Jump to content

Визионари предузетници и њихово пословање о трошку америчких пореских обвезника

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 66
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Какве везе има сад Немачка?

Ти си поменуо Кину и неки хипотетички сарказам - а реалност те демантује тотално. Сам си се наместио.

Ništa idemo onda svi u Kinu da se usrećimo u Bertz-ovoj fabrici lutaka da radimo za 17 centi po komadu, 13 sati, sedam dana u nedelji bez socijalnog kako bi američki potrošač uživao u vritualno niskoj ceni. Uspešno, svaka čast!

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, εργασία рече

Ništa idemo onda svi u Kinu da se usrećimo u Bertz-ovoj fabrici lutaka da radimo za 17 centi po komadu, 13 sati, sedam dana u nedelji bez socijalnog kako bi američki potrošač uživao u vritualno niskoj ceni. Uspešno, svaka čast!

Па и треба тамо та идеш, ту беду су твоји комунисти направили.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па и треба тамо та идеш, ту беду су твоји комунисти направили.

Ja koliko znam to su američke firme. confused1 Inače, radio sam u Samsungovoj fabrici, ovde nešto bliže u Slovačkoj, sve imaju samo nemaju adekvatne rukavice za midlere, pa radnicima na tim pozicijama krvave prsti, jer ako se kupi malo bolji kalitet propašće Tri zvezde, a sa njima i ceo svet. Pametnjakoviću...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, εργασία рече

Ja koliko znam to su američke firme. confused1 Inače, radio sam u Samsungovoj fabrici, ovde nešto bliže u Slovačkoj, sve imaju samo nemaju adekvatne rukavice za midlere, pa radnicima na tim pozicijama krvave prsti, jer ako se kupi malo bolji kalitet propašće Tri zvezde, a sa njima i ceo svet. Pametnjakoviću...

Ту је битно ко је направио такве катастрофалне услове у Кини и осталим комунистичким и пост-комунистичким казаматима да људи живе у највећој беди.

А то сте ви марксисти. Није ми јасно уопште како се усуђујете да нешто "критикујете"... Следбеници идеологије која је одговорна за покољ 100 милиона и крајњу беду милијарди људи.

Ви и само ви сте одговорни за стање у Кини. Те фирме су тамо поправиле људима живот који сте ви срозали на толико ниске гране да сад треба сто година да се то поправи. А ипак се поправља, управо захваљујући тим фабрикама.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Кад год нека страна компанија дође негде и експлоатише раднике, то је скоро у 100% случајева због домаћих менаџера. Нико не пије крв радницима као њихови земљаци који хоће да што пре напредују у хијерархији, газећи све редом. Тако је и овде са разним Јурама, Леонијима и сличним.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Grizzly Adams рече

Ту је битно ко је направио такве катастрофалне услове у Кини и осталим комунистичким и пост-комунистичким казаматима да људи живе у највећој беди.

А то сте ви марксисти. Није ми јасно уопште како се усуђујете да нешто "критикујете"... Следбеници идеологије која је одговорна за покољ 100 милиона и крајњу беду милијарди људи.

Ви и само ви сте одговорни за стање у Кини. Те фирме су тамо поправиле људима живот који сте ви срозали на толико ниске гране да сад треба сто година да се то поправи. А ипак се поправља, управо захваљујући тим фабрикама.

Ja koliko znam Kina je uživala u sreći carstva desetinama godina pre 1948. godine kada komunista nije bilo ni na vidiku. 

A te firme tako popravljaju stanje tih ljudi da u Foxconnu malo po malo pa neko izvrši samoubistvo. Ako su te firme toliko moćne, stvarno je bezobrazluk da nemju toliko para da barem malo olakšaju tim ljudima život i rad. I ne ponašaju se te firme tako samo u Kini, nego u bilo kojoj zemlji gde stignu, imala ta zemlja ili nemala komuniste u svojoj istoriji. 

Inače, super ti opravdanje, pošto su tu i tu komunisti napravili bedu, znaš nije problem onda što tu bedu očigledno neko zloupotrebljava, nego su krivi komunisti, pa pre njih, vojvode, pa pre njih Turci, pa pre njih amebe i tako dalje. Klasičan srpski provincijalni trip, pusti ti sad i ovde, daj da vidimo šta je bilo pre...

Dalje, u Velikoj Britaniji je bila velika beda u vreme izranjanja industrijskog kapitalizma u XIX veku, pa nikakvih komunista nije bilo u XVIII veku na tlu Engleske, kad gle ono dečji rad je bio svakodnevica i velike muke su morale da se ulože da se deca spasu od dirinčenja od 12 sati dnevno. Kapitalisti se nisu sami setili da je to nečuveno. Nemoj samo da pokrećemo priču o nerazvijenosti feudalizma, rad je kudikamo bio lakši nego u zagušljivim fabrikama i kudikamo lepši i raznovrsniji nego životarenje u zbijenosti radničkih kotedža. confused1

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

Кад год нека страна компанија дође негде и експлоатише раднике, то је скоро у 100% случајева због домаћих менаџера. Нико не пије крв радницима као њихови земљаци који хоће да што пре напредују у хијерархији, газећи све редом. Тако је и овде са разним Јурама, Леонијима и сличним.

Знам случај где су странци били задовољни нашим људима и хтели да им повећају плату за око 60%. Наши менаџери нису дали. 

Касније су им у месец дана сви чланови тог тима отишли у друге фирме, наравно за веће паре. Ови су само затворили тај таск. :)))

Само нека је што више злих капиталиста и већа конкуренција међу послодавцима. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, εργασία рече

Ja koliko znam Kina je uživala u sreći carstva desetinama godina pre 1948. godine kada komunista nije bilo ni na vidiku. 

