Jump to content

Препоручена порука

On 17.7.2019. at 13:42, Desiderius Erasmus рече

Мени једном преписали тај еглонил и, да простиш, кренуле да ме боле сисе од њега, чак ми и млеко изласило из истих. После прочитам у упутству да стварно постоји да нуспојава... :blush:

to je blokator dopaminskih receptora, a dopamin blokira prolaktin, tako da dođe do porasta prolaktina i otuda sise. :)

TAj lek se ne pije za želudac i ne pomaže majčina dušica i nana kod indikacija za dati lek. Pije se koliko dugo lekar prepiše.

Sorry Miloše.:dobro:

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sanja84 рече

to je blokator dopaminskih receptora, a dopamin blokira prolaktin, tako da dođe do porasta prolaktina i otuda sise. :)

TAj lek se ne pije za želudac i ne pomaže majčina dušica i nana kod indikacija za dati lek. Pije se koliko dugo lekar prepiše.

Sorry Miloše.:dobro:

Nisam ni rekao da se piju nana i md za istu indikaciju kao eglonil, već da pomažu kod varenja, nadutosti i nervoznog želuca. 

Napomenuo sam da se bez lekara ne pije lek.

Sve je u redu koleginice, hvala na dodatnim informacijama :)

• Свиђа ми се 1

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Милошшш рече

Nisam ni rekao da se piju nana i md za istu indikaciju kao eglonil, već da pomažu kod varenja, nadutosti i nervoznog želuca. 

Napomenuo sam da se bez lekara ne pije lek.

Sve je u redu koleginice, hvala na dodatnim informacijama :)

e znam da si rekao da je nana za želudac, ja sam samo dodala da se kod indikacija za taj lek ne piju nana i majčina dušica... za nekog ko nije pažljivo pročitao tvoj post. Ja jesam pročitala pažljivo, znam šta si mislio. :)

Подели на овим сајтовима

On 19.10.2018. at 18:08, Милошшш рече

Diplomirani farmaceut- magistar.

ps: ja nisam farmaceut :)

e znaš šta bih te zamolila. Vi na farmaciji više učite o tom biljnom lečenju, mi smo nekako više za hemiju. Osim onih par tomova na WHO o biljnoj medicini, jel imaš neku knjigu da mi preporučiš, neku zvaničnu koju vi koristite kao literaturu, da se edukujem malo o lečenju biljem. Za slučaj da dođemo u neku eru gde neće biti više lekova, i kad ćemo morati da se vratimo biljnom lečenju. Što lokalnije biljke to bolje.

Hvala unapred

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, sanja84 рече

ps: ja nisam farmaceut :)

e znaš šta bih te zamolila. Vi na farmaciji više učite o tom biljnom lečenju, mi smo nekako više za hemiju. Osim onih par tomova na WHO o biljnoj medicini, jel imaš neku knjigu da mi preporučiš, neku zvaničnu koju vi koristite kao literaturu, da se edukujem malo o lečenju biljem. Za slučaj da dođemo u neku eru gde neće biti više lekova, i kad ćemo morati da se vratimo biljnom lečenju. Što lokalnije biljke to bolje.

Hvala unapred

Imam nešto, poslaću ti. 

• Свиђа ми се 1

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

On 17.7.2019. at 13:54, Милошшш рече

Опрости, уопште нисам видео да си питала.

Еглонил се користи за лечење нервозе, тако што блокира биохемијске процесе у мозгу. Треба да се користи што краће. 

Кад се опусти цело тело, опусти се наравно и желудац. Не треба да се пије без савета лекара. Боље је пити чај од нане и мајчине душице за ту индикацију. :) 

Samo znam da sam jednog trenutka molila Boga da mi uzme dusu, jer nisam ise mogla da izdrzim, ni bolove, ni konstantne mucnine, ni jezive nagone na povracanje  ( a naravno sadrzaja nema, osim zuci ). 

Verovatno je eglonil umirio zeludac, a omeprol sredio kiselinu, tako da sam tek posle te teraopije pocela da se oporavljam. 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Лидија Миленковић рече

Samo znam da sam jednog trenutka molila Boga da mi uzme dusu, jer nisam ise mogla da izdrzim, ni bolove, ni konstantne mucnine, ni jezive nagone na povracanje  ( a naravno sadrzaja nema, osim zuci ). 

Verovatno je eglonil umirio zeludac, a omeprol sredio kiselinu, tako da sam tek posle te teraopije pocela da se oporavljam. 

A koja je dijagnoza? Imas li i ti nervozan zeludac/stomak, ili je nesto drugo u pitanju?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Gastroskopija je pokazala da mi je pukao veliki cir na samom kraju zeluca, ispred pocetka duodenuma. Takodje su videli i oziljak od nekog predjasnjeg cira (koji je pukao ranije), ali sam, kao svaka budala, to izgurala "na nogama" i ne znajuci da imam cir. 

Imala sam 46 kg na 1,70m visine. 32 dana sam lezala u bolnici. Sto bi rekle babe  - pu,pu,pu, ne ponovilo se

Generalno, ljudi izbegavaju gastroskopiju, jer je neprijatna, ali mislim veoma grese.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 1.8.2019. at 18:35, Лидија Миленковић рече

Generalno, ljudi izbegavaju gastroskopiju, jer je neprijatna, ali mislim veoma grese.

Ma to ako te lekar posalje nema sta da se izbegava, jeste neprijatno, ali lekar mora da se slusa, nema tu birkanja.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
prirodni-lek.jpg
PRIRODNI-LEK.RS

Priroda & zdravlje

https://www.facebook.com/portalprirodnilek/?eid=ARAyf7r_oH_ejJ_RI_Ud9m92c3eDJwAD5JIZrR2TnrTlc3r6miggsTUpXxiZF4TGG0akhlGR2kh1ohA5

Portal o zdravlju i prirodnim lekovitim proizvodima!  Saveti o prevenciji i terapiji! 

Zdravlje vam od Boga! 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
PRIRODNI-LEK.RS

Čaša kupinovog vina neće biti na vrhu liste zdrave hrane, ali skorija istraživanja pokazuju da bi to moglo […]

Братијеее, имам опасно добро домаће купиново вино, скроз природно, показало се одлично за крвну слику и супер је за пиће, није што је моје али је боље од Вранца :D 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...