Jump to content

Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин?

Оцени ову тему

Препоручена порука

п.с.ево још једног генијалца Немања Кустурица :

Најузвишеније код овог човека је то што је он и Емир и Немања.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Definiši okupatora? Nije li to možda Stefan Prvovjenčani jer je "prvo-vjenčan", tj okrunjen od pape? Ili ako on nije, onda brat mu Vukan sigurno jeste jer su čak i ratovali pomalo i okupiravali teritorij jedan drugom. Definiši to, još bolje u svjetlu vremena kada Turci dolaze (samo bez mitologije, molim te), po čemu su oni okupatori a recimo Stefan Lazarević nije kada se stavio u službu Reda Zmaja na ugarskom dvoru i postao njihov vazal?

No, ne znam čemu sad još i ta tema o ''turskim zulumima'' (jedan od najprodavanijih srpskih bestselera nenaučne fantastike), pričam ovdje sa nekoliko različitih ljudi, svi oni sa nekoliko pobuda i na nekoliko pitanja odgovaram... Sada trebam i na to pitanje!? Pa kada vam se ni taj odgovor ne svidi, ban:D Stara oprobana taktika.

E pa vidiš Osmanlije su ovdje donijele civilizaciju, gradili gradove (više su oni gradova uspostavili nego kroz cijelu povijest svi ostali na ovim prostorima), gradili škole što nije do tada bila neka praksa, mostove, hanove, musafirhane i druga besplatna prenoćišta... Obnovili su Pećku Patrijaršiju i dfinitivno su oni odvojili SPC od Vatikana, što je upitno da li bi SPC otišla u katolike da su Nemanjići ili ovi nakon njih potrajali još koje stoljeće!

Ali da te pitam, da li vas Turci sada kolju tenutno, da li ja koljem?

Ne - Pa onda srećno sa svojim životom i bez duvanja!

A to da li mene neko "dira"? E pa:D ne može ni da me dotakne, ali samo na ovoj stranici ovog topica ima krajnje uvrijedljivih izražavanja o Islamu. Bespotrebno! E onda ja odgovaram, bolnom ali ipak istinom.

Spomenuste žene - jedno od bezbroj pitanja koje mi ovdje postavljate, a ispadne da ja provociram. Ne bih ovoga puta o odnosu Biblije prema ženama zaista, jer bojim se da ću navesti neke uzmenirujuće citate i po vas i po mene. A onda ćete u nedostatku argumenata biti primorani da me banujete ili da vrijeđate, ili oboje...

Helem ja sam napravio jednu grešku. U drugom topicu sam odgovarao na pitanja ovdje postavljena. Pa da ispravim.

Imali smo ovdje priču o nasilnom konvertiranju, odnosno o kazni za onoga ko napusti vjeru. Ja sam iznio par primjera iz aktuelne srpske kulture koji se itekako uklapaju u priču i to u ovom postu:

https://www.pouke.org...692#entry750681

Volio bih da čujem odgovore, tu su i pitanja i sve ovako slikovito pojašnjeno. Pa onda možemo i o navodnom "nasilju u islamu", ovo je čisto kao test ne-objektivnosti, jer čini mi se da ovdje baš i ne štima sa te strane

Pa i da nastavim... Pošto ste ustvrdili da je Islam nasilan zbog onog pravila o zabrani napuštanja vjere, da vidimo kakvo je kršćanstvo po pitanju nasilja:

Evo primjera radi, kako prolaze trudnice, koje su zatrudnile vanbračno (po Bibliji) :

"Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela." "Izvedite je", naredi Juda, "pa neka se SPALI !" Post. 38,24

Spaljivanje?! Aaa, zaista je vanbračna trudonoća ružna stvar, ali spaljivanje?!

A pitam se i kakva je krivica nerođenog djeteta?!

Jel' i dalje kršćani tvrde da je Islam nasilan, jer predviđa smrtnu kaznu za otpadništvo? Što se kako već ponovih više puta faktički nigdje i ne sprovodi, nego je zapravo danas na svijetu jako opasno primiti Islam ili uopšte biti musliman....

