Jump to content

Прекид трибине Жена у црном на ФПН

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Sofija_ рече

Na pravoslavnom forumu, ateista kroji kapu,provocira i sprda se...Juanito Claudov prijatelj pa mu smeta Auror jer ne dele iste stavove..ovo je redosled...

А ти би исто као Аурор волела да смо колонија ВБ да нас мало "цивилизују"?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

Наше је да се бранимо ( ... ) и да не дозволимо помахниталим људима да нам уређују живот.

Ето, све си рекао. Не треба да ми помахнитали људи уређују живот, зато држава да се не меша. :)

пре 4 минута, Војвода7 рече

Ти си један мали провокатор... :)

Мали? Мораћу више да се потрудим.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Lady Godiva рече

Hteo sam da kažem da bi njihov moralni nivo bio iznad moralnog nivoa ljudi koji trenutno vladaju Srbijom.

Sad kad razmislim, valjalo bi i forum da kolonizuju...

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Аурор рече

I ovo je mitologija. Populacija Indije se utrostručila od kada su oni došli.

Кад су Енглези дошли, направили су попис 1881. У ономе што су данас Индија и Пакистан укупно је било око 230 милиона људи. Кад је Индија стекла независност 1947, имала је око 350 милиона становника. Велики пораст популације почиње тек од стицања независности.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Sta bih ja volela, to sam napisala u jednom postu iznad. Ovde se sad radi o obracunavanju Clauda i Aurora, pratila sam i na drugim temama i zaista mi je mucno da se ovako ganjaju po svim temama, ko koga prvi provocira nek svi procene, a nisam za prijateljsku politiku, a vidi se jasno ko je kome prijatelj, ko se sa kim druzi i ko koga brani, minusirajuci ili aminovajuci, ko da smo jedni protiv drugih a ne da se okupimo i slozimo oko jedne stvari. Nikad se Srbi sloziti nece, zato smo proklet narod.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Аурор рече

Pa ovi su poštovali privatnu svojinu više nego bilo ko drugi :)

Više nego SNS, SPS, DS...  Loša analogija.

Moraćeš ipak da pročitaš neku knjigu i skapiraš šta su analogije i kako funkcionišu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Lady Godiva Ја гледам из хришћанског угла и говорим о нормалним људима. Нисам реако да је држава сама по себи (људи који је воде) беспрекорна. И тамо су често људи искривљених погледа.

Мој је закључак, читајући ову тему, да би требали што пре да се ослободимо разних идеологија, принципа и убеђења која постављамо изнад Христа. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Hteo sam da kažem da bi njihov moralni nivo bio iznad moralnog nivoa ljudi koji trenutno vladaju Srbijom.

Sad kad razmislim, valjalo bi i forum da kolonizuju...

Ај не лупај, мајке ти. Коме је колонијализам донео добро? Ево Авокадо је цивилизован човек са истанчаним укусом, нека мало он буде газда твог стана и пропише ти како ћеш да се понашаш. Биће ти боље кад ти га врати за нпр 100година, упс..

Чуј поштовали приватну својину, а окупирали читаву државу. Демократија, владавина права, суверенитет.. све тековине напредне нам западне цивилизације нема шта.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Sofija_ рече

Sta bih ja volela, to sam napisala u jednom postu iznad.

Па написала си да је Хуан опоменуо Аурора јер је френд с Калудом. Да си прочитала, опоменуо га је јер пише позитивно о колонијализму, а оно Хуан не воли геноцид више него ти слободу појединца. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, GeniusAtWork рече

Кад су Енглези дошли, направили су попис. У ономе што су данас Индија и Пакистан укупно је било око 230 милиона људи. Кад је Индија стекла независност 1947, имала је око 350 милиона становника. Велики пораст популације почиње тек од стицања независности.

Izgleda da "kad su Englezi došli" računaš British Raj (1858-1947). Pre toga je subkontinent držala East India Company (preko 100 godina).

The population of the territory that became the British Raj was 100 million by 1600 and remained nearly stationary until the 19th century. The population of the Raj reached 255 million according to the first census taken in 1881 of India.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/British_Raj

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

@Lady Godiva Ја гледам из хришћанског угла и говорим о нормалним људима. Нисам реако да је држава сама по себи (људи који је воде) беспрекорна. И тамо су често људи искривљених погледа.

Мој је закључак, читајући ову тему, да би требали што пре да се ослободимо разних идеологија, принципа и убеђења која постављамо изнад Христа. 

Христос нам је дао слободу избора, иако нам није све на корист. Тако ја посматрам ствари из хришћанског угла. :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Аурор рече

The population of the territory that became the British Raj was 100 million by 1600 and remained nearly stationary until the 19th century. The population of the Raj reached 255 million according to the first census taken in 1881 of India.

Onda ide ovako, dakle populacija se više nego utrostručila:

20180513_163622.thumb.jpg.26a3f9ee2ce7edb3099ae8e9d0118085.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Христос нам је дао слободу избора, иако нам није све на корист. Тако ја посматрам ствари из хришћанског угла. :)

Тако је. Зато треба одбацити ствари које нам нису на корист.

И сама та реченица лепо каже да имамо дар слободе да бирамо између добра и зла. Добро тј Бог је суштина а не могућност избора која је дар и исказ поштовања које Бог указује човеку. Дар треба лепо употребити. И када је неко злоупотребљава тако што ће да трује дурге морамо реаговати. У зависности од степена злопупотребе применићемо реакцију.

Сад стварно идем. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Па написала си да је Хуан опоменуо Аурора јер је френд с Калудом. Да си прочитала, опоменуо га је јер пише позитивно о колонијализму, а оно Хуан не воли геноцид више него ти слободу појединца. 

nije taj komentar, no nebitno je vise, nema potrebe da branis Juana,ako sam nesto pogresila, moze i on sam to da mi kaze, po meni je Claud veci provokator nego Auror, ali mislim da su neke druge stvari u pitanju..

kolonizacija i robovlasnistvo nije dobro, ali mi se cini da nije zabranjeno pisati o tome, ima li to u pravilniku? Meni je gore ovo americko i EU ropstvo koje vlada Srbijom, isto mu dodje, izvrseni su mnogi genocidi nad srpskom decom i srpskim narodom od 100god. unazad pa do danasnjeg dana, zao mi je svih napacenih naroda ali mi je najzalije mog naroda

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...