Jump to content

"Нити ћу ти дати целив као Јуда..." - размишљање

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 часа, Milica Bajic рече

Ја бих баш рекла да си тиме што си, поред тога што си Хришћанин, човек, са својим слабостима наравно и тиме што си аутентичан, избегао да те неко може назвати лицемерним у вери.

Мислим да је важно да баш будемо то што јесмо и да управо као такви исповедамо веру и напредујемо у њој, дајући пример другима, слабим као и ми сами што смо, у ово лудо време када, што би рекао Андрић, почиње да нас буде срамота од оног најчистијег у нама

Хвала Вам, искрено.

Дабоме, у праву сте, изнео сам оно што мене мучи (кад је већ тема таква, за преиспитивање пред путиром) и оно што доживљавам и што ми смета код себе самог.

Мислим да превиђамо а рекао је нико други до дивни Серафим Саровски:
— Стекни дух мира, и тада ће се хиљаде око тебе спасити.

Како?
Мир, поука: Ја од тебе, онај од мене, она од њега, тај од ње...
Као оно кад се освећује славски колач у цркви па једно другом о десно раме, сећамо се?

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Ведран* рече
пре 14 часа, Bokisd рече

kontekstualizacija....:D

контекстуализација контекста?

(malo smo se salili).... pa, ako imamo vise konteksta, ..onda nam je potrebna,... kontekstualizacija vise konteksta... u jedan veliki kontekst... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Milica Bajic рече

Баш су вицкасти ови теолози :laugh1:

Ја бих рекла....мало више луцкасти....:laugh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...