A evo i Biblijske kazne za žrtve silovanja ako ne budu glasne u traženju pomoći:

''Ako mladu djevicu zaručenu za nekoga u gradu sretne drugi čovjek i s njom legne, (24) oboje ih dovedite vratima toga grada pa ih kamenjem zasipljite dok ne umru: DJEVOJKU ŠTO NIJE ZVALA U POMOĆ U GRADU, a čovjeka što je oskvrnuo ženu bližnjega svoga. " Pnz 22,23

Mislim da podhitno morate iznaći neki način da se ogradite makar od Starog zavjeta!

Ah, evo kazne za napuštanje vjere:

Ispaštat će Samarija JER SE PROTIV BOGA POBUNILA. Od mača past će oni, DJECU ĆE NJIHOVU SMRSKATI, ŽENE TRUDNE RASPORITI. (Hošea 13,16)

Spomenuo sam prije kako baš nisam upućen u taj šeriatski zakon koji predviđa smrtnu kaznu za otpadništvo, ali siguran sam da smrskavanje djece i rasparanje trudnih žena nije predviđeno kao kazna!

Nisam mislio da pričam o ovome i o historiji kršćanskog zločina, mislio sam da se sa nekim kršćanskim intelektualcem, ili sa više njih, zadržimo na nekim drugim temama i raspravama, ali drugi su pokrenuli temu vjerskog nasilja. Pa dok se ne vratim na kazneno pravo u Bibliji i mnoge druge primjere, da vidimo šta su to kršćani radili kroz vijekove (faktima, činjenicama), a usput, vi možete guslati o tome kako su Turci nabijali na kolac

Filip Hitti u ''Historiji Arapa'' iznosi da su prilikom osvojenja Jerusalima 15.07.1099. krstaši zaklali u džamiji El-Aksa 65 000 ljudi! Isti autor kaže da je u gradu Maratu ubijeno 100 hilajda ljudi. Čitav je niz drugih stravičnih pokolja u tim ratovima, čak do kanibalizma a što neki historičari kažu da se nije uistinu dešavalo već su sami krstaši širili tu propagandu da bi prestravili protivnika.

Kako god, možemo ustvrditi da se papa''ispričao'', a ''Bizantinci'' koji su takođe učestvovali u tim pohodima još nisu niti pokazju namjeru. Istina, krstaši su se međusobno borili oko prevlasti i ratnog plijena, pa već na početku su Bizantinci istisnuti od templara i ekipe, što je jak adut za distanciranje od krstaških ratova. Doduše godinama su se distancirali od katolika i u vezi pedofilije, mada sve više saznajemo da su i po tom pitanju poprilično identični... Možda u Jerusalimskom pokolju i nisu učestvovali, ali broju od 1019 srušenih nekršćanskih hramova i preko 17 hiljada popaljenih sela sa potpunim pokoljem svog stanovništva poprilično su doprinijeli i jedni i drugi. A da ne spominjemo 130 hiljada pobijenih muškaraca (uglavnom muslimana Turaka) u Antiohiji , kao velikom krstaškom svekršćanskom pohodu.

Još od 315. godine, kada nastaje kršćanstvo, počinje progon svakoga onoga koji nije htio da se pokrsti. Ruše se hramovi, ubija se hiljade civila, a car Teodorius (408-450) naređuje i ubijanje djece nekršćana. To je pravi razlog širenja kršćanstva, to i prethodno prekrajanje Isusovog učenja od strane Savla i mnogih drugih nakon njega, ubacivanjem mnogih paganština tako da paganima vjera bude prihvatljiva.

Kasnije se ''kršćanski duh i ljubav'' širi i na sjever Evrope, kršćanski car Karl Šarlemanj je 782. godine naredio da se odsijeku glave 4.500 Saksonaca koji nisu htjeli da budu konvertirani na kršćanstvo.

No da se fokusiramo na srbo-kršćansku crkvu. Njen najstariji ''svetac'' Stefan Nemanja ''Simeun Mirotčivi'', je prema ''Žitiju sv. Simeuna'' naredio da se predvodniku bogumila ''ureže jezik u grlu njegovu'', nakon što NIJE PRISTAO DA SE POKRSTI. Ostale starješine ove vjerske skupine su PALJENE NA LOMAČI, ne zato jer su napustili kršćanstvo, već zato jer nisu htjeli da ga prihvate! Imovina svih vjernika je popljačkana a oni su pobijeni ili izgnani nakon što su prošli teške torture i mučenja u već poznatom kršćansko-inkvizicijskom stilu (kršćanska doktrina netrpeljivosti vijekovima gaji ideju: ili pobiti ili pokrstiti ili protjerati - što i ovdje srećemo).

Zapalio je njihove knjige i zabranio spominjanje njihovo:

''Књиге његове нечастиве спали, и изагна га, запретив да се никако не исповеда нити помиње триклето име. И сасвим искорени ту проклету веру, да се и не помиње никако у држави његовој, него да се слави једнобитна и нераздељива и животворна Тројица: Отац и Син и свети Дух, свагда и сад и увек на веке векова. Амин'' (Žitije)

U crkvi u Arilju kod Užica stoji i freska kao spomen na ovaj ''sveti'' čin pokolja.

Preživjeli ''jeretici'' su uglavnom prebjegli u Bosnu, a u Sandžaku koliko je meni poznato od njih je ostao samo jedan objekat pećina-hram

Ovo o pokoljima koje izvršio srpski svetac Mirotčivi se inače sve može provjeriti kod Vladimira Ćorovića ''Istorija Srpskog naroda'' ili kod Željka Fajfrića ''Sveta loza Nemanje'', dakle u srpskim izvorima.

Inače u istim izvorima možete naći da je nudio Fridrihu Barbarosi da bude vazal Svetog rimskog carstva, kada su se sastali u Nišu dok je ovaj putovao ka Jerusalimu. To je bitno spomenuti zbog prethodnog spominjanja Krstaških ratova, ali tu vidimo i da je razlika između katolika i tzv pravoslavaca samo politički momenat koji je vremenom postao dio vjere. Inače nije poznato da je iko od 20 hiljada Nemanjinih vojnika nastavio dalje od Carigrada, kojeg su skupa napadali, jer je Barbarosa sklopio dogovor sa Bizantijom koja je kasnije krenula u kažnjavanje svojih odmetnutih bugarskih i srpskih sluga.

Inače ''Žitije sv. Simeuna'' je napisao drugi srpski hronološki svetac Stefan Provvjenčani sin ovog zlikovca, za kojeg nije zabilježeno da je vršio zločine na vjerskoj osnovi u nekim većim razmjerama. Za njega je bilo karakterističnije bratoubilački rat, izgnavanje supruga i još slobodniji odnos prema ''granici'' između katoličanstva i pravoslavlja. Kraljevsku krunu je dobio od Vatikana.

To je dakle jedna zločinačka porodica, na čijim je rukama krv hiljada ljudi, koja pljačka kuće i imanja, vladara koji sakate, oslijepljuju itd A SVE U IME HRISTA, ODNOSNO UBIJAJU SAMO ZATO JER SU LJUDI DRUGA VJERA I NEŽE DA SE KONVERTUJU!

Treći član ove porodice je najveći srpski prosvjetitelj Sava Nemanjić, koji nije obnašao vlast formalno, ali je bio uz oca i brata sve vrijeme.

Jesam li nešto od ovoga izmislio i slagao? Sve sam našao u srpskim izvorima...

ONO ŠTO JE BITNO JE TO DA SU OVI ZLIKOVCI ''SVECI'' SPC-A!

Dakle na dva pitanja odgovaram ovim pisanjem.

Prvo na prigovor o "nasilnom Islamu" -a vidimo da je kršćanstvo najnasilnija ideologija koja se pojavila, i po njihovim spisima (mada sam naveo samo sitnicu od mnogih, možda kasnije ako bude interesanata), i po praksi (od koje sam takođe naveo promislki malo, a ako bude interesnata....biće...)

