bosanac Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Не мора свако да зна да је то реченица из Библије. Али коришћење таквих реченица у оваквом дијалогу није пожељно. Свако ко не зна да је из Библије може погрешно да је протумачи. 138999 138999 138999 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Извињавам се на пост је отишао на погрешну тему, али није страшно, постављена је и тамо где треба... Енизе, како је испао пасуљ? А и дођеш нам рецепис за оно... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Поштовани господине звани bosanac, име и презиме нећу наводити као ни сву етиологију кобива мисије, а у вези дијалог са браћом муслиманима који стоји као заштитни знак Вашег "врло интригантног" идентитета. Уз дужно поштовање дивних муслимана које познајем са којима радим, који су ми комшије и који се налазе у свим сегментима нашег друштва на које ми Срби наилазимо наравно као и на све друге, цијела Ваша писанија састоји се у латентном исмијавању наше вјере, обичаја и томе слично. Ваше кобива дружење, а позадина иза тога је много већа и шира, напримјер кроз исмијавање српског пасуља којег ни у највећем лудилу ни једна муслиманка, па ни Ваша ханума нити ће јести, а камо ли кувати, јер зна се који су прави састојци за њега, који су за Вашу кухињу страни и недопустиви, јер Вам вјера не налаже, па даље да су наши Крстови нека плашљива средства за вампире, онда рекао Вам је и свештеник Иван да нигдје нисте осудили звјерско убијање човјека који је примио православље итд. Друго шта сам Вам хтјела рећи је то пошто се стално безглаво, безумно и врло лицемјерно трпате у реченице Светог Писма, морате знати да то није "Дневни аваз" нити "60 минута" и томе слично, дакле прије читања Светог Писма постоји молитва за отворење ума која се изговара и такође на крају да би код тог бића жељног Божије ријечи донијело резултате Божије благодати. Даље, видите и сами са Вашим ставовима се нико овдје не бави и не обраћа пажњу од озбиљних људи и теолога професионалаца, јер Ви сваким даном све више орете, па чак и дозивате Osmanliju, који је буквално шкартиран због разно-разних шрдачина и лапрдања, опростите на локализмима, али својствени су и ставовима дотичних. Уз дужно потовање и сву пажњу за Ваше дилетантске реченице није ми било лако спустити се на ниво нижеразредног писања, кратког ума и "клавирског" става, јер благо човјеку који нађе мудрост и човјеку који добије разборитост. Ми хришћани старамо се да имамо мир са свима и да чувамо ону светост коју нам је Господ усадио рођењем коју усавршавамо својим животима, али наше је и хришћански да укажемо на све оно и да бранимо своју вјеру истинским чињеницама, ријечима и дјелима Христа Бога Живога. То и ја и сваки од нас чини. Не заборавите да питате и све друге теологе овдје и Србе који истински воле своју вјеру, цркву, али и свога ближњег, нпр. ето Вас, који нас својим писањем и мржњом према Крсту и нашим свештенослужитељима итд. и томе сл. да ли ће Вам они рећи нешто друго што нисам ја рекла. Морате знати да Ваша лицемјерна радозналост може Вас одвести у многе вербалне конфликте које сваки дан све више тражите. Ово је заиста ад акта, пишите послије шта год хоћете и како хоћете, али знајте да неће бити докле хоћете. Ово није 1992. година да Србе качите на врбе, за Вас јесте наше стадо мало, али није и наша вјера. Срби су преживјели и Хитлера и Аустро-угарску и Турке и новокомпоновану војску, а преживјет ће и вас које је донио Саи-баба коме је једино у историји човјечанства летио гроб у зрак. То је оно лажно сви смо ми Босанци, јарани, али важи она увијек све је добро, само ми немој ништа српско. Него, што нам не кажеш ништа о величанставеном скупу у Какњу када је геније проф.др.