Jump to content

Јеврејски научници: Рођење црвеног телета у Израелу најављује долазак Месије

Оцени ову тему

коЖељ њацИ

Препоручена порука

1117148584.png

Јеврејски научници тврде да је на свет дошло потпуно црвено теле, прво после 2.000 година, испуњавајући библијско пророчанство које предвиђа долазак Месије.

Хришћани верују да ће Месија доћи када зло завлада и када апокалипса запрети свету.

Рођење библијског телета објавио је „Институт храм“, група која каже да је „посвећена сваком аспекту Светог храма Јерусалима“.

„Седамнаестог дан Елула, 5778, 28. августа 2018. године, у земљи Израелу рођено је црвено теле“, написала је група на својој страници на Фејсбуку.

Они тврде да женка телета предсказује изградњу Трећег храма у Јерусалиму и долазак јеврејског Месије. Евангелистички хришћански теолози верују да ће изградња Трећег храма довести до Судњег дана.

Помињање црвених телади присутно је и у хришћанској и јеврејској традицији.

Теле су, према извештајима, испитивали рабински стручњаци, а проучаваће га сваких неколико месеци како би се утврдио његов легитимитет библијског пророчанства.

„Институт храм“ је започео свој програм узгоја црвених јуница још 2015. године, са изричитим циљем производње телади која се спомињу у пророчанству. Животиња треба да испуни низ захтева, од којих је најважније да је потпуно црвена.

Научници су увезли замрзнуте ембрионе црвених крава расе „ангус“ и укрстили их са домаћим израелским кравама. Црвена женска телад су била рођена раније, али су дисквалификована због неиспуњавања свих пророчких захтева. Теле рођено 1999. године било је мушко, а оно рођено 2002. године није било у потпуности црвено — на једном делу је имало беле длаке.

Спутњик

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жељко рече

Хришћани верују да ће Месија доћи када зло завлада и када апокалипса запрети свету.

Не знам који то хришћани верују тако ал ајд нек им прође овај пут овај спин

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Жељко рече

Институт храм“ је започео свој програм узгоја црвених јуница још 2015. године, са изричитим циљем производње телади која се спомињу у пророчанству. Животиња треба да испуни низ захтева, од којих је најважније да је потпуно црвена.

Подсети ме на неку серију где су јурили да пронађу Часни крст, извуку днк и клонирају Исуса не би ли пожурили други долазак. 

Хехе, прсотине. :D

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Muramasa рече

To bi bilo super. Ja bih voleo da vidim njegov genom sa očeve strane.

Valjda ne bi trebalo da očekujem ništa ispod savršenstva.

Па не баш. Његова Божанска и Људска природа су сједињене непромењиво, несливено, нераздвојиво и недељиво.

Он је потпуни човек и Бог. Његова људска природа ни мало не ограничава Божанску, ни одбрнуто. Значи када би и могао да видиш Његову крв под микроскопом, то би требало да буде просечна човечија крв, Његови гени 100% људски, обични. Божанско се није слило у људско и измешало. 

Тако сам бар ја скапирала. Могуће је да грешим. :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Muramasa рече

Pola genoma nije ljudskog porekla. Za tu polovinu bi valjda trebalo očekivati da bude savršena, bez ikakvih defekata, čak ni recesivnih, neispoljenih.

Али Он није желео да има савршено тело и да иде по свету, баца муње, фасцинира рају и плавокосе сопране.

Ако Свемогући Бог жели да буде један од нас малих, Он сигурно може то и да остари. Вероватно се некада будио укочен од тврдог кревета, болело Га је грло кад се прехлади, можда је имао предиспозиције за реуматолошке тегобе.. оно као и сви остали. По свему исти као и ми осим што је без греха. Бог, а и Човек. :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Lady Godiva рече

Па не баш. Његова Божанска и Људска природа су сједињене непромењиво, несливено, нераздвојиво и недељиво.

Он је потпуни човек и Бог. Његова људска природа ни мало не ограничава Божанску, ни одбрнуто. Значи када би и могао да видиш Његову крв под микроскопом, то би требало да буде просечна човечија крв, Његови гени 100% људски, обични. Божанско се није слило у људско и измешало. 

Тако сам бар ја скапирала. Могуће је да грешим. :)

A otkud mu muški par hromozoma kad mu je Otac Bog?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

A otkud mu muški par hromozoma kad mu je Otac Bog?

Вау, Творац неба и земље и свега видљивог и невидљивог... стварно не знам како је то успео. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Lady Godiva рече

Вау, Творац неба и земље и свега видљивог и невидљивог... стварно не знам како је то успео. 

Znači stvorio ga na neki natprirodan način pa sa nebesa poslao na Mariju?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

Znači stvorio ga na neki natprirodan način pa sa nebesa poslao na Mariju?

Osenio je Sveti Duh, piše u Jevanđelju.

• Волим 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Smaragdni kamičak рече

Osenio je Sveti Duh, piše u Jevanđelju.

Pa dobro to ali ovde pričamo o delu ljudske prirode Hrista i njenom poreklu a Sveti Duh ima istu,božansku prirodu kao i Sin Božiji koja se ne meša sa ljudskom.Zato pitam za poreklo tog muškog dela hromozoma pošto Isus nije začet kao i svi drugi ljudi a potpuni je čovek kao i mi...ako bi bio stvoren na neki natprirodan način kako onda mi možemo da kažemo da je on potpunosti čovek kada su naši očevi zemaljski,i dali su nam svoju prirodu za razliku od njega.Nadam se da kapiraš šta pitam...

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Жељко рече

„Институт храм

Канцеларија директора награде

Подели на овим сајтовима

On 13.9.2018. at 13:51, Кратос рече

Pa dobro to ali ovde pričamo o delu ljudske prirode Hrista i njenom poreklu a Sveti Duh ima istu,božansku prirodu kao i Sin Božiji koja se ne meša sa ljudskom.Zato pitam za poreklo tog muškog dela hromozoma pošto Isus nije začet kao i svi drugi ljudi a potpuni je čovek kao i mi...ako bi bio stvoren na neki natprirodan način kako onda mi možemo da kažemo da je on potpunosti čovek kada su naši očevi zemaljski,i dali su nam svoju prirodu za razliku od njega.Nadam se da kapiraš šta pitam...

On je Rodjen (u večnosti od Boga Oca, u vremenu i telu od Presvete Bogorodice blagovoljenjem Boga Oca i naitijem Svetog Duha) a ne stvoren. "Može Bog od kamenja podići decu Avramu." "Bogu je sve moguće." Pa i hromozom. I sveeee ostalo.

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

Cela ta tema sa teletom i hramom je u Hriscanstvu vezana sa tekstom: 2Thess 2:1 Ali vas molimo, braćo, za dolazak Gospoda našega Isusa Hrista, i za naš sastanak u njemu,
2Thess 2:2 Da se ne date lasno pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom ni riječju, ni poslanicom, kao da je od nas poslana, da je već nastao dan Hristov.
2Thess 2:3 Da vas niko ne prevari nikakijem načinom; jer neće doći dok ne dođe najprije otpad, i ne pokaže se čovjek bezakonja, sin pogibli,
2Thess 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sjesti u crkvi Božijoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2Thess 2:5 Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2Thess 2:6 I sad znate što zadržava da se ne javi u svoje vrijeme.
2Thess 2:7 Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
2Thess 2:8 Pa će se onda javiti bezakonik, kojega će Gospod Isus ubiti duhom usta svojijeh, i iskorijeniti svjetlošću dolaska svojega;
2Thess 2:9 Kojega je dolazak po činjenju sotoninu sa svakom silom, i znacima i lažnijem čudesima,
2Thess 2:10 I sa svakom prijevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2Thess 2:11 I zato će im Bog poslati silu prijevare, da vjeruju laži;

Mnogi su tokom vekova tumacili ovaj tekst tako sto su govorili da ce Jevreji podici novi Hram i da ce Antihrist upravo tamo uspostaviti svoju vladavinu. No tome bi se moglo prigovoriti da Jevreji vise nisu izabrani narod Bozji i da bilo sta sto oni cine , pa i izgradnju hrama, jednostavno se nemoze nazvati Bozjim delom tako da ni taj hram koji bi eventualno sagradili nebi se mogao nazvati crkvom Bozjom. i td i td i td. Opet na to postoje i kontra argumenti. 

Normalno, uz to sve i Jevreji imaju svoje predanje o izgradnji Hrama. 

• Свиђа ми се 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Smaragdni kamičak рече

On je Rodjen (u večnosti od Boga Oca, u vremenu i telu od Presvete Bogorodice blagovoljenjem Boga Oca i naitijem Svetog Duha) a ne stvoren. "Može Bog od kamenja podići decu Avramu." "Bogu je sve moguće." Pa i hromozom. I sveeee ostalo.

Tačno sam znao da nećeš da skapiraš...aj pročitaj ponovo....jasno sam naglasio da govorim o ljudskoj prirodi Isusa Hrista...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...