Jump to content

Француска-Хрватска, финале ФИФА СП 2018-За кога (и да ли) навијате? [АНКЕТА]

Оцени ову тему

За репрезентацију које државе ћете навијати у финалу СП?  

29 члановâ је гласало

1. 1. За репрезентацију које државе ћете навијати у финалу СП?

• Француска
      18
    • Хрватска
      11

Препоручена порука

пре 21 минута, kordun рече

moji su izbjegli iz oluje u banjaluku jer ja i mama nismo htjeli u srbiju, nego smo htjeli da budemo medju svojim krajisnicima, a banjalucani to jesu. 

kasnije su 2004 ipak morali za srbiju jer su hrvati pritiskali sa interpolom, a republika srpska je morala da potpise sporazum sa hrvatima o medjusoibnom isporucivanju, posto moji nemaju nikakve veze sa bivsom BiH osim drzavljanstva republike srpske  bili bi odma tada isporuceni, srecom pa su vlasti republike srpske izlazile nama krajsnicima maksimalno u pomoc, pa su cak i pomagali da se ljudi sklanjaju. 

za mladje dalmatince kada govoris, to zavisi iz kakvih porodica pocinju, ja imam trojicu radnika iz dalmacije, jedan iz sibenika, jedan iz knina a treci iz manjeg mjesta u dalmatinskoj zagori, da su generalnoi srbi takvi ko njih trojica, dje bi nam bio kraj...

Па да, претпоставио сам. Моји су дошли у Војводину јер смо делимично и одатле, али да не компликујем причу. Поента је да гро људи у Србији и Војводини не схвата нашу причу или нашу перспективу и да то у 90% случајева није из зле намере него једноставно неке ствари не разумеш док их не проживиш на сопственој кожи. Као што и у наше главе дуго нису могле да уђу локалне прилике, конкретно то да ти активно помажу и локални Мађари, Словаци, чак и Хрвати, а не само Срби. И да такви чак и буду лојални војници на славонском ратишту, а политички увек опредељени за Југославију а против република које су се отцепљивале... у оно доба. Да не говорим о чуду наших људи кад су наилазили на Буњевце - код нас је то била погрдна реч за Хрвате и по правилу се користила за оне из усташких села, а у Војводини је то народ који је изразито уз Србе и изразито против Хрвата јер се од њих брани од асимилације.

Дуго је требало нашим људима да схвате да католик није католик и да има толико Срба и Српкиња који се зову Иван и Ивана. Али да не ширим причу... Поента је у томе да је од Олује прошло скоро 25 година, да је се и многи од наших и не сећају јер су били мали, а многи су рођени након ње, а камоли људи који везе немају са нашом причом него Хрватску посматрају баш како кажеш, "робинхудовски", а да уопште не мора да значи да су лоши људи или лоши Срби. Компликовано је све то... ја нпр. и немам хрватска документа и никад их нећу ни вадити, а у ђедову кућу сам рекао да ћу поново отићи једино ако се буде ишло тенковима, али не мисле сви као ја. Мене чак и моји сматрају за неког задртог анти-Хрвата, мада ја то уопште нисам, не делим људе по нацији и вери али препознајем државе и симболе, идеологије и оно у шта људи верују, а ту знам где припадам а чега се клоним и клонићу се док сам жив.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 251
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pratim sva svetska prvenstva od italije 1990 gledao sam malo i mexico 86 al sam tad bio bas klinac tako da ono ozbiljnije ,navijacki i sve utakmice od italije 1990 ! Po meni do sad ono prvenstvo u Italiji je bilo najbolje ali ovo u Rusiji 2018 ga je prevazislo i po organizaciji i po utakmicama ! Dobar fudbal ,kiksevi favorita i prakticno nije bilo neozbiljne reprezentacije osim nase i paname !  Igrali smo fudbal iz osamdesetih godina, sporo, jalovo i bezidejno a kad igras sa samo jednim klasicnim napadacem na svetskom prvenstvu onda to znaci da i nemas neka ocekivanja nego igraj pa sta bude i tako smo i prosli !

Kolko sam srcem navijao za nase i Ruse  ,toliko sam srcem navijao protiv hrvata na svakoj utakmici pocevsi od nigerije pa na dalje (najteze mi je bilo kad su prosli Rusiju ) ali moram da im skinem kapu momci su pokazali da imaju petlju i da znaju da igraju fudbal uz dosta trcanja i fanaticnu borbenost ! 3 puta su bili u kanalu i pred eliminacijom i tri puta se vadali i to hrabro a sreca prati hrabre pa onda nije ni cudo sto su tu gde jesu ! U finalu navijam za Francusku mada sad posle svega iskreno nece da mi bude tesko ni da kockasti osvoje ,jeste da nece moci da se zivi od njih al zasluzili su ,drugo francuska ima dosta naturalizovanih igraca dok hrvati nemaju nijednog osim pokatolicenih srba poreklom koji cine vise od polovine ove reprezentacije !!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, nikola888 рече

U finalu navijam za Francusku mada sad posle svega iskreno nece da mi bude tesko ni da kockasti osvoje ,jeste da nece moci da se zivi od njih al zasluzili su ,drugo francuska ima dosta naturalizovanih igraca dok hrvati nemaju nijednog osim pokatolicenih srba poreklom koji cine vise od polovine ove reprezentacije !!

Ја сам навијао за Енглеску, сад сам индиферентан. Ем што не могу да навијам за Француску јер их не волим, ем што Хрватска поразом од Француске ништа не губи јер је и сребрна медаља историјски успех, а какав 90% репрезентација укључујући и нашу може само да сања. Кажем, свака им част на свему, заиста им скидам капу, али емотивно не могу да учествујем у томе, нити осећам било какву сатисфакцију или страст ма колико били "Давид против Голијата" јер за мене све оно за шта се они боре има неко друго, веома ружно значење.

Ено, гледам и за оног Модрића... Испада да је дечко имао сличну животну причу као ја, само са друге стране, али џаба. Премале су то разлике да би поистовећивање било могуће.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дидим рече

Ја сам навијао за Енглеску, сад сам индиферентан. Ем што не могу да навијам за Француску јер их не волим, ем што Хрватска поразом од Француске ништа не губи јер је и сребрна медаља историјски успех, а какав 90% репрезентација укључујући и нашу може само да сања. Кажем, свака им част на свему, заиста им скидам капу, али емотивно не могу да учествујем у томе, нити осећам било какву сатисфакцију или страст ма колико били "Давид против Голијата" јер за мене све оно за шта се они боре има неко друго, веома ружно значење.

Ено, гледам и за оног Модрића... Испада да је дечко имао сличну животну причу као ја, само са друге стране, али џаба. Премале су то разлике да би поистовећивање било могуће.

pa nazalost izmedju srba i hrvata ima 90 posto slicnih prica ! Slicni su ako ne i isti obicaji za velike Crkvene praznike ,itd ,samo sto su oni katolici i a mi Pravoslavci i to je nazalost narod koji je nastao na verskoj osnovi kao vatikanski projekat u 19 veku kako bi utvrdili granicu zapadnog hriscanstva i sprecili sirenje Pravoslavlja tako da su raskol iz 1054 na svojoj kozi najvise osetili Srbi i mi i ovi pokatoliceni od kojih su nastali Hrvati ! Da nije bilo Jasenovca odnosi bi verovatno bili drugaciji ali sta je tu je i  zasto je to BOG tako napravio i otkud toliko zameseteljstvo na krvavom Balkanu mi ne znamo al imamo obavezu da zivimo sa tim i mi i oni !!!

Подели на овим сајтовима

ko nije neka procita od Vladimira Dvornikovica Karakterologiju Jugoslovena ,jedno od najznacajnih dela napisanih kod nas uz Cujte Srbi od Arciblada Rajsa  a nepravedno je u zapecku ! Covek je do tancina opisao sve nas uz sve nase vrline i mane tako da ko zeli malo bolje da razume Srbe i Hrvate treba da mu bude obavezno stivo

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, nikola888 рече

pa nazalost izmedju srba i hrvata ima 90 posto slicnih prica ! Slicni su ako ne i isti obicaji za velike Crkvene praznike ,itd ,samo sto su oni katolici i a mi Pravoslavci i to je nazalost narod koji je nastao na verskoj osnovi kao vatikanski projekat u 19 veku kako bi utvrdili granicu zapadnog hriscanstva i sprecili sirenje Pravoslavlja tako da su raskol iz 1054 na svojoj kozi najvise osetili Srbi i mi i ovi pokatoliceni od kojih su nastali Hrvati ! Da nije bilo Jasenovca odnosi bi verovatno bili drugaciji ali sta je tu je i  zasto je to BOG tako napravio i otkud toliko zameseteljstvo na krvavom Balkanu mi ne znamo al imamo obavezu da zivimo sa tim i mi i oni !!!

,samo sto su oni katolici i a mi Pravoslavci i

A sluša se Baja mali .

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

,samo sto su oni katolici i a mi Pravoslavci i

A sluša se Baja mali .

naravno nista bez Baje malog Knindze ,nema losu i opevao covek i sve nase uspehe i svo nase stradanje na svoj nacin 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

u vreme formiranja vojne krajine pod austrougarskom krunom, srbi su se nagodili sa austrogamadi da ce da se vojno angazuju da  stite teritoriju , asutrijancima je  to odlicno doslo, jer nisu oni morali da ginu na tom frontu, dali su krajini maltene autonomiju i jos su dozvolili da se tu dovode i ostali srbi , hrvati nisu pristali na tako nesto, nisu htjeli da se bore, nisu imali slobodu kretanja i placali su poreze austrougarskoj, srbi su od toga bili oslobodjeni, tu je klica velikog neprijateljstva, hrvati su tom svojom politikom gotovo nestali ili su raseljeni, najvise italija i madjarska,  krajem 19 vijeka mnogi srbi katolici su politicki svrstani u hrvate premda to nisu, to je takodjer austrijsko maslo,  takvi su po pravilu najvece ustase, govore isti jezik ko srbi i ne mozes ih razlikovati od srba, pravi hrvati izvorni ne mogu da izgovaraju sva srpska slova, pa znam ih ja rodjen sam u sred hrvatske pored zagreba gdje ima dosta pravih hrvata, oni koji nisu valjali kod krajisnika , koji su bili labilni su otisli k njima, krajisnici su srpska reprezentacija, nek prica ko sta oce to je tako

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kordun рече

vi i nemate pojma dje je korijen sukoba srba i hrvata, ne znate ga ni vremenski odrediti sto je tuzno

Brate nadam se da ćeš kao častan čovjek i Srbin sutra navijati za Hrvatsku ...Vjeruj mi ja sam navijao za vas kad ste igrali protiv Švicošiptara a isto sam postrado u ratu u RS. 

Osim ako toliko voliš one francuske žabare..

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kordun рече

u vreme formiranja vojne krajine pod austrougarskom krunom, srbi su se nagodili sa austrogamadi da ce da se vojno angazuju da  stite teritoriju , asutrijancima je  to odlicno doslo, jer nisu oni morali da ginu na tom frontu, dali su krajini maltene autonomiju i jos su dozvolili da se tu dovode i ostali srbi , hrvati nisu pristali na tako nesto, nisu htjeli da se bore, nisu imali slobodu kretanja i placali su poreze austrougarskoj, srbi su od toga bili oslobodjeni, tu je klica velikog neprijateljstva, hrvati su tom svojom politikom gotovo nestali ili su raseljeni, najvise italija i madjarska,  krajem 19 vijeka mnogi srbi katolici su politicki svrstani u hrvate premda to nisu, to je takodjer austrijsko maslo,  takvi su po pravilu najvece ustase, govore isti jezik ko srbi i ne mozes ih razlikovati od srba, pravi hrvati izvorni ne mogu da izgovaraju sva srpska slova, pa znam ih ja rodjen sam u sred hrvatske pored zagreba gdje ima dosta pravih hrvata, oni koji jisu valjali kod krajisnika , koji su bili labilni su otisli k njima, krajisnici su srpska reprezentacija, nek prica ko sta oce to je tako

pa sta sam ja drugo napisao nego da je to katolicki projekat iz 19 veka koji je normalno sprovodila austro ugarska jer to tad bila teritorija pod njenom vlascu 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

Brate nadam se da ćeš kao častan čovjek i Srbin sutra navijati za Hrvatsku ...Vjeruj mi ja sam navijao za vas kad ste igrali protiv Švicošiptara a isto sam postrado u ratu u RS. 

ti si Hrvat ? 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, kopitar рече

ne mogu da navijam za drzavnu reprezentaciju hrvatske, nema sanse, previse rana... mogu da pruzim dobrom  hrvatu ruku i da mu pomognem, al da mu podrzavam drzavu, to nikada!  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...