Jump to content

Ima li utehe i za one koji nisu pravoslavci?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Питај БОГА да би добила одговор од Њега.Не боји се БОГ таквих питања нити ће замјерити.Ако је истина то што говориш и ако си потрешена онда не видим разлог зашто би остало на неком тиховању.

Ако имаш тај побожни страх,који ја лично немам,онда не видим зашто би била љубоморна на цио свијет,јер колико видим ти си прихватила вољу БОЖИЈУ.

A sta mi drugo preostaje, nego da prihvatim da je Bog dopustio da on umre. Ta moja ljubomora na ceo svet nisu dobra osecanja, znam to i sama, ali to su ljudska osecanja, jer mi ljudi nismo savrseni i ja tako osecam, sta da radim... zavidim svima koji su zivi, a trude se svim silama da se ubiju na ovaj ili onaj nacin...

Па онда прихвати смрт брата као нешто сасвим нормално и реално и моли се за њега.Нађи духовника и дај да се његово име помиње на службама.

Подели на овим сајтовима

Наравно да не постоји програм,нити идентична ситуација.

И сама сам се лечила од депресије и зато кажем (уз ризик да ме сви осуде) да је то једно веома (несвесно) себично стање.Тек кад је допрло до моје свести колико повређујем своје драге,почела сам да се чупам полако из тог зла. Због невоље која нас је снашла патила је и моја породица,али су они поред тога стрепели и за мене.

Шта мислиш како је твом оцу -ти си прошле године имала мождани удар,сад је изгубио сина,а стрепи и за тебе, да и тебе не изгуби,јер види да тонеш.

Кажеш,да туђ бол не може да те утеши у твом.Кажеш да је праведном Јову Бог надокнадио губитак (Јов је изгубио толику своју ДЕЦУ),а теби не може.Опрости ми,сестро,али то је потпуно удсуство саосећања са твоје стране  (што потврђује да се ради о чамотињи,депресији).НЕ МИСЛИМ ДА ТО РАДИШ СВЕСНО.

Покушај да мислиш на оне који су ти остали и чувајте се,потражите у неком кутку срца зрнце радости и негујте га и делите га док имате једни друге.

Још једном те молим,опрости ми што,вероватно,звучим сурово,јер стварно не желим да те повредим.

И,НАЈВАЖНИЈЕ "ПРИЧАЈ"СА БОГОМ,НЕ ОДЛАЗИ ОД ЊЕГА.БЕЗ ЊЕГА НЕМА СПАСА,УТЕХЕ,РАДОСТИ,ЖИВОТА.................

Nemam problem da pricamo otvoreno, drago mi je da kazes iskreno sta mislis.

Mom tati je jako lose, on ne strepi za mene, jer mu je bol sa sinom trenutno preveliki. Cak i ja sam jaca od njega i pokusavam da ga tesim... Moja najveca briga je sto je on bliss jeeee na Boga... Kaze da je izgubio i sina i veru u Boga i da mu je to najstrasnije... Pokusavam da ga utesim, ali tesko je to, on je 70 godina verovao u Boga i Njegovu Milost i sada se jako razocarao. Da je mladji, mozda ne bi bio tako razocaran, jer bi razmisljao drugacije, ali sada... Mama isto pokusava da mu objasni da ne sme da se ljuti na Boga, ali, tesko je...

Sto se tice Jova, imas pravo da ne pokazujem saosecanje, jer celu tu pricu nikako ne volim, bas zbog toga sto odise bezosecajem. Poruka price mi je jasna, ali mi se ne dopada. Jov je pokazao pred celim svemirom veru u Boga i u najgroznijim situacijama. Lepo i krasno, ali sta je sa ljudima? Sta je sa tim svim ljudima sto pomrese da bi svemir imao svoju predstavu? (Izvini na jeretickom nastupu). Jov je oplakao svoju decu i posle nekog vremena je opet dobio decu, oni koji su nekada ziveli, vise se i ne spominju, jer su ovi novi napravili naslednike. Sa time ja imam problem. Ja imam jos jenog mladjeg brata koji zivi u drugoj drzavi, ali on nikada ne moze da me utesi za gubitkom ovog brata. Samo sto sada jos imam strah za njega da mu se nesto ne desi. Sigurna sam da po ovom pitanju imamo razlicita razmisljanja, ali pokusala sam da ti objasnim zasto sam tako napisala za Jova. Besmislene smrti da bi se nekome dokazalo nesto. Ispada da je taj neko bio vazniji da mu se nesto dokazuje nego Jovova deca. To mi ne lici na Boga, to mi vise lici na ljudski karakter...

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Па онда прихвати смрт брата као нешто сасвим нормално и реално и моли се за њега.Нађи духовника и дај да се његово име помиње на службама.

Ne razumes, ja MORAM da prihvatim njegovu smrt, a nije tako da ja HOCU da prihvatim njegovu smrt.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Zna Bog šta radi, ja mislim da možda nekoga uzme na vrijeme jer vidi da će duhovno propasti, a neke opet ostavi u životu ne bi li se popravili i krenuli pravim putem... Čudni su putevi    isus-sinai  Ništa se ne dešava bez razloga...

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Zna Bog šta radi, ja mislim da možda nekoga uzme na vrijeme jer vidi da će duhovno propasti, a neke opet ostavi u životu ne bi li se popravili i krenuli pravim putem... Čudni su putevi    isus-sinai  Ništa se ne dešava bez razloga...

To je isuvise naivno objasnjenje, Bog nas ne kaznjava smrcu kao da smo u zabavistu, ali se slazem da se nista ne desava bez razloga, samo nasi razlozi i Boziji razlozi.... to je posebna prica....

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Добар дан, Јестира! Ево једне интересантне приче коју сам нашла на форуму!

Не да би мудровала, већ да се држимо заједно док пловимо по мору живота!

:group111:    0442_feel    драго ми је што си са нама, немаш појма да ти нас храбриш и саветујеш!

0442_feel

Божији слуга

Три гроба један до другога. Ни по једном није трава никла. Кукавна

Милица се вуче од једнога к другом, па љуби ону црну земљу и нариче

да се човеку срце скамени.

- Синови! ... Чеда материна! ... Зар несрећна мајка и то дочека! ...

Не смедосмо од тешкога јада погледати у Милицу а од страха у Љубисава,

јер он беше онемео. Никад нећу заборавити његове страшне слике...

Сунце на заходу обасјало га својим последњим зрацима, а он као камени

споменик, гологлав, разрогачио очи, па гледа у непобусане гробове на

којима се још ни земља није осушила... Ветрић му разгони седе власи,

баца их у очи и на лице а он се не миче...

Ћутимо, гледамо и слушамо.

- Боже! ... Зликовче! ... Гори си од Турчина и Татарина! ... - цикала је очајно Милица...

- Ћути... ето попе!...

- Нека га!... Крвниче, боже!... Крвник си... крвник... бездушник!...

Хоћу да вичем! Хоћу да га грдим!... Не може ми ништа, ја га се не

бојим!...

Узаном стазицом упутио се стари поп Јова. Позвали су га да прекади

гробове. Ишао је лагано, јер су клецале старе ноге под

деведесетогодишњим теретом... Али је ишао старац ослањајући се на

штап, свога старог другара... Од старости подетињио, па му се лице

смешка и на јарко сунце и на зелену траву.

- Помаже Бог! - поздрави нас.

- Бог ти помогао!... Благослови оче!

И стадосмо му прилазити руци.

- Ја се мало задржао. Дођоше ми неки за молитву... Него да свршимо часом...

Пободе штап у земљу, па на њега метну своју читу. Из зобнице што је

на рамену носио извади требник који беше увијен у епитрахиљ, прекрсти

га, прекрсти се и сам, па га забаци на врат.

- Кадионицу! - викну.

Дадоше му кадионицу и тамњан. Он спусти на жар два три зрна тамњана и поче читати помен...

Милица је за све време лежала на средњем гробу обгрливши крајеве рукама.

Сврши се помен. Сви се прекрстисмо и рекосмо:

- Бог да им душу прости!

Попа приђе Милици.

- Милице! - викну је.

Она ћути.

- Милице!... Устани!

- Ј'ој, зликовче боже! Ј'ој, душманине!...

- Није Бог ни зликовац ни душманин! - рече он неким чудним гласом, гласом који није трпео поговора, а опет некако благо...

- Јесте, попо!... Ти не знаш шта су јади. Тебе никад није овако заболело, јер ниси ни имао свога болећег...

Ми се запрепастили. Попа је врло млад обудовио и никад није имао деце.

- То је истина, Милице, али и ја сам мученик!... Ја сам несрећник гори од тебе!...

Милица диже главу и погледа га право у очи. Сви видесмо да је заустила

да му нешто крупно рекне. Али кад му погледа у очи, она занеме.

Он је узе за руку и седе поред ње...

- Никад не реци ни да си најсрећнија ни најнесрећнија!... Од зла горе, а од добра боље има!...

- Али попо!... Три гроба за недељу дана! Три срца, попо, дадох ја црној земљи!...

- Имала си, па си дала!... Бог је дао плода снази твојој, па имаш сад и

да Му вратиш и да себи оставиш!... Дала си синове, али имаш унуке. Па

имаш још једно несаломљено крило - ено Драгутина. Стоји као кап росе,

румен као ружа и здрав као јелен из горе!... Зар је то мали дар од

Бога!? Зар ти је мало што имаш?...

Њен јогунасти поглед поче попуштати... Хтела је говорити, али не проговара...

- Видиш, - продужавао је попа - ја те знам дететом. Ова је рука, у

Божје име, саставила твоју руку с Љубисављевом. Ја сам ти сву децу

крстио и венчао, био на весељу па сад ево и у жалости твојој!... И

ево, као што ти онда рекох у веселој дружини да се Богу молиш - и данас

ти велим!...

- Али, попо!...

- Не нужди се! Ти ниси несрећна жена! Ти си одужила свој дуг Богу и

људима... Имало се и узети и оставити. Савиј руке око остатка, па

чекај позив Божји!... То што је тебе снашло - зло је, али има горе! Ја

рекох и опет велим: ја сам гори несрећник. Ја сам улудо проживео

деведесет година. Једне стварчице на овоме свету нема за коју бих могао

рећи: моја је! Ја не знам шта је радост и бол родитељски! Ја туђе

добро крадем и својим. Ја сам желео деведесет година само један

тренутак кад бих могао помиловати плаву и детињу косицу и рећи: хвала

Богу, ово је моје!... Али ми Господ не даде!... Сад чекам смрт, сам као

пањ, уверен да неће ничија суза за мном канути... Зар ја нисам гори

несрећник од тебе?...

Страшно је било погледати оно трошно тело како се тресе... Што нас беше

проплакасмо. Љубисав му приђе, узе га за руку и пољуби је!

- Хвала, попо! - рече и заплака се.

- Жив био, Љубисаве, па кажи: хвала Богу, кад ово имам!... Не јаучи од

свакога бола!... Има и љућих рана!... Ето, ја и опет велим: Хвала је

Богу!...

- Хвала је Богу! - рече и Милица. - Боже, опрости ми!... Удржи ми Господе, оно што си оставио!... Ј'ој, грешна ти сам!...

- Моли се Богу!...

Па се диже старина... Сунце зашло, али његово руменило на обзорју

сијаше као зора. Он је ишао лагано пред нама као светитељ какав... Сви

смо ћутали; само чух Милицу како полако рече Љубисаву: - Ово је Божји

човек !

(Јанко Веселиновић)

apel.png

Подели на овим сајтовима

Jestira,

ako vec slusas Boga, slusaj ga u celosti, jer je rekao: Koji jede moje telo i pije krv moju, u meni prebiva i ja u njemu. A, to svakako ne mozes izvrsiti van Svete Liturgije, htela to ili ne. Svima nama je neko umro i svima nama neko nedostaje - nisi ti jedina - veruj mi. Ti sama kazes da ne volis kada ti neko kaze kako Bog deluje, a kako ne, a  ti ga karakterises na prvom mestu. Sto se tice vaskrslog Lazara, po Svetom Predanju (koje je jednako vazno kao i Sveto Pismo) propoveda se da se on posle Vaskrsenja nikada vise nije nasmejao i da je imao jednu vrstu tuge, jer je bio na "mestu svetlom, mestu spokojnom, odakle odbeze svaka tuga, bol i uzdisaj" (mislim da sam priblizno dobro citirao), a onda je vracen u ovozemaljski zivot, iako ga je sam Gospod vaskrsao.

