o. Miroljub Написано Децембар 10, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 пре 1 минут, Vladan :::. рече То су беше деца писала? Да. Безазлено и чисто. Vladan :::. and Августин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Децембар 10, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 пре 3 минута, Vladan :::. рече Па каква је то песма ако све разумеш? То није то онда... Не сви текстови аман... али мало да се посоле неки монотони чланци о, рецимо, манастирској берби грожђа, ништа не шкоди У праву си то што кажеш каква је то песма ако је разумљива.Пише у мемоарима Михаило Лалић како се у СФРЈ форсирала неразумљива поезија Васка Попе и да су то сматрали као борбу против Совјетског Савеза и социјалистичког реализма.И то је системски рађено.Тако на једној годишњици битке на Сутјесци све са Јосипом Брозом, стоје генерали, народни хероји и чекају да почне свечаност.Кади загрми одједном преко свих звучника песма Васка Попе "Врати ми моје крпице".Ухватише се људи за пиштоље питају удбаше.Шта је ово каква је ово провокација?Ови им кажу не то је прво на програму.Стиснуше људи зубе и настави се програм.Иначе он иако није био Србин величао је српски паганизам,а поред осталог саставио је и "ЗБирку народних умотворина Урнебесник" у којој је у ствари објавио одломке из српских Житија светих што је по њему било урнебесно смешно.Тотални идиот.Али хапсили су ко прича против њега веровао или не. Vladan :::. and o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o. Miroljub Написано Децембар 10, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 пре 12 минута, Августин рече У праву си то што кажеш каква је то песма ако је разумљива.Пише у мемоарима Михаило Лалић како се у СФРЈ форсирала неразумљива поезија Васка Попе и да су то сматрали као борбу против Совјетског Савеза и социјалистичког реализма.И то је системски рађено.Тако на једној годишњици битке на Сутјесци све са Јосипом Брозом, стоје генерали, народни хероји и чекају да почне свечаност.Кади загрми одједном преко свих звучника песма Васка Попе "Врати ми моје крпице".Ухватише се људи за пиштоље питају удбаше.Шта је ово каква је ово провокација?Ови им кажу не то је прво на програму.Стиснуше људи зубе и настави се програм.Иначе он иако није био Србин величао је српски паганизам,а поред осталог саставио је и "ЗБирку народних умотворина Урнебесник" у којој је у ствари објавио одломке из српских Житија светих што је по њему било урнебесно смешно.Тотални идиот.Али хапсили су ко прича против њега веровао или не. Где Ти паде на памет зборник Урнебесник? Пре једно два месеца показивао сам то сочињеније студентима и парохијанима! http://library.ohio-state.edu/search/X?SEARCH=urnebesnik&searchscope=7&SORT=D Августин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bozidarvasiljevic95 Написано Децембар 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 Академски дискурс и херменеутика нису за сваког. @o. Miroljub On 9.12.2018. at 5:26, o. Miroljub рече Драги брате у Христу, Опростите ми на добронамерној опасци, али чему оволика бомбастика и изливи страних речи и израза, особито у прва три пасуса, обзиром да пишете о веома скромном и Христоликом епископу? Заиста, да се душа најежи на помисао језикословног стила којим "наводите неке експликације његовог персоналитија"! Чему то? И говорни и писани српски језик се најбоље очисти и пелцује против туђица читањем наших класика, у које по мом скромном мишљењу, данас могу да се уброје и св. владика Николај и преп. Јустин. Списи на старословенском и црквенословенском су такође од велике важности и значаја. Могу пориви наших најдубљих и најтананијих мисли да се изразе и напишу лепим и богатим српским језиком и да, притом, стил говорника или писца буде, не само запажен, већ и да остави веома дубок утисак словесности. Заблагодариће и слушаоци и читаоци, а остатак света још може да научи и да разуме, као архиепископ Марко или његови сународници, Гете, Јакоб и Вилхелм Грим. Да не буде као у оној српској пословици "којој овци своје руно смета, онђе није ни овце ни руна". Још једном Вас молим да ми опростите на искрено-добронамерним коментарима. о. Мирољуб Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bozidarvasiljevic95 Написано Децембар 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 У биографији архиепископа стоји "српско-хрватски" који се тако тада учио, сувишна ствар.@Августин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Децембар 10, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 @bozidarvasiljevic95 Ништа ја лоше нисам хтео да кажем али увек је било хрватских шовиниста који су форсирали накарадну језичку варијанту.Зар сматраш да су се сви придржавали стандарда.Извини али ти ми изгледаш мало зависан од интернета.Ја Ти дајем живо сведочење. o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bozidarvasiljevic95 Написано Децембар 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 Ваш профил, у сваком смислу, је занимљив... @o. Miroljub o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bozidarvasiljevic95 Написано Децембар 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 Могуће, али нипошто у толикој мјери колико Ви УДБА-ом и Хрватима.@Августин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Децембар 10, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 пре 1 минут, bozidarvasiljevic95 рече Могуће, али нипошто у толикој мјери колико Ви УДБА-ом и Хрватима.@Августин Извини не разумем Те. o. Miroljub and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o. Miroljub Написано Децембар 10, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 пре 7 минута, bozidarvasiljevic95 рече Академски дискурс и херменеутика нису за сваког. @o. Miroljub "Академски" дискурџијо и "херменеутичару", отписаћу ти овај незрели коментар као пезевенску кочоперност! Августин, ronin, bozidarvasiljevic95 and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bozidarvasiljevic95 Написано Децембар 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 Радо ћу вам појаснити сваку ријеч коју не знате. Што сте нервозни? Не знам вас, као ни ви мене, а незрелост је ово што ви радите.@o. Miroljub@o. Miroljub Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bozidarvasiljevic95 Написано Децембар 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 Драго ми је да сте прочитали.@Vladan :::. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Децембар 10, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 пре 6 минута, bozidarvasiljevic95 рече Радо ћу вам појаснити сваку ријеч коју не знате. Што сте нервозни? Не знам вас, као ни ви мене, а незрелост је ово што ви радите.@o. Miroljub@o. Miroljub Како се српски каже појаснити ? Шта значи да је профил о.Мирољуба интересантан кад на његовом профилу не пише ништа ? Да ли си Ти неки аматерски профајлер па си направио његов профил на основу његових исказа овде? Одакле Ти ово да сам ја опседнут УДБОМ или УДБАом како ти кажеш и Хрватима.? УДБУ сам поменуо препричавајући нешто из књиге Михаила Лалића а за Хрвате ми је рекао један српски владика.Како си повезао УДБУ И Хрвате? Да ли је српски твој матерњи језик? Vladan :::. and o. Miroljub је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bozidarvasiljevic95 Написано Децембар 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 Чему ријеч "бомбастичан", поред тако дивне српско-хрватске - "китњаст"? Лик арх. Марка је скроман за себе, а моје мишљење о њему је критичко, не рођачко, иако га знам и са те стране, (пошто је поента коме је када владика рекао нешто интимно). Заслужује много више његов лик и дјело.@o. Miroljub Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bozidarvasiljevic95 Написано Децембар 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2018 То нема везе са темом. @Августин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука