Jump to content

Living in Serbia is Better than Living in USA?? (Strani youtuberi u Srbiji)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ima jos jedna jako cudna stvar. Kad sam odlazila iz Srbije, jedan od emotivnih razloga odlaska mi je bila dosada. Mozda zvuci iznenadjujuce ali meni je u Srbiji, naricito u to vreme pred odlazak bilo nenormalno dosadno.

Ovde sam nekako vise usamljena, imam manje drugara (u Srbiji sam ih imala bas gomilu jer sam mnogo volela da se druzim) a opet mi je mnogo zanimljivije nego u Srbiji. To ne mogu da skapiram nikako. Mozda zato sto sa porodicom dolazi jedan novi stil zivota, nemam pojma. Bas me zanima kako cu sada videti Srbiju kada dodjem i hocu li cuti nesto novo ili ce opet biti “jedno te isto te jedno te isto”...

Подели на овим сајтовима

Мени је овде супер :))) 

Шалим се, али вероватно зато што имам перспективу три града у исто време, капирам преднсоти и мане три места у исто време. И онда чујем људе како кукају на сва та три места, из различитих перспектива. 

Ваљда је до човека, не знам. Кад је задовољан и испуњен, лепо му је свуда. Ако негде имаш здраву и стабилну породицу, добар посао и цене те, биће ти лепо, макар био у некој најгорој забити. Ако то немаш, онда одеш тамо где тога има, и то је то.

Све остало - чист ваздух, политички систем, људи, шуме и паркови, сређене/несређене улице... Све ти после тога дође споредно ако нађеш место где ти сам можеш да будеш задовољан. Јер као што је лако да нађеш врлине где год да си, врло лако нађеш и мане.

А онда тамо где ти је лепо радиш сваког дана колико је до тебе да ти буде још лепше, онолико колико је до тебе. Па ако вас има довољно који радите то исто, временом видиш како се ствари полако мењају. И онда ти још лепше.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Je li @Grizzly Adams, je l su ti puštali Prokleta je Amerika kad si se odselio, pa dođeš ovde na odmor? Ako jesu, mora da je iritantno :smeh1:?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Не мислимо. Зато што смо тамо окружени непријатним стварима и навикли смо на њих, не примећујемо их.

Кад сваки дан пролазиш том ружном улицом више и не примећујеш да је ружна.

Кад сваки дан удишеш свашта тамо, више не примећујеш шта удишеш.

Итд.

Prosto, nikad mi 'čisto, sređeno i udobno' nije značilo 'lepo i prijatno'. Prolazila sam raznim ulicama na raznim mestima i uvek su mi bile prijatnije one sa kaldrmom i starijom arhitekturom i gomilom ljudi koji su glasni napolju i smradom mokraće odnekud (urin je sterilan osim u slučaju infekcija urinarnog trakta, uzgred) nego one gde je sve čisto i sređeno kao u bolnici, a nigde života, i to sterilisano.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Je li @Grizzly Adams, je l su ti puštali Prokleta je Amerika kad si se odselio, pa dođeš ovde na odmor? Ako jesu, mora da je iritantno :smeh1:?

Нису, само пар пута сам и долазио. Нисам баш неки носталгичар...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, florenntina рече

Bas me zanima kako cu sada videti Srbiju kada dodjem

Čuvaj se :smeh1:

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--op7b0-PQ--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/terwgp62yz4jchfuentc.gif

terwgp62yz4jchfuentc.gif

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Prosto, nikad mi 'čisto, sređeno i udobno' nije značilo 'lepo i prijatno'. Prolazila sam raznim ulicama na raznim mestima i uvek su mi bile prijatnije one sa kaldrmom i starijom arhitekturom i gomilom ljudi koji su glasni napolju i smradom mokraće odnekud (urin je sterilan osim u slučaju infekcija urinarnog trakta, uzgred) nego one gde je sve čisto i sređeno kao u bolnici, a nigde života, i to sterilisano.

Ајде сад је и мокраћа лепа и здрава... :)

Нека фала.

Ја бре кад осетим тај смрад дође ми да задавим некога одма. На коју фору то може да буде лепо...

• Хахаха 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Нису, само пар пута сам и долазио. Нисам баш неки носталгичар...

Pih, niti ti traže pare, niti ti puštaju Šabana/Bobana. Kakvi su bre to ljudi? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Prolazila sam raznim ulicama na raznim mestima i uvek su mi bile prijatnije one sa kaldrmom i starijom arhitekturom i gomilom ljudi koji su glasni napolju i smradom mokraće odnekud

Тамо где смрди мокраћа обично смрди и још понешто, тако да...прескочио бих то ипак (вероватно и буквално :))))

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Ајде сад је и мокраћа лепа и здрава... :)

Нека фала.

Ја бре кад осетим тај смрад дође ми да задавим некога одма. На коју фору то може да буде лепо...

Pa nije, samo nije toliko opasna...

Nego, ima jedno zanimljivo istraživanje po kome postoji korelacija između veće gadljivosti i konzervativnijih stavova, ima li ti to smisla? :D

• Оплаках :)) 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

znate sta, kada se pravimo da govno ne postoji, onda se to zove kič (po Kunderi)-.

Kako si se dobro setila Kundere (koga inače apsolutno obožavam u svim manifestacijama)!

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

ovo sa mokraćom me sad vodi do onih antropološko teoloških tema...sakrili su sve, bolest, prljavštinu, smrt. sve je mladost, sve je lepota, miris i ostalo.

Zato Kalkuta rulz :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Pa nije, samo nije toliko opasna...

Nego, ima jedno zanimljivo istraživanje po kome postoji korelacija između veće gadljivosti i konzervativnijih stavova, ima li ti to smisla? :D

Не знам, али у мојој држави би ако ухватиш некога да пиша на улици имао право да га убијеш на лицу места.

И добио би орден за добро дело.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Не знам, али у мојој држави би ако ухватиш некога да пиша на улици имао право да га убијеш на лицу места.

И добио би орден за добро дело.

Znači, ima smisla ovo istraživanje? ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...