Jump to content

Ima li utehe i za one koji nisu pravoslavci?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jestira ,ako sam te povrijedio izvini! Jesam rekao da preispitas stavove, da razmislis, da se molis Bogu, ali da izaberes zivot u crkvi ti nisam nametao, rekao sam ti da uradis kako ti srce kaze. Molim te nemoj me optuzivati za nesto sto nisam mislio, a ako sam se pogresno izrazio pa si tako shvatila ,ja ti se jos jednom izvinjavam.

Da, osetila sam se povredjenom, imas pravo. Razumela sam te tako, jer je tvoj odgovor usledio posle onog neprijatnog pisma od Bebana. Iznenadila sam se, jer su tvoje ranije reci zvucale sasvim drugacije. Ja glavu koristim za razmisljanje, a ne za tenis (pokusaj duhovitosti) i mozes da mi verujes da je moj stav rezultat visegodisnjeg razmisljanja i interesovanja za razne religije i sekte. Ne kazem da je on jedini pravilan, ali on je moj stav za koji ocekujem postovanje, kao sto ja postujem stav drugih ljudi. O svemu mozemo da diskutujemo, ja nemam taj problem i logicno je da nemamo ista misljenja, jer inace ne bismo imali sta da diskutujemo kada bismo ponavljali reci jedan drugoga. Sto se mene tice, mozemo da nastavimo dalje uz obostrano duzno postovanje stavova i licnosti.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Namjera mi je bila ista i ranije a i kasnije, uglavnom nije bila zlonamjera. Znaci disusija se nastavlja 0442_feel ,razumi da ovdje ima ljudi smirenih i stalozenih, ali ima onih koji razmisljaju vise srcem nego glavom , plahovito ,srcano, pa mozda naprave gresku, ja sam je napravio. Imaj i ti strpljenja sa nama i mi znamo nekad biti cudni, ali rijetko sa losom namjerom. Vjeru gledaj kroz  slavabogu ,a ne kroz nas gresne i izgledace ti mnogo ljepsa. isus-sinai

Подели на овим сајтовима

Namjera mi je bila ista i ranije a i kasnije, uglavnom nije bila zlonamjera. Znaci disusija se nastavlja 0442_feel ,razumi da ovdje ima ljudi smirenih i stalozenih, ali ima onih koji razmisljaju vise srcem nego glavom , plahovito ,srcano, pa mozda naprave gresku, ja sam je napravio. Imaj i ti strpljenja sa nama i mi znamo nekad biti cudni, ali rijetko sa losom namjerom. Vjeru gledaj kroz  slavabogu ,a ne kroz nas gresne i izgledace ti mnogo ljepsa. isus-sinai

Znam da nije bila losa namera, to se vidi po recima... Ja sam takodje veoma osetljiva, u petak mu je mesec dana od smrti... Ja zivim sa Isusom u srcu, ali sa vama "pored" mene i vazno mi je sta mislite...

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Јестира, проблем је што Христа људи доживљавају као индивидуу а не као заједницу. Зато је нама довољно да ми "имамо Христа у срцу" и да не идемо у Цркву. Но, где је Христос онда? како га ви то доживљавате?

Христос се пројављује као литургијска заједница Духом Светим. Све друго је индивидуализација која је својствена протестантизму. Но, намеће се питање врло разумно и разложно: Где је тај Христос у срцу? Како се он пројављује?

Подели на овим сајтовима

Јестира, проблем је што Христа људи доживљавају као индивидуу а не као заједницу. Зато је нама довољно да ми "имамо Христа у срцу" и да не идемо у Цркву. Но, где је Христос онда? како га ви то доживљавате?

Христос се пројављује као литургијска заједница Духом Светим. Све друго је индивидуализација која је својствена протестантизму. Но, намеће се питање врло разумно и разложно: Где је тај Христос у срцу? Како се он пројављује?

Ako je Hristos Bog, onda je on deo nas, jer mi bez Boga ne postojimo, svejedno da li je rec o Ocu, Sinu ili Svetom Duhu. Mislim da vase pitanje nije bilo ozbiljno, jer vi kao svestgenik, ako vam je to zaista "funkcija" to znate bolje od mene. Kakav ritual je ikome potreban da bi Bog bio deo njega i obratno? Zar nije dovoljno priznati Boga za vodju u svom zivotu, njemu prepustiti sve sto se tice nas i ciniti ono sto je u saglasnosti sa Biblijom? Da li je potrebno pet puta ici oko crkve sa granama i liscem u ruci da bi se Bog imao u srcu ili je dovoljno priznati ga kao takvog i razgovarati putem molitve sa njim?

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Potrebno je nesto sto je mnogo vise od rituala, "Uzmite ,jedite ,ovo je tijelo moje , koje se lomi za vas", "pijte od nje svi ovo je krv moja ,koja se prolijeva za vas", "ovo cinite u moj spomen"[/b ,"svaki koji jede moga tijela i pije krvi moje ,ne umire ,nego ima zivot vijecni" ,Znaci ipak je potrebno confused1

Подели на овим сајтовима

Ako se prihvata Gospod Isus Hristos, onda se prihvata u celosti. Sam On je rekao: "Ko jede telo moje i pije krv moju,  obitava u meni i ja u njemu." Isto tako je rekao, uzevsi hleb u svoje svete i preciste ruke: Jedite od njega svi, jer ovo je telo moje Novoga Zaveta koje se za vas lomi za otpustenje grehova, a tako isto casu po veceri govoreci: Pijte iz nje svi (pokazujuci na vino), ovo je krv moja Novoga Zaveta koja se za vas izliva za otpustenje grehova. Eto ti "rituala", odnosno Svete Liturgije (Evharistije). Sam Gospod Isus Hristos je ustanovio. Sad, mozes ti napisati da su to sve ljudi pisali, ali i ljudi su pisali o Gospodu (ovi Zavet) i ljudi su ti koji su propovedali rec Boziju (prvi Apostoli), kasnije svestenici, narod itd...

Подели на овим сајтовима

Potrebno je nesto sto je mnogo vise od rituala, "Uzmite ,jedite ,ovo je tijelo moje , koje se lomi za vas", "pijte od nje svi ovo je krv moja ,koja se prolijeva za vas", "ovo cinite u moj spomen"[/b ,"svaki koji jede moga tijela i pije krvi moje ,ne umire ,nego ima zivot vijecni" ,Znaci ipak je potrebno confused1

Hej, pisali smo u isto vreme  confused

Подели на овим сајтовима

Potrebno je nesto sto je mnogo vise od rituala, "Uzmite ,jedite ,ovo je tijelo moje , koje se lomi za vas", "pijte od nje svi ovo je krv moja ,koja se prolijeva za vas", "ovo cinite u moj spomen"[/b ,"svaki koji jede moga tijela i pije krvi moje ,ne umire ,nego ima zivot vijecni" ,Znaci ipak je potrebno joooj

Koliko sam videla ljudi to interpretiraju na svoj nacin. Da li je Isus bas to mislio kada nam je ostavio te reci? Ko kaze da jeste? Ko kaze da nije? Da li ti mislis da cu ja da zavrsim u paklu ako to ne radim, a trudim se da zivim posteno? U stihovima pise: "Uzmite, jedite, ovo je tijelo moje loje se LOMI za vas". Hristu ni jedna koscica nije bila slomljena. Sta sada? Nesto treba razumeti bukvalno, a nesto ne? Ko odredjuje sta se kako razume? Opet covek?

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Estera..sestro draga...

Primi moje saucesce..i tvome bratu..Pokoj vjecni..!

Molio sam Boga za jakost,

a On me učini slabim,

da bih bio skroman i ponizan!

Molio sam Njegovu pomoć

da bih stvarao velika djela,

a On me učini malenim

da bih činio dobra djela.

Molio sam za bogatstvo i dobra

da bih bio sretan i bezbrižan,

a On me učini siromašnim

da bih bio mudar i slobodan!

Molio sam za sve stvari ovog svijeta

kako bih uživao život,

a on mi dade život

da se radujem stvarima u svijetu!

Ništa nisam dobio od onog što sam tražio,

al' sam dobio sve ono

što je bilo dobro za mene!

Moja je molitva protiv mene uslišana,

jer je put kojim sam išao bio blagoslovljen!

Подели на овим сајтовима

Estera..sestro draga...

Primi moje saucesce..i tvome bratu..Pokoj vjecni..!

Molio sam Boga za jakost,

a On me učini slabim,

da bih bio skroman i ponizan!

Molio sam Njegovu pomoć

da bih stvarao velika djela,

a On me učini malenim

da bih činio dobra djela.

Molio sam za bogatstvo i dobra

da bih bio sretan i bezbrižan,

a On me učini siromašnim

da bih bio mudar i slobodan!

Molio sam za sve stvari ovog svijeta

kako bih uživao život,

a on mi dade život

da se radujem stvarima u svijetu!

Ništa nisam dobio od onog što sam tražio,

al' sam dobio sve ono

što je bilo dobro za mene!

Moja je molitva protiv mene uslišana,

jer je put kojim sam išao bio blagoslovljen!

Hvala na saucescu, ovo je divno napisano... Steta da nisam znala za to ranije, procitala bih ovo na sahrani... Ali, mislim da cu da prepisem i stavim na njegov grob medju cvece koje je tamo, zaista divni stihovi...

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Pa Hristovi ucenici su nastavili tako da cine i tako se cini sve sa koljena na koljno do danas, po tome se vidi sta je Hristos mislio. "ovo je tijelo moje ,koje se lomi za vas" ,je ujedno i prorocanstvo da ce stradati za nas, a i oznacava da se Hristos dijeli svima nama ,da bi u Njemu postali jedno. Oprosti sestro Jestira ,ali nemoj svaki put kada ja iznesem svoj stav da to gledas kao napad na tebe. Isto kao i ti i ja imam pravo na licni stav ,ili da pratim svetootacki stav 0110_hahaha . Nisam rekao da ces goreti u paklu ,jer nije moje da ti ja odredjujem pakao ,moje je samo da se molim Bogu da odes u raj. hfvguio

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...