obi-wan Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 57 минута, о.Бане рече који би у нашој епархији допринели некој врсти једнообразности свештеника Potpuno pogresan pristup, sto se mene tice. Iskustvo Crkve dugacko 2 milenijuma pokazalo je nedvosmisleno da svaka nepotrebna uniformisanost vodi u dekadenciju i propadanje samog duhovnog zivota. A ovo bi bila sasvim nepotrebna uniformisanost. Crkva nije kasarna, niti ce ikad da bude, `fala velikome Bogu. E sad, ako cemo o tome da nije lose kao cist biznis, i da moze da napuni kasu - to jeste tacno. Вилер Текс, Bernard, Vladan :::. and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Бане Написано Март 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 1 минут, Лапис Лазули рече Ok ako je do ukusa, ja reko jakne su gresna odeca Нисам од таквих... Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 Aл ми на поукама свуда видимо неке "забране". Ко артемити екуменизам што виде свуда. Можда би требали да се замислимо над тиме. Шалим се, али у свакој шали по истине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 56 минута, о.Бане рече Ма не то... Свештеницима је ово првенствено намењено. Једва чекам да ово испричам свештеницима у среду а поготово јер долазе и сеоски свештеници да служе пређеосвећене. Ако већ нису чули мислим да ће коментари бити прва класа за књигу "Православни хумор"... obi-wan, Благовесник and Bernard је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Бане Написано Март 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 3 минута, Вилер Текс рече Што би рекли, договорите са сами. Мени је лично то потпуно не битно. Човек носи шта воли. Ех кад би могло било би екстра. Пробај да дођеш код појединих епископа а да ниси "чинообразно" обучен. Надрљанција одмах. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Бане Написано Март 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 5 минута, Vladan3 рече Једва чекам да ово испричам свештеницима у среду апоготово јер долазе и сеоски свештеници да служе пређеосвећене. Ако већ нису чули мислим да ће коментари бити прва класа за књигу "Православни хумор"... Видеће код Ненада у магацину,не брини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 1 hour ago, о.Бане рече Сложићете се да није баш пристојно и оку пријатно кад видите свештеника зими да преко мантије носи кожну јакну или избледелу црну Вијетнамку и сл. Takve stvari ni ne registrujem, a uostalom, zasto ne bi bilo pristojno ? To jest, definisi(te) "pristojno i prijatno oku". obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 1 hour ago, о.Бане рече Сложићете се да није баш пристојно и оку пријатно кад видите свештеника зими да преко мантије носи кожну јакну или избледелу црну Вијетнамку и сл. Necemo da se slozimo. Bar ja necu. U ovome navedenom nema apsolutno niceg ni loseg ni ruznog. Daleko od toga. Paradoksologija and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 23 минута, о.Бане рече Видеће код Ненада у магацину,не брини. Свака част за идеју и бизнис модел, а не сумњам и да ће се сви епархијски економи обрадовати новим артиклима. Али пре него што униформишемо свештенике ван служби ваљало би да разуниформишемо од одежди разне педофиле, лопове, дилере, симоните итд. Ово је на нивоу СПЦ што се мене тиче у најбуквалнијем смислу "село гори а баба се чешља"... Лидија Миленковић and Bernard је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 7 минута, obi-wan рече Necemo da se slozimo. Bar ja necu. U ovome navedenom nema apsolutno niceg ni loseg ni ruznog. Daleko od toga. Jedan od meni omiljenih šumadijskih sveštenika, koji je gotovo svu omladinu grada priveo Crkvi, nosio je izbledelu crnu vijetnamku i martinke uz mantiju. Sjajno je izgledao, ne da je to bilo najbitnije kod njega. Лидија Миленковић, Лапис Лазули, Bernard and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Бане Написано Март 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 1 минут, Vladan3 рече Свака част за идеју и бизнис модел, а не сумњам и да ће се сви епархијски економи обрадовати новим артиклима. Али пре него што униформишемо свештенике ван служби ваљало би да разуниформишемо од одежди разне педофиле, лопове, дилере, симоните итд. Ово је на нивоу СПЦ што се мене тиче у најбуквалнијем смислу "село гори а баба се чешља"... Нисмо се ми најбоље разумели или Ви баш не виђати често свештенике. Овде се не ради о униформисању свештеника ван службе(претпостављам да под службом подразумевате богослужења), већ да урадимо нешто што ће се производити у Србији а што ће свештеници моћи ако хоће себи да приуште. Свештеник је увек униформисан јер углавном је увек у мантији (нисам баш присталица тога). Ово нису производи који се носе мимо мантије,већ као други одевни предмет преко мантије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 2 минута, о.Бане рече ако хоће себи да приуште Naravno da hoce, kad ih episkop lepo zamoli... Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Бане Написано Март 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 6 минута, Paradoksologija рече Jedan od meni omiljenih šumadijskih sveštenika, koji je gotovo svu omladinu grada priveo Crkvi, nosio je izbledelu crnu vijetnamku i martinke uz mantiju. Sjajno je izgledao, ne da je to bilo najbitnije kod njega. И ја је носим али не кад сам у мантији. И кожну јакну и фармерке итд. Волео бих баш да такав стане испред владике Јована. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Бане Написано Март 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2018 Управо сада, obi-wan рече Naravno da hoce, kad ih episkop lepo zamoli... Па наравно,епископ увек лепо замоли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Март 5, 2018 Пријави Подели Написано Март 5, 2018 пре 1 минут, о.Бане рече Нисмо се ми најбоље разумели или Ви баш не виђати често свештенике. Ово нису производи који се носе мимо мантије,већ као други одевни предмет преко мантије. Виђам их стално, дружимо се скоро тридесет година. И немој да ми персираш иако сам можда старији, то се на форуму не ради, овде смо сви униформисани на пер ту Свеједно је да ли је само преко мантије иста је прича, а мали је корак да затим постане и уместо мантије по граду итд. Питање је само колико ће се идеја примити и какви ће бити економски показатељи а онда све после иде аутоматски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука