Gaša Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 , a ukoliko bude radio na rušenju islama i države naravno on je špijun i na njega se kazna primjenjuje. Ovo nije tačno. Izvini,možda ti nisi upućen dobro u islam ali ovo je moram reći laž! Šerijatski zakon o namernom ostavljanju namaza i opovrgavanju njegove važnosti kaže da se taj koji ostavi namaz i posle opomena da se vrati namazu to ne učini,onda se taj ubija. Ne slažu se svi sa ovim ali većinski stav uleme je da se taj ubija.Jesam li u pravu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Oni koji smatraju da se za ostavljanje namaza izvršava smrtna kazna su: Sufjan es-Sevri, El-Evzai’i, Abdullah Ibn Mubarek, Hammad Ibn Zejd, Veki’i Ibn el-Džerrah, Malik Ibn Enes, Eš -Šafi’ijj, Ahmed Ibn Hanbel, Ishak Ibn Rahuvejh. Dokazi koji govore u prilog navedenog Rijeci Uzvišenoga: “... i ubijajte mušrike gdje god ih nacete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu docekujte! Pa ako se pokaju i budu namaz obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru... (Et-Tevba, 5.) Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Енизе, само си потврдио оно што иначе говорим: Ислам је вера страха, вера права, војна вера, вера закона и норми али не вера слободе и љубави. Зато ја не бих никада био муслиман јер ја то нигде Бога не видим сем у ономе да се Бог намеће мени. То у Православљу нема. Зар би требали атеисте да побијемо зато што не верују у Бога? Зар треба да убијемо некога ко је био хришћанин па више није јер је отишао у другу веру или безбоштво? Боже сачувај! Па то је његово право, његова слобода! Да ли ће сносити последице у контексту вечног живота то је друго питање, АЛИ и оно зависи исто тако од наше слободе. Хришћански Бог није наметљиви Бог. Хришћански Бог на Крсту шири прободене руке за све на овом свету и опрашта им све говорећи: Оче, опрости им јер не знају шта чине. Велика је разлика између ислама и хришћанства и поред свих злоупотреба којих има и са једне и са друге стране Благовесник, Angelus and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Ваљда разликујеш веру и национализам. Razlikujem brate, međutim da li razliku ovi: I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 http://youtu.be/Uee7t280qX8 Evo još jasnije: I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Ма јасно је да онај ко говори да се људи убијају зато што остављају или "раде против" вере није од Бога. То је очигледно сваком вернику, само треба храбрости да се ствари сагледају у складу са тим. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Razlikujem brate, međutim da li razliku ovi: Па ми смо ваљда верници, нисмо као они који проповедају насиље и убијање? Angelus је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Енизе, само си потврдио оно што иначе говорим: Ислам је вера страха, вера права, војна вера, вера закона и норми али не вера слободе и љубави. Зато ја не бих никада био муслиман јер ја то нигде Бога не видим сем у ономе да се Бог намеће мени. То у Православљу нема. Зар би требали атеисте да побијемо зато што не верују у Бога? Зар треба да убијемо некога ко је био хришћанин па више није јер је отишао у другу веру или безбоштво? Боже сачувај! Па то је његово право, његова слобода! Да ли ће сносити последице у контексту вечног живота то је друго питање, АЛИ и оно зависи исто тако од наше слободе. Хришћански Бог није наметљиви Бог. Хришћански Бог на Крсту шири прободене руке за све на овом свету и опрашта им све говорећи: Оче, опрости им јер не знају шта чине. Велика је разлика између ислама и хришћанства и поред свих злоупотреба којих има и са једне и са друге стране Tačno da je velika razlika.Međutim svako slijedi ono što misli da je ispravno.Prijatelju Bog će nam presuditi ko je u pravu a ko u krivu.Do tada nama je se raspravljati a Veliki sud će svoje reči. 301 A ja odoh spavati i mi se čujemo. Svako dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Allaha milostivog i samilosnog hvalimo, tako počinje Kur`an... Prepričavaju se starozavetne priče iz Biblije i van nje... Glavna tema je: o kaznama (za one koji ne veruju ili napuštaju veru) i o nagradi (za one koji veruju i slede Allahove upute iz Kur`ana)... Evo, ako neko želi da iščita Kur`an, na našem maternjem jeziku: http://gusic.tripod.com/kuran_bos/ Angelus је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 ВЕЛИК ЈЕ БОГ НАШ И ЖИВА ЈЕ ДУША НАША! ************************************************************* Ево и данас се наставља ова тема,Свети Мрата ,како кажу снијег на врата,па видјећемо,а тема коју је овај млади теолог поставио да би сви ми учествовали са разно-разним мишљењима,а повезивали и налазили разлике,сличности и утврђивали себе у свему томе,а у ове наше двије вјере.Ја лично православље волим више,него ли све на свијету,друге поштујем,показујем искуства која сам ја видјела и доживјела,а за Крст Часни и Христа и живот бих дала,што су и раније чинили и чине у цркви вјерни људи, нема ту никаквог фанатизма,има оно што је у срцу и души давно усађено,да добрим роди и благороди. Испричаћу кратко догађај,који је мени духовног вида донио,а у вези је са наше двије вјере о чему и причамо.Било је љето,гори земља од врућине,дошао ми син да одмор,све лијепо,да љепше не може бити,остаде у кући да се мало одмори послије ручка,чита видим "На путевима отаца",Владике Атанасија,донио из манастира,а ја и кћерка у башту да мало копамо.До мене је данима у тешким мукама умирао од последице гангрене,шећераш, човјек прави Турчин,који је читав живот псовао ми српску мајку,мрзи ме из дна душе,каже волио бих да има сабљу да ми главу скине,да је натакне на ограду,да вране ми очи изваде и тако цијели живот.Псовао ми је увијек,мрзио је православље то је чудо једно и још невиђено.Жена му Католикиња и једва ме поздрави од њега када прође. Тог дана стегло је све неком чудном енергијом и притиском,огромно насеље,а један мук и тишина,као да нико ту не станује.Кад неко испушта душу тешко је то,какав гријех таква и смрт,кажу свети оци,а осјећа се свугдје около тај бол и у ваздуху,нити има као увијек дјечије граје,кола иду,али ништа,све ћути и само се гледа у његову кућу у којој хитна сваки час долази. Дође по мене његова жена и вели:“Зове те коно,молим те дођи!“,ја велим:“Никада,нећу!“Оде па одет дође кћерка и син,који су испратили мог сина када је кретао за манастир,али ја на те ријечи опет ништа.Вио је прозор отворен,мој син је слушао,па изађе и вели ми:“Мама,наш Бог није Бог мржње,каква си ти хришћанка ,вјерник и човјек,ако нећеш и не можеш да опростиш!“Као да ме нешто лупи по глави,бацим мотику,уђем у кућу оперем руке,спремимо се све троје,помолим пред Светом Тројицом и кренемо.Кад дођо тамо,био је у великој температури,очи затворене,али диже руку и то десну изнад кревета према нама и кажу му које дошао и мени он каже:“Опрости ми за све!“,издахну дубоко и крај. Прекрстимо се све троје и дуго сам сједила крај тог човјека и огледала себе и свију душу у њему,а на његовом лицу видјела сам цијели свој живот. Опростите и Ви мени који ово читате,било је заиста из срца и душе,са поштовањем свих који су различити и извињавам посебно уредницима сајта,трудила сам се да буде сажето,концизно и са великом поуком за све. Увијек у Христу Богу, слуга и раб Божији, Ангелус. Da mihi factum dabo tibi jus.(дај ми чињенице,даћу ти право). Само је један пут,Пут Христа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Ovo je gore od onog videa koji je postavljen. Ovi su vaši krščani koji dolaze da pokrste muslimane. oni govore o svetom ratu. Oni dolaze da unište islam. Šta treba ih se pustiti da unište islam i muslimane? Oni dolaze kao lešinari sa američkom vojskom koja uništava a oni ko fol grade. Oni su ti koji uzrokuju nemir među muslimanima.Mi ih ne zovemo , oni krišom dolaze.Oni nemaju gostoprimstva i neka se vrate. Nama ne treba ova vaša ljubav. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Mi sa baptistima nemamo zajedničko ali skoro ništa. A i nije baš pohvalno da je islam ugrožen od ovakve jedne marginalne sekte. Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Sad pogledah klip,rat sa propagandnim materijalom i humanitarnom pomoći.... Meni na islam bosni rekoše kako su naši sveštenici nama mnogo toga prećutali...evo mii sad dozvoljavamo i muslimanima ovde da govore šta hoće,ćutanja više nema,a nikada ga bar kod nas nije ni bilo. Zašto se onda bojite ovih jadnih i marginalnih babtista? Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Sad pogledah klip,rat sa propagandnim materijalom i humanitarnom pomoći.... Meni na islam bosni rekoše kako su naši sveštenici nama mnogo toga prećutali...evo mii sad dozvoljavamo i muslimanima ovde da govore šta hoće,ćutanja više nema,a nikada ga bar kod nas nije ni bilo. Zašto se onda bojite ovih jadnih i marginalnih babtista? Ne bojimo se mi njih. Mi ovdje skrečemo pažnju na prljave igre recimo ove krščanske sekte. Što će oni nama? Mi ih ne zovemo ne trebaju nam. Dođe krščanska vojska uništi zemlju i oni ko dođu humanitarci pomažu oplakuju djele, koje licemjersto. Radi se o metodama. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Ne trebaju ni nama u srbiji ali su tu,a ako imaju prostora za širenje,to je samo zbog toga što mi Pravoslavni nismo na nivou zadatka... Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука