bosanac Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Zašto je muslimanima teško da razumeju da se umesto obrezanja vrši krštenje? Zašto muslimani pitaju,ako je Bog ,nakon pada adama i Eve ,tražio njih dvoje a oni se sakrili,kako on kao svemoguć nije znao gde su oni? Zato što musliman vjeruje da je i u vašoj vjeri obrezanje bilo propisano, međutim to se nekome nije svidjelo. Zato što musliman vjeruje da je Bog svemoguć i da je nemoguće da On ne zna gdje su Adam i Eva u kojem grmlju Raja sakriveni. Zato što opet musliman vjeruje da je i to neko od sebe intervenciju u Bibliji napravio. 301 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Zato što musliman vjeruje da je Bog svemoguć i da je nemoguće da On ne zna gdje su Adam i Eva u kojem grmlju Raja sakriveni. Voleo bih da znam da ovo jeste zafrkancija s tvoje strane, ali na zalost, znam da nije... ... Bosanac, imas li dece? Ako imas, jel ti se nekad desilo da znas da su nesto napravili, neku stetu, ali se ti kao pravis da ne znas, pa ih zoves i pitas da bi ti sami priznali, na njihovu korist od tog pokajanja? A onda oni, umesto toga, pocinju da se brane i opravdavaju - jel ti to mozda poznato? Ja to srecem svaki dan... Ignjatije and Пајко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Zato što musliman vjeruje da je Bog svemoguć i da je nemoguće da On ne zna gdje su Adam i Eva u kojem grmlju Hakim, Bejheki i Ibn Asakir preko Abdurrahmana ibn Zejda ibn Eslema prenose da je čuo od svojega oca, a on od svojega djeda, on od Omera ibn el-Hattaba da je Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:''Kada je Adem učinio grijeh, rekao je: 'Gospodaru moj! Tako ti Muhammeda, molim Te da mi oprostiš.' Allah ga je na to upitao: 'Otkud ti znaš za Muhammeda, a još ga nisam ni stvorio?' Благовесник је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Meni bi bilo normalno da me deca pitaju ovo piitanje o skrivanju adama i sl..i da im nije jasno ali ne kontam odrasli ljudi...svašta... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 bosanac, -Adame, gde si?, glas (reč) je Dobroga pastira, koji traži i na kraju pronalazi izgubljeno (Svojim vhodom u otpali svet), a ujedno je i priziv čoveku da spozna svoje stanje, gde si sad, a gde si nekad bio. Skrivanje čoveka iza drveta je najplastičniji opis čovekovog pokušaja da Boga sakrije od sebe iza prirode (bezboštvo), i skrivanje sebe od Boga (paganizam). Hajde ti meni sada odgovori na ovo: https://www.pouke.org/forum/topic/5457-postavi-pitanje-muslimanu/page-144 https://www.pouke.org/forum/topic/5457-postavi-pitanje-muslimanu/page-143 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 bosanac, -Adame, gde si?, glas (reč) je Dobroga pastira, koji traži i na kraju pronalazi izgubljeno (Svojim vhodom u otpali svet), a ujedno je i priziv čoveku da spozna svoje stanje, gde si sad, a gde si nekad bio. Skrivanje čoveka iza drveta je najplastičniji opis čovekovog pokušaja da Boga sakrije od sebe iza prirode (bezboštvo), i skrivanje sebe od Boga (paganizam). E ovo objašnjenje prihvatam. Hajde ti meni sada odgovori na ovo: https://www.pouke.org/forum/topic/5457-postavi-pitanje-muslimanu/page-144 https://www.pouke.org/forum/topic/5457-postavi-pitanje-muslimanu/page-143 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Je li se to ti sa mnom zezaš? Nisam video ovaj odgovor ranije pa tek sad odgovaram. Ne vidim razlog da tako misliš,zašto tako misliš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Nisam video ovaj odgovor ranije pa tek sad odgovaram. Ne vidim razlog da tako misliš,zašto tako misliš? Zato što mi je bilo teško povjerovati da me provociraš.Pomislih da me zezeš onim pisanjem jer samimao respekt prema tebi.Međutim ovim tvojim odgovorom nažalost uvidio sam da me provociraš. Ja ću samo reći:Bože oprosti mu on uistinu ne zna. A kaže imam Malik:Najteže je respravljati sa neznalicama. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 „O vi, koji verujete! Ne uzimajte Jevreje i Hrišćane za prijatelje; oni su prijatelji jedni drugima; i ko god ih uzme za prijatelje, je jedan od njih; sigurno nas Alah ne navodi na nepravedne ljude“ (Sura 5, stih 51). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 „O vi, koji verujete! Ne uzimajte Jevreje i Hrišćane za prijatelje; oni su prijatelji jedni drugima; i ko god ih uzme za prijatelje, je jedan od njih; sigurno nas Alah ne navodi na nepravedne ljude“ (Sura 5, stih 51). Da, onaj ko uzme jevreje i krščane za prijatelje on je nejvernik. To i ja vjerujem. Ovo se odnosi na jevreje i krščane koji ratuju protiv islama. :229229229: Dok islam ne zabranjuje da se prijateljuje sa jevrejima i krščanima koji su u miru sa muslimanima i poštuju ih. Naprotiv prema takvima je musliman na njihovo dobročinstvo uzvratiti dobročinstvom. Pitaj brate ako ne znaš, nije sramota. Sramota je preuidicirati značenje onoga što se ne razumije. Svako dobro od Boga ti želim. Trinaesti učenik је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Da, onaj ko uzme jevreje i krščane za prijatelje on je nejvernik. To i ja vjerujem. Ovo se odnosi na jevreje i krščane koji ratuju protiv islama. :229229229: Dok islam ne zabranjuje da se prijateljuje sa jevrejima i krščanima koji su u miru sa muslimanima i poštuju ih. Naprotiv prema takvima je musliman na njihovo dobročinstvo uzvratiti dobročinstvom. Pitaj brate ako ne znaš, nije sramota. Sramota je preuidicirati značenje onoga što se ne razumije. Svako dobro od Boga ti želim. Potcenjuješ me prijatelju bosanac i ne znam zašto si grub a ja tako fino Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Potcenjuješ me prijatelju bosanac i ne znam zašto si grub a ja tako fino Nikada nikoga prijatelju nisam namjerno potjenio, a pogotovo ljude koji imaju normalnu komunikaciju u ovim teškim vremenima. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Nikada nikoga prijatelju nisam namjerno potjenio, a pogotovo ljude koji imaju normalnu komunikaciju u ovim teškim vremenima. A po čemu to ja nisam imao normalnu komunikaciju? I čime sam provocirao?Nemam takve namere,zaista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2012 A po čemu to ja nisam imao normalnu komunikaciju? I čime sam provocirao?Nemam takve namere,zaista Oni kojisu imali normalnu komunikaciju sa mnom a imaju je i dalje ne podcjenjujem ih.A ono što sam gore napisao brate je bio prijateljski savjet ne potcjenjivanje. Svi učimo. Onaj koji uči pita prije donošenja zaključka. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Децембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2012 Извињавам се што вас прекидам... Што бре људи не ставите по један аватар, овако ми се учини да понекад једна особа прича сама са собом... Наставите, молим... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука