Jump to content

Архимандрит Сава Јањић: С Богом се није играти!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Lady Godiva рече

Из твојих уста у Божије уши.. али ја сам песимиста. 

Немој бити, ево ја нисам. Чиме ће да плаше народ? Остаће без посла? Па, ми смо познати као јефтина радна снага. Нека нађу јефтинију. Оно лепо што је рекао отац Ненад Илић. Нисмо у безизлазу, нисмо. То што хоће да нас убеде у то, друга је ствар. Додуше, мораћемо много више да запнемо, али нека. Уз Божју помоћ, и то ћемо прегурати, а овима видети, надам се, леђа. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, БанеЛ рече

Чиме ће да плаше народ? Остаће без посла?

Не. Плашиће народ новим ратом ако не буде по њиховом. Што већ и раде у највеће.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, БанеЛ рече

Немој бити, ево ја нисам. Чиме ће да плаше народ? Остаће без посла? Па, ми смо познати као јефтина радна снага. Нека нађу јефтинију. Оно лепо што је рекао отац Ненад Илић. Нисмо у безизлазу, нисмо. То што хоће да нас убеде у то, друга је ствар. Додуше, мораћемо много више да запнемо, али нека. Уз Божју помоћ, и то ћемо прегурати, а овима видети, надам се, леђа. 

Не мислим на то. Једноставно људима је мозак испран. Рећи ће: „Ето Вучић је извукао највише што је могао. Па он ради читав дан и ноћ за наше интересе, не би он издао. Он је довукао силне фабрике, у Биселу спава на поду. Нема кад да једе да би извукао нешто од Ангеле. А тамо неки поп с Косова лаже јер је потплаћен. Знаш сви ти попови су лопови, еси чито у Блицу и Телеграфу шта све раде брадоње..."

Значи имаш године медијске кампање, излуђивање и креирање фиктивне реалности. Просто мислим да људи више не умеју да мисле својом главом.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Milan Nikolic рече

Главни проблем је бела куга. Немамо Србе који би населили територије КиМ. Једино решење је да пустимо усељавање Кинеза и Индијаца који би били у корист Србије.

А ко каже да нас неће бити? Зар је немогуће да се ствари промене?

Нећемо имати никога будемо ли овакви какави смо, способни да трипимо оно што човек не трипи.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Lady Godiva рече

Не мислим на то. Једноставно људима је мозак испран. Рећи ће: „Ето Вучић је извукао највише што је могао. Па он ради читав дан и ноћ за наше интересе, не би он издао. Он је довукао силне фабрике, у Биселу спава на поду. Нема кад да једе да би извукао нешто од Ангеле. А тамо неки поп с Косова лаже јер је потплаћен. Знаш сви ти попови су лопови, еси чито у Блицу и Телеграфу шта све раде брадоње..."

Значи имаш године медијске кампање, излуђивање и креирање фиктивне реалности. Просто мислим да људи више не умеју да мисле својом главом.

Апсолуто је застрашујуће колико се мрви мозак људима. Али није могуће да лаж победи. Просто није могуће, даће Бог да неспособни и безобрзани сјашу са грбаче овог народа и земље.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, GeniusAtWork рече

Не. Плашиће народ новим ратом ако не буде по њиховом. Што већ и раде у највеће.

Некако имам осећај да им неће успети, што не значи да сам у праву. 

пре 18 минута, Lady Godiva рече

Јаааао, злааатан! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Вилер Текс рече

Али није могуће да лаж победи. Просто није могуће, даће Бог да неспособни и безобрзани сјашу са грбаче овог народа и земље.

Наравно да је могуће да "лаж победи". Било би лепо да све буде како треба, али најчешће баш и није тако. То ти је живот.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Наравно да је могуће да "лаж победи". Било би лепо да све буде како треба, али најчешће баш и није тако. То ти је живот.

Свашта се дешава али не смемо бити ни за трен дефетисти и песимисти јер тиме хранимо људе који нас са водећих позиција воде у амбис.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Вилер Текс рече

Свашта се дешава али не смемо бити ни за трен дефетисти и песимисти јер тиме хранимо људе који нас са водећих позиција воде у амбис.

Само ти кажем да је и негативан исход могућ. Треба да будеш спреман и на то. Надај се најбољем, припреми за најгоре. То није дефетизам.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Поуке.орг инфо рече

Осетљиво је питање КиМ-а, па као и свако друго осетљиво питање мора информационо, да се решава стратешки. Мсм. чување тајне у свим правним преговорима је кључно до момента суочавања. Оно шта знамо, то је да Вучићев тим, правно тумачи бриселски споразум другачије од Тадићевог тима.
Тако да уколико не буде у референдуму, наглашено питање промене Устава, по питању територијалног интегритета Србије. Вучићу џаба референдум који би довео до независности КиМ. Јер на КиМ-у је одавно проглашена независност и то је реалност у којој живе Срби на Косову и Метохији. Али званични Београд никада није признао то једнострано проглашење, притом коалиција предвођена са НС не жели одвајање КиМ од Србије. Мсм. да у том контексту Вучић говори о албанцима.

У мају 2018 године, је усвојена стратегија националне безбедности републике Србије, након што је стратегија прошла без довођења у питање КиМ, јавну расправу о могућим изменама и допунама закона. Где се наглашава да Србија мора да штити свој целововити територијални интегритет. Са тиме да ће наставити преговоре са "привременом" једнострано проглашеном, владом у својој покраини.

Зашто знам да Вучић не може да погази Устав. Зато што су прописи за предлог о промени Устава, макар и референдумом, једно. Док би реално могућа промена устава била компликованија и неизводљива за Вучића. Јер нема са све коалицијом, две трећине народних посланика која је потребна за ратификацију промене устава. Референдум може касније да се постави грађанима, где посланици траже већину гласова грађана да би промена устава била примењена. Чак и да 150.000 грађана или нека партија која има трећину мандатара, како каже наш закон. Покрену питање промене Устава, они и даље немају шансу чак и ако добију већину гласова. Јер им након тога, треба двотрећинска већина посланика у скупштини.

Цитирам закон из Устава Србије:

Izbor

Član 114

Prilikom stupanja na dužnost, predsednik Republike, pred Narodnom skupštinom polaže zakletvu koja glasi:

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti.

Даље се наводи:

Deveti deo

PROMENA USTAVA

Predlog za promenu Ustava i usvajanje promene Ustava

Član 203

Predlog za promenu Ustava može podneti najmanje jedna trećina od ukupnog broja narodnih poslanika, predsednik Republike, Vlada i najmanje 150.000 birača.

O promeni Ustava odlučuje Narodna skupština.

Predlog za promenu Ustava usvaja se dvotrećinskom većinom od ukupnog broja narodnih poslanika.

Ako ne bude postignuta potrebna većina, promeni Ustava po pitanjima sadržanim u podnetom predlogu koji nije usvojen, ne može se pristupiti u narednih godinu dana.

Ako Narodna skupština usvoji predlog za promenu Ustava, pristupa se izradi, odnosno razmatranju akta o promeni Ustava.

Narodna skupština usvaja akt o promeni Ustava dvotrećinskom većinom od ukupnog broja narodnih poslanika i može odlučiti da ga i građani potvrde na republičkom referendumu.

Narodna skupština je dužna da akt o promeni Ustava stavi na republički referendum radi potvrđivanja, ako se promena Ustava odnosi na preambulu Ustava, načela Ustava, ljudska i manjinska prava i slobode, uređenje vlasti, proglašavanje ratnog i vanrednog stanja, odstupanje od ljudskih i manjinskih prava u vanrednom i ratnom stanju ili postupak za promenu Ustava.

Kada se akt o promeni Ustava stavi na potvrđivanje, građani se na referendumu izjašnjavaju najkasnije u roku od 60 dana od dana usvajanja akta o promeni Ustava. Promena Ustava je usvojena ako je za promenu na referendumu glasala većina izašlih birača.

Akt o promeni Ustava koji je potvrđen na republičkom referendumu stupa na snagu kada ga proglasi Narodna skupština.

Ako Narodna skupština ne odluči da akt o promeni Ustava stavi na potvrđivanje, promena Ustava je usvojena izglasavanjem u Narodnoj skupštini, a akt o promeni Ustava stupa na snagu kada ga proglasi Narodna skupština.

Zabrana promene Ustava

Član 204

Ustav ne može biti promenjen za vreme ratnog ili vanrednog stanja.

Ustavni zakon

Član 205

Za sprovođenje promene Ustava donosi se ustavni zakon.

Ustavni zakon se donosi dvotrećinskom većinom od ukupnog broja narodnih poslanika.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Јанко рече

Што је најцрње - сви знамо да то што АВ и Тачи координисано намештају ЈЕСТЕ план Америке, која изиграва поштену к***у, која гура исте да остваре њен интерес а овамо као нема ништа с тим. Сценарио задњих пар деценија безброј пута виђен да не знам како можете и ПОМИСЛИТИ  да АВ није послушник већ одличан тактичар. Јбт, ваљда сте се на Слобу освестили. Или нисте?!?

Шта знам, мсм. да су неки чланови Напредњака неодговорни у својим изјавама према Црквеним људима. Не мсм. на неке расколнике типа артемија. Већ на оне који су се солидарисали са реалношћу Срба на КиМ.

А што се тиче Вучића и Тачија. Мора бити тензија. Тачи је за спољну политику и хришћанин, америчко-европски орентисан политичар, док је Харадинај за унутрашња питања на КиМ, и муслиман који је орентисан ка Турској. Сада Турска има највећи утицај на унутрашњу политику КиМ-а. Косовске власти су испоручиле Ердоганове опозиционаре у егзилу, Турској. Супротно од намере С.А.Д. који су тражили да Турска опозиција у егзилу са КиМ пређе у С.А.Д где се налази вођа опозиције, Фетулах Гулен чије изручење Ердогану, Америка неће да изврши.

http://www.balkaninsight.com/en/article/fethullah-gulen-criticises-erdogan-amid-the-rapid-deportation-of-turks-from-kosovo-04-04-2018

http://www.balkaninsight.com/en/article/erdogan-accuses-kosovo-pm-of-protecting-terrorists--04-02-2018

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Lady Godiva рече

Само ти кажем да је и негативан исход могућ. Треба да будеш спреман и на то. Надај се најбољем, припреми за најгоре. То није дефетизам.

То да. Ал не дао Бог. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Lady Godiva рече

Из твојих уста у Божије уши.. али ја сам песимиста. 

Mali off - nikad nece da mi bude jasno kako moze covek koji je srcem Hriscanin da bude pesimista.

To ti je kao kad kazes "suva voda" - oksimoron, nemoguce stanje, tvrdnja protivna sama sebi.

Ne, ne vazi prica tipa "ja sam slab/a, nesavrsen/a", jer Bog zna da smo slabi, i kao takvima nam je i dao ono sto nam je dao da Ga poslusamo, ne kao jakima. Od nas se ocekuje neprestani zivotni optimizam upravo zato jer je on obavezni plod stvarne i zive vere, pa ma koliko mi bili gresni, i ma koliko ta vera bila naizgled mala i neznatna.

Jer, ako se odreknemo optimizma koji nam donosi nase stajanje pred Bogom, sta nam onda ostaje? Cemu tezimo ako nemamo tu osnovnu nadu na dobro i dobar ishod svega? Ovaj svakodnevni zivot - da, ukljucujuci tu i politiku, i sve sto taj zivot neizbezno nosi sobom - kod Hriscana treba da je prozet neprestano upravo tim blagim optimizmom, koji se radja od vere u Boga i od nade na Njega, odnosno od Njegovog zivog prisustva u nasem zivotu.

Ne postoje neresivi problemi. Njemu je sve lako, jedino sto ocekuje od nas je da se mi stvarno drzimo zivoga Boga i zivota koji je u Njemu.

Svi ovi politicki i drugi patuljci potpuno su beznacajni vec sami po sebi, a narocito prema tome sta moze zivi Bog da ucini. Molitva kojoj se pristupa upravo i jeste tu da nam posvedoci da, i pored naizgled beznadeznih prilika oko nas, stvarno dobro i razresenje problema moze da dodje vec danas.

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...