Jump to content

Жена блудница. А он?

Оцени ову тему

Препоручена порука

nisam baš sve dobro ispratila, da li ste pominjali muškarca bludnika...? :scratch_head:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 30.7.2019. at 8:20, Trifke рече

Ona je bludnica a on bludnik. Stvar je srca. 

On 30.7.2019. at 8:52, Flojd рече

Obicno bludnici " iskusni momci"

пре 13 минута, JESSY рече

nisam baš sve dobro ispratila, da li ste pominjali muškarca bludnika...? :scratch_head:

:)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Сања Т. рече

Ne razumem šta hoćeš da kažeš sa svim ovim poređanim citatima. Slažeš se? :scratch_head: 

Nemogu baš sve da ukapiram. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, JESSY рече

Da ja sam spominjao. Nekada je postojao i izraz kurvar koji je bio jednako pogrdan kao i kurva. Na žalost, to smo izgubili. Sada imamo starlete i td.  

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Сања Т. рече

aaa...tako znači...znači za muškarce je taj naziv u nekom pozitivnom smislu, "iskusan"...mislim, ako sam dobro shvatila Flojda...(znam da ovo nije njegovo lično mišljenje)...Trifke je dobro rekao, stvar srca...

u svakom slucaju mnogooo više se pisalo o ženama....:945729:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Trifke рече

Ne razumem šta hoćeš da kažeš sa svim ovim poređanim citatima. Slažeš se? :scratch_head: 

Nemogu baš sve da ukapiram. 

пре 3 минута, Trifke рече

Da ja sam spominjao. Nekada je postojao i izraz kurvar koji je bio jednako pogrdan kao i kurva. Na žalost, to smo izgubili. Sada imamo starlete i td.  

Govorim Jess da je spomenuto, pa citiram vas koji ste spomenuli :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, JESSY рече

aaa...tako znači...znači za muškarce je taj naziv u nekom pozitivnom smislu, "iskusan"...mislim, ako sam dobro shvatila Flojda...(znam da ovo nije njegovo lično mišljenje)...Trifke je dobro rekao, stvar srca...

u svakom slucaju mnogooo više se pisalo o ženama....:945729:

On je još i dobar, stavio je navodnike :smeh1:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, JESSY рече

наравно да не, јер тако нешто не постоји, параноични жено... ако је сингл, онда се то зове, способан мушкарац, ако је ожењен, онда је "Микица", срце мало, несхваћено и невољено, а код куће гаји вероватно караконџулу, уместо жене... :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, JESSY рече

Јест, написао је неки "фарисеј" да је блудни син.

Немам добро искуство са спомињањем Архимандрита Карелина, има код њега нешто о души као о блудници и о враћању Господу.

Писано је нешто и да у свима чуче исте страсти. И да није исто его, страсти и икона Божја.

Велим све ово као покајани разбојник и (као) блудница која својим сузама Господу опра ноге.

Он вели: "Оставите је (...) шта може, учини."

:mahmah:

Подели на овим сајтовима

@JESSY @Сања Т.  To je sve stvar naše kulture i menatliteta. Ako mu je sin spavao sa više cura onda će otac da se hvali a ako je to uradila ćerka onda će je izudarati i nazvati je kurvom. Na žalost, potpuno poremećen sistem vrednosti .  Ne samo da se nebi trebao hvaliti sinom već bi trebalo da ga je stid zbog tako nečega ali ako to kažeš svi ćete smatrati ludim. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Богољуб 1 рече

Архимандрита Карелина, има код њега нешто о души као о блудници и о враћању Господу

ovako nešto...?

https://centarzazivot.rs/blud-i-borba-protiv-bluda-arhimandrit-rafail-karelin/?sr_pismo=lat

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 30.7.2019. at 8:14, Anika рече

Да, али "каменовање" траје и даље... :0212_rolleyes:

па и за блуднике....има и њих

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

thanks...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...