Благовесник Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Mi ih ne zovemo , oni krišom dolaze.Oni nemaju gostoprimstva i neka se vrate. Nama ne treba ova vaša ljubav. Mozes da govoris samo u svoje ime, ali ne i u ime svakog pojedinca tamo. Angelus је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Dođu krščanske snage unište zemlju.Zatim dođu iza njih krščanski misionari i nude ljubav u zamjenu za primanje krščanstva. Halo pa ovdje se govori o planu uništenja muslimana. Treba im gostoprimstvo pružiti? Daj Veljo ne budi smiješan. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Zatim dođu iza njih krščanski misionari i nude ljubav u zamjenu za primanje krščanstva. Halo pa ovdje se govori o planu uništenja muslimana. Treba im gostoprimstvo pružiti? Daj druže, čini mi se da si pobrkao lončiće. Pa ovo su upravo agarjani napravili na ovim prostorima. Hrišćani su bili ,,slobodni" ali su morali da plaćaju harač, morali su da daju svoju djecu za janjičare,svako je mogao da ih ponižava i čak i da ubije a da ne odgovara. Ako nisu htjeli da ovo trpe, morali su da prime islam. I o čemu ti pričaš? Treba da se stidiš, svojih riječi! Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 + За земљака званог Bosanac+ ***************************************** Пријатељу,земљаче,не знам из којег сте дијела Босне и Херцеговине,није ни важно,написали сте име Bosanac и испод доле musliman,...добро то је Ваше право и избор,али са тим већ довољно желите рећи,...знате ово је православна друштвена мрежа,која све прима,али са дозом пажње за све,између осталог са врсним,младим теолозима,Ви то знате,упадате у тешке догмате наше вјере,дубиозе које су за теолошке институте и за оне који се тиме баве,тражите одговоре на које ни сами нисте сигурни да Вам нешто говоре.Мој пријатељу треба за такве полемике имати доста знања,темеља,упућености итд.то је једно,а друго,видите ове ријечи како сте написали,не воде на добро,а у њима има једна конфузија мисли,ставова,закључака и томе слично,а гласи овако: Vidi brate Zvonko iskreno nisam vidio vjeru da više poziva u ljubav a da je se više ubijanja u ime te vjere i mržnje prolilo( hriščanstvo). Mržnja prema bošnjacima i dan danas postoji zato što su ostavili "vjeru djedova". Nešto mi tu ne štima. Ovamo poziv u ljubav a iza ugla ubije te neko što mu odbiješ tu njegovu ljubav. Пријатељу, наш Живи Бог Исус Христос је Бог љубави,није Бог мржње,а никад није како кажете hriščanstvo,него ли хришћанство,тако мој пријатељу бојим се да не завршите као члан Osmanlija,који је ушао са циљано и намјерно таквим именом овдје,са посебним ставом,који је веома лицемјеран,па немојте Ви тако,не кажем да јесте,али није уреду,не знате о вјери,а видим има доста рупа у Вашим ставовима, како се каже,пазите,није свачије по путу... знате даље како се у Босни каже,нема овдје мјеста за блаћење наше вјере,ми сви чврсто стојимо уз Христа,али све друге поштујући,а ако сте прочитали моју причу,која овдје стоји,а да не виси ко значка,медаља нечему,него ли да управо покаже који је наш пут. Хвала пријатељу на пажњи,али Ваш даљи развој дискусије не иде у добром,дај Боже да се варам. Збогом земаљаче. п.с.извините због већих слова,слабије видим,али свакако добро чујем и одлично читам све шта пише! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Tačno da je velika razlika.Međutim svako slijedi ono što misli da je ispravno.Prijatelju Bog će nam presuditi ko je u pravu a ko u krivu.Do tada nama je se raspravljati a Veliki sud će svoje reči. 301 A ja odoh spavati i mi se čujemo. Svako dobro. Брате земљаче,говорите као неки фанатиста,цијело вријеме говорите о неким искривљеним стварима...