Samo ti znas pravi razlog zasto si ovde, iako kazes da si zbog naseg misljenja. Svi te tesimo i svi smo ljubazni prema tebi, a ti, malo - pa malo - spustis Pravoslavlje. Pa, nemoj tako. Nismo mi opstali 2000 godina zato sto smo varali ljude, nego zato sto nas odrzava sam Gospod. To, ako neko ima problem sa autoritetom, to je njegova licna stvar i stvar njegove sujete. "Ne pripadam nijednoj religiji, ali verujem u Boga" - zanimljivo. To je kao kad nas prost narod kaze: ja ne verujem u Boga, ali znam da ima "neka sila"... Eto, oprosti na ostrini, ali ovde nema niko ko bi ti vaskrsao brata ili izmenio pravoslavlje onako kako bi se tebi svidelo.

Подели на овим сајтовима

Секастарчо предиван текст.  :) hvala

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Jestira,

ako vec slusas Boga, slusaj ga u celosti, jer je rekao: Koji jede moje telo i pije krv moju, u meni prebiva i ja u njemu. A, to svakako ne mozes izvrsiti van Svete Liturgije, htela to ili ne. Svima nama je neko umro i svima nama neko nedostaje - nisi ti jedina - veruj mi. Ti sama kazes da ne volis kada ti neko kaze kako Bog deluje, a kako ne, a  ti ga karakterises na prvom mestu. Sto se tice vaskrslog Lazara, po Svetom Predanju (koje je jednako vazno kao i Sveto Pismo) propoveda se da se on posle Vaskrsenja nikada vise nije nasmejao i da je imao jednu vrstu tuge, jer je bio na "mestu svetlom, mestu spokojnom, odakle odbeze svaka tuga, bol i uzdisaj" (mislim da sam priblizno dobro citirao), a onda je vracen u ovozemaljski zivot, iako ga je sam Gospod vaskrsao.

Samo ti znas pravi razlog zasto si ovde, iako kazes da si zbog naseg misljenja. Svi te tesimo i svi smo ljubazni prema tebi, a ti, malo - pa malo - spustis Pravoslavlje. Pa, nemoj tako. Nismo mi opstali 2000 godina zato sto smo varali ljude, nego zato sto nas odrzava sam Gospod. To, ako neko ima problem sa autoritetom, to je njegova licna stvar i stvar njegove sujete. "Ne pripadam nijednoj religiji, ali verujem u Boga" - zanimljivo. To je kao kad nas prost narod kaze: ja ne verujem u Boga, ali znam da ima "neka sila"... Eto, oprosti na ostrini, ali ovde nema niko ko bi ti vaskrsao brata ili izmenio pravoslavlje onako kako bi se tebi svidelo.

Jestira ,iako je Beban mozda malo ostro reagovao ,u potpunosti se slazem sa njim. Znam da imas problem sa institucijom crkve i u stvarnom zivotu da se druzim sa tobom nebi ti nista nametao, nego bi ti polako objasnjavao sta je crkva, ne na silu. Ali mozda trebas da preispitas svoj stav. "Osnovacu crkvu i vrata adova nece je nadvladati","kome crkva nije majka ,tome Bog ne moze biti Otac". Mozda iz sve ove situacije treba da preispitas svoj stav prema "Nevjesti Hristovoj"? Mozda moj put prema Bogu nije dobar i savrsen , a mozda nije ni tvoj? Samo te molim stavi svoje davno stecene stavove na vagu, pa ponovo razmotri svoj put. Moli se Bogu da ti pokaze put i ucini kako ti srce kaze.
Подели на овим сајтовима

Секастарчо предиван текст.  0110_hahaha hvala

:P

Само сам га нашла овде!

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1590.0.html

Тај текст је поставио jašadr!  hvala  њему!

0110_hahaha

:)

apel.png

Подели на овим сајтовима

Секастарчо предиван текст.  :bla: hvala

4chsmu1

Само сам га нашла овде!

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1590.0.html

Тај текст је поставио jašadr!   hvala  њему!

bliss jeeee

bliss jeeee

Tebi zasluge što si ga postavila na ovu temu, a jaši što ga je uopšte postavio. bliss jeeee

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

@ Beban

U moru mirnih i utesnih reci punih ljubavi tvoj post mi izgleda veoma agresivan. Moram da ti kazem, nepotrebno agresivan. Zasto tako nastupas prema meni, ako zivis u Bozijoj ljubavi? Zar nisi naucio da ne treba udarati slabe?

"Sto se tice vaskrslog Lazara, po Svetom Predanju (koje je jednako vazno kao i Sveto Pismo)…"

Ko je to rekao da je ono jednako vazno kao Sveto Pismo, covek ili sâm Bog?

"Samo ti znas pravi razlog zasto si ovde, iako kazes da si zbog naseg misljenja. Svi te tesimo i svi smo ljubazni prema tebi, a ti, malo - pa malo - spustis Pravoslavlje."

Ja nigde nisam "spustala" pravoslavlje da se posluzim tvojim nespretnim izborom reci, ja sam samo rekla da ne zivim zivotom pravoslavke, jer mi je mrsko da idem u crkvu, a da u srcu mislim nesto drugo. Zato sam i napisala posteno i iskreno svoje misljenje, sto nikako ne znaci da je moje misljenje ispravno, a Pravoslavlje pogresno, nego samo da je to MOJE misljenje i moj nacin zivota koji sam sama odabrala. Valjda mozemo medjusobno da razgovaramo na tom nivou, iako ne ponavljamo eho tudjih reci? Vidis upravo takvo iskustvo sam imala sa jednom osobom koja je nastupila kao ti, i zbog toga sam odlucila da zivim bez crkvene zajednice, jer takve ljude koji gaze one kojima je najteze mogu da nadjem i svuda na ulici, nije mi potrebno da idem u crkvu zbog toga. Ta osoba je kasnije otisla iz crkve i zivela ne bas postenim zivotom, dok se ja jos uvek molim Bogu i verujem u njega. Nastupas kao sudija, a sâm znas sta pise u Bibliji za takve. Zar moramo da smo svi istomisljenici? Zar ne mozemo da diskutujemo o razlicitim pogledima?

"Nismo mi opstali 2000 godina zato sto smo varali ljude, nego zato sto nas odrzava sam Gospod."

2000 godina je opstala i Katolicka crkva, da li i nju odrzava sam Gospod? Budizam je jos stariji, ko njega odrzava? Sta si ti hteo da kazes sa ovime?  

"To, ako neko ima problem sa autoritetom, to je njegova licna stvar i stvar njegove sujete."

Ja nisam "neko", i ja nemam problem sa autoritetom, nego sa cinjenicom da je covek taj autoritet sâm uzeo za sebe, kao sto sam vec sasvim gore spomenula poglavara katolicke crkve, ako si procitao ceo post i ako si razumeo to sto sam napisala na latinskom. Svaki covek sâm za sebe odredjuje koji autoritet ce da priznaje i koliko mu je on potreban. Tebi je potreban vise, meni manje, zasto bismo lomili koplja oko toga?

"Eto, oprosti na ostrini, ali ovde nema niko ko bi ti vaskrsao brata ili izmenio pravoslavlje onako kako bi se tebi svidelo."

Ne, ne mogu da ti oprostim tvoje reci, jer one nisu ostre, one su na granici prostastva, jer vredjas tebi nepoznatu osobu koja je otvorila svoje srce na ovom mestu. Tvoja poslednja recenica je izuzetno surova i ja se nadam da je ceo ovaj post produkt tvog trenutnog privatnog neraspolozenja i da nisi takva osoba kakvom si se pokazao prema meni, a deklarises se kao vernik pravoslavne crkve, ako se ne varam.

Ja znam da nisam jedina koja je dozivela tako strasan gubitak, moja tuga je jos sveza i mozda preteska za jako mlade ljude u koje te ubrajam prema tvom nastupu.

Zelim ti Boziji blagoslov i da ti pomogne u tvojim problemima.

@ Sasa Kojovic

Interesantno da se slazes sa gruboscu i surovoscu kojom je napisan post od Bebana. I ti si takodje vernik pravoslavne crkve?

"da se druzim sa tobom nebi ti nista nametao, nego bi ti polako objasnjavao sta je crkva, ne na silu"

Da je to zaista tacno, ne vidim gde je smetnja da to uradis ovim putem. Zato, nemoj pisati neistinu, jer ove tvoje reci smatram upravo neistinom.

"Mozda iz sve ove situacije treba da preispitas svoj stav prema "Nevjesti Hristovoj"? Mozda moj put prema Bogu nije dobar i savrsen , a mozda nije ni tvoj? Samo te molim stavi svoje davno stecene stavove na vagu, pa ponovo razmotri svoj put."

Ja sam ovde dosla sa svojim izgradjenim stavom, a ne sa zeljom da ga promenim. Jedino sto sam trazila je uteha, uvrede i nametanje nisam trazila, i to do sada niko nije ni radio, dok ti svojim insistiranjem na preispitivanju upravo pokusas da meni nametnes ono sto ti verujes. Zasto to radis? Zar ovde nema mesta za ljude koji drugacije misle? Ako zelite da budete medju sobom, bez "uljeza" ja nemam problem da se sklonim odavde, ali to moze i na jedan kulturan nacin da se izrazi, a ne licnim uvredama i slaganjem sa njima.

@ Sekastarca

Tekst je zaista divan, hvala na tome.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Јестира, слаба је утеха од људи када знате да Вашег брата више нема на земљи. Ако Вам је мрско да идете у Цркву- не морате. У Цркву се и не иде на силу или што се ваља, у Цркву идемо зато што на с тамо чека сам Христос да нам да своје Тело и Крв пројављивајући се као литургијска заједница. Мени је само то утеха за све што ме сналази у животу, но боље да не причам о томе. Доста је Вама и Ваша мука.-

Подели на овим сајтовима

Јестира, слаба је утеха од људи када знате да Вашег брата више нема на земљи. Ако Вам је мрско да идете у Цркву- не морате. У Цркву се и не иде на силу или што се ваља, у Цркву идемо зато што на с тамо чека сам Христос да нам да своје Тело и Крв пројављивајући се као литургијска заједница. Мени је само то утеха за све што ме сналази у животу, но боље да не причам о томе. Доста је Вама и Ваша мука.-

Hvala svestenice Ivane, nije mi mrsko da idem u crkvu, mrsko mi je da idem samo da bih isla, kako to mnogi rade i cak otvoreno priznaju. Vidim i da mnogi idu u crkvu, a srce im je i dalje kamen obavijen trnjem i natopljen u otrov. Ako ja budem isla u crkvu, ici cu zato sto se potpuno slazem i identifikujem sa tom crkvom u svim njenim ucenjima, pogledima i postupcima. Mislim da su i vama drazi takvi vernici od onih koji pro-forma dolaze na Liturgiju i onda pokazu kako nista nisu naucili za sve te godine koje su redovno isli u crkvu.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Jestira,

Srce se ne otvara na javnom forumu, to ti je valjda jasno. Mene predstavljas kao surovog, prostog itd., a u stvari ti si ta koja je zajedljiva i koja na "lep" nacin vredja druge. Vidim da te je post dirnuo u krajnu tacku tvoje sujete, jer si mi detaljno odgovorila, a pri tome se i trudila da me sto bolje uvredis i da mi nabijes osecaj krivice. Ne padam na drame i necu primiti k srcu tvoje reci, jer se vide odakle dolaze. Dok su te svi tesili, gutajuci obezvredjivanje pravoslavlja (sto pokazuje siroko srce svih ljudi ovde), ti si bila "mirna"; medjutim, prvi put, naisavsi na komentar koji ti ne odgovara, pocela si da "bljujes vatru". Da li je to pobozni zivot koji vodis? Dosta su dela, pa da se uverimo u to (a, pokazala si). Uvek nastupas sa: "ja ovo, ja ono, ja sam pobozna on nije itd.", a to me jako podseca na fariseja koji je osudjivao carinika. Da, dete sam - inteligentan sam, nisam lazno skroman, a sto je najbitnije, uvek cu reci ono sto mislim. I, da, nemoj da me svrstavas u grupe i podgrupe. U pravoslavlju jesam, a da li sam dobar pravoslavac? Ne, daleko od toga. No, ja sam bar svestan svojih zabluda i grehova. Ne bi bilo lose da i ti pocnes drugacije razmisljati, iako ne mislim da ti je to cilj. A, ono sto bi bio pravi pogodak za tebe jeste da prestanes da gnjavis ljude ovde. Prvo si obezvredila sve sto ti je svestenik preporucio, a onda si isto postuplia prema ostalima. Ako te ne zadovoljavaju odgovori ovog foruma, probaj negde drugo. Adios  smej.gif

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...