Jump to content

Muškarci, da li biste prisustvovali na ženinom porođaju i zašto ne ? ( Dnevna anketa)

Оцени ову тему

Broken

Porođaj  

22 члановâ је гласало

1. 1. Poštovani članovi, da li biste prisustvovali porođaju žene ?

• Da ! Bih ! Sa njom i u pakao ako treba.
      13
    • Da, ali mislim da ona to ne bi htela.
      2
    • Da, prisustvovao bih porođaju ali ako je moguće neke druge žene.
      0
    • Ne bih. Mislim da bi mi to bio suviše veliki stres.
      0
    • Mislim...rešiće to ona sama.
      2
    • Šta ja znam ? Video sam sve. Ne znam šta novo mogu da vidim.
      0
    • Ženska voajerska opcija.
      5

Препоручена порука

пре 1 минут, Natasa. рече

Meni ne bi palo napamet to da pitam da nisu ova vremena moderna. Vidim muškarci prisustvuju, ja pitala u kom je on fazonu. Dobila sa jedno tradicionalno NE i to je bilo to. Toga nije bilo, pa svet postoji i dalje. Ok ako hoće, nije smak sveta ako neće, a ne znam ni šta bi radio tu.

Фала Богу да још постоје такви мушкарци и такве жене као вас двоје.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, gavrosaurus рече

Наше мајке, баке, прабабе рађале по седморо и нигде их нико није чуо како феминизирају, како се хвале, жале, уздижу се у небеса јер су (по)родиле.

Наши очеви, деке, прадеде, су десетинама километара ишли пешке до суседног места , коњима довлачили дрва за огрев из шуме, ралом орали, српом жели, у воденици млели жито за хлеб, па их нико није чуо како се хвале јер су обезбедили хлеб, дрва и остало што је потребно за егзистенцију, а данас многи од вас седе у канцеларијама и враћају се кући мртви од умора.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

A i pod anestezijom si, plus što nema PUSH, tako da pretpostavljam da nema on tu ni šta da radi. Više liči na operaciju nego na klasičan porođaj?

Nema nicega, malo straha od neizvesnosti ( jer sam prvo rodila u totalnoj anesteziji - to je bio kosmar koji cu preskociti da detaljisem ) lezis i cekas da to obave. Ne osecas nista, svestan si svega, cujes zveckanje instrumenta, anesteziolog i tehnicar razgovaraju sa tobom i prate te ... Laganica. Oporavak tece brze nakon epidurala, vec posle nekoliko sati te podizu na noge ... Inace se tretira kao operacija ( ovde ).

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

да преселимо тему "Да ли степоводљиви?" и овде :D

- Душо, ја бих заиста желела да ти будеш присутан при рођењу нашег детета

- Драга, ја тебе пуно волим, али мислим да не бих могао то да поднесем

- Алииии свим мојим другарицама мужеви су присуствовали порођају, зар ја да будем једина сама и бла, бла

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Лидија Миленковић рече

Наши очеви, деке, прадеде, су десетинама километара ишли пешке до суседног места , коњима довлачили дрва за огрев из шуме, ралом орали, српом жели, у воденици млели жито за хлеб, па их нико није чуо како се хвале јер су обезбедили хлеб, дрва и остало што је потребно за егзистенцију, а данас многи од вас седе у канцеларијама и враћају се кући мртви од умора.

Istina, i baš sam komentarisala to, i onda u pola rečenice stadoh... majke su krive, i ja sam jedna od njih.
Koliko puta sam rekla, neka odmara, on je sada s posla... sjedio je u kancelariji cio dan, ili ono - srećna sam majka, završio je fakultet, izabrao je istinu i skromnost, dobro je dijete, nije bahat i nije nesoj... i to mu je vrlina? Mi smo našu djecu poštedili svega, lišili ih svakog tereta, i sada slušamo kako su umorni kada dođu s posla. I treba da slušamo to, to je naša greška.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Лидија Миленковић рече

У каквој је то супротности са оним што сам написао?

Такође, и ви сте цитирали само онај део који се односио на жене, да ли је и то феминизам?

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, gavrosaurus рече

Наше мајке, баке, прабабе рађале по седморо и нигде их нико није чуо како феминизирају, како се хвале, жале, уздижу се у небеса јер су (по)родиле. И то у већој муци. При већем искушењу.

Rađale desetoro, troje nije preticalo ni porođaj, dvoje nije preteklo desetu godinu, smrt majke pri porođaju bila rutinska stvar... divne li prošlosti, da se vratimo? A ne bezveze kao danas, takve stvari su toliko retke da kad se dese (jednom u nikad) završe u novinama, pih... bezveze skroz.

Подели на овим сајтовима

Заиста, како видим... :)

Свака жена треба да реши са својим мужем, да ли се удала за кукавца или је тај оженио кукавицу.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Santi рече

Rađale desetoro, troje nije preticalo ni porođaj, dvoje nije preteklo desetu godinu, smrt majke pri porođaju bila rutinska stvar... divne li prošlosti, da se vratimo? A ne bezveze kao danas, takve stvari su toliko retke da kad se dese (jednom u nikad) završe u novinama, pih... bezveze skroz.

Ali za taj napredak je zaslužna medicina, ne prisustvo oca na porođaju.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Santi рече

Sad mislim da miješamo babe i žabe.
Žene nisu nekada imale uslova koje imaju sada, i dobro da smo napredovali. One su se nekad porađale u štalama i baštama, i dobro da su i pretekle, zajedno sa djecom i u tom procentu o kojem ti govoriš.
Isto ne mislim da bi smrtnost djece, ili porodilja bila manja, da su muževi bili uz njih kada su rađale. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Juanito рече

Фала Богу да још постоје такви мушкарци и такве жене као вас двоје.

Ma ceo Balkan je takav, prisustvo oca je sad novina i retkost.

Подели на овим сајтовима

Ayla, Nataša

Naravno da napredak u medicini i poboljšanje uslova nema veze sa muževima na porođaju.

Nego kad već pričamo o slavnim nam pretkinjama koje su se slavno porađale same bez ičije slavne pomoći (malo morgen skupi se 30 žena oko nje i krljaju je rakijom pa se ni ne seća ničega al ajd) glasa slavnog ne puštavši i ne žaleći se nikada nikome a kamoli slavnom mužu, da sagledamo celu slavnu sliku.  

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Снежана рече

- Алииии свим мојим другарицама мужеви су присуствовали порођају, зар ја да будем једина сама и бла, бла

Bjorn je bio na Ursulinom porođaju :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Santi рече

Ayla, Nataša

Naravno da napredak u medicini i poboljšanje uslova nema veze sa muževima na porođaju.

Nego kad već pričamo o slavnim nam pretkinjama koje su se slavno porađale same bez ičije slavne pomoći (malo morgen skupi se 30 žena oko nje i krljaju je rakijom pa se ni ne seća ničega al ajd) glasa slavnog ne puštavši i ne žaleći se nikada nikome a kamoli slavnom mužu, da sagledamo celu slavnu sliku.  

Skupi se 30 žena, a muževi se povuku. Slavnu sliku svi znamo, da su umirale, da su im umirala deca, da su pobacivale, od 10oro četvoro doživi starost...i za to im vala slava i milost, danas to žena ne bi psihički podnela. Ni ne treba i hvala Bogu na napretku medicine i tehnologije, ali šta su one morale da iznesu-dubok poklon.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...