Jump to content

Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Благо глувима кад наиђу времена бучних.

Pajko kako je lahko jednostavnim ljudima da imaju lijep i korektan odnos.Međutim što je čovjek "obrazovaniji" sve više pada u samodopadanje i teško da ima sluha za druge.

Ljudi ne znaju da sve dok ne budu prihvatili druge onakve kakvi jesu nikada sa njima neče moći naći zajedničku. Teško je biti čovjek moj prijatelju, teško.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Pajko kako je lahko jednostavnim ljudima da imaju lijep i korektan odnos.Međutim što je čovjek "obrazovaniji" sve više pada u samodopadanje i teško da ima sluha za druge.

Ljudi ne znaju da sve dok ne budu prihvatili druge onakve kakvi jesu nikada sa njima neče moći naći zajedničku. Teško je biti čovjek moj prijatelju, teško.

''Најтеже је бити човек'' - Отац Тадеј

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Pajko kako je lahko jednostavnim ljudima da imaju lijep i korektan odnos

Slažem se brate Bosanac. hrišćani i muslimani su uvek živeli u harmoniji, i vjekovima su muslimani pomagali u nevolji svojim komšijama . Ja znam par slučajeva kada su hrišćani bili odbačeni od svojih najbližih, i upravo su im muslimani pomogli, i materijalno i što je najvažnije duhovno!

Подели на овим сајтовима

па зато што је муслиман

односно сматрају Мухамеда пророком

не сматрају Исуса Сином Божијим и Богом

не верују у Бога у више лица (Тројицу)

и још много тога,,,,

Подели на овим сајтовима

Slažem se brate Bosanac. hrišćani i muslimani su uvek živeli u harmoniji, i vjekovima su muslimani pomagali u nevolji svojim komšijama . Ja znam par slučajeva kada su hrišćani bili odbačeni od svojih najbližih, i upravo su im muslimani pomogli, i materijalno i što je najvažnije duhovno!

Prijatelju moj neznani.1993 g. podrucje koje je kontrolisala armija BiH je yahvatila glad. Moj profesor Vlado , katolik  je bio gladan.Bog mi je svjedok nije mi zelja da se hvalim odnio sam na svojim ledjima snb vojnu torbu puno krompira. Torbu sam nosio gayeci duboki snijeg oko 17 kilometara. a bilo je i obratnih skucajeva. Moju suprugu i njene je puno pomagala jedna katolicka porodica.Mi smo i danas ljudi.

Yelja mi je prijatelju da ovdje ljudi otvore oci.Niti ja mogu njima misionariti niti oni meni.ali moyemo jedni druge prihvatiti onakve kakvi jesmo.Kada to budemo ucinili vjerujte sve ce doci na svoje.*Oprostite na greskama pisem iz Budimpeste.Dosao sam u trgovinu .Dosli smo autom i cuda nevidjena ima nas svih nacionalnosti. Niko ne pita nikoga ko je sta je!

Подели на овим сајтовима

па зато што је муслиман

односно сматрају Мухамеда пророком

не сматрају Исуса Сином Божијим и Богом

не верују у Бога у више лица (Тројицу)

и још много тога,,,,

Vidis prijatelju. Ja jesam musliman i dicim se time. Medjutim iako ti nisi musliman, iako si napisao ovo sto si napisao ja te prihvatam takvog kakav jesi. Ali sve je to prazna prica ukoliko ne bude prihvatanja i sa druge strane.Tako da koliko god se ja trudio da budes u dobrim odnosima sa muslimanima to ne pije vode ukoliko ti ne budes znao prihvatiti drugo i drugacije.

Подели на овим сајтовима

Због уграђеног антагонизма: најстарији (Аврамов син) је најмлађи (монотеисти који су из туђих књига-јевреја и хришћана-и тврдњи једног човека који је сам себи често противречио створили своју веру)

Због немогућности да разумеју и прихвате Бога у три Ипостаси, и самим тим ставе заједницу изнад јединке (много апостола који су писали и учили=градили Цркву=Тело Христово и један Мухамед као градитељ ислама).

Због тога јер су глуви на Пророкове речи (оног Пророка кога и они поштују као Пророка, али не и као Првосвештеника и Цара) из уста св. апостола Матеја : " Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светог Духа, учећи их да држе све што сам вам заповједио; и, ево, ја сам са вама у све дане до свршетка вијека. Амин.". У име Кога? Све или понешто што Он рече? Како је он са нама до краја векова? `Ајде што оптужују ап. Павла за искривљење вере, али хоће ли и Матеја и Јована и Петра, који их демантују у својим Јеванђељима и Посланицама?

Због немања критичког односа према "хришћанским" изворницима који су код њих коришћени за објашњење пророчке службе Месије (Христа) Исуса.

Поприлично због страха.

Понајвише због очајног исповедања вере својим животом многих (да не кажем већине) хришћана, јер пример је све и свја.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

zasto je nama tesko da postanemo hriscani ?

kad budemo odgovorili na to pitanje onda da pitamo za druge vere ..., ili ne pitamo ....

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Vidis prijatelju. Ja jesam musliman i dicim se time. Medjutim iako ti nisi musliman, iako si napisao ovo sto si napisao ja te prihvatam takvog kakav jesi. Ali sve je to prazna prica ukoliko ne bude prihvatanja i sa druge strane.Tako da koliko god se ja trudio da budes u dobrim odnosima sa muslimanima to ne pije vode ukoliko ti ne budes znao prihvatiti drugo i drugacije.

Poštovani prijatelju bosanac,

Uopšte ne sumnjam u tvoju iskrenost i dobronamernost,ali vidiš ti tvoji stavovi su u suprotnosti sa učenjima islama,tako da ti na ovaj način ili zavaravaš sebe ili nas nesvesno ili možda znaš da ne postupaš po šeriatskim pravilima i to radiš namerno...ne znam...

Подели на овим сајтовима

Ovde ćemo da stanemo...

Нека ја на здравље и на спасење Божићни пост,опростите мени грешној,хвала за стрпљење и пажњу администраторима,теолозима и другим нормалним људима који прате и разум прво укључују,па онда расуђивање,знање и тако редом,а неразумног је уразумити,кажу свети оци,као вилама набадати орахе,па ево имамо прво вјероучитеља,па онда теолога,чију "исламску теологију"нико од званичних не познаје,јади га не знали,а видјели су многи његове "писаније",па онда 'оџа,у једном моменту,па питам вас ја,ви ко почињете дијалог на озбиљне теме,али са промашеним саговорником,па који би то 'оџа себи овако нешто дозволио,а још на православном сајту или било гдје да блати хришћанство,да прича о српском пасуљу,итд.то само чине они из Маоче,које "сељакају" ко циганску чергу,или Зукорлићеви пулени,итд.буди Бог с нама,и ви нашли драги млади и образовани теолози да овакав прича о исламској теологији,коју је учио у мејтефу код оџе Бећира,...дај Боже да није и онај што "лијечи"абузезме водама и сихир дерсом,па "лијечи" на даљину,па кад му дају паре,кобива не требају,све је у "служби Божијој",онако вели мученик када баци их у ваздух"Алаху његово,а мени шта остане!"

"Свак је рођен да по једном умре,част и брука живе довијека,

Тврд орах воћка чудновата,загризох је,ал зубе не поломих!",каже наш Његош.

Тако нема више праве литературе да у БиХ дјеца читају на редовној настави,има неки нпр. Муса Башескија,умјесто Андрића и Достојевског,као пети Јеванђелисти,Црњански,Мика Антић,Змај Јова,Бранко Ћопић,Д.Максимовић,Дучић,Шантић итд.има Селимовић који каже "историјску" реченицу да је човјек по рођењу одмах на губитку...

А у мом граду нема ни помена да је ту ишао у школу свети човјек Блаженопочивши Патријарх Павле,али има улица Алије Изетбеговића,у улици гдје је највише Срба становало,а када смо били у склоништу од граната,те злогласне 1992.једино нама Србима љиљанска војска није давала храну,веле: "Срби нас туку,а да им ми жене и дјецу хранимо!"Убиј марву,говорили су,па ми комшија црногорац вели боље честита смрт,него ли срамни и лицемјерни живот какав нам нуде,умро је на рукама кћери спц.плућних болести са ријечима :"Сине сваки твој ближњи је као твој овај отац који одлази у вјечност и тако га уввијек гледај!"Данас је та жена начелник клинике,а њени пацијенти су између осталог и муслимани,које гледа по љекарској и људској етици,а њеног оца и сличне њему убила је прејака ријеч.Ево још један дијалог,ко има уши нека чује.

