Jump to content

ЖРУ ШДК - Шта Да Купим?...

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, obi-wan рече

Ma dobro, nije neka velika razlika izmedju 1920x1080 i 1680x1050, ja u nekim igrama moram da spustim broj tacaka da bi uopste mogao da ih teram.

Da, sa spustanjem reze, povecavas FPS.

Inace, kad vec pricamo, moze da se desi, da u nekim igrama ( koje su vise procesorski zahtevne, a, manje graficki ), sa smanjenjem rezolucije , procesor ne moze da potera grafu bas kako treba i da se dobije cak i manji FPS na manjoj rezoluciji ( u odnosu na visu rezoluciju ). Ali, to bas u nekim specificnim situacijama.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 100
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da, kod vecine je GPU kljucna stvar i potencijalno usko grlo.

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Broken рече

I šta smo odlučili da kupim ? :D

Pogledacu malo po forumima, pa, sutra uvece da sklopimo najbolju mogucu konfu za 60.000 ( nesto sam boleciv na zube, sutra idem na stomatoloski fakultet )

Mislim, da ce to biti , sigurno gtx 1050Ti , procesor , ili Intel G4560 ( treba Windows 10 ) ili neki slicnih karakteristika AMD procesor....

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

Pogledacu malo po forumima, pa, sutra uvece da sklopimo najbolju mogucu konfu za 60.000 ( nesto sam boleciv na zube, sutra idem na stomatoloski fakultet )

Mislim, da ce to biti , sigurno gtx 1050Ti , procesor , ili Intel G4560 ( treba Windows 10 ) ili neki slicnih karakteristika AMD procesor....

Ma nemoj mu to sto trazi samo Win10, bolje da si ga osudio na robiju.

Daj nesto sto moze da radi najmanje na Win7, ionako je Win7 x64 i dalje daleko najzastupljeniji OS u svetu.

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pošto sam u fazi potrage za gejmerskom konfiguracijom sa najboljim odnosom cena-kvalitet malo sam počeo da čitam o rivalstvu AMD vs nVidia. Našao sam i ovo:

"So, with all things considered, which is better, Nvidia or AMD?

The answer is – neither. In truth, it all comes down to your requirements and your budget, as both the Nvidia and the AMD graphics cards are great at what they do.

The bottom line is, AMD is still a better choice for low-end and mid-range gaming setups, as it has been for a while now. Radeon cards simply present much better value for your money in this range. On the other hand, if you are ambitious and aiming for high framerates in 2K or even 4K resolutions, then Nvidia is the only real choice.

And as the final word, it should be taken into account that the Radeon RX Vega cards are actually quite capable high-end competitors (as you can see in the video below), but due to a very high demand and insufficient supply, these cards have reached prices that are way out of proportion with the performance that they offer."

https://www.gamingscan.com/nvidia-vs-amd/

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Broken рече

Deluje da je 1050 Ti dosta bolja :

https://www.techspot.com/review/1430-radeon-rx-560-vs-geforce-gtx-1050/

Ovde imas dosta review za gtx 1050Ti

https://www.techpowerup.com/reviewdb/Graphics-Cards/NVIDIA/GTX-1050-Ti/

Danas cu' da pogledam za konfiguraciju.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Broken рече

Pa GTX1050 je tu u rangu sa njom. Ali pazi ti ovo, to su u stvari, entry level igracke karte, i spadaju u cenovni rang (tamo na zapadu) od oko $100-150, a ovi probisveti ovde se ugradjuju prakticno duplo vise, i jos nam prodaju cohones za bubrege kako je to navodno povoljno.

https://www.techspot.com/review/1430-radeon-rx-560-vs-geforce-gtx-1050/

Zato cu ja da zaobidjem nase prodavce, ako Bog da, i da narucim jednu 750-ti preko Aliexpresa.

...

I opet - ja pripadam nVidia sekti, i nikad ne bi uzeo Radeon pored nje zive. :)))

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Ovako odprilike stoje stvari.

Konfa do 60.000. u domacim radnjama.

Procesor, ili Intel G 4560 ili AMD Ryzen 3 1200. Ovaj 4560 je oko 6.000, ovaj 3 1200 oko 10.000 . Maticne ploce su slicne cene, mozda malo skuplja za AMD.

Sad, za ovu konfu od 500E grafika je gtx 1050 TI, ( ne postoji bolja za ovaj budjet ). Ovaj procesor  3 1200, je nesto malo jaci ( i to kada se overklokuje ). Ali, za grafu 1050TI savim je dovoljan i ovaj i 4560 i ne bi se primetila razlika u odnosu na 3 1200.

Znaci , definitivno G 4560 ( uz neku plocu od oko 50E ) je najbolji izbor. Oba procesora su za Wondows 10 , ali, mogu da sljakaju i na Windows 7, ali, mora da se nasteluje da radi kako treba ( treba da se vidi, sta i kako ).

4560 plus ploca, oko 12 - 13.000.Grafika 1050Ti, oko 22.000. Napajanje, oko 6.000 i memorija 2X4 GB je oko 11.000. ukupno 52.000. ( memorija i grafika su danas bas nesto skupi )

Jos ostaje neki hard disk, kuciste i DVD uredjaj, taman do 500E.

To je ovako preliminarno. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 7.7.2018. at 19:38, Bokisd рече

Ovako odprilike stoje stvari.

Konfa do 60.000. u domacim radnjama.

Procesor, ili Intel G 4560 ili AMD Ryzen 3 1200. Ovaj 4560 je oko 6.000, ovaj 3 1200 oko 10.000 . Maticne ploce su slicne cene, mozda malo skuplja za AMD.

Sad, za ovu konfu od 500E grafika je gtx 1050 TI, ( ne postoji bolja za ovaj budjet ). Ovaj procesor  3 1200, je nesto malo jaci ( i to kada se overklokuje ). Ali, za grafu 1050TI savim je dovoljan i ovaj i 4560 i ne bi se primetila razlika u odnosu na 3 1200.

Znaci , definitivno G 4560 ( uz neku plocu od oko 50E ) je najbolji izbor. Oba procesora su za Wondows 10 , ali, mogu da sljakaju i na Windows 7, ali, mora da se nasteluje da radi kako treba ( treba da se vidi, sta i kako ).

4560 plus ploca, oko 12 - 13.000.Grafika 1050Ti, oko 22.000. Napajanje, oko 6.000 i memorija 2X4 GB je oko 11.000. ukupno 52.000. ( memorija i grafika su danas bas nesto skupi )

Jos ostaje neki hard disk, kuciste i DVD uredjaj, taman do 500E.

To je ovako preliminarno. 

Hej, tek sam sad video ovaj post.Hvala ti puno...ali je kasno. :D

Šalim se. Evo, upravo sam povezao novu mašinu. Znači, Ryzen 3 1200, Gtx 1050, 8 G rama, hard disk 1Tb...matična ne znam koja, napajanje dovoljno jako,mislim 650W...i to je to. Sv ezajedno 60k. Možda sam mogao i malo jeftinije da prođem ali su mi ljudi dali pogodnosti u plaćanju,  pola sad, pola na rate bez kamate...da donosim rate kod njih, pošto su mi komšije. :D

Trenuto je u toku skidanje prve igre. Neka Fortnite....sin insistira na njoj. :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Broken рече

Hej, tek sam sad video ovaj post.Hvala ti puno...ali je kasno. :D

Šalim se. Evo, upravo sam povezao novu mašinu. Znači, Ryzen 3 1200, Gtx 1050, 8 G rama, hard disk 1Tb...matična ne znam koja, napajanje dovoljno jako,mislim 650W...i to je to. Sv ezajedno 60k. Možda sam mogao i malo jeftinije da prođem ali su mi ljudi dali pogodnosti u plaćanju,  pola sad, pola na rate bez kamate...da donosim rate kod njih, pošto su mi komšije. :D

Trenuto je u toku skidanje prve igre. Neka Fortnite....sin insistira na njoj. :D

Napajanje je i vise nego jako, ima tu mesta da se kasnije ubaci jos ponesto od delova ako ustreba (npr. jos jedan hard, itd...).

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...