Jump to content

Последна победа у каријери борца, фјодора Владимировића Јемељаненка обележена са Српском заставом

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 6.1.2020. at 20:48, Milica Bajic рече

Зато је добро да се изучава вештина, да се развија инстикт, у конкретним ситуацијама се углавном све сведе на то и експлозивност. 

А, по мени, најбитније је научити да добро држиш гард, да увек браниш виталне тачке ( врат рецимо). 

Немоје ме схватит као да ти сад паметујем нешто:ladan:. За разлику од каратеа или џуда (у џудо користиш енергију противника да га победиш кроз полугу). ММА је мешовита борбена школа. Има само пар правила, која кажу шта је забрањено! И гард помаже али углавном им служи као аирбег.. За разлику од блиског контакта, у рингу човек може да бежи... У блиском контакту (клинч), ако си брза, можеш у серији удараца да уништиш противника само што му гард нападаш... Јер противник не може искључиво дефанзивну полугу са гардом да направи, тако да спречи кретање својих руку ка својој глави.

Оно што сам ја после свих прича и тренинга, научио од једног доброг тренера. То је да мораш хормон адреналина да научиш да осећаш и научиш да контролишеш. Када тај хормон појача своје лучење, тада човек и не осећа бол физички, чула су јако изоштрена и снага се повећа, мишићи се напуне крвљу... То може наизменично да се лучи и да траје сатима, зависи од генетике. 

Многе војске носе паковање адреналина у виду инекције, јер ако буду рањени са том инекцијом, спрече губљење свести, смање осећај бола и појачају чула. мсм. могу да подвежу рану и позову помоћ а да не изгубе свест пре тога...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Аристарх рече

Немоје ме схватит као да ти сад паметујем нешто:ladan:.

Можеш опуштено, ти располажеш са толико информација да ми је проблем понекад да те ,,похватам'' :)

ММА је мешовита борбена школа. Има само пар правила, која кажу шта је забрањено!

Да, баш је брутална дисциплина, није за сваког. Свиђа ми се баш то што је намењена реалним ситуацијама, где у принципу немаш кад да се наместиш.

И гард помаже али углавном им служи као аирбег..

Ту смо опет код визуелизације. Гард је довољан и у глави, не да се држи по сваку цену, само свест шта МОРАШ да браниш. Надам се да је разумљиво.

У блиском контакту (клинч), ако си брза, можеш у серији удараца да уништиш противника само што му гард нападаш...

То је та експлозивност коју сам поменула. Само адреналин о коме причаш доле и тело спремно да ,,експлодира'' може врло брзо да савлада било ког противника.

0405_feel Ја сам се такмичила у борбама и углавном, ако ме неко довољно инспирише, дешавало ми се да коначно поентирам ,,Суперменом'', којег у нормслној ситуацији никад нисам била у стању тако да изведем ( поклапање гарда и ударац у зубе (joooj) из скока, одозго). Адреналин је чудо.. :)))

Оно што сам ја после свих прича и тренинга, научио од једног доброг тренера. То је да мораш хормон адреналина да научиш да осећаш и научиш да контролишеш. Када тај хормон појача своје лучење, тада човек и не осећа бол физички, чула су јако изоштрена и снага се повећа, мишићи се напуне крвљу... То може наизменично да се лучи и да траје сатима, зависи од генетике. 

Многе војске носе паковање адреналина у виду инекције, јер ако буду рањени са том инекцијом, спрече губљење свести, смање осећај бола и појачају чула. мсм. могу да подвежу рану и позову помоћ а да не изгубе свест пре тога...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...