Jump to content

Samoca u zivotu udvoje

Оцени ову тему

Katarina1973

Препоручена порука

пре 2 минута, Natasa. рече

ali šta je sreća kao pojam?

zadovoljstvo trenutnom zivotnom situacijom u kojoj se osecamo ispunjeno i uzivamo

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, ana čarnojević рече

slažem se to za muškarce, ja sam sela, realno pogledala šta sam doživela od svakog od njih (ukupno par njih, da ne bune zabune)

:))) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Koliko srećnih ljudi poznajete?

Mnogo, ali i mnogo vise onih koji nisu svesni svoje srece

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Natasa. рече

Jel ovo trik pitanje? 

Da bih mogla da ti odgovorim, morala bih da sagledam coveka i iznutra, ne samo spolja. 

Misljenja sam da niko nije u potpunosti srecan, a da se mnogi trude da budu.

Toliko. :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

Osvajanje sreće

Neće biti srećan mnogo

ko na sreću gleda strogo,

ko je meri sa svih strana

i nalazi sreći mana.

Ovu hoće, onu neće- tu ne može biti sreće.

Ne, tu nema sreće.

Ima jedna mudrost stara: i za sreću treba dara,

srećan čovek – sreću stvara!

Neko traži mnogo sreće, i najlepše i najveće.

Sve što nije mera puna

on u sreću ne računa.

Mnogo hoće, malo neće- tu ne može biti sreće.

Ne, tu nema sreće!

Ima jedna mudrost stara: i za sreću treba dara,

Nekom zavist mira ne da

svoju sreću i ne gleda.

Svoju sreću ne uzima

jer je drugi više ima.

Tuđu hoće, svoju neće- tu ne može biti sreće.

Ne, tu nema sreće!

Ima jedna mudrost stara: i za sreću treba dara,

genijalni Duško Radović

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Па и ти волиш себе више него њега. У ствари ти њега и не волиш. Да га волиш желела би да буде срећан, са тобом или без тебе. Али ти желиш да он тебе учини срећном, да ти се врати "љубав" коју си уложила. То није љубав, то је егоизам, трампа. Ми све и свашта називамо љубављу, али то није хришћанска љубав. Љубав не тражи награду, не тражи да јој се нешто да за узврат. 
Оно, капирамо сви како боли кад пукне тиква, али мани се изигравања жртве, "депресија" и "било би лакше да нисам жива". То су клиначке форе, а ти би ипак требало да будеш доста емотивно зрелија од тога. Депресија је болест, туга је туга, усамљеност је усамљеност. 
Мсм могу и ја да ти напишем, "јао то је страшно, тешко је изгубити", али ти немаш ништа од тога. Освести се. Се ла ви.

Lepo si mi rekla! Nemam nista od sazaljevanja, i lepo mi kazes da prestanem da izigravam zrtvu i neku pacenicu. Mislim da to ne zelim niti radim namerno, samo je valjda sad ona faza kad se desi, pa te zaboli.
I slazem se da nije hriscanski da bilo sto “merim” ili “vagam”.
Jeste - to je zivot - i treba nastaviti dalje, mora valjda da dodje posle nesto lepse.
Подели на овим сајтовима

Jedino što možeš to je  biti zadovoljan čovek ili nezadovoljan čovek. 
Inače, slažem se to za muškarce, ja sam sela, realno pogledala šta sam doživela od svakog od njih (ukupno par njih, da ne bune zabune), prihvatila da nikada nisu voleli mene više od sebe i da su me par puta žešće nasamarili iako mi nije žao zato što sam volela i ne očekujem bukvalno n i š t a od bilo kog muškog stvora. Adio muški rode, bilo nam je ponekad lepo dok je trajalo. Baj baj. Nek te mama shvata ozbiljno.

Skroz se slazem sa tobom, jer mi se iste situacije redovno desavaju (nije da ih je bilo milion, ali ih je bilo). Bas takvi su bili prema meni. Volela bih da ja imam tu tvoju snagu i bez nerviranja kazem mirno adio i nek trazi svoju srecu sa nekim ko ce mu se diviti kao mamesita [emoji4]
Подели на овим сајтовима

Dobro pitanje - sta je sreca? Nekom je zdravlje, nekom porodica, nekom muskarac/zena sa kojim su, nekom duhovni mir, nekom muzika, knjige... svako trazi nesto sto ga ispunjava ne bi li bio srecan.
Ja nekad mislim da sam nezahvalna prema Bogu - tu je zdravlje, porodica. A ja nisam srecna. Mozda ustvari ne znam sta je to ili ne znam da je prepoznam ili ne znam da uzivam u onom sto mi je dato svaki dan.
Kao mladja mislila sam da je sreca kao holivudski film [emoji3] ali to nije zivot.
Sad mislim da je sreca ljubav, osmeh, spokoj... ali to nemam. A mozda u stvari ne vidim ni gde je ta moja sreca u zivotu, mozda je negde oko mene...

Подели на овим сајтовима

@Katarina1973 читај књиге. Оне су одличне:) Тако нећеш бити сама:D

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Lady Godiva рече

Па и ти волиш себе више него њега. У ствари ти њега и не волиш. Да га волиш желела би да буде срећан, са тобом или без тебе. Али ти желиш да он тебе учини срећном, да ти се врати "љубав" коју си уложила. То није љубав, то је егоизам, трампа. Ми све и свашта називамо љубављу, али то није хришћанска љубав. Љубав не тражи награду, не тражи да јој се нешто да за узврат. 

Оно, капирамо сви како боли кад пукне тиква, али мани се изигравања жртве, "депресија" и "било би лакше да нисам жива". То су клиначке форе, а ти би ипак требало да будеш доста емотивно зрелија од тога. Депресија је болест, туга је туга, усамљеност је усамљеност. 

Мсм могу и ја да ти напишем, "јао то је страшно, тешко је изгубити", али ти немаш ништа од тога. Освести се. Се ла ви.

Лејди.. Годива, јес' то ти? Шта ти је? Шта си урадила са нашом Годивом, признај ;) Шалим се мало, извини, одавно нисам прочитао нешто лепше :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Natasa. рече

пре 6 часа, Сања Т. рече

Jel ovo trik pitanje? 

da, moglo bi biti trik pitanuje....da li se misli na ljude koji za sebe kazu da su srecni, da li na one za koje drugi kazu da su srecni, ili pak za koje mi mislimo da su srecni...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Katarina1973 рече

To me i brine, u pravu si, kakav izbor imam?!?!?

Pa kao prvo da shvatiš da nisi sama.Bog je uvek tu al samo kolko mu mi dopustimo ...

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...