Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

@Ćiriličar Sad si ubo. Neokajani gresi predaka, mogu da se manifestuju na potomstvu. Ima slučajeva djavoimane dece, koja pate zbog grehova roditelja. O. Aleksandar Jovanović je pričao o tome. Kaže, roditelji se ispovede i dete ozdravi, a pre toga išli tamo-ovamo, u Ostrog, ali džabe...

Ne kažem da je pravilo, ali može biti jedan od uzroka. 

I super strejt tipovima, koji sa mržnjom osudjuju, može se desiti da u potomstvu imaju nekoga koga privlači isti pol.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Рапсоди рече

Наравно да треба да снисходи онима  који су спремни да учествују  да им се та укорењена страст  отклони.

Ako može da se otkloni...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Ja smatram da to jeste neka vrsta poremećeja. Sama anatomija nam to kaže.

Ali, govorio sam samo o potrebi za snishođenjem, kao što Crkva već čini u mnogim drugim stvarima.

Пиии-шиии-мии-брате пиши ми фратело, послаћу ти што ти срце буде хтело. Слажем се. Не слажем се рецимо са овим:

Управо сада, Срђан К. рече

Ako je dete uzgajano normalno-bice normalno 1000%...

Види, када је човек нервозан, зноји се или има неки други реакшн тела. То је површно, дубински грех Адамов је прешао на све људе и човечнство. Е тако је ради греха нечијег, некада, небитно чијег, дошло до шизофреног расцепа и дисхармоније између тела и душе на том пољу полности, сексуалности. бре има ПРЕДИВНИХ људи хомосексуалца, има их упознао сам да се стидим њихове доброте.

Овде је теза изврнута на ш т е т у њих самих. Они траже доказе и притишћу друге да их прихвате као "нормалне". Они јесу нормални, треба им дати сва права - ја би им дао негде често ЕКСТРА права, позитивну дискриминацију, искрен сам, кад је човек добра, није сатаниста и друго - али треба да прихвате Истину Цркве: узрок њиховог расцепа који је дубљи од менталног, јесте грех.

Како Црква лечи грех? Ако је дете у страдању ради предака, дете са вером приђе Цркви и сиповеди се детаљно. Исповеди и веру "верујем Господе (али салбо) помози моме неверју"! Онда, Бог је све лепо уредио, дете се "мири" измирује са упојеним или живим прецима. Са живим опраштајући им све и волећи их, а са мртвим исто, али пото нем аоптења са њима, путем Парастоса у Цркви опрашта им сев незнано и знао, моли се за њих. И СРЦЕ је извор и кључ свега - у срцу чисти све што није љубав и праштање ка прецима - истог трена ће Бог деловати. Кренуће промене, али сразмерно уподобљености човека, колико је дубоко у томе, Господ ће полако да човека, уз садејство човека, да га васпоставља у Икону своју која је, сви смо, на неки начин оскрнављена.

Дакле урошено или не то је форма - суштина је определење и питање: да ли, да ли, да ли таква особа жели да јој се душа стави у хармонију са телом, или жели да буде то што јесте и доказује другима да је то баш супер, само да је прихвате. Или мења Цркву уместо себе. Потребан је напор и п о с л у ш а њ е Цркви.

У Цркви има некомпетентних људи за овај слоћен проблем, али нека траже велике људе за велике проблеме. Исповест дубинска, ако се кају и дубоко желе хармонију свога тела и душе, и парастос, и пут оцрковљења! По савету духовника и корз Свете тајне које Црква дозволи. нем друге и нема треће!

Да завршим, слава Богу, да малунипсихијатри ( а јесу у фашистичкој Немачкој) тим људима нису вадили делове мозга, или ик кљукали неуролептицима, а кљукали су их само не масовно као друге људе данас. Дакле Црква: иповест дубинска, парастоси и лагано оцрковљење...људи који им дајуподршку биће велики пред Богм, верујем. Ја да имам некога близу као Панарет, само ако није лицемеран, без обзира на убеђења, и да ми не дира Цркву....са радоћу бих пружио руку пријатељства и братсва. Никако ако парадира са оскрнављеним Иконама.

Најс деј...Аурелијо, немој само алхемије логичке...треба читати исправне кљиге и испрване коментаре :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече
Управо сада, Ćiriličar рече

Не може да бира сењак са Дурмитора

Не може да се бира Дурмитор са  Сењака :D

"Не може да бира сеЉак са Дурмитора...", то ти је моје куцање на слепо...ја сам профи дактилограф :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

I super strejt tipovima, koji sa mržnjom osudjuju, može se desiti da u potomstvu imaju nekoga koga privlači isti pol.

Браво мајсторе! То сам прескочио, а пребитно је и одличо на речено. Не сме се нико, нико нико нико ни за шта осуђивати. Браво, браво, браво...да не мисле хомо да смо ми они који набијају на коље. То што си рекао је тачка на "и".

Али нама се увек спочитава, чим зуцнеш да смо мрзитељи, затуцани националисти и којешта...

Ти људи, многи од њих, страдају муеничке муке, менталне, дупене и телесне, јоп су одбачени од околине...тиме је грех који осућују човека у њима већи. Тешко се борити против насилног наметања тих вредности, а избећи епитет мрзитеља...

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Desiderius Erasmus рече

Ako može da se otkloni...

У Богу је све могуће ако се има воља и жеља.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Извињавам се, много сам глаголао, још само ово кратко (не би ли и Хосе Аркадио Буендије прочитао)

Пар речи о неурођеној хомосексуланости, код оних који су зло пробали да буду "ин" или другачије: Свети Владика Николај каже, парафразирам: Када краве пасе на ливади росну траву, а прикраде јој се змија и посоиса јој млеко из вимена, змија  убризга свој змијски отров у краву, која не умире, али осетивши ужитак тог сисања (=јер пасући траву, организам производи млеко, а млеко мора да се измузе - дакле крава има порив да је помузу, може да страда ако се не измузе, знају то сељаци - Свети ту прави паралелу са страсима нашим, са животним енергијама у нама) дакле, када крава осети сласт те змијске, отворне муже, онда она сама иде на сусрет змији - долази на оно место где јој је змија пришла, и змија ју сиса редовно и убризгава свој отров, док на крају крава не страда у потпуности, а домаћин не остане без млека.

Ово се дешава неретко по селима, и није метафора, него Владика пореди ово са тиме како ми упадамо у грех.

Ко има памети нека себи протумачи. Хомосекуаац и хетеро исто, када осети смртну страст секса и блуда, буквалмо помахнита и тражи то - ако га те страсти преузму, као код неких, постају гори од животиња, што се зна у блуду шта има.

Гоисподе помилује нас!

(Бежи Ћирко, нека и психолошкиње нешто кажу, пјениш много).

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ćiriličar рече

@Sofija_ :)  Ма не убеђујем ја њих...него ако дође неко у неким дилемицама п аможда прочита...Холандија...да ти кажем само да сам ја живео пола живота у Скандинавији....те приче српске, данашње, сам проживео....знаш, другачије се гледа кад се затекнеш, нежељено и несвесно у хаосу, а другачије кад проживиш један хаос, па онда гледаш друге негде другде.

Знаш шта је феномен - ја сма потценио, из наивности (човек нормалан увек гледа све са неке добре стране), а и Срби данас потцењују - људи рмбаче за 30 хиљада, крпе крај са крајем,, задовољни ако им не дође извршитељ. кад, не лези враже, неки тамо шетају, вичу, па мало владику нацртају као сатану, па следеће године прецртају Икону, па онда крену да причају како Апостол Павле није знао ништа, милионе библиста нису знали превести и протумачити....релативизација. Најпре се релативизује, доводи се друшво у ситуацју: Еј, ајде ЧИК докажи да није овако...дакле увуку друптво у причу...и то је циљ. Дање иде уситљавање, бег од суштине и "докази" неких "чињеница".

Епилог је да заседну на Свете Тронове архипастира Цркве  - ја те људе жалим само им црква може помоћи, али они су у својим деловањима надахнути дирктно из дана пакла! јавно исповедам мишљење - то је сатаинизам који хоће да се представи као "борба за права".

Да окренемо ствар и кажемо: ок, Павле није знао ништа, ни Мојсије - ајде онда да кажемо да никада није било хомосексуалаца, да је то неко помодарство. Нису постојали. Не, прихвата се све осим онога што сектачком менталитету треба. Ово је горе од секте јер секта наступа из идеолопких разлога - овде се наступа из надубљих порива унакарађених нјјачих страсти.

У датим друштвеним околностима, спремни су да врше геноцид, да личују и убијају било кога ко би их евентуално спречавао! Тхас ит!

braticu, svaka tebi cast, od sad te zovem uzarena tastatura:))koliko ti pises ovde, ja za ceo moj mandat na forumu nisam, sve znam sta pricas, ja proziveh 26 godina u Holandiji, i jasno mi je sve, kuda sve ovo vodi...ne vredi sa njima diskutovati...nema opravdanja za bilo koji greh i palost i slabost, ko nece da se popravlja i bori nema sta da trazi u crkvi, cuj kaze lopov,Hristos je pomilovao razbojnika na krstu jer se pokajao, znaci i ja cu da se pokajem, ali cu jos malo da kradem,  jer cu biti pomilovan kako god...pokaj se dok jos imas vremena, jer ne znas kad ces skoncati..

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

Пиии-шиии-мии-брате пиши ми фратело, послаћу ти што ти срце буде хтело. Слажем се. Не слажем се рецимо са овим:

Види, када је човек нервозан, зноји се или има неки други реакшн тела. То је површно, дубински грех Адамов је прешао на све људе и човечнство. Е тако је ради греха нечијег, некада, небитно чијег, дошло до шизофреног расцепа и дисхармоније између тела и душе на том пољу полности, сексуалности. бре има ПРЕДИВНИХ људи хомосексуалца, има их упознао сам да се стидим њихове доброте.

Овде је теза изврнута на ш т е т у њих самих. Они траже доказе и притишћу друге да их прихвате као "нормалне". Они јесу нормални, треба им дати сва права - ја би им дао негде често ЕКСТРА права, позитивну дискриминацију, искрен сам, кад је човек добра, није сатаниста и друго - али треба да прихвате Истину Цркве: узрок њиховог расцепа који је дубљи од менталног, јесте грех.

Како Црква лечи грех? Ако је дете у страдању ради предака, дете са вером приђе Цркви и сиповеди се детаљно. Исповеди и веру "верујем Господе (али салбо) помози моме неверју"! Онда, Бог је све лепо уредио, дете се "мири" измирује са упојеним или живим прецима. Са живим опраштајући им све и волећи их, а са мртвим исто, али пото нем аоптења са њима, путем Парастоса у Цркви опрашта им сев незнано и знао, моли се за њих. И СРЦЕ је извор и кључ свега - у срцу чисти све што није љубав и праштање ка прецима - истог трена ће Бог деловати. Кренуће промене, али сразмерно уподобљености човека, колико је дубоко у томе, Господ ће полако да човека, уз садејство човека, да га васпоставља у Икону своју која је, сви смо, на неки начин оскрнављена.

Дакле урошено или не то је форма - суштина је определење и питање: да ли, да ли, да ли таква особа жели да јој се душа стави у хармонију са телом, или жели да буде то што јесте и доказује другима да је то баш супер, само да је прихвате. Или мења Цркву уместо себе. Потребан је напор и п о с л у ш а њ е Цркви.

У Цркви има некомпетентних људи за овај слоћен проблем, али нека траже велике људе за велике проблеме. Исповест дубинска, ако се кају и дубоко желе хармонију свога тела и душе, и парастос, и пут оцрковљења! По савету духовника и корз Свете тајне које Црква дозволи. нем друге и нема треће!

Да завршим, слава Богу, да малунипсихијатри ( а јесу у фашистичкој Немачкој) тим људима нису вадили делове мозга, или ик кљукали неуролептицима, а кљукали су их само не масовно као друге људе данас. Дакле Црква: иповест дубинска, парастоси и лагано оцрковљење...људи који им дајуподршку биће велики пред Богм, верујем. Ја да имам некога близу као Панарет, само ако није лицемеран, без обзира на убеђења, и да ми не дира Цркву....са радоћу бих пружио руку пријатељства и братсва. Никако ако парадира са оскрнављеним Иконама.

Најс деј...Аурелијо, немој само алхемије логичке...треба читати исправне кљиге и испрване коментаре :))

Svaka čast! Odlično! Ovo treba da se čita!:)

Подели на овим сајтовима

Verovatno i zbog toga ta siroka i sve jaca i agresivnija medijska i politicka i filozofska kampanja homo lobija po svetu da je homo prica okey, kako bi kod nekih ta odredjena bioloska sklonost ka homo,..... uparena sa tim spoljasnjim uslovima koji se uslovi vestacki stvaraju i uticu na psihu i mentalnu svest coveka,....dovela coveka u tu 'ubistvenu' (kako se kaze),  situaciju  i tacku da se u jednom trenutku nemivno stvori u njemu nesvesna  promena misli i mentalnog sklopa i covek pocne da se oceca kao homo i onda je pomalo kasno za neko delovanje jer se on vec oseca kao da mu je to deo prirode, mozda nesto slicno kao sto stravstveni pusaci imaju osecaj kao da je pusenje za njih 'prirodno' .... i onda se dodje u crkvu kada je vec pomalo nazlost i 'kasno' za delovanje i tesko je naci odgovarajuci duhovni lek za takve ljude, narocito danas kada je sam crkva opet nazalost siromasna velikom i blagodatnim starcima i podviznicima koji bi mogli da pronadju neki duhovni lek za takve ljude....

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Sofija_ рече

jesi znala, da sa tom osobom(u tvom slucaju muskarac) mozes roditi decu? (naravno, prirodnim putem, kako je majka priroda sve lepo uredila) samo mi odgovori sa da ili ne, molim te

pretpostavljam da si radno sposobna, jel bi radila posao a da unapred znaš da ćeš dobiti povredu na radu u vidu nekog invaliditeta?

uopšte nije stvar da li ćeš ili nećeš dobiti decu kao kriterijum šta je prirodno, nego je prirodno ono što je priroda (bog) uredio = pripremio, a da li će se to ostvariti iz milion drugih razloga je sasvim druga stvar.

da li će mo po ovoj tvojoj logici reći za parove koji dobiju bolesnu decu da su u bolesnoj vezi? jer je proizvod (dete) bolestan?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

i dobro Ćirko sad kad si nam izložio sve to... šta ti predlažeš našoj braći gejevima konkretno, pod 1, 2, 3, ali nemoj te uopštene priče nego konkretno...kako da se uzdržavaju i sve to 1324_womens

1. Први корак је да реше дилему: да ли сматрај да постоји расцеп тела и душе, на полно-сексуалној основи и да одоговре себи колико могу: ко су сада; да ли желе остати то или желе бити нешто друго. Они који су хапу тако како је, уживају са партнерима, не осећају никакав расцеп у себи, сматрају да су им права угрожена и сл., па парадирају и поносни су на себе - треба им дати сва права као сваком човеку у секуларној држави, али законски санкционисати да не могу да намећу, као мањина, своје вредности већини. О њима више не бих говрио, они су хапи...пустимо их да уживају по своме избору.
  2. Има много људи који страдају ментално, душевно и телесно и који би хтели да тај свој расцеп ставе у хармонију: треб ада знају да не постоји медикамент, хирург или психијатар, маг или врачара који им могу помоћи. Расцеп у њима је духовне природе настао или пре рођења, наследно, или после. Као такав произвео је и одређене телесне промене - што је најнормалнија ствар у односу душе и тела. Наука ту само, ако нешто детектује, може да опише, терминолошки, какве су промене и ништа више. пада киша, а дете виче: "Мама, пада киша".
  3. Те греховне поседице Црква решава устаљеним методама, јасно прписаним, а назива их Свете Тајне. Дакле, људи који се не мире са својим стањем, и желе да реше проблем требало би да:
  • Се крсте и тако уђу у Цркву и постану део ње, уд Тела Христвог (!);
  • Када је мали прс затрован, он ће сам да иструли, или да оздрави у снажном телу, или да затрује тело;
  • Ако хомосексуалац уђе у Цркву, у Тело Христово - он Тело не може затровати, узалудна работа - али ако хоће да буде здрав, мора да буде у садејству са Телом, јер ће га Глава одбацити:
  • Дакле након ступања, или ако је већ део Тела, Цркве - треба уништити грех;
  • Како се грех уништава? Покајањем. Човек се каје и исповеди се темељно, сразмерно покајању истог трена наступа Благодат Божија, јача од закона физике и јача од духовних закона, и наступа процес преображаја човека;
  • Пошто је оштећење и онако, наше оштећене природе, дубоко, да човек не би срадао у том "судару", Бог хармоније и мира, полако ће деловати да човек поново узраста и преображава се;
  • Но, оставили смо један проблем - шта ако је грех наследан. Дете није узрок, него је само продубило грех? Парастоси! Измирити се уз молитву Цркве са својим прецима, молити Бога за опроштај, а најважније из срца избацити сваку клицу зеемарки ка живим или мртвим прецима;
  • Наставити оцрковљење по благослову и саветима, у п о с л у ш а њ у духовнику;
  • Духовника бирати опрезно, јер је проблем сложен.

Пар речи о послупшању: Старац Порфирије је као дечак, "прошверцован" на Свету Гору, живео је са два старца, духовника (мислим да су били и браћа по крви, небитно). Имао је толико послушање (нема тога без љубави, немогуће је без љубави) да му је Бог да, а да то и не зна, да види кроз брада и кроз време. Једног дана старци су отишли доле у луку, да купе намирнице. Њему су дали неко послупање и да не иде са њима. Када су се страци враћали, неким стазама, младић Порфирије није физички могао да их види, заклањало је брдо неко, шта ли. Нешто је радуцка и лепо види он своје старце како иду и тегле намирнице. Али он "не зна" да их види, то је за њега природно све, иако брдо заклања. И кад их је "угледао", пун љубави, потрчао је да им помогне, да се не муче. Кад је истрћао пред старце пуају га: Куд си пошао дете? Он одговара, да им помогне. А старац га пита: А, како си знао да ми идемо? Он каже, па видео сам вас!

Старци су се у чуду загледали, а Порфирије је тек тада схаватио да их је видео кроз брдо. Мислим да је после био савет стараца на Атосу и дали су ми велику схиму или шта већ...скоро дечаку. То је љубав и послушање. Ми немамо то, али да следимо то...као путоказ. Старац је видео и Стварање света...

1. Признати себи, кроз учење Цркве шта је то и каво је властито стање.
  2. Крстити се.
  3. Исповедити се што детаљније и појаати се за све, било шта грепно.
  4. Вршити парастосе прецима упокојеним, духовно се измирити са њима и молити се, у срцу, добрмислијем и молитвом за њих.
  5. Оцковљавати се корз Тајне Цркве по савету и послушању Цркви.
  6. Успех загарантован, и зависи од човека самога, сразмерно вери, покајању и жељи за достизање истинске љубави.
  7. Када се врате у храмонију тело и душа, подвиг се наставља....ми нисмо распуна марва, а марва је "моралнија" од нас, свих, генерално, него људи, Иконе Живог Бога, створене да се уподобимо и будемо мали богови. Сам чин полног односа је нужда наше унакарађене природе због Адамовог греха. Ми сви смо са изопаченом природом, хомосексулаци имају тај "додатак" изопачења.
  8. Ја, лично, као хетеро и ожењен имам осећај гађења на сам сексуални чин...јер ту има нешто што везе нема са љубављу. Но то је тема за себе. Не гадим се ја на супругу, напротив, него зај нагон, он није љубавни, али то је читава тема о правсолавном подвигу, помислима и др. Не знам како ће бити, али мислим да ћу/ћемо, једном да се одлучимо за брачни "целибат"...то је трљање телеса са неким животињским нагоном, и ако му се не да смисао - хомо или хетеро, то је изопачење, макар и у браку.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Sofija_ рече

nema opravdanja za bilo koji greh i palost i slabost, ko nece da se popravlja i bori nema sta da trazi u crkvi, cuj kaze lopov,Hristos je pomilovao razbojnika na krstu jer se pokajao, znaci i ja cu da se pokajem, ali cu jos malo da kradem,  jer cu biti pomilovan kako god...pokaj se dok jos imas vremena, jer ne znas kad ces skoncati..

ja se stvarno nekada pitam jesam ja neki idealista ili ljudi nemaju sposobnost da razumeju kompleksnost dobre vesti. ako sam hristos ostavlja 99 ovaca i ide i traga za jednom zabludelom ne bi li je kako spasao, to onda znači da i mi tako treba da činimo.

šta to u praksi znači, verovatno neku vrstu naše žrtve u smislu da izađeš iz komforne zone ali zarad potencijalnog spasenja te jedne ovce. to naravno ne znači da će gospod zanemariti, prilagoditi ili napustiti onaj deo pitomog stada, odnosno stado mora da shvati da je gospod trenutno u poslu traženja i spasavanja one jedne ovce ta da mu je ona trenutno vrlo bitna.

dakle recimo da se u crkvi pojavi ona bradata-žena/bradonja sa sisama, sa prethodne slike. naravno da bi bio uznemiren i da mi uopšte ne bi prijalo, međutim da li trebamo reći aj napolje ili i pored uznemirenosti blagodariti što je tu? možda je performans i provocira, ok snosiće posledice od boga ne od mene. možda je u prolazu i svratila/svratio je onako da vidi šta se dešava, odlično slava bogu, možda dođe opet. možda mu/joj se smučio ceo život i hoće da se ubije, slava bogu došao je na pravo mesto bilo da to kasnije uradi ili ne uradi. možda je stalno u crkvi ali ga sad prvi put vidim i trenutno ne može da izmeni svoj izgled....

bilo kako bilo zašto njegov put smeta mom estetskom doživljaju mog puta? da li ispoveda isto što i crkva? da li vrši nasilje nad crkvom u smislu dogme ili ponašanja? da li traži da mu se crkva prilagodi? ukoliko je odgovor ne trebali bi da podnesemo tu žrtvu i proslavimo boga što je tu.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...