Jump to content

Ваше мишљење о форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Meni lično je bitno to da osoba koja je označena kao teolog ili sveštenik to zaista jeste. A identitet nije toliko bitan. Kao što Dejan reče to bi još više umanjilo njihovo učešće i pisanje na forumu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Meni lično je bitno to da osoba koja je označena kao teolog ili sveštenik to zaista jeste. A identitet nije toliko bitan. Kao što Dejan reče to bi još više umanjilo njihovo učešće i pisanje na forumu.

Читам свештеника који учествује у политици, у политичка питања, разликује чланове по одређеној политичкој идеологији, дели људима љубав према политичким критеријумима. Прочитала сам да црквена канонска правила забрањују свештенству да учествује у политици. Мишљења сам да би свештеници требали се представити са својим именом и презименом, сваки други начин је изопачен до те мере да није ништа друго него једна срамота.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Како који дан пролази, све сам више убјеђења да овај форум губи своју суштину, а то је да је ово форум живих ријечи утјехе! Штета........баш штета! :(

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Мора се нешто променити. Мене највише погађа срозавање теолошких тема од стране лакрдијаша - могу слободно тако да кажем.

Можда би било добро да се уведе некакав тест за оне који би да дискутују на тако захтевним темама. Јер једно је постављати питања - то могу чинити сви - а друго је када свако може учити друге, па и они који нису себе научили.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости

Форум чине људи, некада је и мене свега доста. Просто, ви дижите добре теме, не бавите се бљувотинама и политиком. 

Подели на овим сајтовима

Форум чине људи, некада је и мене свега доста. Просто, ви дижите добре теме, не бавите се бљувотинама и политиком.

Тако је. Не може форум да буде другачији него што су људи на њему.

Иста ствар као са Црквом: сви ми желимо да од Цркве добијемо благодат, срећу, утеху и штошта још, али заборављамо да се за то требамо потрудити сами и да Цркву чине живи људи са проблемима, патологијама, те да само понекад наиђемо и на неког ко је излечен од наведених и ко нам може дати ту живу реч од које и нама може да буде боље.

Дакле, на форумима (и у Цркви) нема магије која ће деловати независно од људи и њихове воље. Само труд може да промени ствари.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Потпуно се слажем... овај форум је лакмус папир. Ако не јавно, а оно приватним порукама за све оно што је добро а и лоше у Цркви.

У то сам потпуно сигуран. 

Подели на овим сајтовима

Nije loš forum, rekoste da ga čine ljudi- atmosfera na forumu bi bila mnogo pozitivnija da ljudi dozvole sebi malo više tolerancije i poštovanja drugih izbora. Ovde ne postoji diskusija, ukoliko se neko ne slaže sa većinom, dotična većina nabifla 350 hiljada argumenata, i onda vređa, objašnjava, dokazuje, pokazuje...a samo je stvar mišljenja u pitanju. Sve to lepo uvije u neke stručne, kvaziknjiževne izraze i onda tom nekom ne preostaje ništa osim da se počeše po glavi i ode na logout. Mislim da je najčešća rečenica na ovom forumu: Ali kako možeš tako da misliš, ne možeš tako da misliš, poštujemo mi svačije pravo na mišljenje ali nisi u pravu i ne možeš tako da misliš...

Ja se izvinjavam na iskrenosti, ali tako je kako je, to je samo moje mišljenje. :)

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Само труд може да промени ствари.

Све си добро рекао и све јесте тако, али на овом форуму се то изгубило! Изгубио се труд! Изгубила се и жеља и воља да ово буде форум ЖРУ! Мени је јако жао! И ако се ствари не измијене, биће велика штета! Биће велика штета због људи који су овдје баш због тога, због Живих Ријечи Утјехе! А има таквих (прва ја)!

Много их је и отишло, а то знам јер су ми лично рекли! Још увијек их молим да се врате, увјеравам их да је то фаза, да ће то проћи, да наставе са писањем и да само тако могу "очувати" дух форума! И јесу покушали да се врате, али су начисто били "угушени"! :(

Ја волим овај форум и волим ове људе на њему! Просто сваког од вас осјећам срцем и доживљавам као најближег свог, али ја се разболим кад уђем на православни форум и видим свађе, пљувања, вријеђања, неправду,теме о политици, педерима, и што је најгоре, нико то нити не жели да заустави или барем успори! Мене то боли!

Но добро, ко сам ја да било шта кажем!!!! И ово што сам рекла, већ за минут ће бити зборављено! :(

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Биљана,

Морате сви да се трудите... нема друге.

ЖРУ, макар га и угасили, увек ће бити најбољи православни сајт. Ја сам срце овде оставио и док га будем радио тако ће бити. Још колико ћу- то не знам... 

Подели на овим сајтовима

Ovde ne postoji diskusija, ukoliko se neko ne slaže sa većinom, dotična većina nabifla 350 hiljada argumenata, i onda vređa, objašnjava, dokazuje, pokazuje...a samo je stvar mišljenja u pitanju.

Evo ja sam manjina ovde i uopšte se ne osećam tako.

350 hiljada argumenata -- argumenti jesu  sastavni deo diskusije

vređanje -- slabo da ga vidim na forumu, vrlo često se sankcioniše od strane administracije,

objašnjava, dokazuje, pokazuje -- kada se već vodi neka diskusija i priča o nečemu o čemu postoje dva sukobljena stava, sasvim je normalno da ljudi koji imaju sukobljene stavove objašnjavaju, pokazuju i dokazuju zašto oni imaju taj stavi i zašto je on bolji od drugog

Подели на овим сајтовима

@,

Nemojte da ga gasite molimoli molimoli molimoli .

Dovoljno je da vidim broj pregleda teme i da mi to da snagu da pisem dalje, ako gresim ispravite me .

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...