Jump to content

Француска-Хрватска, финале ФИФА СП 2018-За кога (и да ли) навијате? [АНКЕТА]

Оцени ову тему

За репрезентацију које државе ћете навијати у финалу СП?  

29 члановâ је гласало

1. 1. За репрезентацију које државе ћете навијати у финалу СП?

• Француска
      18
    • Хрватска
      11

Препоручена порука

пре 1 минут, Дидим рече

Не знам да ли су твоји избегли за Србију и колико сте ту били, али по Србији и Војводини су људи генерално несвесни онога шта се дешавало код нас. Хрватску просто виде као словенску државу са Балкана, а млађе генерације чак и чињеницу што је Хрватска била у Југославији заједно са Србијом виде као неки додатни доказ да се ради о "нашима". Ја сам одавно престао око тога да се убеђујем с људима, нека мисли како ко хоће. Једном колеги који је нон стоп причао како му је сан да оде у Хрватску на летовање полупали су сталка на колима чим је отишао.

Код млађе генерације Далматинаца у Србији има доста оних који са симпатијама гледају на Хрватску и навијају за њихове спортисте. Ја то не разумем... а опет није у питању никакво "кроатофилство" које ти по десети пут помињеш. Једноставно људи који користе друге зоне у мозгу при доношењу одлука. Праве кроатофиле сам у Србији видео једино у "урбаним" круговима Београда и Новог Сада, често међу потомцима послератне комунистичке елите који су се генерално гадили се сиротиње и сељака.

moji su izbjegli iz oluje u banjaluku jer ja i mama nismo htjeli u srbiju, nego smo htjeli da budemo medju svojim krajisnicima, a banjalucani to jesu. 

kasnije su 2004 ipak morali za srbiju jer su hrvati pritiskali sa interpolom, a republika srpska je morala da potpise sporazum sa hrvatima o medjusoibnom isporucivanju, posto moji nemaju nikakve veze sa bivsom BiH osim drzavljanstva republike srpske  bili bi odma tada isporuceni, srecom pa su vlasti republike srpske izlazile nama krajsnicima maksimalno u pomoc, pa su cak i pomagali da se ljudi sklanjaju. 

za mladje dalmatince kada govoris, to zavisi iz kakvih porodica pocinju, ja imam trojicu radnika iz dalmacije, jedan iz sibenika, jedan iz knina a treci iz manjeg mjesta u dalmatinskoj zagori, da su generalnoi srbi takvi ko njih trojica, dje bi nam bio kraj...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 251
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Проклета комунистичка свест код Срба никако да се искорени, изгледа да је наследна. Опет би код нас прошла прича о братству и јединству, колико год пута да нас кољу, не вреди.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Broken рече

Ko ga dira? 

pa ne moras pisati javno kako nisi u zivotu procitao njegov post, nije brate lijepo tako javno na dobrog covijeka,

e ja sam tebe stavio u kockaste, ti si se na startu teme izjasnio, dzaba ti sad da se vadis, na spisku si, docemo i mi diktatori jopet na vlast

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Milan Nikolic рече

Нисмо толико различити као што је између Јевреја и Немаца. Срби и Хрвати су као рођена браћа, која су се јако посвађала јер је то жеља светских сила.. Али Бог мири.

Чекај сви су људи браћа јер их је Бог створио.

Овде не причамо о генетици него о ономое шта су Хрвати урадили. Брат сатрао брата да би добио кућу. Ако смо браћа, као што јесмо, наше је да их позивамо на покајање а не да глуматамо неко братство и љубав и говоримо, нема везе, као да је избила туча око кликера.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Овде не причамо о генетици него о ономое шта су Хрвати урадили

Ушли у финале СП

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Чекај сви су људи браћа јер их је Бог створио.

Овде не причамо о генетици него о ономое шта су Хрвати урадили. Брат сатрао брата да би добио кућу. Ако смо браћа, као што јесмо, наше је да их позивамо на покајање а не да глуматамо неко братство и љубав и говоримо, нема везе, као да је избила туча око кликера.

braca kod boga znaci jos vecu odgovornost , nista drugo, brat ti ne mora biti bliznji, blizi ti moze biti neko trideseti, to braca se zloupotrebljava na ovoj temi

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, kordun рече

pa ne moras pisati javno kako nisi u zivotu procitao njegov post, nije brate lijepo tako javno na dobrog covijeka,

e ja sam tebe stavio u kockaste, ti si se na startu teme izjasnio, dzaba ti sad da se vadis, na spisku si, docemo i mi diktatori jopet na vlast

Nisam raspoložen danas za tvoj humor. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...