crkvu sv. Petke, ona je meni bliže, na Bondy- ju, slična je organizacija i ovde. Tu ću, ako Bog da, probati i ja da se pričestim na Vaskrs (makar drugi, treći dan, ako bude moguće). Nadam se da će biti sve kako treba, a biće sigurno baš tako, kako god da bude.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, ana čarnojević рече

Дете од 2 - 3 године је јако незгодно за држати у стану месец дана. Причала сам са стручњацима због свог, могу се изводити важно је да не буду у контакту са другом децом. Нпр добила сам право на дозволу за излазак и викендом због детета. Дакле постоје људи којима је излазак неопходан. Постоје људи који брину о другима, инвалидима нпр.. Морају излазити. И добили су дозволе.

Жена дијабетичар која је преплашена потпуно ипак излази у дуге шетње. Савесна је и фина. Али мора због основне болести. И зна да се од шетње не може заразити. 

Битан је карантин наравно, сви смо у кући. Али промолимо нос због различитих потреба које су базичне. 

Izvini, ja sam juce upala u diskusiju prethodno iziritirana nekim komentarima. Znam i razumem, i moja su imala 2 g nekada i veruj da ni danas kada su straiji nije lakse u ovoj situaciji, osim sto shvataju o cemu se radi, nedostaju im drugari iz skole, zajednicka igranja, parkovi, normalna skolska nastava ... Starijem detetu su otkazana sva takmicenja koja je trebala da ima pa je rad od nekih 7-8 meseci eto tako ostao bez nekog zaokruzivanja. Organizujemo se u toku dana tako sto sedimo na terasi na suncu, obedujemo na njoj radimo domace, suncamo se, imamo sobni bicikl na istoj, starije dete vezba svaki dan, mladje igra igrice online sa drugarima, kuvamo, sviraju, gledamo zajedno filmov, kartamo .... nadje se nacin da prodje vreme. A nije lako.

I ovde je pre par nedelja trazeno da se odobri roditeljima da mogu da izadju u setnju sa decom na sat - dva (jedan roditelj), dozvole da se osobe koje su u invalidskim kolicima izvedu u setnju, sportistima da vezbaju i ne secam se sta jos. Nista nisu odobrili osim da profesionalni sportisti mogu da treniraju na otvorenom. Mi da se strpimo, jer postoji bojazan da se mera zloupotrebi. Govorim o Italiji,  zemlja koja ipak ima neki demokratski poredak sa tradicijom postovanja ljudskih prava i sloboda. Pa opet ljudi cute i kazu ok ostacemo kuci ako ce nam to pomoci da se sto pre oslobodimo i vratimo normalnom zivotu i navikama. Niko ne smatra da je zbog tih mera drzava totalitarna i vlada kretenska a lekari sarlatani, kao sto se govori u Srbiji. To je ono sto me iritira. Svi rade najbolje sto misle da znaju i mogu. Kada prodje sve pricacemo i analizirati greske, hajde sada da pomognemo jedni drugima, bar tako da se ne "pljujemo". 

A tebi i tvojoj porodici zelim dobro zdravlje :sunce:

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Просечан србенда рече

Искрено први пут чујем за ту раздаљину преношења али схватам да је то веома истинито јер ми дисањем ослобађамо угљен диоксид који може да буде заражен вирусом.

Ugljen-dioksid da bude zarazen virusom???

789663478966347896634

Tako ti je to kad se "obrazujes" citanjem/slusanjem srpskih tabloida i njima slicnih mentalnih fekalija.

...

Evo, besplatno je. Dole desno je dugme za titlove. Doktor koji predaje o virusima, to mu je najuza struka.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Natasa. рече

Ne verujte reklamama :)), ovde u bolnici ne vidiš dr, nije da se baš svi bore protiv korone...:smeh1:.

Smejem se jer sam gladna, žedna, bliži mi se porođaj i nema nikog, bolnica poluprazna, doktora jedva vidiš :0222_shocked:.

Ti da sedis na terasi okrenuta suncu, da pustis neku lepu muziku, pijuckas limunadu i cekas bebu. Sve ostalo je nepotrebni stres, posebno tv i forum :smeh1:

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Таша рече

Ti da sedis na terasi okrenuta suncu, da pustis neku lepu muziku, pijuckas limunadu i cekas bebu. Sve ostalo je nepotrebni stres, posebno tv i forum :smeh1:

Ne mogu, moram na carski, išla na konzilijum da zakažem. U ponedeljak nam stiže još jedan dečak.

Ljudi dragi, ovo je jedan prefinjeni konc logor.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...