човјече за православног вјерника нема тога како Бог некоме пресуђује,како Ви кажете,ми се сви трудимо својим животима да кроз Божију Љубав спознамо праве вриједности, а не да будемо џелати у вјери,Христос нас на то учи,јер на крају свог земаљског живота рече поуку за вјечност, образац живљења,а могао је да каже Оче сравни све са земљом,како би многи људи,зато су Божије мисли далеко од човјечијих,..али не,Он рече опрости им, јер не знају шта чине,(опростите ми теолози нисам цитирала како пише у Јеванђељу,али суштину рекох,) дакле Ви стално говорите о неким казнама,знате да људи који се тиме баве нису истински вјерници,код нас има свако мјеста и времена да се покаје,то и јесте прави пут за спасење,наш Бог је Бог љубави,молим Вас пазите шта говорите и пишете.Ви не знате Свето Јеванђеље и постављате слике и неке линкове који ништа не говоре,него ли једно ругло и све више да наругате се нашој вјери,кроз поједина,и врло упитна и интригантна тумачења,као рецимо овај рекао или снимио ово или оно,ми волимо и поштујемо своје свештенослужитеље,а није ни Ваше ни наше да неке судове дајемо,па пазите! Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Hvala ti na brizi ali tenzije nisu uopšte prisutne.ja i ovi moji sugovornici smo prešli davno to dizanje tenzija. ako malo pročitaš bolje naše tekstove vidjet ćeš prijatelju da pokušavamo da na što ljepši način komuniciramo.tako da se ne sikiraš.nismo mi ovdje od juče. 301 Па Ви говорите и хрватским језиком,а причате о Исламу,чему то,да није неко помодарство,неки говор као супериоран,сад је то "модерно" видим,па...суговорници,ето видите латини вас све привели себи,полако и латентно,као она миграцијска асимилација и циљани прелазак у нешто што није никада било на нашим просторима,у БиХ се никад није говорило нити тједан,нити обљетница,нити суговорник,нити опћина и томе слично,а сваким даном смо као медијским насиљем и то језичким,приморани да све то слушамо,шта год да укључиш,било тв или радио,а тек вијести,које пласирају,углавном све је против српског,а ћирилицу негдје кад напишеш,их брате...а нема везе што ходају буле и вехабије,нема везе,то је нешто ко нормално,ни Богословски факлутет не дају да се врати у Сарајево,а кад виде крст,то је онда посебно нешто,све се везује за неки по њима фашизам и томе слично,а хвала Богу има нас да и не примамо те туђице као своје,што никад нису биле наше и никад неће бити.Доста нам је турске владавине 500 година,која је оставила такав назадлук,примитивизам,да наредних још 500 година требаће да се то искорјени.Па видите само наш народ,нема за њега ништа када је ријеч о повратку,а за муслимане нема ко није дао новац да се људи врате,али неће,ко би на села,за плуг,кад је у градовима боље,удри бригу на весеље,дјеца обезбеђена,жене се преудале,власт зајсела и елем све како им ваља,а Ви нама причате како је вјера наша вјера насиља. Па ето гдје има веће добродошлице,вазда било него ли Србину у кућу кад дођеш,ха,а ево сјетих се нпр.кад су у Кравици на сами Васкрс мучки побили све укућане,зна се који су,а онда се ти исти вратили и сјели за трпезу и све од тих домаћина појели и попили,шта Ви даље имате да причате...о чему! Ма иди човјече,пусти све то,немате ни теолошка ни историјск знања да о томе причате,него налазите неке нижеразредне приче,па кобива ми смо овдје на форуму дугу,пусти то човјече,то је веома лицемјерно,а послушајте проф.БЕСИМА СПАХИЋА шта каже,доктор наука и један реалан човјек. http://www.youtube.com/watch?v=Z02XMcff4kE Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 + За земљака званог Bosanac+ ***************************************** Пријатељу,земљаче,не знам из којег сте дијела Босне и Херцеговине,није ни важно,написали сте име Bosanac и испод доле musliman,...добро то је Ваше право и избор,али са тим већ довољно желите рећи,...знате ово је православна друштвена мрежа,која све прима,али са дозом пажње за све,између осталог са врсним,младим теолозима,Ви то знате,упадате у тешке догмате наше вјере,дубиозе које су за теолошке институте и за оне који се тиме баве,тражите одговоре на које ни сами нисте сигурни да Вам нешто говоре.Мој пријатељу треба за такве полемике имати доста знања,темеља,упућености итд.то је једно,а друго,видите ове ријечи како сте написали,не воде на добро,а у њима има једна конфузија мисли,ставова,закључака и томе слично,а гласи овако: Vidi brate Zvonko iskreno nisam vidio vjeru da više poziva u ljubav a da je se više ubijanja u ime te vjere i mržnje prolilo( hriščanstvo). Mržnja prema bošnjacima i dan danas postoji zato što su ostavili "vjeru djedova". Nešto mi tu ne štima. Ovamo poziv u ljubav a iza ugla ubije te neko što mu odbiješ tu njegovu ljubav. Пријатељу, наш Живи Бог Исус Христос је Бог љубави,није Бог мржње,а никад није како кажете hriščanstvo,него ли хришћанство,тако мој пријатељу бојим се да не завршите као члан Osmanlija,који је ушао са циљано и намјерно таквим именом овдје,са посебним ставом,који је веома лицемјеран,па немојте Ви тако,не кажем да јесте,али није уреду,не знате о вјери,а видим има доста рупа у Вашим ставовима, како се каже,пазите,није свачије по путу... знате даље како се у Босни каже,нема овдје мјеста за блаћење наше вјере,ми сви чврсто стојимо уз Христа,али све друге поштујући,а ако сте прочитали моју причу,која овдје стоји,а да не виси ко значка,медаља нечему,него ли да управо покаже који је наш пут. Хвала пријатељу на пажњи,али Ваш даљи развој дискусије не иде у добром,дај Боже да се варам. Збогом земаљаче. п.с.извините због већих слова,слабије видим,али свакако добро чујем и одлично читам све шта пише! Bog ti dao zemljače dobro ovoga i onoga svijeta. Brate ja sam iznio svoj stav koji se logično tebi ne sviđa. Da li vas mrzim zbog toga? Ne ovo je prijatelju mišljenje. Da li želim njime tebe provocirati? Ne Lijepi moj zemljače ja ne mogu da ispunjavam vama želje niti vi meni. Pišem ono što mi je na srcu. Da se ne ljutiš da pojednostavim ovo gore što si prenio od onoga što sam napisao: Da li je vjera hriščanstvo vjera koja poziva u ljubav? Jeste brate ja u to čvrsto vjerujem da je tako? Da li hriščani danas nude ono što ih vjera uči? Ne nude nikako.Vjera ih uči jednom a ponašaju se drugačije. Poređenje islama sa drugim vjerama je poput poređenja sa prelijepom palačom kojoj nedostaje jedna cigla pa da bude završena, upotpunjena.Islam je ta cigla koja nedostaje. Da li znam što o hriščanstvu? Znam ponešto ali sam dosta od vas naučio o vašoj vjeri što vam od srca zahvaljujem. Zemljače pošto si rekao da slabo vidiš evo i ja ću povećati font da dobro vidiš ono što je tvoj zemljak napisao. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 snoozer_11 Angelus and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 slavabogu увијек за све! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Па Ви говорите и хрватским језиком,а причате о Исламу,чему то,да није неко помодарство,неки говор као супериоран,сад је то "модерно" видим,па...суговорници,ето видите латини вас све привели себи,полако и латентно,као она миграцијска асимилација и циљани прелазак у нешто што није никада било на нашим просторима,у БиХ се никад није говорило нити тједан,нити обљетница,нити суговорник,нити опћина и томе слично,а сваким даном смо као медијским насиљем и то језичким,приморани да све то слушамо,шта год да укључиш,било тв или радио,а тек вијести,које пласирају,углавном све је против српског,а ћирилицу негдје кад напишеш,их брате...