Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Milica Bajic рече

Aha, kapiram, trebao je povod za policijski čas od 24h.

Taman dok ima još maski i rukavica.

Niko ne bi uvodio da se ljudi normalno ponašaju i da shvate da ovo nije 1999. Krenu sirene skupimo se u školosko dvorište pivo i onako se baš lepo družimo. Neprijatelj sada napada tako da nema materjalne štete ali puca na socijalne odnose. Sa njim ne možeš da pregovaraš i da se dogovaraš. Ako ima mogućnost može da satre celu populaciju. 

Подели на овим сајтовима

Ako je karantena nešto teško ovdje kod nas na zapadu. 

Pravi horor je ono što će se desiti li se već dešava u siromašnim, i nasljenim zemljama

WWW.BBC.COM

The government defends strict lockdown measures that have left millions stranded and without food.

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, grigorije22 рече

Niko ne bi uvodio da se ljudi normalno ponašaju i da shvate da ovo nije 1999.

Ali da li je moguće da iko očekuje od široke narodne mase da se ponaša što ti kažeš normalno, ako pođemo od činjenice koliko nas ima nenormalnih, ludo hrabrih, onih koji se pod pritiskom ponašaju suprotno od preporuka itd (tu se računaju i tinejdžeri koji su se oduvek ponašali po principu pi.anja uz vetar iz puke zabave i proste nemogućnosti da sagledaju ozbiljnost situacije)?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milica Bajic said:

@GeniusAtWork zar nije logičnije da se, kao svuda, uvedu mere jednake za sve? Dakle, izlazak iz kuće samo iz opravdanih razloga, lepe novčane kazne za sve koji prekrše i onda makar imaš da se nadaš da će se vatra obuzdati. Ovako uopšte ne vidim svrhu, osim, eto, da se pojedini izžive..

(razumem da naša ekonomija ne može da podnese ni 2 dana zastoja, ali ovako deluje da će se proizvesti još veći uskoro. Npr. zašto ne bi ljudi koji se bave poljoprivredom obavljali normalno svoje poslove, što njima policijski čas...)

Нормално да је логичније, тако је свуда на западу. Детаљи се разликују од земље до земље, али се у суштини своди на то.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Pravi horor je ono što će se desiti li se već dešava u siromašnim, i nasljenim zemljama

I kod nas može vrlo lako doći do nestašice hrane ako poljoprivrednici ne budu bili u mogućnosti da obave prolećne poslove na vreme.

Zašto se maske i rukavice, umesto što se sada rasipaju na prolećne šetnje, racionalnije ne raspodele u smislu da se u dužem narednom periodu koriste, podele ljudima koji mogu bezbedno da rade i sl? Ne znam kako je kod vas ali mi više nema šanse da dođemo do maske, dakle nemamo ni jednu niti je možemo nabaviti.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Gagi jastuk, artiljerija, Vranje 82g....

Pa ovo nema ni u Burkini Faso. Povraća mi se...da nije montaža? 

Не знам, не верујем да је монтирано, то је наша војска, може да се очекује тако нешто.

По војним магацинима је све из доба маршала.

Сећам се кад сам био у војсци да је све, где год је очувана етикета и видљив датум, из доба петокраке, потписи стари деценијама, а јастук кад извучеш, није ти добро, као на овој слици. Никад се то не пере, само се напољу истресе, понекад. хД 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Milica Bajic рече

ako poljoprivrednici ne budu bili u mogućnosti da obave prolećne poslove na vreme.

Upravo sam saznala da, uz potvrdu, mogu da budu napolju do 20 h, u stvari sam neinformisana...

Подели на овим сајтовима

Legendarni Španec o grozljivki z virusom: "Niso pustili, da bi se testiral!"

Pepe Reina | Avtor: Profimedia

Izjemni vratar je opisal, skozi kakšen pekel se je moral prebiti.

Legendarni španski vratar Pepe Reina je v pogovoru za radio izjavil, da verjame, da je zbolel za koronavirusom, a tega ne mora zagotovo vedeti, saj mu zdravniki niso dovolili, da bi se testiral.

"Imel sem vse simptome koronavirusa. Suh kašelj, visoko temperaturo ter dežave z dihanjem. Pogovarjal sem se z zdravniki, jim razložil simptome, vse je kazalo, da imam koronavirus, toda nisem dobil njihove potrditve. Tukaj se testi ne opravljajo, dokler nisi v tako slabem stanju, da moraš v bolnico. A jaz sem se počutil, kot da bi me povozil tovornjak!"

https://www.zurnal24.si/sport/nogomet/legendarni-spanec-o-grozljivki-z-virusom-niso-pustili-da-bi-se-testiral-344344

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milica Bajic рече

Meni uopšte nisu jasne te ,,mere" kod nas. Ako dobro kapiram, do 17 h ništa od ovoga nije ni zabranjeno nikom osim penzionerima, samo da nema više od petoro u grupi. 

U čemu je fora ako će ti isti mladi kasnije svakako doći kući kod istih tih penzionera? 

Видиш Милице, све су то детаљи који се пресликају са других примера. Хајде ти мени реци шта нормалан човек да мисли о следећој ситуацији. Један мој познаник ради на техничком прегледу и издаје налепнице за рег.возила. МУП је затворио првог дана ванредног стања своје шалтере. Човек је прсо јер сада је МУП њима увалио да раде и оно што до сада нису могли. Значи МУП је заштитио своје службенике, а ову боранију што ради на техничким прегледима ко шиша. Прича ми да долазе у контакт и са ''странцима'' који су скоро пристигли, гастербајтерима који сада региструју своја кола и ко зна ко све. А међу радницима се прича да изгледами се технички не смеју затворити. Ко ће да докаже да маска и рукавице штите од заразе. Каже он мени да није проблем ако се он зарази, баш га брига за њега, него се брине за његове, а и има родитеље старије од 65 година са којима живи. И онда ови причају нешто за ту старосну популацију.. Ма мука је људима од свега.

Подели на овим сајтовима

91024781_3335288853242691_6872089879967170560_o.jpg

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Плаво Небо рече

Видиш Милице, све су то детаљи који се пресликају са других примера. Хајде ти мени реци шта нормалан човек да мисли о следећој ситуацији. Један мој познаник ради на техничком прегледу и издаје налепнице за рег.возила. МУП је затворио првог дана ванредног стања своје шалтере. Човек је прсо јер сада је МУП њима увалио да раде и оно што до сада нису могли. Значи МУП је заштитио своје службенике, а ову боранију што ради на техничким прегледима ко шиша. Прича ми да долазе у контакт и са ''странцима'' који су скоро пристигли, гастербајтерима који сада региструју своја кола и ко зна ко све. Ко ће да докаже да маска и рукавице штите од заразе. Каже он мени да није проблем ако се он зарази, баш га брига за њега, него се брине за његове, а и има родитеље старије од 65 година са којима живи. И онда ови причају нешто за ту старосну популацију.. Ма мука је људима од свега.

plus sad nema odlaganja registracije iako je vanredno, pa kako se zalomi

Hvala Bogu meni pocetkom jula pa do tad ce valjda proci ovo, a sta sad neko kome istice da radi?

dodatno se muva po agencijama

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Драшко рече

plus sad nema odlaganja registracije iako je vanredno, pa kako se zalomi

Hvala Bogu meni pocetkom jula pa do tad ce valjda proci ovo, a sta sad neko kome istice da radi?

dodatno se muva po agencijama

Словенија је данас читам одложила регистрацију свима којима истиче на додатна 3 месеца. А ови наши.. ту су им чисте паре. Паре, паре, само паре. Што ти кажеш, само се излажеш неким додатним контактима, а овамо као бајаги, ''не излазите, не излазите''. Ма кажем ти, мука народу од свега. Него изгледами да никога не заустављају поводом тога. Плаше се да се не заразе. Само почнеш да кијаш и да кашљеш и не отвараш прозор ;) Кад те види таквог само ће да ти махне да пролазиш.

Подели на овим сајтовима

14 dan kriza već hvata :))

91796693_678945402841974_5964088159565250560_n.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...