Jump to content

Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nije problem osmanlija koji lupa gluposti i nije svestan da vredja jer to sto prica je za njega istina, problem je sto takvim glupostima pune glvu svima tamo kod njih. To je istorija koju oni uce i osman je lepo pokazao sta oni o nama misle .Nema tuznijeg ni jadnijeg stvora od srbina koji promeni veru ...

Подели на овим сајтовима

Nije problem osmanlija koji lupa gluposti i nije svestan da vredja jer to sto prica je za njega istina, problem je sto takvim glupostima pune glvu svima tamo kod njih. To je istorija koju oni uce i osman je lepo pokazao sta oni o nama misle .Nema tuznijeg ni jadnijeg stvora od srbina koji promeni veru ...

Mi na sajtu izbegavamo ovakvo izražavanje tipa "lupanje gluposti" ,a to da li je neko promenio veru to je njegova svar i da li je jadan zbog toga ili nije.

Svakako da učenje odnosno u zreloj dobi prihvatanje "bezgrešne" istorije pokazatelj kolektivne zatupelosti .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Кад ти муслиман каже да су православни светитељи злочинци, само ти падне на памет Мухамедово житије и умреш од смеха. :)))))

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Наравно администратори рекоше своје и тако је,али мислим да се још није десило да неко исмијава Свето Писмо овдје и то јавно,човјече Божији,да ли си ти уствари и нормалан,а зовеш се и Босанцем,ех мој притељу Босанци су много бољи људи и није то све тако што и не знаш,како се хваташ за теологију,човјече има школа и то велика за то,као и за све,а како би било,не дај Боже да ми исмијавамо нпр. ајете из Курана,...и то нпр. да дођеш на исламски сајт,убили би ти све до деветог кољена,...па то је недопустиво,нема ту људи поправке,добро главни ви знате своје,али ово није још ни један православни форум запамтио,можемо се и посвађати,разгорачити очи како се каже на различита мишљења,али јавно исмијати Свету Књигу,то је недопустиво.

Буди Бог с нама,човјека чудна и веома безобразна,сад нешто мислим,како се само насмија и вели ха,ха,ха чуј вода у вино итд.јел он нормалан људи,да ли зна шта прича и гдје прича,па ово неки из Алкаиде, дај Боже да није!

Сачувај нас Господе,видите добро ко све све региструје,моји админитсратори имате неке електронске провјере и гони те то од нас,није тај ни за какав разговор,а камо ли за неко даље полемисање,видите кад вријеђају њихову Свету књигу Арапи им и Турци руке режу,ноге,вјешају их,а видите ово,шта са овим болесником?

Подели на овим сајтовима

Brate nemoj i ti sada u drugu krajnost da ideš. Ako očekuješ da te neko ne vrijeđa nemoj ni ti njega. Ono za što ti optužuješ Osmanliju brate i kod tebe je primjetno. Samim ovim postom koji si napisao se to primječuje. Zato brate skrati jezik prije nego drugome kažeš ili savjetuješ da uradi isto.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Кад ти муслиман каже да су православни светитељи злочинци, само ти падне на памет Мухамедово житије и умреш од смеха. :)))))

Daj brate jadno je to što ovako pišeš.Hajdemo se sada vrijeđati. To je najbolje.

Подели на овим сајтовима

"Ислам, то је једна отуђена секта јеврејско-хришћанска." Свети Николај Велимировић

Vidiš to njegovo mi mišljenje ništa ne znači.Ja sada tebi mogu navoditi do sutra imena islamskih učenjaka koji govore da je hriščanstvo vjera koja je izmjenjena i da su upravo lažno preobraćeni jevreji u hriščanstvo izokrenuli tvoju vjeru. Ali isto tako tebi mišljenja islamskih učenjaka nisu važna. Nikolaj Velimirović je za mene autoritet kao što je za tebe ibn Kesir, ibn Hibban,Zemahšeri, Darekutni,.sujuti , Ahmedn ibn Hanbel, Muhammed ibn Idris .....

Подели на овим сајтовима

Znam šta sam napisao, nego ti izgleda ili nisi pročitao ili jesi ali nisi shvatio, ili mi namjerno vadiš iz kontexta?

Prvo, ja sam baš naglasio da nikoga ne ubijamo, a ti mi de navedi neki primjer da je neko ubijen jer je izašao iz Islama?! Hajde, imaš Iran, Sudan, Pakistan, Tursku.... navedi?

Ja sam napisao da to zapravo kršćani rade kroz vijekove i vijekove, počevši od onog Konstanina cara Rima.

