Jump to content

Митрополит Калистос Вер: АПОКАТАСТАЗА

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Драшко рече

Lepo te je pitao, ne vrdaj!

batali bacac plamena nego odgovori coveku

Sta je bre lepo pitao? Da je to satro Damaskinov teologumen? Ne, nije. I objasnio sam vec - Telo i Krv se svare tako da na natprirodan nacin sve bude upotrebljeno, a da se nista ne izbacuje van. Kad u sebe primas Svetinju treba valjda da si svestan da je vec sam taj cin po sebi potpuni apsurd za sve prirodne zakone.

A ovakav ton cu da ti otpisem na nesto tvoje licno, zazmuracu pa cu da se pravim da je to onaj isti Drasko.

Ne svidja vam se to sto sam pricao? Pa to vec nije moj problem.

Podjete lepo od vl. bacSkog, odete kod njega i prvo njemu objasnite da nema pojma, pa onda dodjite da pricamo dalje.

Bezobrazluk.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

A pošto vidim da moram da pojasnim Obiju i ekipi iz ćoška, evo: naravno da Hleb izađe napolje i naravno da Hristos ne izađe napolje.

Super, sad samo jos da objasnis nekim Ocima koji kazu sasvim suprotno od toga.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

A ovakav ton cu da ti otpisem na nesto tvoje licno, zazmuracu pa cu da se pravim da je to onaj isti Drasko.

dobro, nisam cvecka, nisam ni stari ni novi

ovo sam isto ja...slobodno se ljuti na mene, padaju sve maske pa i moje, a i ne nosim masku

pratio sam prepisku i pitanje sam ti postavio jer mislim da si preterao sa tonom (izvinjavam ti se javno za bacac plamena) izvini sto sam rekao da ne vrdas, ali vrdao si Obi!

ali decko je postavio pitanje dal je navedeno "teologumen" ili "dogma"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

I sam kažeš "nekim Ocima". Dakle, nije dogma.

Da, to su sve neki sitni, kao Damaskin.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Sta je bre lepo pitao? Da je to satro Damaskinov teologumen? Ne, nije. I objasnio sam vec - Telo i Krv se svare tako da na natprirodan nacin sve bude upotrebljeno, a da se nista ne izbacuje van. Kad u sebe primas Svetinju treba valjda da si svestan da je vec sam taj cin po sebi potpuni apsurd za sve prirodne zakone.

Ne svidja vam se to sto sam pricao? Pa to vec nije moj problem.

Podjete lepo od vl. bacSkog, odete kod njega i prvo njemu objasnite da nema pojma, pa onda dodjite da pricamo dalje.

Bezobrazluk.

Obi je mal nervozan... 

Btw, pored mišljenja Bačkog postoje i druga mišljenja. Ali, tebi se ovo sviđa, pa, eto, mora i nama ostalima...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Драшко рече

dobro, nisam cvecka, nisam ni stari ni novi

ovo sam isto ja...slobodno se ljuti na mene, padaju sve maske pa i moje, a i ne nosim masku

pratio sam prepisku i pitanje sam ti postavio jer mislim da si preterao sa tonom (izvinjavam ti se javno za bacac plamena) izvini sto sam rekao da ne vrdas, ali vrdao si Obi!

ali decko je postavio pitanje dal je navedeno "teologumen" ili "dogma"

Pa ti si izgleda mi lovio moj ton, jeri da si citao otvorenih ociju, za tren bi razumeo da sam rekao da nije teologumen.

I Desiderius ukapirao odma sta sam rek`o.

...

I da zakljucimo pricu, umorio sam se od svi` vas, pa nek` ste braca 100 puta: verujte ljudi kako vam volja. Ne vidim sto se brecate oko svega toga ako ne mislite da ja kao ucitelj treba da kazem neku rec. Samo odgovoris "ne zanima nas to sto ti pricas", i mirna bacSka...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Obi je mal nervozan... 

Btw, pored mišljenja Bačkog postoje i druga mišljenja. Ali, tebi se ovo sviđa, pa, eto, mora i nama ostalima...

Naravno da ne mora, to sve vreme i pricam. Sad samo da mu objasnimo da nije u pravu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

I Grigorije Niski i Isak Sirin isto sitni da sitniji ne mogu biti...

Jasno. Sad samo vidi ko je sem njih tvrdio ista o apokatastazi, a onda vidi ko sta od Otaca veli o Svetinji. Uzaludan trud.

Подели на овим сајтовима

@obi-wan

Čekaj, ti veruješ da će se neki ljudi večno mučiti u paklu zbog grehova koje su počinili u vremenu?

A pri tome su od začeća grešni i rođeni su grešni i uopšte nisu birali da budu zafrljačeni u ovu dolinu suza u kojoj vlada Đavo...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Jasno. Sad samo vidi ko je sem njih tvrdio ista o apokatastazi, a onda vidi ko sta od Otaca veli o Svetinji. Uzaludan trud.

Evo, ja te molim da me uputiš na literaturu u kojoj mogu videti da je to što ti pričaš - naime, da se preko Hleba i Vina (i kašičice) ni u kom slučaju ne mogu preneti zaraze - učenje većine Otaca.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević 

Stavio sam i ovde na temu, a i na nekim drugim je bilo, sta je npr. Tasa rekao o svemu tome. Ali to je uzaludan trud.

Malocas mi prijateljica salje neki video, sve u smislu pravdanja takvog stava da Svetinja prenosi zarazu. Odgovorim joj tekstom vladike bacSkog i Tasinim. I sta mislis, sta mi je ona posle toga rekla? Kaze - " E bas mi je zao sto me ne razumes..."

Onda lepo ostavis sve to, i odes da odigras nesto, ili da pogledas neki pametan filmic ili YT kanal. Jer ovo je vise nego gubljenje vremena i trosenje snage u prazno. Skorije mi rek`o Aca Milojkov da se ma`nem ovakve price, i ne poslusah pametnog coveka. E pa sad cu, nije nikad kasno...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tumaralo. рече

@obi-wan

Čekaj, ti veruješ da će se neki ljudi večno mučiti u paklu zbog grehova koje su počinili u vremenu?

A pri tome su od začeća grešni i rođeni su grešni i uopšte nisu birali da budu zafrljačeni u ovu dolinu suza u kojoj vlada Đavo...

Nemo` da se ljutis, ali sa ljudima koji prosipaju subotu po forumu na ovakve teme nemam nameru da utrosim ni minut.

Aj` da si zdrav i uzbrdo brz.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Desiderius Erasmus рече

Evo, ja te molim da me uputiš na literaturu u kojoj mogu videti da je to što ti pričaš - naime, da se preko Hleba i Vina (i kašičice) ni u kom slučaju ne mogu preneti zaraze - učenje većine Otaca.

Ne pada mi na pamet. Ako te zanima, lako ces i sam da nadjes. Ako umes da nadjes tekst koji se tebi svidja, naci ces lako i one druge.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...