Бесим Спахић чудо направио својим ставовима. Наравно, ћутиш о томе, јер ти се не свиђа, ти имаш другу идеологију као што постоје и прелешћени активисти и одпадници и у нашој вјери, који се трпају испред Бога. Премали је ово простор за преобразованог човјека да се бави вјечитим бунтовницима, послао си ми на приватну поруку како ме селамиш, а ја теби и овој теми која је требала да са тобом као учесником донесе теолошке разлике у догматима и истинама наше вјере коју је теолог Цвеле поставио, а не да ти оргијаш са злим очима по хришћанским вриједностима што си и радио и радиш. "Ко нема тла под собом, тај нема ни Бога". Увијек за Крст Часни и Слободу Славну. Амин, Боже дај! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Извињавам се на пост је отишао на погрешну тему, али није страшно, постављена је и тамо где треба... Енизе, како је испао пасуљ? А и дођеш нам рецепис за оно... Danas smo imali jedan specijalitet. Morat ću razočarati ovu "dobricu" angelusa: Moja žena koja je srbijanskih korijena te pozdravlja i kaže ti da gluposti ne provaljuješ. Iskreno pročitao sam svojoj hanumi ovo što je Angelus napisala i kaže ti uz dužno poštovanje da si jako neiskrena i nedobronamjerna u svojim pisanjima. Takođe ti kaže da ti je bezveze što širiš nemir među članovima foruma. Na tvoju žalost jeli smo danas srbijanski pasulj. Odličan je i vjerovala ili ne bolji je od bosanskog. Malo više crnog luka i malo bijelog čudo čini. Ubacio sam ljuti fafaron i to mu daje poseban šmek. Anti Palmo, zahvaljujemo ti na receptu i pravi je specijalitet ovaj način spremanja pasulja. Međutim u pisanjima naše "dobice " angelusa se može vidjeti šta znaći slijepo mrziti nekoga. Kada te mrzim neću ni tvoju hranu jesti. Ovakvu nam poruku naša dobrica šalje. Morat ću te razočarati Aneluščiću ovoga foruma: Mi ne mrzimo nikoga a najbolji dokaz da vas ja lično ne mrzim je onaj restoran u Derventi u kojem redovno kada idem ka Mađarskoj jedem puru sa kačamakom spremljenu na srpski način. A Angeluščiću od salata mi je najdraže ono što punica moga šure iz Pančeva napravi a to su paprike punjene sirom. Toliko mi je to drago da to ne jedem kao salatu nego kao glavno jelo. Angeluščiću: OLADI BONA I SVOJU MRŽNJU I OSJEČAJ ODVRATNOSTI KOJU IMAŠ PREMA NAMA MUSLIMANIMA NE PRIPISUJ DRUGIMA. PROVIDNO JE TO. BEZ OBZIRA ŠTO TI NAS MRZIŠ IPAK MI VOLIMO SRPSKI PASULJ. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Rodjendanski postovi su na temi o rodjendanima... https://www.pouke.org/forum/topic/3063-happy-%D1%82%D0%B8-birthday/page__st__60 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2012 Поштовани господине звани bosanac, име и презиме нећу наводити као ни сву етиологију кобива мисије, а у вези дијалог са браћом муслиманима који стоји као заштитни знак Вашег "врло интригантног" идентитета. Uvažena o kojem vi poštovanju govorite? Vi svojim pisanje otrov stavljate u kolač kojeg nam u zlatnom posuđu servirate. Ako vi moj identitet nazivate intrigantnim zato što pišem ono što mislim onda ja ovo Vaše pisanje nazivam degutantnim za čitanje i prožetim vašom istinskom željom da o muslimanima čitate u knjigama u kojima mi danas čitamo o dinosaurusima. Уз дужно поштовање дивних муслимана које познајем са којима радим, који су ми комшије и који се налазе у свим сегментима нашег друштва на које ми Срби наилазимо наравно као и на све друге, цијела Ваша писанија састоји се у латентном исмијавању наше вјере, обичаја и томе слично. Vi se latentno podrugujute sa nama, vaša morbidnost i sarkastičnost kao i neprimjerenost je isuviše nego očigledna. Podmuklost vaša se vidi i u tome što ne otkrivate ni ime i prezime a na pp intrigantno prijetite meni raspitujuči se i o broju veša kojeg nosim. Gospođo ukoliko želite ozbiljnost u razgovoru nemojte se ponašati kao podvojena ličnost.Čas ste on, čas starica, prosječna gospođa a u biti se u vama krije jedna nastranost u mržnji koju nosite prema svemu što je nesrpsko. Vi u jednom postu poštujete muslimane u drugom bi zatrli sve što je tursko a u trećem glumite intelektualku. Nemojte neprimjereno je to (ne Vama, jer to vam može u obraz leći ) ovom sajtu koji je ipak ogledalo vaše vjere (ne Vaše) Ваше кобива дружење, а позадина иза тога је много већа и шира, напримјер кроз исмијавање српског пасуља којег ни у највећем лудилу ни једна муслиманка, па ни Ваша ханума нити ће јести, а камо ли кувати, јер зна се који су прави састојци за њега, који су за Вашу кухињу страни и недопустиви, јер Вам вјера не налаже, па даље да су наши Крстови нека плашљива средства за вампире, онда рекао Вам је и свештеник Иван да нигдје нисте осудили звјерско убијање човјека који је примио православље итд. Kada sam tražio recept tražio sam da je bez dodataka onoga što mi ne jedemo i ljudi su poslali.(Ovdje Vama smeta normalna komunikacija jednog hodže sa srbima.To je u našoj percepciji međureligijskih odnosa normalno dok nisam siguran da je to i u Vašoj.) Očigledno vi niste dobro shvatili ono što sam ja napisao. Ali šta vam ja mogu. Ovamo se šicate nekim izrazima i mislite da ćete njima nešto posebno reči ali ne razumijete jezik običnih ljudi. Jadno i ogavno nema šta. Друго шта сам Вам хтјела рећи је то пошто се стално безглаво, безумно и врло лицемјерно трпате у реченице Светог Писма, морате знати да то није "Дневни аваз" нити "60 минута" и томе слично, дакле прије читања Светог Писма постоји молитва за отворење ума која се изговара и такође на крају да би код тог бића жељног Божије ријечи донијело резултате Божије благодати. Даље, видите и сами са Вашим ставовима се нико овдје не бави и не обраћа пажњу од озбиљних људи и теолога професионалаца, јер Ви сваким даном све више орете, па чак и дозивате Osmanliju, који је буквално шкартиран због разно-разних шрдачина и лапрдања, опростите на локализмима, али својствени су и ставовима дотичних. Уз дужно потовање и сву пажњу за Ваше дилетантске реченице није ми било лако спустити се на ниво нижеразредног писања, кратког ума и "клавирског" става, јер благо човјеку који нађе мудрост и човјеку који добије разборитост. Ми хришћани старамо се да имамо мир са свима и да чувамо ону светост коју нам је Господ усадио рођењем коју усавршавамо својим животима, али наше је и хришћански да укажемо на све оно и да бранимо своју вјеру истинским чињеницама, ријечима и дјелима Христа Бога Живога. То и ја и сваки од нас чини. Moj stav o vašim svetim knjigama ovdje je jasan. To je jasno svakom od vaših teologa i tu se nema šta dodati niti oduzeti. Ja ne želim da ulazim u rasprave u temama koje neće davati rezultate koje želim. Moja želja je zbližavanje a ne udaljavanje. Međutim ja po vama licemjreno pišem i iznosim stavove! Da svakoga će ljudi poput vas etiketirati raznim nazivima ukoliko se ne budu slagali sa onim što vi želite. A što se tiče krstova koje gradite na posjedima koje smatrate da su vaši, to me podsječa na ono u divljini kada životinja obilježi svoju teritoriju. Time postižete samo da ljudi povečavaju svoj prezir prema vama. Ne vi ste tu ok?Dok musliman koji nosi bradu i žena koja nosi hidžab odmah su vam pali za oko.I ne odgovoriste vi meni da li vama smeta brada četnika sa Romanije i da li vi se zgrožavate onoga što su četnici uradili u Srebrenici Omarskoj Keratermu Manjači...? Не заборавите да питате и све друге теологе овдје и Србе који истински воле своју вјеру, цркву, али и свога ближњег, нпр. ето Вас, који нас својим писањем и мржњом према Крсту и нашим свештенослужитељима итд. и томе сл. да ли ће Вам они рећи нешто друго што нисам ја рекла. Морате