То је хришћанско срце и душа између чојства и јунаштва,између Христове Истине и отоманске лажи.Погледајте лик честитог Цара Лазара и лик Бајазита...ђе има ту сличности,драга браћо и сестре,тако кад ми је сестра са Косова бјежала у колони,туче је неки сличан њима и вели њој,онако подругљиво:"Што ти сад Лазар не устане",а она вели њему:" Ако неће Лазар,неће ни твој Мурат!",ВИДИТЕ СРЦЕ ХРИШЋАНСКО КОЛИКО ЈЕ И ЧЕГА СЕ БОЈИ,САМО ПРАВДЕ БОЖИЈЕ,тако је одмах  овај на мјесту убио испаливши санжер метака у њу и њену дјецу и шта тај да мени и вама прича,о чему???

Међу јавом и мед сном

Срце моје самохрано,

ко те дозва у мој дом?

неуморна плетисанко,

што плетиво плетеш танко

међу јавом и мед сном.

Срце моје, срце лудо,

шта ти мислиш с плетивом?

ко плетиља она стара,

дан што плете, ноћ опара,

међу јавом и мед сном.

Срце моје, срце кивно,

убио те живи гром!

што се не даш мени живу

разабрати у плетиву

међу јавом и мед сном!

Свако добро од Господа!

Подели на овим сајтовима

Šta god protiv islama progovori hrišćanin to je zlo a muslimansko pljuvanje po hrišćanstvu je istiniti dokaz ljubavi... Ma kako da ne.

Но,јади га не знали шта овај Ениз-Bosanac више пише,човјече Божији,брате из лијепе Црне горе,какве само духовне љепотице имате,гледах све на емисији Ступови духовности,по благослову нашег честитог В.Јоаникија,итд.човјече па ми овог мученика све више мислим на његове искривљење и веома поругљиве ставове дижемо на пиједестал као содома и гомора,расправљајући с њим,он човјече нема везе ни о чему,а ми њему износимо догмате наше вјере,немам ријечи,ко све ово одбрава,да вака једна ванцага пљује по свим нашим вриједностима,још дозива Оsmanliju,да му припомогне у томе,а видите колико је упоран.

Ево те БиХ какву они хоће,али мало сутра,а коба све лијепо дивно,само немој ништа српско!

http://www.glassrpske.com/komentar/kolumne/Reisova-nekultura-monologa/1236.html

Види ових генија како пишу:

http://www.glassrpske.com/komentar/kolumne/Preko-Krsta-do-Vaskrsa/1076.html

Да будемо сви ко добри Самарјанин

http://radiosvetigora.wordpress.com/2012/11/26/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%98-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%80-%D0%B3%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D1%98/#respond

или кад говоре људи из нашег народа,дика крајишка и наша српска:

http://www.dzematamsterdam.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=14138:dodik-quvjerio-sam-se-da-se-muslimanima-ne-moze-vjerovati-u-iz-stanuje-rasizam-i-sovinizam-u-bihq&catid=69:vijesti-bih&Itemid=64

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=25412

...

Подели на овим сајтовима

Понајвише због очајног исповедања вере својим животом многих (да не кажем већине) хришћана, јер  је пример све и свја.

Ово је (пример) највећи разлог.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Poštovani prijatelju bosanac,

Uopšte ne sumnjam u tvoju iskrenost i dobronamernost,ali vidiš ti tvoji stavovi su u suprotnosti sa učenjima islama,tako da ti na ovaj način ili zavaravaš sebe ili nas nesvesno ili možda znaš da ne postupaš po šeriatskim pravilima i to radiš namerno...ne znam...

Je li se to ti sa mnom zezaš?

Подели на овим сајтовима

Нека ја на здравље и на спасење Божићни пост,опростите мени грешној,хвала за стрпљење и пажњу администраторима,теолозима и другим нормалним људима који прате и разум прво укључују,па онда расуђивање,знање и тако редом,а неразумног је уразумити,кажу свети оци,као вилама набадати орахе,па ево имамо прво вјероучитеља,па онда теолога,чију "исламску теологију"нико од званичних не познаје,јади га не знали,а видјели су многи његове "писаније",па онда 'оџа,у једном моменту,па питам вас ја,ви ко почињете дијалог на озбиљне теме,али са промашеним саговорником,па који би то 'оџа себи овако нешто дозволио,а још на православном сајту или било гдје да блати хришћанство,да прича о српском пасуљу,итд.то само чине они из Маоче,које "сељакају" ко циганску чергу,или Зукорлићеви пулени,итд.буди Бог с нама,и ви нашли драги млади и образовани теолози да овакав прича о исламској теологији,коју је учио у мејтефу код оџе Бећира,...дај Боже да није и онај што "лијечи"абузезме водама и сихир дерсом,па "лијечи" на даљину,па кад му дају паре,кобива не требају,све је у "служби Божијој",онако вели мученик када баци их у ваздух"Алаху његово,а мени шта остане!"

"Свак је рођен да по једном умре,част и брука живе довијека,

Тврд орах воћка чудновата,загризох је,ал зубе не поломих!",каже наш Његош.

Тако нема више праве литературе да у БиХ дјеца читају на редовној настави,има неки нпр. Муса Башескија,умјесто Андрића и Достојевског,као пети Јеванђелисти,Црњански,Мика Антић,Змај Јова,Бранко Ћопић,Д.Максимовић,Дучић,Шантић итд.има Селимовић који каже "историјску" реченицу да је човјек по рођењу одмах на губитку...

А у мом граду нема ни помена да је ту ишао у школу свети човјек Блаженопочивши Патријарх Павле,али има улица Алије Изетбеговића,у улици гдје је највише Срба становало,а када смо били у склоништу од граната,те злогласне 1992.једино нама Србима љиљанска војска није давала храну,веле: "Срби нас туку,а да им ми жене и дјецу хранимо!"Убиј марву,говорили су,па ми комшија црногорац вели боље честита смрт,него ли срамни и лицемјерни живот какав нам нуде,умро је на рукама кћери спц.плућних болести са ријечима :"Сине сваки твој ближњи је као твој овај отац који одлази у вјечност и тако га уввијек гледај!"Данас је та жена начелник клинике,а њени пацијенти су између осталог и муслимани,које гледа по љекарској и људској етици,а њеног оца и сличне њему убила је прејака ријеч.Ево још један дијалог,ко има уши нека чује.

То је хришћанско срце и душа између чојства и јунаштва,између Христове Истине и отоманске лажи.Погледајте лик честитог Цара Лазара и лик Бајазита...ђе има ту сличности,драга браћо и сестре,тако кад ми је сестра са Косова бјежала у колони,туче је неки сличан њима и вели њој,онако подругљиво:"Што ти сад Лазар не устане",а она вели њему:" Ако неће Лазар,неће ни твој Мурат!",ВИДИТЕ СРЦЕ ХРИШЋАНСКО КОЛИКО ЈЕ И ЧЕГА СЕ БОЈИ,САМО ПРАВДЕ БОЖИЈЕ,тако је одмах  овај на мјесту убио испаливши санжер метака у њу и њену дјецу и шта тај да мени и вама прича,о чему???

Међу јавом и мед сном

Срце моје самохрано,

ко те дозва у мој дом?

неуморна плетисанко,

што плетиво плетеш танко

међу јавом и мед сном.

Срце моје, срце лудо,

шта ти мислиш с плетивом?

ко плетиља она стара,

дан што плете, ноћ опара,

међу јавом и мед сном.

Срце моје, срце кивно,

убио те живи гром!

што се не даш мени живу

разабрати у плетиву

међу јавом и мед сном!

Свако добро од Господа!

Zamolio bih vas da me ne spominjete ni u kom kontekstu.  Nadam se da Vam na ekavici to neću morati napisati. Pobogu Vi ste intelektualac. A to kakav sam ja i to što pokušavate Vašom  demagogijom upravljati i određivati šta valja i šta ne valja, manite se toga. Molim vas!

Подели на овим сајтовима

Zašto je muslimanima teško da razumeju da se umesto obrezanja  vrši krštenje?

Zašto muslimani pitaju,ako je Bog ,nakon pada adama i Eve ,tražio njih dvoje a oni se sakrili,kako on kao svemoguć nije znao gde su oni?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...