Zatim, jasno je da je šeriatsko pravilo da eventualno islam iz prisile nije validan (neprirodan... pisao sam o tome već, da ne ponavljam), ali da postoji i to šeriatsko pravilo i objašnjavao kako je vjera skuplja od života, kako sa time nema igre itd itd , da ne ponavljam.

Uostalom, predugo sam tipkao da bih sada ponavljao.... Eto, hvala ti u svakom slučaju

Ne znam,ovo je hrišćanski forum i ja sam hrišćanin klonim se od zlih stvari,ali mogao bih ti postaviti video u kom kolju bivšeg muslimana koji je prešao u hrišćanstvo,morao bih da dobijem saglasnost moderatora za postavljanje tako groznog videa,u svakom slučaju nisi u pravu,ne znam zašto pišeš neistine kad se zna da dolazi do ubijanja onih koji ostave islam.

Подели на овим сајтовима

Ovo nisam video,dakle ne očekujem odgovor na gornje pitanje,a i bolje jer ne vredi sa provokatorima raspravljati.

Kod nas u islamu ima jedan hadis Allahova poslanika: Ja garantujem kuću u raju onome ko ostavi raspravu pa makar i bio u pravu.(misli se na jalovu raspravu)

Подели на овим сајтовима

Brate nemoj i ti sada u drugu krajnost da ideš. Ako očekuješ da te neko ne vrijeđa nemoj ni ti njega. Ono za što ti optužuješ Osmanliju brate i kod tebe je primjetno. Samim ovim postom koji si napisao se to primječuje. Zato brate skrati jezik prije nego drugome kažeš ili savjetuješ da uradi isto.

Brate moj ne ocekujem ja da me neko ne vredja vec upravo suprotno , takvi su ljudi danas uglavnom , bez obzira na veru , naciju , boju koze ...Druga stvar , je se ne vredjam lako ,a gotovo nikako kad to pokusavaju da urade ljudi koje u stvarnom zivotu ne poznajem. Osmana nisam optuzio ni za sta za sta vec nije sam sebe optuzio . Razumem da je on ovde izneo stvari za koje veruje da su tacne , to je njegova istina i nije ga briga vredja li to nekoga ili ne , mozda i nije u stanju da shvati da nekoga vredja . Da mnogi misle kao osman i baratju "cinjenicama " koje je on izneo ovde nije nikakva tajna , niti je tajna da muslimani u Bosni pisu svoje verzije istorije koje nikakvog uporista u nauci nemaju ali su im potrebne iz politickih razloga i gde je krivljenje i falsifikovanje istorijskih cinjenica sasvim normalan i uobicajena stvar . I nisam ja savetovao nikome da skrati jezik , sto se mene tice osman moze da prica koliko mu je volja , nije lose znati sta neko misli o tebi i na kojim osnovama svoja uvrenja gradi ...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

...Каже наш геније академик Матија Бећковић да историју пишу побједници,али најгоре је кад нема ни историје ни побједника.

Има један веома поучан текст,па можда буде некоме и на корист од ових који данима дискутују на ову тему,која се претвара у један вербални личн,једно све више светогрђе од појединих,али даће Бог биће боље,надамо се.Доле у настваку је одличан текст.

Искуство нам савјетује да се треба бојати, да треба бити опрезан, да не треба вјеровати.

Искуство нас учи да не гријешимо, да не понављамо оно где су други већ страдали.

Свијету, међутим не могу помоћи они који су начисто са животом. Свијету не требају они који су остали без заблуда и снова. Они којима је све јасно, очигледно, познато и вјероватно.

Свијету помажу млади и неискусни, они који не верују ни у чије искуство. Они који не признају аргументе. Они који не верују да се историја понавља. Они који се не плаше да погреше. Они који су глуви за чињенице, слепи за очигледне ствари, пуни илузија, заблуда, снова, идеала, спремни за највеће подвиге и жртве.

Безнадежан случај не може бити херој. Човјек без наде и није прави човјек. Он је компромитовао све идеале и циљеве. Да су на свијету само такви, живот би се зауставио.

Спас човјечанства је у томе што се људи радују без искуства и што у искуство не вјерују. Вјеровати у искуство значи бити очајник без иједног разлога за живот.

Животу су потребни они који би полудили када би све знали. Они који би се поубијали када би свега били свјесни.

Нико никоме није ништа доказао. Свако мора да пређе свој пут и потроши своју мјеру илузија. Нико не наставља ничију несрећу. Свако живи свој живот. Ничија старост није нечија младост. Ничије искуство није нечији закон!

Матија Бећковић – О међувремену

Свако истинско добро да будемо бољи људи и да у свему тражимо и извршавамо добру Вољу Божију,

Амни,Боже дај!

п.с.ево још једног генијалца Немања Кустурица :

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...