Ako neko hoće da nastavi dijalog o "nasilju i Islamu" ali ne sa pozicija kršćanina, ja ću onda druge argumente upotrebiti, a ako ste kršćani, onda molim vas - malo stida.

Na drugo na šta sam odgovori je teza koja se nekoliko puta provukla za ovog mojeg kratkog boravka na ovom forumu i učešća u rapsravi. Naime, tvrdilo se i da je crkva nekakav "institucionalizirani sveti duh", ako sam dobro shvatio i da je crkva (kao nešto apostolsko... nisam siguran šta ono bješe...) dokaz isusove božanstvenosti!?

Ako će @Euthyphro ili bilo ko da nastavi priču tamo gdje smo stali, ja sam tu. Konkretno ovom spomenutom nisam odgovorio na mnogo stvari, osim letimično a imam odgovore.

Zapravo isti me je i prekinuo, još nisam ni prve nakane ostvario, da recimo pojasnim kako Islam nema dogme, a što je na ovom topicu na samom početku iznijeto kao razlog neprihvatanja kršćanstva i drugo što je prije neko iznosio.

Ako hoće neko ovo sada izloženo da nastavi, da razrađujemo dodatno, tu sam i za to. Imam još puno i o ovome, ali samo molim vas bez nekih upravo đavolom vođenih nekulturnih upadica, kako je Islam satanistička religija!?

Takvu bi ti šamarčinu odvalila, da si mi samo blizu

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Волео бих да ми покаже доказ да је заиста Османлија.

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Možeš misliti..

Neka ide u Afganisatn i Pakistan gdje se žene zalijevaju kiselinom i ubijaju jer su razgovarale na ulici tko im nije rod i li izašle bez dopuštenja..Kako to ne komentira ili da je Muhamed imao ženu od 6 godina..pa ću mu ja citirati kako se zove takva osoba, kao što provocira i poziva se na stari zavjet koji se ne može tumačiti doslovno i pisan je puno puno prije Krista i prilagođen je onom vremenu..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Osmanlija je banovan, tako da ne može da odgovori.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Da bi imali razlog da napadaju i osvajaju hrišćanske teritorije, današnju Siriju, Iran, Irak, Egipat itd...

uneli su sure netrpeljivog sadrzaja protiv hrišćana. Tako su u delo poslanika (apostola) Muhameda uneli - zao kod.

Ne samo da je usledilo ubijanje hriscana u ime Boga milostivog, nego i, prethodno, pre toga,

i ubijanje mnogih od onih koji su Muhamedovu propoved takodje slušali sa njegovih usana.

O čemu se radi? Nakon Muhamedove smrti 8. juna 632, Ebu Bekr je proglašen vođom tj. halifom

(PS. A ima li tasta a da sluša svojeg zeta? ;) ) 633. godine započinje krvorpoliće. Rida ratovi:

protiv onih koji su tvrdili da Ebu Bekr i Omer ne govore po uputi Poslanika i da on nije odredjen za naslednika poslanika Muhameda.

Obratite pažnju na sledeće stavke koji govore o karakteru onih koji će započeti sakupljanje sura, te prirediti Kur`an:

Sunni alim Ebu Mohammad Abdullah Ibn Muslim Ibn Qutaybah Daynuri u svojoj istoriji Halifa,

poznatoj kao "el-Imamah wa el- Siyasah" prenosi:

"Omer zatraži drva i, obrativši se onima koji su se nalazili u domu, reče - kunem vam se Allahom,

u čijoj je ruci moj život, da ukoliko ne izadjete iz tog doma, ja ću ga zapaliti. Ali i Fatima je u kući - rekoše Omeru -

a on odgovori da ga nije briga ko se sve nalazi u domu."

Referenca: el-Imamah wa el-Siyasah od Ibn Qutaybah, dio 1, str 3 i 19-20

(Takva jedna nemilosrdna osoba od Ebu Bekra će ubrzo biti zadužena i za prikupljanje kur`anskih sura,

to jest, taj isti Omer!)

Drugi istoricar el-Baladhuri prenosi:

"Ebu Bekr je tražio od Alije da ga podrži, ali je Alija to odbio. Omer je pošao prema Alijevoj kući sa pripaljenom bakljom.

Pred vratima je on susreo Fatimu koja mu reče - Namjeravaš li to zapaliti vrata moje kuće?

Omer reče - Da! To će ojačati vjeru koja nam je došla preko tvojeg oca."

Referenca: el-Ansab Ashraf, od el-Baladhuri, dio 1, str 582,586

Dalje, i Juhari tvrdi:

"Omer i nekolicina uputiše se da bi zapalili Fatiminu kuću i ukućane, jer su im se oni suprostavili."

I Ibn Shahna je potvrdio isto: "da bi zapalili kuću i njene ukućane".

Ebu Bekrov general Kalid bin Valid je u bitci kod Akrabe uspeo da porazi Hanefija i uguši protestante,

da će potom Omer konstatovati sledeće, da su skoro svi izginuli koji su Kur`an napamet znali lično ga slušajući sa usana poslanika Muhameda.

Omer bin al Katab (kasniji halif Omer), nakon bitke kod Akrabe, bio je zadužen od Ebu Bekra da nadgleda sakupljanje kur`anskih sura.

Ebu Bekr je potom svoje generale nahuškao protiv hrišćana, netrpeljivim stavovima o njima. Mnogi oni koji su slušali

propoved sa usna poslanika Muhameda, da bi se izbavili od Ebu Bekra još u vreme Rida ratova, prebegli su u Armeniju,

i videćemo da ih je tamo našao za svoje vladavine treći halif - Osman.*

Ebu Bekr je napade usmerio protiv Vizantije i Sasanidskog carstva i 634. je umro u Medini,

a kratko pred smrt je urgirao da zajednica nakon njegove smrti izabere za halifa njegovog vernog Omera bin al Kataba.

* Za vreme halife Osmana osvojena je i Armenija!

"U tim vojnim pohodima učestvovao je i Huzejfa ibn Jeman, koji je zapazio da se tamo mnogi ljudi razilaze u načinu čitanja i učenja Kur'ana,

što je često dovodilo do svadje i nereda! Huzejfa ibn Jeman je nakon povratka o tome obavijestio halifu Osmana,

a ovaj je zatražio od Hafse da mu pošalje Mushaf koji je sakupljen i sravnjen za vrijeme Ebu Bekra.

Kada mu je taj primjerak stigao naredio je Zejdu ibn Sabitu i ostalim članovima komisije da ga prirede u nekoliko primjeraka.

To je urađeno i primjerci su poslani u pojedine pokrajine; Po jedan primjerak je poslan u Mekku, Basru, Kufu, Šam,

Jemen i Bahrejn, a jedan je ostavio kod sebe. Stari primjerak koji je bio pohranjen kod Hafse, Osman je dao spaliti!

Primerak koji je zadržao kod sebe Osman je nazvao Mushafu’l-Imam."

Izvor: Jusuf Ramić, Tefsir – historija i metodologija, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2001., str. 13.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Osmanlija je banovan, tako da ne može da odgovori.

Знам да је удаљен. Рекао ми је Ениз. Но то није препрека да било ко од браће Муслимана отворено поведи

о томе како и чиме доказују да су османлије. Како то да се идентификују као османлије и као Бошњаци?

Зар то није криза иденитета? Овамо на сва звона бију приче о Бошњаштву и Вјери босанској а овамо

идентификација са Турцима. Мени то никако није јасно. Ниподаштавање словенског порекла у свих

Муслимана са ових простора превазилази и стање када се неки оптуженик брани пред судом да није

крив па том приликом му искази и сведочења долазе у колизију. Ја то никако не разумем...

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Знам да је удаљен. Рекао ми је Ениз. Но то није препрека да било ко од браће Муслимана отворено поведи

о томе како и чиме доказују да су османлије. Како то да се идентификују као османлије и као Бошњаци?

Зар то није криза иденитета? Овамо на сва звона бију приче о Бошњаштву и Вјери босанској а овамо

идентификација са Турцима. Мени то никако није јасно. Ниподаштавање словенског порекла у свих

Муслимана са ових простора превазилази и стање када се неки оптуженик брани пред судом да није

крив па том приликом му искази и сведочења долазе у колизију. Ја то никако не разумем...

Па не индентификује се као османлијје. То што се овај форумски зове османлија, не значи да се идентификује са Турцима. Можда је фан Турске, можда уе тамо живио, можда је Турчин који живи у Санџаку....Бошњаци се са Турском идентификују у вјерском смислу најпре јер Турци су донијели ислам којег су њихови преци примили.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Па не индентификује се као османлијје. То што се овај форумски зове османлија, не значи да се идентификује са Турцима. Можда је фан Турске, можда уе тамо живио, можда је Турчин који живи у Санџаку....Бошњаци се са Турском идентификују у вјерском смислу најпре јер Турци су донијели ислам којег су њихови преци примили.

Па нисам ја мислио само на њега. Како се у Рашкој и Босни и Херцеговини маше турским заставама то је

идентификација са Турском. Нисам приметио да је то било за време неке молитве него су други догађаји

били у питању.

Ја сам упознао човека из Измира који ми је том приликом рекао: ''Ја сам српски Муслиман пореклом из Пљеваља'',

његови су се одселили у Турску кад је био мали. Нисам приметио стид код тог човека.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

632. - Ebu Bekr preuzima vođstvo.

632. i 633. - Rida ratovi.

634. do 644. - Halif Omer nasleđuje halifa Ebu Bekra.

636. - Bizantinci poraženi na Jermuku.

637. - Perzijanci poraženi u bici na Kadisijji (Irak). Iste godine, u ramazanu/augustu, osvojena prijestolnica Perzije, Ktesifon.

638. - Halif Omer osvaja Jerusalem.

639. do 646. - Osvajanje Egipta. Pod komandom ‘Amra ibn ‘Asa zauzet Egipat.

642. - Pobjedom kod Nihavenda dokrajčena Perzija.

643. - Tri dana nakon atentata, koji je nad njim izvršio Perzijanac Ebu Lu’lue, umro je halif Omer.

644. do 656. - Izborno tijelo, koje je odredio h. Omer, izabralo je h. Osmana za 3. halifa koji je vladao do 656.

U narednih 12 godina teških i krvavih bitki preuzet je od kršćana Kipar i Rodos, a osvajena su ogromna prostranstva u Aziji.

Itd... (!)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li smem da postavim onaj video o tome kako prolazi musliman koji predje u hrišćanstvo,totalno je jeziv,ja sam pogledao i pomogao mi je da na islam gledam totalno drugačijim očima...Neka mi neko od moderatora kaže da li da stavljam ili ne...

Подели на овим сајтовима

Ako je baš eksplicitan onda stavi upozorenje

Da,zaista je eksplicitan,te dajem upozorenje,ovo je šokantan video o muslimanu koji je prešao u hrišćanstvo

pa su ga ubili-zaklali takoreći.Nemojte gledati ako ne želite,samo sam hteo da se vidi jedan od razloga

"Zašto je muslimanu teško da postane hrišćanin."

УПОЗОРЕЊЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ!!! ПОТРЕСАН САДРЖАЈ, НИЈЕ ПРЕПОРУЧЉИВО ЗА ГЛЕДАЊЕ ОНИМА КОЈИ СУ СЛАБИЈЕГ СРЦА И ЖИВАЦА!!!

Подели на овим сајтовима

Човјече,али ово је страшно,...ух брате,што ово видјех,да ми поквари дивно поподне,слушам Дечанце на Радио Благовестима,ово ми није требало.

Али како каже прота Шмеман:

"Уздиже се и побеђује Крст Христов, упркос свему. „Крст – љепота васељене“. И ма у каквим се тминама човјек налазио и ма колико у свијету – споља гледано – тријумфовало зло, срце хришћаниново зна и чује Христов глас који говори: „Храбрите се јер побједих свијет!“.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...