Jump to content

Свети Архијерејски Сабор 2018. године

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Sofija_ рече

Sto se tice vladike Grigorija, i u Trebinju je podelio narod, u vezi mnogo cega, sto nikako nije dobro, jer narod mora da se okupi,a ne da se rasteruje i deli.

Није он никога поделио. Ко има очи види да је Херцеговина нешто најбоље што имамо. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 24 минута, Владимир Вуксановић рече

Ovo je totalni poraz ep. Grigorija i njegovog klana. Ide po kazni u Nemačku - to je pravi razlog o kom govore ljudi sa lica mesta i jučerašnjeg haosa na Saboru. Zamalo je ostao bez eparhije.

Чуј, по казни у Немачку??? Па иде тамо где је много нашег народа који треба објединити. Велика жетва у центру догађања у Европи.

Неко кога шаљу у Америку или Нмеачку не шаљу по казни. То су центри западне цивилизације где треба утврђивати и ширити Цркву.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Владимир Вуксановић рече

Nemojte da ste smešni sa komentarima.

Ovo je totalni poraz ep. Grigorija i njegovog klana. Ide po kazni u Nemačku - to je pravi razlog o kom govore ljudi sa lica mesta i jučerašnjeg haosa na Saboru. Zamalo je ostao bez eparhije.

Bačka odnela totalnu pobedu na Saboru. Toliko.

Које су оптужбе против њега? Финансијске малверзације?

Суштински, ако је казна, онда значи да је могао да бира, или Црквени суд (одузимање епархије, рашчињавања), ил да прихвати понуђено. Било би ми јасно да је у питању компромитовани, геј владика, па да мора да игра како други свирају. Ал пошто је у питању угледни владика, ова дешавања ми нису јасна.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Није он никога поделио. Ко има очи види да је Херцеговина нешто најбоље што имамо. 

Ako si bio i ziveo u Trebinju(ja jesam jer mi je tamo dedovina) i upoznao narod i isao po crkvama i manastirima, znao bi o cemu pricam.

Hercegovina je teritorija gde zive Hercegovci, inace jedan jako ponosan i hrabar narod, sto nema nikakve veze sa vladikom. Narod se jeste vratio crkvi(i to u velikom broju hvala Bogu), ali ne zato

sto veruju u Grigorija nego u Hrista, jer su stradali mnogo i znaju da ih Bog sacuvao od svih neprijatelja. Grigorije je pastir, a ne ekonom, arhitekta itd i njegova zakletva je da duhovno sluzi Bogu i narodu, ali pravoslavnom a ne katolickom.Mnogo mu se zamera to, ali to je vec druga tema. Ne osudjujem nikog, samo svedocim ono sto znam i vidim,a znam mnogo toga.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ђорђе Р рече

Које су оптужбе против њега? Финансијске малверзације?

Ja ga ne optuzujem, meni je zao svakog naseg pastira koji padne u iskusenje(jer svi padamo i gresimo) ali znam da je mnogo podelio narod u Trebinju, pa izmedju ostalog i u vezi finansija.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Sofija_ рече

Ako si bio i ziveo u Trebinju(ja jesam jer mi je tamo dedovina) i upoznao narod i isao po crkvama i manastirima, znao bi o cemu pricam.

Hercegovina je teritorija gde zive Hercegovci, inace jedan jako ponosan i hrabar narod, sto nema nikakve veze sa vladikom. Narod se jeste vratio crkvi(i to u velikom broju hvala Bogu), ali ne zato

sto veruju u Grigorija nego u Hrista, jer su stradali mnogo i znaju da ih Bog sacuvao od svih neprijatelja. Grigorije je pastir, a ne ekonom, arhitekta itd i njegova zakletva je da duhovno sluzi Bogu i narodu, ali pravoslavnom a ne katolickom.Mnogo mu se zamera to, ali to je vec druga tema. Ne osudjujem nikog, samo svedocim ono sto znam i vidim,a znam mnogo toga.

Мислим да погрешно схваташ ситуацију. Не мислим да све што вл. Григорије каже јесте непогрешиво, али мислим да је човек на месту и један од најбољих владика наше Цркве.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Чуј, по казни у Немачку??? Па иде тамо где је много нашег народа који треба објединити. Велика жетва у центру догађања у Европи.

Неко кога шаљу у Америку или Нмеачку не шаљу по казни. То су центри западне цивилизације где треба утврђивати и ширити Цркву.

Ајд да не дам минус, да прокоментаришем колико си промашио. Изгледа да су и владику Николаја комунисти наградили што су га "послали" у Америку? Као и остале људе који су били означени као противници режима?

Да не кажем да изгледа да човек не зна немачки, матерњи језик државе где "треба да утврђује и шири Цркву".

Он је избеглица, као и остали што су отишли трбухом за крухом у добровољно или наметнуто изгнаништво.

Ајд да је почетник, да нема владичанског стажа, па да прихвати, у смислу, дај шта било. Ил да је родом одатле, као што су неке наше владике.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

мислим да је човек на месту и један од најбољих владика наше Цркве.

Pa sad, koji su kriterijumi da bi neko bio na mestu? Pogotovo vladika, pastir i duhovni vodja naroda svog. Veliki je to teret ali su i velika iskusenja.Lako se padne.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Вилер Текс рече

Молим те немој ово да схватиш лично јер ћу ти на ово одговорити сасвим кратко и прилично директно. 

Немаш појма!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ђорђе Р рече

Ајд да не дам минус, да прокоментаришем колико си промашио. Изгледа да су и владику Николаја комунисти наградили што су га "послали" у Америку? Као и остале људе који су били означени као противници режима?

Да не кажем да изгледа да човек не зна немачки, матерњи језик државе где "треба да утврђује и шири Цркву".

Он је избеглица, као и остали што су отишли трбухом за крухом у добровољно или наметнуто изгнаништво.

Ајд да је почетник, да нема владичанског стажа, па да прихвати, у смислу, дај шта било. Ил да је родом одатле, као што су неке наше владике.

Мислим да не расуђујеш добро. Да не коментаришем даље од првог пасуса, рећи ћу само Сабор СПЦ није исто што и КПЈ.

Не могу да верујем шта сам прочитао. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Sofija_ рече

Ja ga ne optuzujem, meni je zao svakog naseg pastira koji padne u iskusenje(jer svi padamo i gresimo) ali znam da je mnogo podelio narod u Trebinju, pa izmedju ostalog i u vezi finansija.

Лепо рече Жичанин, ове оптужбе долазе из артемитске кухиње. Стварно ни из једног другог извора нисам чуо негативну реч о владици. Сви црквени херцеговци које сам упознао су поносни на њега. У црквама и манастирима исто тако.

Наравно, и противници цркве га не воле, управо зато што је народ вратио у цркве. Њима такође смета снага епархије, која је јака и материјално, и у људским ресурсима.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жичанин рече

То је општепозната прича из Артемитске кухиње. Нажалост, многи наседају на такве лажне информације.

Eto primera osudjivanja.

Nisu lazne onom ko je uzivo video i cuo, a jos ne nosim dioptriju i imam odlican sluh, Bogu hvala.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ђорђе Р рече

Стварно ни из једног другог извора нисам чуо негативну реч о владици. Сви црквени херцеговци које сам упознао су поносни на њега. У црквама и манастирима исто тако.

Koliko si Hercegovaca upoznao? Da li si bio i ziveo u Trebinju?

Подели на овим сајтовима

Navodno se radi o nekim tobožnjim malverzacijama i potrebi da neka komisija Sinoda dođe i rovari po Hercegovini. Bački je dobio na stranu patrijarha, jerbo je ovaj jako slab na pare.
U pozadini je veliki rat Novog Sada i Trebinja, kao i okršaji među teolozima.

U Trebinju su šokirani dešavanjima, kao grom iz vedra neba.

Sinoć je bio haos na profilu sveštenika Zorana Đurovića, iz Bačke su pustili jednog prebega i kukavicu, tipa štp je prodao kohones za večeru, na o. Zorana, mislim na Blagoja Pantelića koji je promenio stranu, tj. preleteo što voli narod da kaže. Teške reči su pale.

Inače, ja mislim da je ep. Grigorije među našim najboljim vladikama, zato mi je ovo šokantno!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...