A te firme tako popravljaju stanje tih ljudi da u Foxconnu malo po malo pa neko izvrši samoubistvo. Ako su te firme toliko moćne, stvarno je bezobrazluk da nemju toliko para da barem malo olakšaju tim ljudima život i rad. I ne ponašaju se te firme tako samo u Kini, nego u bilo kojoj zemlji gde stignu, imala ta zemlja ili nemala komuniste u svojoj istoriji. 

Inače, super ti opravdanje, pošto su tu i tu komunisti napravili bedu, znaš nije problem onda što tu bedu očigledno neko zloupotrebljava, nego su krivi komunisti, pa pre njih, vojvode, pa pre njih Turci, pa pre njih amebe i tako dalje. Klasičan srpski provincijalni trip, pusti ti sad i ovde, daj da vidimo šta je bilo pre...

Dalje, u Velikoj Britaniji je bila velika beda u vreme izranjanja industrijskog kapitalizma u XIX veku, pa nikakvih komunista nije bilo u XVIII veku na tlu Engleske, kad gle ono dečji rad je bio svakodnevica i velike muke su morale da se ulože da se deca spasu od dirinčenja od 12 sati dnevno. Kapitalisti se nisu sami setili da je to nečuveno. Nemoj samo da pokrećemo priču o nerazvijenosti feudalizma, rad je kudikamo bio lakši nego u zagušljivim fabrikama i kudikamo lepši i raznovrsniji nego životarenje u zbijenosti radničkih kotedža. confused1

Какве бесмислице...

Па што онда људи нису остајали на селу где им је живот био идила и деца нису морала да раде него долазили у градове и фабрике?

Зато што живот на селу не да је био тежак и да су деца морала да раде, него се још умирало од глади. За њих су услови у фабрици били бољи него услови на селу, па су зато и долазили. Јер природа овог света је оскудица и беда. Ништа осим воћа не расте на дрвећу. Све мора да се организује и направи. Људи после векова и миленијума живота у крајњој беди коначно направе нешто, крену да унапређују живот - и онда дођу "хумани" марксисти да све поруше и врате их у камено доба.

И кад неко поново на вашим рушевинама крене да расчишћава и гради вама је то "безобразлук!"... Како се усуђује! Сад се ви правите "хумани" према људима - којима сте ви одузели елементарно достојанство - а опет неко други треба да им "да више".

Па иди ти им дај више кад си тако добар. Али боли те д... Само солиш памет људима који нешто заиста раде и унапређују.

Класика.

Марксистичка.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па што онда људи нису остајали на селу где им је живот био идила и деца нису морала да раде него долазили у градове и фабрике?

Jesi čuo za proces enclousers u istoriji Velike Britanije? Da, da, odlazili su "spontano i srećno"...

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Зато што живот на селу не да је био тежак и да су деца морала да раде, него се још умирало од глади.

Velika Britanija je vrlo nepristupačno mesto za život sudeći po proizvodnim snagama u srednjem veku. Ipak, prostudiraj malo bolje njihovu istoriju, daleko od toga da su umirali od gladi. Umirali su od kuge i navale raznih bolesti. Postojali su periodi kada su velmože morale silom da ograničavaju potrošnju stanovništva kako bi dobili jeftine najamnike. Recimo zakon iz 1363. godine kojim se oderdilo da "kućne sluge, kako kod džentlmena tako i kod trgovaca i majstora..., imaju pravo samo na jedan obrok mesa ili ribe dnevno..., i moraju se u ostalim obrocima zadovoljiti mlijekom, maslacem, sirom i sličnom hranom".

Naravno niko ne tvrdi da je to sjajno ali postoji u evropocentričnoj istoriografiji da se modernizam veliča na račun prošlosti i da se ne kritički na ceo svet preslikava iskustvo srednjovekovne Evrope. O tome sam već nešto malo pisao na ovom forumu. Pogledaj malo pažljivije antropološka istraživanja mnogih afričkih plemena, živeli su prema onim merilima sasvim pristojno.

Naravno da je industrijski kapitalizam doneo veliki napredak zbog razvoja hemije i poljoprivredne tehnike ali je to išlo kroz krvavu praksu izgona kmetova sa njihovih vekovnih područja, barem kada je u pitanju iskustvo Velike Britanije. Na to treba dodati i sramotnu istoriju britanskog imperijalizma sa plantažama i rafinerijama šećera na kojima je radilo crnačko roblje širom ostrvskih arhipelaga Atlantika i raznoraznih mora. To spada u red opšte informisanosti, pa ne meoram dalje da navodim.

I mani više da flejmuješ samo zato što si administrator ovog foruma. Ni meni se ne sviđaju tvoji stavovi, ni ostalih libertarijanaca, ali se ponosim time što za ovih 327 poruka, nigde nisam vređao nikoga od vas. Ne postižeš ništa time.    

Подели на овим сајтовима

Наравно да "флејмујем" према људима који пропагирају идеологије заслужне за највећи геноцид у историји.

Немам намеру уопште да будем фин са вама. Не заслужујете.

Марксиста у XXI веку може да буде само неко ко је зао или глуп.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Наравно да "флејмујем" према људима који пропагирају идеологије заслужне за највећи геноцид у историји.

Немам намеру уопште да будем фин са вама. Не заслужујете.

Марксиста у XXI веку може да буде само неко ко је зао или глуп.

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...