Jump to content

Француска-Хрватска, финале ФИФА СП 2018-За кога (и да ли) навијате? [АНКЕТА]

Оцени ову тему

За репрезентацију које државе ћете навијати у финалу СП?  

29 члановâ је гласало

1. 1. За репрезентацију које државе ћете навијати у финалу СП?

• Француска
      18
    • Хрватска
      11

Препоручена порука

пре 10 минута, obi-wan рече

Analogno, Mbape bi itekako trebao da istakne ko je on u stvari, iako zivi u Francuskoj, i da se itekako dici svojim africkim poreklom.

Он је рођен у Француској од оца Камерунца и мајке Алжирке. Како би требало да се изјасни? 'Африканац' звучи мало глупо, а то би онда и било исто ово што си поменуо за Амере, географска одредница.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 251
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 часа, kopitar рече

onda voliš čovjeka jer je čovjek onda nemaš problema sa njegovom nacijom... 

Одкад то? Можда постоји неколико Хрвата који ће док сам год жив бити драги гости у мојој кући и ја у њиховој. Али имам проблем са проблемом хрватске нације- усташтвом. Ја те људе, мого би се рећи волим (али то је прејака реч) али то не значи да цвркућем кад неко помене Хрватску. Буди Бог с нама.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, kopitar рече

onda voliš čovjeka jer je čovjek onda nemaš problema sa njegovom nacijom... 

Одкад то? Можда постоји неколико Хрвата који ће док сам год жив бити драги гости у мојој кући и ја у њиховој. Али имам "проблем"( тачније здраву реакцију)  са проблемом хрватске нације- усташтвом. Ја те људе, мого би се рећи волим (али то је прејака реч) али то не значи да цвркућем кад неко помене Хрватску. Буди Бог с нама.

Подели на овим сајтовима

Ovakav doček u Zagrebu se ne pamti još od ulaska Wehrmachta 1941

"Bitno je očima nevidljivo". "Budite ljubazni prema ljudima dok se penjete, možete ih ponovo sresti kad budete silazili ".

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Ako je Mbape rođen u Francuskoj, osjeća se kao Francuz, ima francusko državljanstvo, on je Francuz bez obzira odakle su mu roditelji.

Јесте, док је фудбалер. Да ради у пекари била би друга прича. 

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da navijam za tim koji u svlačionici peva pesmu Čavoglave i to objavljuje na netu , čiji su stihovi izmedjuostalog

Baci bombu, goni bandu preko izvora
Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici
Stići će vas naša ruka i u Srbiji

plus pevača koji pesmama poziva u boj na srbe zovu da peva na dočeku. Gde je tu sport koji treba ostati čist od politike. Mi smo naše sporiste x puta dočekivali na trgu i nije nikom palo napamet da se pevaju pesme Baje Malog Knindže. 

"Bitno je očima nevidljivo". "Budite ljubazni prema ljudima dok se penjete, možete ih ponovo sresti kad budete silazili ".

Подели на овим сајтовима

Добро играју, срцем. Воле своју земљу и она њих. Побједе посвећују бранитељима, свака им част (чини ми се да се то код нас баш не дешава). 

Ал да навијам за њих у било којој варијанти, неће да може. Сусједи праштајте, желим вам добра колико и ви мени. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

Он је рођен у Француској од оца Камерунца и мајке Алжирке. Како би требало да се изјасни? 'Африканац' звучи мало глупо, а то би онда и било исто ово што си поменуо за Амере, географска одредница.

Kako god okrenes, nekako mi je najbzvz da kaze da je Francuz. Radi poredjenja: covek je rodjen u Kini, od oca Nemca i majke Norvezanke, i on je Kinez... taman tako je i ovaj Francuz. Naravno, niko ne moze ni sekunde da ospori pravo bilo kome da se izjasni kako `oce, to ni najmanje ne dovodim u pitanje, ali mislim da je ipak mnogo vazno da se svoje pravo poreklo obavezno neguje i cuva, pa neka je i dvostruko. U stvari - u tom slucaju jos i vise, jer je i bogatije.

Moj pashenog ima brata i sestru od strica, cija je majka Ruskinja. Oni itekako neguju svoje poreklo sa oba kraja, i ne bi ga se odrekli ni sekunde. I znaju oba jezika besprekorno.

Moja zena ima brata od strica, koji je - verovao ili ne - ozenjen Tajlandjankom. Ovde zive, deca rodjena ovde. Relativno cesto odlaze i na Tajland. U njihovoj kuci se itekako cuvaju oba jezika, i deca se uce da podjednako vole i cene i babu i dedu ovde, i one tamo, bez razlike. Nije uopste problem ako se konacno ta deca izjasne i kao Srbi, ali to ne moze da izbrise cinjenicu da su oni upola Tajlandjani.

Sve u svemu - `ocu da kazem da mi je nekako jadno da se covek prakticno odrice svog pravog prirodnog porekla, pa makar za koji razlog, a narocito ako je u pitanju para. Kapiram da je samom Mbapeu ovako verovatno i najlakse, ali prosto takav stav nikako ne mogu da razumem i opravdam do kraja.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

pa moderni ljudi sve vise gube na identitetu, eto taj cadjo ne zna sta je kad ga neko pita, nije pripadnik ni jednog naroda, svrstava se kao gradjanin francuske, samo jedno je gradjanin neke drzave, a sasvim je drugo pripadnost nekom narodu, meni ne pripada na pamet zbog tih mjesanaca i migranata da nipodastavam svoju pripadnost srpskom narodu, morem i na marsu zivjeti, opet cu biti srbin jer me rodila mati srpkinja od oca srbina, ciji su pretci opet cisti srbi, ma ja sam za vas cudo prirode...

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

ta globalizacija je suluda, recimo ako bi se evropska unija nastavila razvijati kako je krenula, za 50 godina ce da zatre svu tradiciju evropljana, sve ce da bude sterilno i svi cemo se zvati evrounijati, kaki srbi, cesi, moldavci, toga nece biti ni po zoloskim vrtovima, onaj ko se slaze sa takvim tendencijama za mene nije normalan

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, kordun рече

pa moderni ljudi sve vise gube na identitetu, eto taj cadjo 

Дал је могуће да називаш неког "Чађо" како можеш тако да рангираш људе?Шта има везе које је боје коже?

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Mali Marko рече

Дал је могуће да називаш неког "Чађо" како можеш тако да рангираш људе?Шта има везе које је боје коже?

to je sala, igram odbojku tu sa jednim crncem, zovemo ga svi cadjo i on sam sebe zove cadjo, nije zlonamjerno, nemoj biti  bukvalista. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kordun рече

to je sala, igram odbojku tu sa jednim crncem, zovemo ga svi cadjo i on sam sebe zove cadjo, nije zlonamjerno, nemoj biti  bukvalista. 

Па стави смајли да знам да се шалиш :D извињавам вам се.

Него имам једног другара из Етиопије зове се Фрев каже ми " Серби гуд гуд, романиск баре ћиф (много краду у преводу)) и увек ми то каже када се видимо.:D

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Mali Marko рече

Па стави смајли да знам да се шалиш :D извињавам вам се.

Него имам једног другара из Етиопије зове се Фрев каже ми " Серби гуд гуд, романиск баре ћиф (много краду у преводу)) и увек ми то каже када се видимо.:D

ja brate tezim da budem pametniji od ovih pametnih zena po forumu i onda pokusavam da pisem ko ducic pametno, a dje si vidio da ducic pise smajlije, aj ne zezaj, to je vise za djecu neg za normalne ljude, a na forumu nisam nikad ozbiljan do kraja

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...