а нема везе што ходају буле и вехабије,нема везе,то је нешто ко нормално,ни Богословски факлутет не дају да се врати у Сарајево,а кад виде крст,то је онда посебно нешто,све се везује за неки по њима фашизам и томе слично,а хвала Богу има нас да и не примамо те туђице као своје,што никад нису биле наше и никад неће бити.Доста нам је турске владавине 500 година,која је оставила такав назадлук,примитивизам,да наредних још 500 година требаће да се то искорјени.Па видите само наш народ,нема за њега ништа када је ријеч о повратку,а за муслимане нема ко није дао новац да се људи врате,али неће,ко би на села,за плуг,кад је у градовима боље,удри бригу на весеље,дјеца обезбеђена,жене се преудале,власт зајсела и елем све како им ваља,а Ви нама причате како је вјера наша вјера насиља. Па ето гдје има веће добродошлице,вазда било него ли Србину у кућу кад дођеш,ха,а ево сјетих се нпр.кад су у Кравици на сами Васкрс мучки побили све укућане,зна се који су,а онда се ти исти вратили и сјели за трпезу и све од тих домаћина појели и попили,шта Ви даље имате да причате...о чему! Ма иди човјече,пусти све то,немате ни теолошка ни историјск знања да о томе причате,него налазите неке нижеразредне приче,па кобива ми смо овдје на форуму дугу,пусти то човјече,то је веома лицемјерно,а послушајте проф.БЕСИМА СПАХИЋА шта каже,доктор наука и један реалан човјек. http://www.youtube.com/watch?v=Z02XMcff4kE Kakve veze ima jezik sa onim o čemu pričam. U bosanskom jeziku je ispravno i jedno i drugo i sugovornik i sagovornik. Ono što vama prijatelju nije jasno jeste da je nama vjera preča od nacije.Vi prijatelju prvo gledate sa strane nacionalnog pa tek onda sa strane vjerskog.Tu griješite iz jednog razloga a to je vjera je bitnija od nacije. Niko nas nije preveslao niti privukao sebi pogotovo ne latini. Naš identitet nalazimo u našoj vjeri a ne u priklanjanju hrvatima ili srbima.To je ono što vama prijatelju nije jasno. Što se tiče ćirilice prijatelju mi pišemo latinicom i ćirilicom a i arapskim. Nemojte prijatelju sitničariti oko pisma kojim pišem.Možete probuditi u meni inat pa da pišem arebicom.Onda se tek nećemo razumjeti. To nam nije u interesu zar ne? Zašto ti je lijepi moj prijatelju zapalo za oko to što buule i vehabije-ljudi koji imaju brade smetaju. Prvo morate znati da je mahrama-hidžab sastavni dio naše vjere i mi polahko sve to počinjemo praktikovati.A i brada je dio naše vjere. Ne znam da li ti smeta brada onih koji na Ravnoj gori održavaju antibosanske skupove? Vidiš prijatelju-ili ko si većmi muslimani smo toliko tolerantni da ne mrzimo nikoga a vi hriščani ste na krajevima „vaših teritorija“ zasadili krstove-križeve ko da smo mi vampiri. Vidite prijatelju-ice što se tiče nas nosite one betonske krstove oko vašeg vrata to je vaša stvar jer mi vas prihvatamo onakve kakvi jeste samo je pitanje koliko vi nas prihvatate a sami donji tekst govori o vama kako vi nas prihvatate. Znači trebat će vam 500 godina da „nazadluk iza turaka očistite“ Šta pod tim misliš? Na nas muslimane, tursku kulturu ili vjeru sa kojom su došli? Suzdržat ću se od komentara na ova pitanja koja sam ti postavio dok ne dobijem od tebe odgovor na njih. Srbi su dobri domačini, to nema sumnje. Porodica moje supruge je srpskih korijena. Ali nemoj prijatelju-ice da ideš nisko i da spominješ stratišta svi ih imamo. I mi smo protjerani daleko više od vas i zločini koji su učinjeni u ime srpskog naroda (a on je čist od toga) daleko su veći od zločina drugih prema vama (da se razumijemo zločin je zločin) S toga jako ne neumjesno nama u Bosni da neko govori i drži predavanje o tome da nama ne dolikuje da pričamo ono što želimo.Znajte da su ta vremena prošla. Nego sretan ti dan državnosti Bosne i Hercegovine. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2012 Рођо и земљаче,прво луд си ко струја, .smesko. а друго да ти твој брат Србин каже нешто нако из срца,а имаш и ти право на своје мишљење,нека,аферим,машала,слава Богу,ето рек'о си,нек си ба,али ја знам да када год силазим у Сарајево преко Нишића и све што се више ближи тај сусрет све више као и сви Срби,а који смо читав живот у БиХ осјећамо једну празнину и велику тугу,а опет кад кренеш према Београду,па улазиш преко оних силних вијадукта,па човјече ђе год погледаш непрегледно,град милионски,а опет пун неке топлине и кад видиш онај величанствени православни храм Св.Оца нашег Саве,ко да те је сва Васељена загрилила,понекад мислим и да ми је покојна мајка тада руку дала и све најмилије што ми срце иште,мало је у односу на тај осјећај,а вјеруј ми кад опет кренеш према нашој Светој Херцеговини,према Требињу,па се спушташ низ Чемерно полако,па кад видиш све оне наше доле манастире,цркве,наше људе који би ти крви дали,нако одмах из вена да тече,срце би ти своје исчупали нек код тебе куца,такав је брат Србин,којег ви муслимани мање волите,не знам зашто,а волите неке тамо који су вам увијек далеко,али ето вјером можда ближе,а не видите свог комшију који вас воли од срца,или нпр. када кренеш уз Борје до Котор Вароши па даље до наше Бања Луке,па кроз Крајину,не знаш шта више од љепоте, јеси ли ту или на небу,па знаш ти човјече шта је доживљај нпр..Јањског Сабора,па кад Крајина запјева и заигра,мој брате,а опет на другој страни кад дођеш на Баш Чаршију да поједеш оне ћевапе,кад им кажеш и чују по говору да ниси Сарајлија,ко да те нако брзински осекну,како се каже,а једина радост за мене је у Сарајеву он предивна наша православна Црква и оно мало наших људи који тамо муку своју муче. А ти мој Земо,видим и рекао ти је и свештеник Иван Цветковић,да ниђе ниси осудио ове које си поставио на ову тему,из хушкачке емисије чика Бакира Омеровића,ха брате,а волиш да кажеш видим мени да ја случајно нисам можда из равногорског покрета,ха,ја теби рекох да ниси ти из алкаиде или вехабијски покрет ,који је убачен међу нас,јер вјеруј ми неки си ту, добро дошо си,али као исламски теолог,али брате пуно прашине дижеш,пуно чачкаш и зла налазиш,не знам,...а још као такав бити на православном сајту,...који ти је циљ,...па чекај што би ти овдје губио вријеме,а посебно цијело вријеме причаш о неким искривљеним стварима о нашој вјери.Чудно,али пројавиће се све,полако! Не знам мој Рођо,видим и честиташ ми дан државности,опсан си ти играч,али нисам ни ја сламка,да ме сваки повјетарац однесе,мој Бог је увијек са мном,не бојим се ја ничега,...Крст мој сија у мом срцу и душу,јер он је пут за све,дакле то није мој празник,мој је Васкрс,Божић,слава моја,не знам ја за то,моја држава у кој живим нема мјеста за нас Србе,ни по чему,а има неке лажне толеранције,како се каже,то је груба ријеч,страна,која ништа не доноси,па је тако и гледамо,без обзира што су нам овдје сви до деветог кољена како се каже,али ваља нам бити и доће бољи дани,као и за све. Један је Грк у своје вријеме рекао, да историју Цркве може да чита само изузетно побожан човјек, да се не би можда саблазнио. Шта све није прошло, какве невоље све Црква није имала, још мање спољашње, а више унутрашње. А треба у том чамцу, који се често пута љуља, да се снађемо и не добијемо вртоглавицу, да се снађемо и да нађемо прави пут. Прави хришћански начин-љубављу и отвореношћу за свакога(синхорисон-опрости; Деспота, синхорисон тас аномиас имин- Владико, опрости безакоња наша; ова грчка ријеч значи оставити простор за некога у свом срцу, син хоро-са простором;то је прави смисао хришћанског праштања). Тешка је то ситуација, али мржња никада није одговор. Многе мајке су у овом и свим ратовима(освајачки и братоубилачки рат је најгоре стање човјека, тотално отуђење од Бога и претварање човјека у звијер)заплакале за својом дјецом, много је невиних људи мучено, убијено и страхоте су преживјели. Жртава је било на свим странама и на свим странама је било недужних људи. Оно што је најбитније у животу јесте да човјек прославља Господа и да се радује Господу и што је најважније да зна, да све што нам се у животу дешава има свој смисао, има свој разлог, има нешто што ми само можемо докучити молитвом и животом са Господом. Сва страдања која нам се у животу дешавају имају свој смисао и треба да нас науче нечему и приближе Господу. Рјешење никада за хришћанина, за православног Србина (који је одувијек знао за гостољубље и срдачност) није мржња и искључивост. Сама ријеч мржња долази од мраз, зима, хладноћа. Човјеку је хладно у срцу његовом јер нема љубави. У сваком човјеку има “нешто Твоје што у души мојој сјаје!”, како каже велики Божији човјек и пророк Владика Раде. “Будите мудри као змије, а безазлени као голубови!” Ето мој пријатељу,тема тражи што је муслиману тешко бити хришћанин,то је теолог поставио,а ево милион разлога,ја мој брате,читао си Андрића када каже у Проклетој авилији, да ми често не волимо оне људе који много причају, који и свима све знају, нон-стоп коментаришу овог оног, како ово, како оно функционише. А, каже, па како би ми без њих знали о оваквим и онаквим људима, о себи самима, о туђим мислима и жељама, о страним предјелима и новим земљама, мјестима, људима. Треба разумно и мудро из свих тих прича узети оно што ће нас научити и изградити. Генијална мисао. А, још каже Андрић да код неких јако драгих људи никада се не сјећате првог сусрета и контакта, покаткад неких скроз лијевих детаља се сјетити, него вам се чини ко да их одувијек знате. Три су смртна гријеха у књижевности то сам чула недавно од једног професора,онако мало у шали,а и ради подсјећања: 1.Не читати 2.Читати, а не доживјети 3.Читати, а не разумијети. Ми зачас паднемо, али ваља се дизати. То је живот. У здравље пријатељу,брате и земљаче! п.с.знаш како кажу прво сокочи,па реци хоп! algabacaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2012 Буразеру,извини,брат Србин ти заборави најважније рећи,да сам био у многим посјетама џамијама и текија која је на Буни отета од православног свијета,знаш шта је ту вјековима било раније,итд.,а дакле у тим посјетама нисам осјетио неку посебну духовност или неки смирај за душу,нешто што би ме привукло,било чиме,а наравно лијепо је видјети све споменике културе,али како ти рече да наши крстови плаше вас као да сте вампири,...какав хаос у глави човјече,ти имаш јато које цвркуће у глави,па ђе ћеш то рећи,јади те не знали,...па мој рођени и земљаче,наш Крст има двије димензије,хоризонтална и вертикална,љубав према Богу и љубав према свом ближњем,а код вас она ракета,као велики пркос Богу стоји као да чека било какав погодак,а још мој буразеру у небо,Богу се ругате,па ето Бог и даје по дјелима Своје милости и дарове. Ђе си само чуо да код нас неки поп нешто гата,а код вас сваки који узме Куран,честа је појава да људима неке окултистичке начине "лијечења" дајете,људи дођу јадни из тих улица таме,на путу свог оздрављења,уништени неким абуземзе водама,или неким чудима гатања,саљевања неки страва итд,о томе вам могу на дуго и на широко,о том патолошком,фанатичном,оклутистичком приступу,а кроз кобива неке ајете и даље деверате. Мој човјече...Православна вјера је вјера истине,вјера наде и још нада све вјера Христове Љубави за све. Буди најсрдачније поздрављен,а наше Јеванђеље каже да не бацамо своје бисере пред свиње,јер ће се најести и растргати вас...пази није лако тумачити нашу Библију,Књигу Живота и Образац Живљења,а посебно са мном да у дубиозе улазиш о вјери,ја сам дубоковјерујуће биће,који може свједочити Христа и Јеванђеље на најбољи могући начин и то у било које доба ноћи и дана,било гдје и на којем мјесту,ја чврсто стојим пред Господом,како смо и призвани и позвани Христом и нашим рођењем и светим крштењем. Збогом! isus-sinai .Bogorodica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2012 Буразеру,извини,брат Србин ти заборави најважније рећи,да сам био у многим посјетама џамијама и текија која је на Буни отета од православног свијета,знаш шта је ту вјековима било раније,итд.,а дакле у тим посјетама нисам осјетио неку посебну духовност или неки смирај за душу,нешто што би ме привукло,било чиме,а наравно лијепо је видјети све споменике културе,али како ти рече да наши крстови плаше вас као да сте вампири,...какав хаос у глави човјече,ти имаш јато које цвркуће у глави,па ђе ћеш то рећи,јади те не знали,...па мој рођени и земљаче,наш Крст има двије димензије,хоризонтална и вертикална,љубав према Богу и љубав према свом ближњем,а код вас она ракета,као велики пркос Богу стоји као да чека било какав погодак,а још мој буразеру у небо,Богу се ругате,па ето Бог и даје по дјелима Своје милости и дарове. Ђе си само чуо да код нас неки поп нешто гата,а код вас сваки који узме Куран,честа је појава да људима неке окултистичке начине "лијечења" дајете,људи дођу јадни из тих улица таме,на путу свог оздрављења,уништени неким абуземзе водама,или неким чудима гатања,саљевања неки страва итд,о томе вам могу на дуго и на широко,о том патолошком,фанатичном,оклутистичком приступу,а кроз кобива неке ајете и даље деверате. Мој човјече...Православна вјера је вјера истине,вјера наде и још нада све вјера Христове Љубави за све. Буди најсрдачније поздрављен,а наше Јеванђеље каже да не бацамо своје бисере пред свиње,јер ће се најести и растргати вас...пази није лако тумачити нашу Библију,Књигу Живота и Образац Живљења,а посебно са мном да у дубиозе улазиш о вјери,ја сам дубоковјерујуће биће,који може свједочити Христа и Јеванђеље на најбољи могући начин и то у било које доба ноћи и дана,било гдје и на којем мјесту,ја чврсто стојим пред Господом,како смо и призвани и позвани Христом и нашим рођењем и светим крштењем. Збогом! isus-sinai .Bogorodica. Koji si ti um? Koje poređenje koja ljubav?Sa krmetom me porediš. Moj zemo...Zamolio bih administraciju da moga brata Osmanliju nikada ne banujete. On ima živaca da vodi razgovor i dijalog sa ovim anđelom. Ja ih nemam. Nemojte ga banovati.Osmanlijo brate vrati se, ovaj je za tebe . I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Bosanac,ne poredi te s krmetom,to je jedna rečenica iz biblije..ne tumači se bukvalno... Angelus and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Bosanac,ne poredi te s krmetom,to je jedna rečenica iz biblije..ne tumači se bukvalno... Не мора свако да зна да је то реченица из Библије. Али коришћење таквих реченица у оваквом дијалогу није пожељно. Свако ко не зна да је из Библије може погрешно да је протумачи. bosanac је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука