Плаво Небо Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 2 минута, Liga Džentlmena рече Daleko su te godine. @obi-wan Људи, нисмо ни свесни колико време брзо пролази. Причам из свог искуства. Ево, већ је крај јануара, а година као да је јуче почела. Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 11 минута, Плаво Небо рече @obi-wan Људи, нисмо ни свесни колико време брзо пролази. Причам из свог искуства. Ево, већ је крај јануара, а година као да је јуче почела. I to je tacno, ali to je sve subjektivan osecaj, i raste kako covek bude stariji. `Ocu da kazem, da sam kojim slucajem u polozaju kao Liga ili nekom slicnom, moj neki pristup eventualnoj zenidbi bi bio otprilike ovakav: radujem se zivotu kao da je ceo svet moj, stedim po malo da bih putovao i upoznavao ljude i krajeve, (verovatno) upoznajem povremeno po neko zensko celjade koje mi se svidi i gledam da se s takvima malo cesce druzim ukoliko za to ima uslova i volje kod njih, ucim svasta nesto uvek i pomalo da bih um drzao bistrim, ne ostavljam molitvu kao glavno sredstvo za nalazenje pravca i cilja u svemu, i sto je najvaznije - ne opterecujem se uspesima i neuspesima, nego pustam da me Roditelj prijatno iznenadi. Uzgred, bavim se onim cime volim da se bavim, jer i to moze da bude zgodno pomagalo u nalazenju srodne duse. I ne opterecujem se sa dve najzadnje od svih stvari kad je ljubav u pitanju: vremenom i sopstvenim izgledom. Uopste uzev, mene mi se cini da kod vas neozenjenih i neudatih postoji velika doza panike od nekih sasvim beznacajnih stvari, narocito od proticanja vremena. A vera/nada/ljubav i panika nikako ne idu i ne mogu da idu zajedno. milijan75, Flojd, Milica Bajic and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 2 минута, obi-wan рече I to je tacno, ali to je sve subjektivan osecaj, i raste kako covek bude stariji. `Ocu da kazem, da sam kojim slucajem u polozaju kao Liga ili nekom slicnom, moj neki pristup eventualnoj zenidbi bi bio otprilike ovakav: radujem se zivotu kao da je ceo svet moj, stedim po malo da bih putovao i upoznavao ljude i krajeve, (verovatno) upoznajem povremeno po neko zensko celjade koje mi se svidi i gledam da se s takvima malo cesce druzim ukoliko za to ima uslova i volje kod njih, ucim svasta nesto uvek i pomalo da bih um drzao bistrim, ne ostavljam molitvu kao glavno sredstvo za nalazenje pravca i cilja u svemu, i sto je najvaznije - ne opterecujem se uspesima i neuspesima, nego pustam da me Roditelj prijatno iznenadi. Uzgred, bavim se onim cime volim da se bavim, jer i to moze da bude zgodno pomagalo u nalazenju srodne duse. I ne opterecujem se sa dve najzadnje od svih stvari kad je ljubav u pitanju: vremenom i sopstvenim izgledom. Uopste uzev, mene mi se cini da kod vas neozenjenih i neudatih postoji velika doza panike od nekih sasvim beznacajnih stvari, narocito od proticanja vremena. A vera/nada/ljubav i panika nikako ne idu i ne mogu da idu zajedno. Ovo sto sam boldovao to ne radim vise. Nije Obi vreme pritisak okoline i roditelji, vec samoca. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 4 минута, Liga Džentlmena рече Nije Obi vreme pritisak okoline i roditelji, vec samoca. Razumljivo, ali i to ce da dodje na red da nestane. Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 7 минута, obi-wan рече I to je tacno, ali to je sve subjektivan osecaj, i raste kako covek bude stariji. `Ocu da kazem, da sam kojim slucajem u polozaju kao Liga ili nekom slicnom, moj neki pristup eventualnoj zenidbi bi bio otprilike ovakav: radujem se zivotu kao da je ceo svet moj, stedim po malo da bih putovao i upoznavao ljude i krajeve, (verovatno) upoznajem povremeno po neko zensko celjade koje mi se svidi i gledam da se s takvima malo cesce druzim ukoliko za to ima uslova i volje kod njih, ucim svasta nesto uvek i pomalo da bih um drzao bistrim, ne ostavljam molitvu kao glavno sredstvo za nalazenje pravca i cilja u svemu, i sto je najvaznije - ne opterecujem se uspesima i neuspesima, nego pustam da me Roditelj prijatno iznenadi. Uzgred, bavim se onim cime volim da se bavim, jer i to moze da bude zgodno pomagalo u nalazenju srodne duse. I ne opterecujem se sa dve najzadnje od svih stvari kad je ljubav u pitanju: vremenom i sopstvenim izgledom. Uopste uzev, mene mi se cini da kod vas neozenjenih i neudatih postoji velika doza panike od nekih sasvim beznacajnih stvari, narocito od proticanja vremena. A vera/nada/ljubav i panika nikako ne idu i ne mogu da idu zajedno. Не схвати ме погрешно, нисам у паници и да по сваку цену бијем главом кроза зид. Него једноставно, у својој прошлости сам се сувише посветио учењу, књизи, за везу сам мислио ''лако ћу'', и онда када сам и запао у те неке везе, оне пропадоше. Да сам другачије размишљао.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 17 минута, Liga Džentlmena рече Nije Obi vreme pritisak okoline i roditelji, vec samoca. Bolje i to, nego da se osecas usamljeno pored neke osobe... Благовесник, obi-wan and Flojd је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 16 минута, Плаво Небо рече Не схвати ме погрешно, нисам у паници и да по сваку цену бијем главом кроза зид. Него једноставно, у својој прошлости сам се сувише посветио учењу, књизи, за везу сам мислио ''лако ћу'', и онда када сам и запао у те неке везе, оне пропадоше. Да сам другачије размишљао.. Jasno, sto opet u stvari znaci da sad ocigledno zrelije razmisljas nego pre. Za to zrelije razmisljanje je trebalo vremena da prodje, i za tim vremenom nemoj da zalis. Bitno u svemu je da Roditelj moze "i od ovog kamenja stvoriti decu Avraamovu", tj. da Njemu nikad nista nije kasno, i da to isto (da nikad nije kasno) moze i svakom od nas da daruje, i to npr. u vidu divne i mirne ljubavi, ma u kojim godinama ona dosla. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 6 минута, Anika рече Bolje i to, nego da se osecas usamljeno pored neke osobe... Potpuno tacno. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 Obi, nas utesitelj. obi-wan and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 36 минута, Anika рече Bolje i to, nego da se osecas usamljeno pored neke osobe... Pa i to je oke sto kazes. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 пре 10 минута, Anika рече Obi, nas utesitelj. Anika and Flojd је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 1 hour ago, obi-wan рече Jasno, sto opet u stvari znaci da sad ocigledno zrelije razmisljas nego pre. Za to zrelije razmisljanje je trebalo vremena da prodje, i za tim vremenom nemoj da zalis. Bitno u svemu je da Roditelj moze "i od ovog kamenja stvoriti decu Avraamovu", tj. da Njemu nikad nista nije kasno, i da to isto (da nikad nije kasno) moze i svakom od nas da daruje, i to npr. u vidu divne i mirne ljubavi, ma u kojim godinama ona dosla. Наравно, Бог ме је сачувао од неких искушења. У то сам сигуран. Flojd and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адриана92 Написано Јануар 27, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2019 Случајност, читам књигу и наиђох овдје на исту тему ((: Задње Време and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Задње Време Написано Јануар 28, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2019 пре 9 часа, Адриана92 рече Случајност, читам књигу и наиђох овдје на исту тему ((: Једноставно предивно описано! Из које је ово књиге? имаш ли неки линк? Ово треба прочитати Ја бих се позабавио првом тачком: 1. Љубав поклања једну константну радост, У љубавној зависности ЕУФОРИЈА је стално смењује ПАТЊОМ. Животни пут човека се може упоредити са проласком кроз тунел: Идући тако кроз живот ми видимо светло на карју тунела али у самом тунелу је мрак и ми тако идући стално ударамо у зидове тунела, Када ударимо у једну страну тунела ми осећамо патњу а када ударимо у другу ми осећамо еуфорију. Права љубав је када идемо средином тунела. Супротнио правој љубави је заљубљеност коју карактеришу еуфорична осећања, лептирићи у стомаку. Е па ти лептирићи у стомаку заправо говоре да је наша љубав лажна. Права љубав је као сунце у пролеће, нити је хладно нити је топло него онако баш пријатно, што каже народ потаман. А зима и лето представљају два лица заљубљености: те наше лажне себичне љубави. Еуфорија је као када те сунце пржи у сред лета а патња је зима у срцу. Зашто је Ђаволу тако лако да вара људе објашњава Писмо које каже да је у доброг господара и слуга обучен лепо као и син, па их је тешко разликовати. Тако је Ђаво заоденут еуфоријом и многи га мешају са Сином који је заоденут Љубављу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Задње Време Написано Јануар 28, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2019 Људи имају обичај да кажу да осећају љубав према неком: И то је већ превара. Јер права љубав готово да се не осећа,еуфорија је та која се осећа. И као у пролеће што Сунце готово да и не примећујемо него нам је, ето тако, пријатно: Е таква је и права љубав, скоро да би могли да кажемо да и не осећамо ништа према онопм кога волимо.Као љубав између брата и сестре, Имаш неког ко ће једног дана отићи својим путем али ти због тога нећеш престати да га волиш. Он је твој иако није с тобом. Кад брат размишља о сестри он не осећа лептириће у стомаку него осећа неку благу пријатност. Како је танка линија која раздваја љубав од мржње. Еуфорија припада свету мржње а не љубави. и као што у поноћ или подне ми јасно знамо да ли је дан или ноћ, тако у зору ми не знамо да ли је престала ноћ и почео дан. Танка је линија која раздваја дан од ноћи и никад не можемо да будемо сигурни да ли је почео дан или није. Тако и у љубави: Танка је граница која раздваја љубав од мржње и у зору ми не можемо да будемо сасвим сигурни мрзимо ли неког или га стварно волимо. Осећања која су у поноћ јасни показатељ где се у љубави налазимо: у зору се већ не види та линија која дели љубав од мржње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука