Jump to content

Митрополит Калистос Вер: АПОКАТАСТАЗА

Оцени ову тему

Препоручена порука

A pre toga je bio ovaj:

VIDOVDAN.ORG

Да ли је могуће оболети преко примања причешћа које се у Православној Цркви од 9. века обавља са кашичицом, а не одвојено (посебно се узимао у руку хлеб, а посебно вино...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

I ovaj:

VIDOVDAN.ORG

Зоран Ђуровић: Догматско разматрање могућности добијања вируса преко причешћа   Увод Артемијев хорепископ Наум рече оно што и многи у СПЦ мисле и...

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Desiderius Erasmus рече
Mišljenje Ace Milojkova, koji je pominjan na ovoj temi:

Aleksandar Milojkov
Aleksandar Milojkov Ава је у овом тексту беспрекоран. Чак, спреман сам да се са њим сложим да се преко причешћа МОЖЕ пренети зарази. Али МОЖЕ, али не мора. То МОЖЕ ја бих схватио у духу речи Светог Кавасиле који каже да се неки причешћују Телом и Крвљу а неки хлебом и воном. Дакле, то МОЖЕ зависи чиме се ко причешћује - по вери бива свакоме.

Otkriše Kalvina.

Što je čovek razumniji u veri to je bliži Kalvinu.

Ne kažem da treba biti "razuman u veri", ali ko jeste....

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Desiderius Erasmus рече

Aleksandar Milojkov
Aleksandar Milojkov Ава је у овом тексту беспрекоран. Чак, спреман сам да се са њим сложим да се преко причешћа МОЖЕ пренети зарази. Али МОЖЕ, али не мора. То МОЖЕ ја бих схватио у духу речи Светог Кавасиле који каже да се неки причешћују Телом и Крвљу а неки хлебом и воном. Дакле, то МОЖЕ зависи чиме се ко причешћује - по вери бива свакоме.

Malo po malo Milojko Pantić popušta. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

91247253_3019548631430557_2373973697473019904_n.jpg.dd8a9dc6042d110f8d4ed35ed3692969.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

НЕДЕЉА СВЕТОГ ЈОВАНА ЛЕСТВИЧНИКА
Не могу сви постати бестрасни. Али НИЈЕ НЕМОГУЋЕ ДА СЕ СВИ СПАСУ и помире са Богом.
Нека не овладају тобом они туђинци, демони, који хоће да се упустиш у испитивање несхватљивих тајни Божијег промисла или Његових јављања људима, и који ти потајно нашаптавају да Бог ипак гледа ко је ко. Те помисли су, очигледно, пород гордости.
Свети Јован Лествичник
ЛЕСТВИЦА - Поука 26

Фотографија корисника Светислав Павловић

Подели на овим сајтовима

Nego, meni mi najzanimljivo kako sad to da se deklarisani bezvernici, rugaci Svetinje i mrzitelji Crkve odjednom slazu sa jednim brojem verujucih ljudi. Ne znam otkud ta podudarnost...

...

90976752_10207103400941478_4839744529827364864_n.jpg.515b9b0fc988ba1ce0fbf62422f1416f.jpg

https://www.facebook.com/ninonline/

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, grigorije22 рече

НЕДЕЉА СВЕТОГ ЈОВАНА ЛЕСТВИЧНИКА
Не могу сви постати бестрасни. Али НИЈЕ НЕМОГУЋЕ ДА СЕ СВИ СПАСУ и помире са Богом.
Нека не овладају тобом они туђинци, демони, који хоће да се упустиш у испитивање несхватљивих тајни Божијег промисла или Његових јављања људима, и који ти потајно нашаптавају да Бог ипак гледа ко је ко. Те помисли су, очигледно, пород гордости.
Свети Јован Лествичник
ЛЕСТВИЦА - Поука 26

Kakva ste vi beda, ljudi, to ne moze da se objasni.

