Jump to content

Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Браво! Свака част! Опет убијање, опет смрт, опет клање! Ми као да о овим стварима причамо различитим језицима. Заправо, то није ни чудо. Христос је љубав и слобода, а ја то у исламу о којима причају ови Твоји ауторитети нити видим нити назирем.

A ko ti kaže da su to moji autoriteti?

Drugo nisi ti brate imao prilike da čitaš o islamu od mojih autoriteta.

Treće:Ja isto tebi brate mogu napisati da ja ne vidim ljubavi u ovome što Markus govori.ako je to ljubav što je on nudi i ako je to hriščanstvo nevalja nikako to...

Četvrto: Brate nemogu da kažem što mi je na srcu povrijedit ću te i stajem...!

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Човјече Божији,ја сам испричала своје искуство када одлазим на њихове празнике,а шта је ту лоше речено,добро,ето сама слика свега тога је заиста другачија него код нас у нашим кућама и на нашим славама,само пријатељу ја сам говорила о хришћанима који знају шта је права слава и вјера православна,да се не чини светогрђе како многи чине,о томе ја говорим и повезујем неке разлике и неке за нас нове ствари.

Знате, сваки човјек у себи има дар разноврсне перцепције, запажања и дар оног и чулима опипљивог и невидљивог,а вјерујте од Вас као врсног теолога очекујем велике, валидне и дубоке одговоре у разликама које нас и вежу и раздавајају.

Има нпр. Срба који не знају ни како им се Бог зове,да ли је Христ или Христос,или је Света Тројица или Тројство,итд.а има и Муслимана који све раде онако како им драго да народ види да посте,да чине ово или оно,а све је то джабе мој пријатељу,као и ово на шта ми, нас двије губимо и вријеме и енергију,ево и ја се смијем као и Ви,грохотом.

:0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

• Гости

Босанац, разговарамо... ја не вређам ислам и муслимане. Имам много пријатеља муслимана и они одмах осуђују овакве злочине. Ово је ужас. Но, нигде не видих да си ти осудио. Не. Одвео си разговор на другу страну. Ка другом убијању где сада неки тамо исламски проповедик хоће да убија оне који, наводно прелазе у ислам.

Ја заиста не знам како о овој теми можемо да разговарамо. Јасно је мени да ислам нема проблем са смрћу и да то не постоји као теолошки проблем. Зато се на овакве ствари гледа хладно. Клање људи му дође као нормална појава.

Подели на овим сајтовима

Isto ovo što je rekao dr. Didat je rekao Markos Aziz u videu koji sam postavio. Identično!!!

Nije Didat nego Zakir. Nego jer ti citas sta se pise ? Mogu i ja kao vernik svasta da kazem u ime Pravoslavlja, ali ne mogu sve da opravdam ucenjem Crkve. Ponavljam opet : U vasoj veri postoji ubijanje konvertita kao zvanicno i opsteprihvaceno ucenje, dok u Proslavlju NE POSTOJI . Kapiras li ti razliku ? Ili ne zelis da je vidis.

Подели на овим сајтовима

Na ovom video Markus Aziz daje proglas-fetvu da se ubije svaki onaj kopt ko pređe iz krščanstva u islam.

Ми са Коптима нисмо у заједници, али без обзира могу да кажем за сваког ко то каже да није хришћанин и да је луд човек, а камо ли да је "ауторитет".

Можеш ли ти да кажеш исто за сваког муслимана који каже да се убије свако ко пређе из ислама у другу веру?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мени уопште није јасно која је поента упирања у муслимане и викање, ви сте гори...? Шта се тиме правда?

И зар не би сваки хришћанин, када би данас 90% свих хришћана побленљвило па почело да убија друге људе ради конвертовања, зар не би рекли да они срамоте хришћанство и да је оно мало стадо, Христово стадо,

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Мени уопште није јасно која је поента упирања у муслимане и викање, ви сте гори...? Шта се тиме правда?

Зашто овако гледаш на веома озбиљну проблематику? Зар је то тако ниско? Зар је смрт чопвка толико девалвирала да ћемо некоме говорити "ви сте гори"?

Нема шта да се правда, него се јасно и недвосмислено каже, бар са моје стране да је ислам вера страха и злоупотребе верских слобода у многим исламским земљама. То јасно говори, да јасније не може и овај снимак где мученик Христов даје живот. А не знам зашто би се ми мирили и рекли: Па добро, нека нас побију, ми смо стадо Христово...

Јесмо стадо Христово али не бесловесно, скотско... то је огромна разлика. Стадо је парабола, а не заиста стадо и оваца и овнова.

Подели на овим сајтовима

Хехе, ко о чему ви о бомбардовању... :D.

