Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

@Aandrej 

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Пољопривредници у Србији, према новим мерама државе, могу да добију онлајн дозволе да и у току полицијског часа...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Justin Waters said:

Nema ništa od toga ni blizu. Ova studija je samo potvrdila ono što se znalo ranije, da je broj zaraženih mnogo veći nego broj testiranih. 

Kolektivni imunitet ćemo steći lli vakcinisanjem, ili da korona zarazi preko 90% svjetske populacije, a da pri tome ne stekne sposobnost mutacije kao influenca. 

Daleko od toga. Prag kolektivnog imuniteta za grip je oko 30%.

Za KKV ne znamo pouzdano jos uvek, ali moze biti da je tu negde posto se prenosi na slican nacin.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

За Италијане не знам, али могу да ти објасним за Србију. Зато што никада није ни покушано.

Овде никад нико из власти или из струке није изашао пред људе и рекао: "Људи, ситуација је таква и таква. Молимо вас да ако хоћете да што пре изађемо из овога - држите дистанцу на улици од других, ако морате да излазите, идите сами или са људима са којима живите. Носите маске ако морате да будете међу другим људима, ево ми ћемо урадити све да свака апотека има маске по најмањој цени и обезбедићемо средства за дезинфекцију просторија. Држите личну хигијену, перите руке после сваког изласка. Ако се не будемо придржавали овога и започне нагли раст, мораћемо да предузмемо неке драстичније мере да нам здравство не би колабирало".

Али не. Уместо тога, психо наређује полицијски час, забрањује старијима да уопште излазе осим једном недељно између 4 и 7 ујутру, прави логоре за присилни смештај, ликује како ће смислити нешто још горе, хвали се како воли да уноси немир међу људе, користи сваку конференцију за политичку промоцију, крши Устав, организује некакве преке судове преко скајпа (!) за прекршиоце. Сад је повећао пол. час на 60 сати за викенд (пол. час као мера је бесмислен и нико други га није увео јер ничему не служи) и стално прети 24-часовним пол. часом. Сво време паламуди како је недисциплина крива за пораст оболелих, а лично је најодговорнији за зајебавање са заразом у почетку и намерно одуговлачење са било каквим мерама да би прикупио потписе. Његов тим стручњака свакодневно даје потпуно контрадикторне изјаве и само додатно смућују и слуђују људе. И још увек свакодневно крши сопствене мере где год се појаве он или његови сатрапи.

Када се тако односиш према људима, нормално да у њима нећеш добити савезнике него непријатеље. Важи за сваки народ на планети, не само за нас.

Vidi od mojih pedeset godina 40 sam provela u Srbiji i desetak u Italiji. Pratim i tamo i ovde sta se dogadja i prilicno sam informisana. Ne retko pogledam i te konferencije za stampu gde par lekara svakodnevno govori upravo to sto si naveo. Taj dr Kon, pa Kisic, pa Stevanovic mi deluju veoma strucno i nadasve kulturno. I jako mi je zao sto pokusavaju da ih ispolitizuju ali vidim dobro se drze. A kako cujem ovi postuju savete struke i rade onako kako oni nalazu. Italijani policijski cas zovu "karantin", privremene bolnice se prave na raznoraznim lokacijama, od trajekta u Djenovi, preko satora i hotela, sajamskih hala. Ni tu ne vidim nista strano.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

Zatvaranje ljudi 24 časa ne radi nigdje. To je protiv ljudske psihe i prirode. To se ni u Kini nije desilo. 

Italijani su se zeznuli jer su potcjenili virus, i onda su imali bombu, i bili prisiljeni da primjene drastične mjere. 

Ne znam ni za Srbiju. Evo kako je u RS-u

Vlada je napravila sajt poput ovog. Gdje sve piše u vezi korone, pobrojane sve mjere kojih se treba pridržavati, navedeni svi važni telefoni, objašnjena priroda korone šta je to, izdaju informacije o novim slučajevima itd...aktuelne vijesti itd.

KORONAVIRUSUSRPSKOJ.COM

Најновије вијести, одлуке, наредбне и статистички подаци о коронавирусу у Републици Српској. Све потребне...

Političari hvale ponašanje ljudi, gradonačelnik Banja Luke šeruje slike ljudi koji stoje u redu održavajući rastojanje. U Srbiji psiho plaši ljude da se sprema kataklizma, da mu nije dobro, da mu je drago što su ljudi prestravljeni...u RS-u niko ne daje nikakve smješne izajve poput Nestorovića, niko ne dramtizuje i teatralno napušta konferencije za novinare. 

Sve mjere koje su u RS-u uvedene, uvedene su pravovremeno ne potcjenjujući opanost epidemije:

- Nigdje se niko ne skuplja u grupama po gradu

- Nikome nije zabranjeno kretanje, svaki dan mlađi od 65 godina se mogu kretati gdje god hoće uz preporučeno nošenje maski i držanje rastojanja.

- Otvorene su važne prodavnice, sa hranom, i za kućne ljubimce te vrtni centri.

- Svuda gdje su te prodavnice, osim po kojih sitnih pekarica itd...postavljeni su panoi sa informacijama kako se pridržavati mjera. 

- U samoposulagama prate da ne bude previše ljudi obilježili crtama prije ulaza za držanje rastojanja, dezinfikuju kolica, daju rukavice da nosiš, dezinfikciona sredstva da opereš ruke

- Penzosima od 65 pa naviše su dozvolili kretanje od 7 do 10 sati utorkom i petkom. 

- Dozvoljeno je baviti se poljoprivredom  -

- Oformljeni mobilni timovi za dostavu hrane starijim i bolesnim koji su kod kuće

- Kancelarijski poslovi nisu zabranjeni, firme se same organizuju uz preporuku da ne bude previše ljudi na jednom mjestu itd..itd...Ima i mana, s obzirom u kakvom vremenu živimo, s kakvim resursima raspolažemo više sam nego zadovoljan svime i kako vlada i kako se ljudi kod nas u RS-u ponašaju. 

Eto ovdje se žale kako ne smiju da se bave ni poljoprivredom u Srbiji...sad ti je jasno kad psiha okrivljujem za situaciju u Srbiji. 

Svi su na celoj planeti potcenili virus.

Sta kazu za Dodika, kako se on ponasa?

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Grizzly Adams рече

Daleko od toga. Prag kolektivnog imuniteta za grip je oko 30%.

Za KKV ne znamo pouzdano jos uvek, ali moze biti da je tu negde posto se prenosi na slican nacin.

Disease Transmission R0 HIT
Measles Airborne 12–18 92–95%
Pertussis Airborne droplet 12–17[51] 92–94%
Diphtheria Saliva 6–7 83–86%
Rubella Airborne droplet
Smallpox 5–7 80–86%
Polio Fecal-oral route
Mumps Airborne droplet 4–7 75–86%
SARS
(2002–2004 SARS outbreak)
2–5[52] 50–80%
COVID-19
(2019–20 coronavirus pandemic)
1.4–3.9[53][54] 29–74%
Ebola
(Ebola virus epidemic in West Africa)
Bodily fluids 1.5–2.5[55] 33–60%
Influenza
(influenza pandemics)
Airborne droplet 1.5–1.8[51] 33–44%

Pa vidjećemo, pošto je i ovo SARS biće da je ovaj raspon 29 - 74, bliži brojki od 50-80%. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Milan Nikolic рече

@Aandrej 

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Пољопривредници у Србији, према новим мерама државе, могу да добију онлајн дозволе да и у току полицијског часа...

Колико видим, раде људи на њивама и кад је полицијски час и кад није и нико их не дира, а не верујем да ваде дозволе. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Таша рече

Sta kazu za Dodika, kako se on ponasa?

Ništa posebno, čak šta više i normalno.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

35 minutes ago, Таша said:

Italijani policijski cas zovu "karantin"

Полицијски час у Србији значи да нико не сме да буде на улици осим војске, полиције и радника са посебним дозволама који раде у производњи виталној за функционисање државе. У Италији колико сам ја разумео, а ти ме исправи ако грешим, може свако да изађе кад хоће под условом да иде у продавницу, апотеку или код доктора. Не сме нико да се шета безвезе или да иде у други део града без дозволе и то су једине рестрикције. 

И није ми јасно зашто нас стално упоређују са Италијом, најгоре погођеном државом? У осталом делу Европе, осим можда у Француској и Шпанији, људи могу да се крећу и живе нормално. Под одређеним условима и правилима, али никакви полицијски часови и забране кретања не постоје.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Таша рече

Ok. I ko je kriv za to?

image.thumb.png.3ee291265f8133f19488d79da94615ea.png

Опадајуће   image.png.0f1d04eeb38d236fc158fe41cfc7e6bf.png

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, GeniusAtWork рече

И није ми јасно зашто нас стално упоређују са Италијом, најгоре погођеном државом? У осталом делу Европе, осим можда у Француској и Шпанији, људи могу да се крећу и живе нормално. Под одређеним условима и правилима, али никакви полицијски часови и забране кретања не постоје.

U RS-u je policijski čas od 20-5, stariji od 65 mogu utorkom i petkom od 7-10 napolje. Vikendima je zabranjeno napuštati opštinu prebivališta. 

Danska, Australia, Belgija, Austrija, Izrael, Irska u karantetni, ali po uzoru na Italiju. 

Po ovoj listi Panama je uvela 24 policijski čas.  

Подели на овим сајтовима

"Немачки стручњак за плућне болести Томас Фосхар изјавио је да је болест KОВИД-19 домен пулмолога који имају највише искуства у лечењу вирусних и бактеријских упала плућа и оценио да се пацијенти заражени корона вирусом без медицинског оправдања пречесто и прерано прикључују на уређаје за механичко дисање.

Фосхар, који је председник немачког Удружења пулмолошких клиника, нагласио је у интервјуу за Франкфуртер алгемајне цајтунг (ФАЗ) да је ангажман вирусолога и епидемиолога неопходан и добар и да би свакако било од огромне помоћи када би се ускоро знало колико мутација вируса Сарс-ЦоВ-2 постоји.

“Али конкретно обољење и његов третман су домен стручњака за плућне болести, а не анестезиолога или стручњака за интензивну негу. Пулмолози се свакодневно баве вирусним и бактеријским упалама плућа. Не постоји лек за KОВИД-19, и стога је битно клиничко искуство пулмолга. То јавност и политика нису у довољној мери регистровали”, рекао је Фосхар.

Фосхар је приметио да механичко вентилирање пацијената заражених корона вирусом, њихово преурањено интубирање, често није медицински оправдано. Према његовим речима, пре избијања пандемије о томе међу лекарима није постојало неслагање.

Наводећи да је нагло ширење пандемије довело до хаотичних услова у клиникама, до смањења ресурса и пораста броја пацијената који морају бити хитно збринути, Фосхар је рекао да у том хаосу нема времена за дуже посматрање пацијента и дискусију о терапији и да се зато често преурањено интубира и примењује инвазивно механичко дисање. Фосхар је рекао да пулмолози на инвазивно механичко дисање гледају са резервом пошто оно увек са собом носи многе компликације, чак и када је сам респиратор оптимално подешен и када је нега перфектна.

Стопа преживљавања пацијената на респираторима свега између 20 и 50 одсто
Наводећи да је код пацијената заражених коронавирусом који су прикључени на респиратор стопа преживљавања свега између 20 и 50 одсто, Фосхар је оценио да се намеће питање да ли је то последица тежине и тока болести, или можда и омиљене методе лечења.

“Kада смо читали прве студије и извештаје из Kине и Италије, одмах смо се запитали зашто се тамо тако често интубира. То је у супротности са нашим клиничким искуствима са вирусним упалама плућа”, рекао је Фосхар.

Аргумент појединих стручњака да интубирани пацијенти представљају мањи потенцијални извор заразе за лекаре и медицинске техничаре, немачки пулмолог је одбацио као неетичан, па и бесмислен. “То није етично, не можемо ваљда добробит пацијената да подредимо добробити лекара. А и као тврдња је бесмислено. Искусни пулмолози и лекари са интензивне неге знају како да држе претњу од аеросола на минимуму”, рекао је Фосхар.

Говорећи о искуству болнице за плућне болести Витанија у Мерсу, недалеко од Дуизбурга, у којој је шеф једне од клиника, Фосхар је рекао да је само један пацијент са KОВИД19 интубиран због тешких споредних обољења, а да се свим пацијентима раде обимне лабораторијске анализе и ток упале прати скенером.

“Kомпјутерска томографија (скенер) је код тих тешких случајева одлучујуће дијагностичко средство, далеко поузданије од корона тестова. Установили смо да је било много погрешних негативних тестова. Многим KОВИД-19 пацијентима смо успешно помогли дајући им кисеоник кроз нос и неинвазивном вентилацијом преко маске”, рекао је лекар, наглашавајући да је веома значајно да пулмолози и стручњаци за интензивну негу постигну консензус о начину лечења.

Немачки стручњак рекао је да и у наредно време очекује велики број пацијената са тешким облицима болести, али да не рачуна са катастрофом.

“Неколико седмица ћемо свакодневно примати бројне тешко оболеле пацијенте са KОВИД19, али не рачунам са катастрофом. Ипак, не желим да омаловажавам ситуацију. Ова болест је подмукла. Није ми позната ниједна друга болест плућа код које је компликације и временски ток тако тешко предвидети и где има толико варијанти. И ЦТ снимци плућа веома се разликују. Систематизација тока болести нам још увек задаје велике проблеме”, рекао је Фосхар.

Beta"

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Таша рече

Ako o Dr Nestorovicu sudis samo na osnovu one konferencije za stampu zao mi je. Covek je profesor, doktor sa cetrdesetogodisnjom sjajnom karijerom pedijatra i pulmologa, sa preko 150 naucnih radova objavljenih u znacajnim medicinskim casopisima .... a ti i ostali mu merite na osnovu jednog ispada u javnosti, gde se nakon izrecenog i ogradio sa "salim se" !? 

Uostalom pogledaj/te, oko 50 sekunde se jasno cuje "salim se".  Pri tom je i u vise navrata objasnio zasto je tako reagovao.

Потпуно се слажем.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Justin Waters said:

U RS-u je policijski čas od 20-5, stariji od 65 mogu utorkom i petkom od 7-10 napolje. Vikendima je zabranjeno napuštati opštinu prebivališta. 

Овде је пол. час од 17-5 преко недеље, прошлог викенда је био од суботе у 13 до понедељка у 5 ујутру. Овог викенда ће бити од петка у 17 до понедељка у 5 ујутру.

Старији од 65 смеју једном недељно у набавку (обично или петком или суботом), од 4 до 7 ујутру

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...