Jump to content

Сврха установљења кривице

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Џуманџи рече

Шта то треба да се деси када установимо ко је крив у међуљудском односу?

Zavisi kakav je prekršaj učinio, par stvari mi padaju na pamet:

1. Da snošenjem krivice, iskupi se popravkom štete i dobije k znanju da to ne čini više

2. Da snošenjem krivice, bude najuren jednom za svagda jer je počinjeno djelo preteško da bi se zaboravilo

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Џуманџи рече

Ovo je zanimljivo. Kako se uopste snosi krivica?

Meni ovo zvuči kao jako široko i uopšteno pitanje...trebaju nam pravnici na ovoj temi. :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Meni ovo zvuči kao jako široko i uopšteno pitanje...trebaju nam pravnici na ovoj temi. :)

Pa ne znam bas, nisam pri kinti. :D Npr. ne znam kako neko moze da snosi krivicu  jer me je uvredio (kad sam se vec ogranicila na medjuljudske odnose). Moze da oseti/trpi kaznu kojom ja "odgovorim" na tu uvredu. Ali da snosi krivicu... hm, to mi deluje previse licno, tj. verovatno je da ne mogu da mu nametnem krivicu.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...