Ova rec ne da nema blage veze sa apokatastazom, nego je vasionu daleko od toga.
Ovo je odvratno sektasko naklapanje, kidanje reci iz konteksta celine kao sto subotari redovno rade.

Bas sramota.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Desiderius Erasmus рече

Aleksandar Milojkov

Pa, vec smo o tome pricali da ima kod ap.Pavla kada kaze da su mnogi koji su se nedostojno pricescivali rizikovali bolesti i cak i smrt.

I, po svemu tome, samo' pricesce ne moze  prenese nista bre, :0201wink: to bi bio apsurd sam po sebi jer je pricesce svetinja nad svetinjama i sam Bog je prisutan u pricescu,........i od nas onda zavisi, od vere i poboznonosti kako cemo prici pricescu i sta cemo dobiti pricescem - trebalo bi sve dobro.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Ovo je odvratno sektasko naklapanje, kidanje reci iz konteksta celine kao sto subotari redovno rade.

Bas sramota.

e, bas sam sad hteo to da napisem,.... preduhitri me Obi,... mislim, sta, ono, sv.Jovan Lestvicnik zastupa apokastazu, ....ma idi begaj,... :D

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Bas sramota.

Ja i nisam zastupnik te pokatastaze. Ali nisam ni zastupnik sadističkih mera u paklu tipa čovek gori i ne može da izgori kroz večnost ili se smrzava u Tartaru. Stavio sam citat na ovu temu ali mi u ovom slučaju ne postojimo. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

Bas sramota.

Aj prvo prestani da vređaš i popij nešto za smirenje. I glupo je da druge optužuješ za subotarstvo, jer subotarske manire pokazuješ baš ti. Očekuješ da tvoje mišljenje bude bezuslovno prihvaćeno kao dogma.

Čovek je postavio tekst, bez da ga je tumačio. Sve što je uradio je da je naglasio određene reči. Drugo bi bilo da je rekao: "Sveti Jovan Lestvičnik je naučavao apokatastazu". Ovako je samo ostavio da se pročita i porazmisli, ništa više.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, grigorije22 рече

Ja i nisam zastupnik te pokatastaze. Ali nisam ni zastupnik sadističkih mera u paklu tipa čovek gori i ne može da izgori kroz večnost ili se smrzava u Tartaru. Stavio se citat na ovu temu ali mi u ovom slučaju ne postojimo. 

Kakvih sadistickih mera crni covece??? Sta to drobis, jesi li svestan sebe?? Zasto u neznanju hulis na Boga??

Ljudi sami biraju svoju vecnost, uklavirite to vec jednom. Niko nece moci da blaguje i da zivi Carstvom ako se na Njega vec sad ne navikne. Vekovima Oci o tome uce, nebrojena dela napisana, Hristos sam o tome svedoci na mnogo mesta, i sad vi u sopstvenom neznanju i mraku - iz kog svesno odbijate da izadjete - lukavo podmecete navodnu svirepost samom Bogu.

Neverovatno. Prosto neverovatno kakva drskost.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Ja i nisam zastupnik te pokatastaze. Ali nisam ni zastupnik sadističkih mera u paklu tipa čovek gori i ne može da izgori kroz večnost ili se smrzava u Tartaru. Stavio sam citat na ovu temu ali mi u ovom slučaju ne postojimo. 

Ma ti si bre beda i tačka!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Aj prvo prestani da vređaš i popij nešto za smirenje. I glupo je da druge optužuješ za subotarstvo, jer subotarske manire pokazuješ baš ti. Očekuješ da tvoje mišljenje bude bezuslovno prihvaćeno kao dogma.

Čovek je postavio tekst, bez da ga je tumačio. Sve što je uradio je da je naglasio određene reči. Drugo bi bilo da je rekao: "Sveti jovan Lestvičnik je naučavao apokatastazu". Ovako je samo ostavio da se pročita i porazmisli, ništa više.

Ti od sad na dalje mozes slobodno da me zaobidjes. Nisi u obavezi da citas moje komentare.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...