Jump to content

Има ли уредник Светосавског звонца објашњење за ово?

Препоручена порука

On 7. 3. 2019. at 19:55, Adelaida рече

Kada bi decu od malena upozoravali na odredjene drustvene anomalije, mozda ne bi bilo bas tako lako " zavesti" neko dete, u smislu prevariti, izmanipulisati i slicno....mozda bi deca umela da prepoznaju pedofila, nasilnika, dilera droge, kidnapera itd...

Expand  

Моје искуство ми говори да знање само по себи није скоро никаква заштита за децу. Од дечијег знања чега све има и шта је све лоше и од упозаравања на то много важније је да деца верују родитељима и то више него другарима, јутјубу и медијима. Што више тога смеју да кажу родитељима то су безбеднији од својих грешака и упадања у замке разних превараната.

Подели на овим сајтовима

On 7. 3. 2019. at 20:05, Vladan :::. рече

Моје искуство ми говори да знање само по себи није скоро никаква заштита за децу.

Expand  

Oprosti mi brate, ali lose ti je iskustvo. 

Znanje je i te kakva zastita i to ne samo za decu vec i za odrasle, a za decu pogotovo.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

On 7. 3. 2019. at 20:09, Adelaida рече

Znanje je i te kakva zastita i to ne samo za decu vec i za odrasle, a za decu pogotovo.

Expand  

Не спорим да знање (може много да) користи али опет како за кога, некоме вреди некоме не вреди говорити, али ако ти верује и хоће да те послуша онда и са мало знања може да се извуче али ако ти не верује и неће онда ће бити слаба вајда од пуњења знањем.

Подели на овим сајтовима

On 7. 3. 2019. at 20:05, Vladan :::. рече

Што више тога смеју да кажу родитељима то су безбеднији од својих грешака и упадања у замке разних превараната.

Expand  

Sto vise toga smeju da kazu roditeljima zavisi od toga koliko roditelji smeju da kazu njima...

Izmedju moje dece i mene nikada ali nikada nije postojala niti ce ikada postojati tabu tema. Nema nicega na ovome svetu o cemu mi ne bismo mogli da razgovaramo ili necega zbog cega bismo se ustrucavali da razgovaramo, oni ili ja. Svako pitanje koje mi je postavljeno za ovih 12 godina nije ostalo bez adekvatnog odgovora, pocevsi od polnih razlika izmedju njih pa do toga kako je Bogu ime. Nikad ih nisam slagala, niti su me slagali. Tako se gradi poverenje izmedju dece i roditelja, tako se gradi vera u roditelja i u sebe samog, tako se gradi iskren odnos bez ikakvog tabua. Tako se deca uce da razmisljaju, izgradjuju svoje stavove o svim stvarima, tako se gradi dete koje ce se odbraniti od manijaka u tramvaju, koje ce odbiti da sa drugaricom udje u auto nekoga koga je upoznalo to vece u nekom klubu, tako se gradi dete koje ce stati drugome u odbranu kada treba, devojcica koja ce pre nekulturno odbiti prevoz nekog nepoznatog lika i ako treba pobeci u prvu zgradu na prva vrata, prvu kapiju...nego uci u auto i " nestati"...dete koje ce pre u tri poteza onesposobiti napadaca ma koliko da je visi i jaci nego biti zrtveno jagnje...

Ali to smo samo moja deca i ja...ne kazem da to tako treba niti pametujem..samo jednostavno ucim decu zivotu. Zivot je divan i lep, nepredvidiv cesto...ponekad manje lep...nekad bas tezak...ali lakse je kad imas znanje...jer " Poslah vas kao ovce medju vukove, budite dakle mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi" 

I citajte zvonce :D

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

On 7. 3. 2019. at 20:16, Vladan :::. рече

Не спорим да знање (може много да) користи али опет како за кога, некоме вреди некоме не вреди говорити, али ако ти верује и хоће да те послуша онда и са мало знања може да се извуче али ако ти не верује и неће онда ће бити слаба вајда од пуњења знањем.

Expand  

Da, lepo receno , .... samo da dodam i da je licni primer u ponasanju koje roditelji daju' deci takodje vrlo bitan (tako se moze uspostaviti i poverenje )

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...