знати да Ваша лицемјерна радозналост може Вас одвести у многе вербалне конфликте које сваки дан све више тражите. Ово је заиста ад акта, пишите послије шта год хоћете и како хоћете, али знајте да неће бити докле хоћете. Očigledno bi vi volili da vam ja ispunjavam vaše želje. Ово није 1992. година да Србе качите на врбе, за Вас јесте наше стадо мало, али није и наша вјера. Срби су преживјели и Хитлера и Аустро-угарску и Турке и новокомпоновану војску, а преживјет ће и вас које је донио Саи-баба коме је једино у историји човјечанства летио гроб у зрак. То је оно лажно сви смо ми Босанци, јарани, али важи она увијек све је добро, само ми немој ништа српско. Него, што нам не кажеш ништа о величанставеном скупу у Какњу када је геније проф.др.Бесим Спахић чудо направио својим ставовима. Наравно, ћутиш о томе, јер ти се не свиђа, ти имаш другу идеологију као што постоје и прелешћени активисти и одпадници и у нашој вјери, који се трпају испред Бога. Премали је ово простор за преобразованог човјека да се бави вјечитим бунтовницима, послао си ми на приватну поруку како ме селамиш, а ја теби и овој теми која је требала да са тобом као учесником донесе теолошке разлике у догматима и истинама наше вјере коју је теолог Цвеле поставио, а не да ти оргијаш са злим очима по хришћанским вриједностима што си и радио и радиш. "Ко нема тла под собом, тај нема ни Бога". Увијек за Крст Часни и Слободу Славну. Амин, Боже дај! Da, vi jeste možda preobrazovani i preinteligentni ali vaša inteligencija ide u pravcu kojim je išao i Šešelj, Milošević i ostala elita koja se sunča u Hagu.S toga pazite da i vi negdje ne budete gledali slobodu iza rešetaka. Obzirom da ste osoba čije stavove vredi komentarisati ja i dalje stojim iza stava da će vama moj brat Osmanlija kada mu istekne ban odgovoriti na vama odgovoarajučem nivou. A manite se šuplje priče i krsta u kojeg se kunete. Isus je bio personifikacija ljubavi a vi ste personifikacija zla i mržnje. S toga zamolio bih vas da me u dijalogu zaobilazite 301 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Šešelj, Milošević i ostala elita koja se sunča u Hagu Dok se naša elita sunča u Hagu, tvoja elita koja je Srbe vješala na vrbe, se slobodno šeta. Ali na Božijem sudu sustići će ih pravda kojoj su ovdje umakli. Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 a vi ste personifikacija zla i mržnje Šta god protiv islama progovori hrišćanin to je zlo a muslimansko pljuvanje po hrišćanstvu je istiniti dokaz ljubavi... Ma kako da ne. Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ovde ćemo da stanemo... Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ovde ćemo da stanemo... Slažem se. Ovo više prelazi sve granice. Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ovde ćemo da stanemo... Крајње је време :nene: БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Какви сте то људи, таман да дођем до рецепта за локум и кувану бамију и ви решисте да станете... цццц.... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Vidiš to njegovo mi mišljenje ništa ne znači.Ja sada tebi mogu navoditi do sutra imena islamskih učenjaka koji govore da je hriščanstvo vjera koja je izmjenjena i da su upravo lažno preobraćeni jevreji u hriščanstvo izokrenuli tvoju vjeru. Ali isto tako tebi mišljenja islamskih učenjaka nisu važna. Nikolaj Velimirović je za mene autoritet kao što je za tebe ibn Kesir, ibn Hibban,Zemahšeri, Darekutni,.sujuti , Ahmedn ibn Hanbel, Muhammed ibn Idris ..... Опет је ислам секта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Опет је ислам секта. Tebi tvoja a meni moja vjera. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Благо глувима кад наиђу времена бучних. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука