Jump to content

Брада у хришћанству

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Paradoksologija рече

To ima smisla - nikakvo sređivanje po ukusu trenutne kulture van higijene.

Ali tu baš postaje problematičan taj argument da je brada "ukras muškarca". 

Ono kako sam ja razumeo,sve je počelo iz praktičnih razloga iz kojih se rodi običaj za koji se traži dubok duhovni razlog.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Ono kako sam ja razumeo,sve je počelo iz praktičnih razloga iz kojih se rodi običaj za koji se traži dubok duhovni razlog.

To je često najbolje objašnjenje.

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Nebojš.a рече

Koliko sam puta čuo taj fazon. On obično svedoči o isključivosti i lošem humoru onih koji ga ispričaju. I o siromaštvu njihovih aspekata.

(mislim na pr. logike, i druge koji su na pozicijama sa kojih bi mogli i nešto pametno da kažu)

Напишеш ли икад неки незаједљиви коментар? Онако чисто да пробаш какав је осећај..

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Paradoksologija рече

To ima smisla - nikakvo sređivanje po ukusu trenutne kulture van higijene.

Мени нешто и нема смисла. Зашто би некоме показивао  да не бринеш за _____ (унети по жељи)? Ваљда особа до тог и таквог закључка о теби дође спонтано... ?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Мени нешто и нема смисла. Зашто би некоме показивао  да не бринеш за _____ (унети по жељи)? Ваљда особа до тог и таквог закључка о теби дође спонтано... ?

Pa nisam razumela da je zbog utiska ili pokazivanja. Kao što ni nesticanje novca nije valjda zbog utiska o monahu kao siromašnoj osobi.

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Lady Godiva рече

Напишеш ли икад неки незаједљиви коментар? Онако чисто да пробаш какав је осећај..

Zar nisu zajedljivi oni koji su tendenciozno osmislili taj i slične fazone, želeći da ponize sve što ne može da se podvuče pod njihovu jeftinu logiku, i isto toliko skupe životne nazore.

Šta kad mislim tako. Jedino da ne kažem šta mislim i da se foliram. Ako sam glup, dobro, glup sam, ali sam bar rekao šta mislim.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Nebojš.a рече

Zar nisu zajedljivi oni koji su osmislili taj i slične fazone, tendenciozno želeći da ponize sve što ne može da se podvuče pod njihovu jeftinu logiku, i isto toliko skupe životne nazore.

Глуп ти је фазон? Претпостављам да ти не би био глуп да га је Мурамаса написао.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Lady Godiva рече

Глуп ти је фазон? Претпостављам да ти не би био глуп да га је Мурамаса написао.

Trebalo bi da budem zaljubljen u njega da mi, i kad bi ga on ispričao, ne bi bio glup. A biti zaljubljen u njega znači, nažalost, biti zaljubljen u notornog blasfemičara. A biti zaljubljen u notornog blasfemičara je ispod najdonje moguće granice i ukusa i smisla.

Gle, ti još pamtiš to. Pa što te je to toliko ogorčilo. Malo sam te peckao, prvo što si Vladanu na onoliki trud oko štosa odgovorila jednom kratkom nipodaštavajućom rečenicom, drugo što se jesi često i očevidno, makar u tom periodu, razmenjivala postovima sa M. Nemam, naravno, ništa protiv toga, ali me je inspirisalo da te malo pecnem. I to je sve.

Da meni neko kaže tako za Aylu - bilo bi mi simpatično i smešno. Ne bi me ogorčilo. Jao, Nešo, ti stalno nešto sa Aylom, jao, jao... bilo bi mi i simpatično i smešno.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Paradoksologija рече

Pa nisam razumela da je zbog utiska ili pokazivanja.

Па шта још може да значи "знак да се не брину..."? Знак коме?

пре 17 минута, Paradoksologija рече

Kao što ni nesticanje novca nije valjda zbog utiska o monahu kao siromašnoj osobi.

Ти схваташ да физичке карактеристике нису исто што и завет? За који нико не би у суштини ни могао да зна када би видео неког монаха у "цивилу". Исто као што не би значило да монах који купује у продавници/пијаци није дао завет нестицања (или да крши исти). 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Неки тамо рече

Било би проблематично да је украс жене. Ја знам да неке старије жене пуштају бркове, али браду никад нећете досегнути. Џаба вам све приче о једнакости.

končita bi bez brade bila bzvz

Подели на овим сајтовима

добро, ево привукао си моју пажњу

пре 1 сат, Nebojš.a рече

Koliko sam puta čuo taj fazon.

колико пута?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...