Извињавам се доле сам ставила одговор,умјесто овдје:

Човјече Божији,ја сам испричала своје искуство када одлазим на њихове празнике,а шта је ту лоше речено,добро,ето сама слика свега тога је заиста другачија него код нас у нашим кућама и на нашим славама,само пријатељу ја сам говорила о хришћанима који знају шта је права слава и вјера православна,да се не чини светогрђе како многи чине,о томе ја говорим и повезујем неке разлике и неке за нас нове ствари.

Знате, сваки човјек у себи има дар разноврсне перцепције, запажања и дар оног и чулима опипљивог и невидљивог,а вјерујте од Вас као врсног теолога очекујем велике, валидне и дубоке одговоре у разликама које нас и вежу и раздавајају.

Има нпр. Срба који не знају ни како им се Бог зове,да ли је Христ или Христос,или је Света Тројица или Тројство,итд.а има и Муслимана који све раде онако како им драго да народ види да посте,да чине ово или оно,а све је то джабе мој пријатељу,као и ово на шта ми, нас двоје губимо и вријеме и енергију,ево и ја се смијем као и Ви,грохотом.

:0104cheesy:

Углавном сви се слажемо да је овакво насиље над људима ужасно и недопустиво,као на овом снимку,да ово не би урадио ни један нормалан човјек,а камо ли вјерник,како каже наш Владика Василије, сљедбеници Часног Курана.

Подели на овим сајтовима

Босанац, разговарамо... ја не вређам ислам и муслимане. Имам много пријатеља муслимана и они одмах осуђују овакве злочине. Ово је ужас. Но, нигде не видих да си ти осудио. Не. Одвео си разговор на другу страну. Ка другом убијању где сада неки тамо исламски проповедик хоће да убија оне који, наводно прелазе у ислам.

Ја заиста не знам како о овој теми можемо да разговарамо. Јасно је мени да ислам нема проблем са смрћу и да то не постоји као теолошки проблем. Зато се на овакве ствари гледа хладно. Клање људи му дође као нормална појава.

Ja sam brate na ovakvo pitanje već odgovorio. Ali da kažem i ponovim da je ovo sto posto djelo ljudi koji neznaju šta je islam.Zašto ?Zato što se kazneno pravo u islamu primjenjuje u islamskoj državi. Danas nema islamske države. Postoje države u kojima žive muslimani ali nema islamske države. islamskom državom vlada halifa a ne predsjednik, ne kralj, ne despot.

To jedno i sa ove strane ja to osuđujem i kažem da ovo djelo nije djelo vjernika.

U islamskoj državi u kojoj halifa vlada brate Ivane živi se i primjenjuje se šerijatski zakon. Država vrši odredbe kaznenog prava a ne pojedinac svojom voljom.

Sada da se vratimo ostavljanju islama u islamskoj državi.

Onaj ko ostavi islam u islamskoj državi razgovara se sa njim i upoznaje se sa razlozima njegovog ostavljanja islama.Ukoliko ga je neko prisilio vrati se vjeri. Ukoliko je ostavio islam i odlučio da živi kao nemusliman ne radeći protiv islam i države živi, a ukoliko bude radio na rušenju islama i države naravno on je špijun i na njega se kazna primjenjuje.

Подели на овим сајтовима

Није ни циљ да се каже "ви сте гори", него је проблем што Ислам дозвољава тј. заповеда убијање отпадника. То је заповедио сам Мухамед. Циљ је да се покаже да тај човек није истинити Божији посланик.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

a ukoliko bude radio na rušenju islama i države naravno on je špijun i na njega se kazna primjenjuje.

Sta to podrazumeva ? Objasni na konkretnim primerima. To radjenje na rusenju zvanicne ideologije i drzave uz epitet - "shpijun" mi deluje prilicno komunjarski, sto ostavlja prostor za ogromne zloupotrebe.

I sta on ima kome da objasnjava i da se pravda zato sto je napustio Islam ? Njegovo je pravo da bira a Allah dz. sh. ce mu presuditi na Sudnjem Danu.

Подели на овим сајтовима

Није ни циљ да се каже "ви сте гори", него је проблем што Ислам дозвољава тј. заповеда убијање отпадника. То је заповедио сам Мухамед. Циљ је да се покаже да тај човек није истинити Божији посланик.

Vidi brate Zvonko iskreno nisam vidio vjeru da više poziva u ljubav a da je se više ubijanja u ime te vjere i mržnje prolilo( hriščanstvo).

Mržnja prema bošnjacima i dan danas postoji zato što su ostavili "vjeru djedova".

Nešto mi tu ne štima. Ovamo poziv u ljubav a iza ugla ubije te neko što mu odbiješ tu njegovu ljubav.

Подели на овим сајтовима

Ne zna se od čega se više plaše islamske starešine narodne, da li više od kritičkog razmatranja Kur´ana ili više od propovedi Hristovih apostola medju muslimanskim svetom.

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...