Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 24 минута, Bokisd рече

Moze da se prica, .... recimo, spustanje Ognja na veliku Subotu u crkvi u Jerusalimu gde su prisutni i hriscani raznih denominacija kojima je ispovedanje vere bas problematicno i jereticko i Oganj se spusta na sve njih (koji je u prvim minutima koliko sam video na snimcima i pricao mi drug koji je bio na Veliku subotu - ne moze da opece)

Sta i kako to da razumemo to da su razni medjusobno suprostavljeni hriscani na jednom mestu i na sve njih se spusta blagodatni Oganj , ne znam, neko Bozije providjenje ili sta, da li je fora sto se pali Oganj prvo Jerusalimskom patrijarhu, da li bi se palio Oganj i nekom drugom svesteniku iz neke druge crkve, ali, glavno je da silazi blagodatni Oganj na sve prisutne hriscane.

Kako po toj CDC studiji Bog natpirodno stiti protestante u pricescu od zaraze i virusa iako je to za mnoge od njih simbol ? Ne znam, mozemo da pokrenemo pitanje i da vidimo sta i kako, recimo, kako oni koji ne veruju u sv.Trojicu i imaju Arijansko ispovedanje nemaju zarazu preko pricesca. Na primer jedna mala napomena, da ispovedanje vere u pravog Boga i Crkvu ne moze da bude ispred cuda i cudesa i cudesnih znakova koji po pismu postoje svugde i van crkve i prave vere, jer na primer ako je okey da Bog stiti arijanske orjentisane protestante od zaraze od pricesca, onda bi i Arije i slicne jeresi bile okey i spasavajuce i prava crkva.

Inace Erazmo, onda da izvedemo do kraja ovu tvoju postavku stvari,.... da li to znaci da si postao fan jedne kasicice :D.... jer ako Bog stiti protestante koji misle da je pricesce simbol, koliko ce onda Bog vise da stiti od virusa one koji veruju da to jeste zaista Njegovo Telo i Krv .... :laie_14:

Imamo mi tu izgleda mnoge perspektive.

Ne, ja nemam ništa protiv te ideje da Bog svugde deluje. Samo pitam.

Nisam postao fan jedne kašičice, smatram da bi čak i kad nije epidemija bilo higijenskije koristiti zasebne.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Таша рече

Poptuno je neozbiljna ta selekcija rizicna i manje rizicna grupa.

Nije. Dobar imuno odgovor daje šansu. Bolesnici koji su pokriveni određenim medikamentima su zaista u riziku.
Mnogi pacijenti koji su zbog svoje bolesti pod određenom terapijom (imunosupresivi, antikoagulanti, antiupalni) moraju se lišiti iste, jer koronavirus djeluje invazivnije na njih. Znači, em što dovode sebe u gore stanje, jer su bez adekvatne terapije koju su bili prinuđeni da uzimaju prije pandemije, imaju mnogo manje šanse da se izbore sa zlom koje se dešava.

Edit:
Primjer je i moj brat... Borio se krvnički sa karcinomom. Bila je to teška i duga borba. Izliječio se. Nalaz nam je stigao 20.03. moj brat je sada zdrav. Za njega bi koronavirus bila sigurna smrt. On je zaista rizična grupa.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ayla рече

Nije. Dobar imuno odgovor daje šansu. Bolesnici koji su pokriveni određenim medikamentima su zaista u riziku.
Mnogi pacijenti koji su zbog svoje bolesti pod određenom terapijom (imunosupresivi, antikoagulanti, antiupalni) moraju se lišiti iste, jer koronavirus djeluje invazivnije na njih. Znači, em što dovode sebe u gore stanje, jer su bez adekvatne terapije koju su bili prinuđeni da uzimaju prije pandemije, imaju mnogo manje šanse da se izbore sa zlom koje se dešava.

Ne znam u cemu je problem. Bas sam bila jasna. Ali evo da ponovim. Podjednaku sansu da se razbole imaju svi, virus ne bira. Kako ce se ko nositi sa bolescu je stvar licnog imuno sistema. Znaci ne postoje grupacije koje obolevaju manje ili vise. Obolevaju svi. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Таша рече

Ne znam u cemu je problem. Bas sam bila jasna. Ali evo da ponovim. Podjednaku sansu da se razbole imaju svi, virus ne bira. Kako ce se ko nositi sa bolescu je stvar licnog imuno sistema. Znaci ne postoje grupacije koje obolevaju manje ili vise. Obolevaju svi. 

Jasno... ali ne prežive svi. O tome ja govorim.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ayla рече

Jasno... ali ne prežive svi. O tome ja govorim.

Ne ne govoris o tome. To sto ti i vecina govorite je veoma opasno i netacno. Zbog te podele na "veoma" rizicne i "manje" rizicne, ti manje rizicni se vise izlazu spoljasnosti i virusu i masovnije obolevaju samim tim su i veci prenosioci istog. Tek kada se zaraze,  mogu se videti kolike su kome sanse da se izore ili ne. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Таша рече

Ne ne govoris o tome. To sto ti i vecina govorite je veoma opasno i netacno. Zbog te podele na "veoma" rizicne i "manje" rizicne, ti manje rizicni se vise izlazu spoljasnosti i virusu i masovnije obolevaju samim tim su i veci prenosioci istog. Tek kada se zaraze se mogu videti kolike sukome sanse da se izore ili ne. 

Niko nikog ne tjera da se izlaže bilo kakvom riziku, posebno ne ja. 
Svi su dovoljno svjesni situacije da zaštite i sebe i druge.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Таша рече

Nulti pacijent od koronavirusa u Italiji je bio mlad covek od 38 g, sportista, maratonac. Toliko o "rizicnim" grupama. 

Тај тип мало екстремнијих, а нарочито професионалних спортиста иначе има нижи имунитет од просека популације. Уврежена је заблуда да су спортисти здравији.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

Prejak si. :)) Pa nemoj tako jako, rušiš snješka...neka se topi polako..

Nisu u pitanju samo protestanti vjerovatno i katolici u dobrom dijelu. Kod katolika je to djeljenje hostije gotovo identično kao dijeljenje nafore samo što sveštenik direktno u usta strpa hostiju, što je u pogledu mogućnosti prenošenje zaraze onda slično i pričešćivanju samo bez udjela pljuvačke koja se može prenositi kašičicom. 

Kod protestanta je to slično kao na ovoj slici. 

Hljebčići i časice sa sokom od grožđa. Kud i kamo sigurnije, djeluje kao djeljenje rakije na sahranama ili nekoj priredbi. 

silver-communion-cups-bread-bible-wine-6

Zapanjujuće je da su pravoslavni poletili da dijele ovo istraživanje koje je bez sumnje izvedeno u većini na protestantsko - katoličkoj praks, i da to pretstavljaju kao potvrdu koja važi i za pravoslvne, samim time uskačući u dogamtski problem prisutnosti blagodati u tim vjerskim zajednicama. 

Problem 20-21.v je što, kao i u startu priče tj prvim vekovima, Crkva (pravoslavna prim.red.) ima opit (iskustvo) a drugi traže formu(lu), opis procesa.

Onda neki poput Svetigore krenu da citiraju Miroljuba, Nikodim dokazuje ravnu zemlju, a mnogi drugi (u želji da uvere druge a nemaju znanje iz tih oblasti) krenu da citiraju iz prvih izvora kojih se dohvate umesto da svedoče iskustvo Crkve. Takve omaške su se događale i sv. Vasiliju Velikom (šestodnev, sastav bića - sve prema tadašnjim dostupnim - a njima logično obrazlažućim izvorima)) i mnogim drugima kroz istoriju.

Akcenat treba biti - OPIT Crkve.

Opet, uvek će se javiti oni koji će reći: "Ovako nikad nije bilo!"

Nema ništa novo pod kapom nebeskom - osim Hrista...

Opit Crkve kaže da nije bilo širenja zaraze kroz Evharistiju. Tačka. NIJEDAN dokaz u tom pravcu. A sad, što je babi milo, to joj se i snilo. Da njene snove dokazujemo...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Тај тип мало екстремнијих, а нарочито професионалних спортиста иначе има нижи имунитет од просека популације. Уврежена је заблуда да су спортисти здравији.

Nije bio profesionalni sportista vec rekreativac. Kako je rekao za intervju na nekoj od tv stanica, nakon tri nedelje intenzivne nege i nakon oporavka, mislio je da nije "rizicna" grupa zato sto je zdrav i mlad. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Јанко рече

Opit Crkve kaže da nije bilo širenja zaraze kroz Evharistiju. Tačka. NIJEDAN dokaz u tom pravcu. A sad, što je babi milo, to joj se i snilo. Da njene snove dokazujemo...

Na isti način mogu da tvrdim da se nikad niko nije zarazio preko šteke od vrata, jer nema dokaza da se neko razbolio nakon što je dodirnuo šteku..i to proglasim optiom. 

Na isti način, u onom indijskom hramu gdje obožavaju pacove gdje ima 100 hiljada i jedu s njima i piju iz iste posude,  tvrde da se nikad niko od vjenika nije zarazio niti da je u mjestu gdje se nalazi hram bila zaraza. I oni imaju opit. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Na isti način mogu da tvrdim da se nikad niko nije zarazio preko šteke od vrata, jer nema dokaza da se neko razbolio nakon što je dodirnuo šteku..i to proglasim optiom. 

Ето, Јеховини сведоци то могу да тврде како би могли да наставе да иду од врата до врата. 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ето, Јеховини сведоци то могу да тврде како би могли да наставе да иду од врата до врата. 12:smeha:

Idi bre padoh sa stolice. 12:smeha:

Osvanuo neki video na mrežama jutros isto me bacio sa stolice sa ovim oznakama. Paracetamol 2 puta ne pomaže protiv korone 12:smeha:.

Provjerio sam video desilo se kod tebe u tazbini, u Tuluá u Kolumbiji. Šta im je pa ovako planu? :)))

• Хахаха 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Avocado 

Ne nadjoh ceo rad - moraš biti član biblioteeeke :D.

Samo ovo

WWW.THEFREELIBRARY.COM

Free Online Library: The effects of receiving Holy Communion on health. by "Journal of Environmental Health"; Health, general Environmental issues Ceremonial objects Health aspects...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...