Jump to content

Naseg svemoguceg Boga svi slusaju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Priča mi se opšte ne dopada.

Prvo zbog toga što se neko može povesti pričom i odmeravati upravo to što si i ti učinio, da je poenta priče glupi ateista i prosta žena kao pametni pobednik.

Kao u svakoj priči, različiti ljudi mogu da u njoj vide različite poente, pa i one koje autor nije imao u vidu kada je pisao... meni se čini da je autor ove ovo imao u vidu, a i više vernika je na ovoj temi istaklo baš ovu poentu...

Цитат

Bog je ovde samo uzrok, pokretač svega a delo je ostalo u dobrocintvu davaoca

Misliš na uzrok, kao prvi uzrok svega (tvorac Univerzuma) ili kao na direktan uzrok događaja koji su se odigrali u priči?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Djapa рече

Navodis sve moguce mogucnosti ismejavanja :)

Jok. Samo one suprotne sa tezom koju si izneo.

1 hour ago, Djapa рече

Znam ih mnogo, cim se desi nesto lose odmah krive Boga a inace ne veruju u njega i stalno hoce da dokazu kako ne postoji, imaju tu potrebu.

Čisto sumnjam...

1 hour ago, Djapa рече

E bas ima veze sa logikom jer upravo pomocu nje ja verujem da Bog postoji, zato sto je to meni ocigledno i nesto najlogicnije .

:dobro:

1 hour ago, Djapa рече

I zasto pricas u moje ime kao ne znam ni jednog ateistu, to nema veze sa logikom, jel me znas, jel se znamo? 

Pa verovatno se znamo, pošto si prethodno pričao o tome šta "svi ateisti rade"... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Jok. Samo one suprotne sa tezom koju si izneo.

Čisto sumnjam...

:dobro:

Pa verovatno se znamo, pošto si prethodno pričao o tome šta "svi ateisti rade"... :D

Ocekivao sam da kazes nesto ... ateisti takodje mnogo pricaju a nista ne kazu i bitnija im je igra reci od sustine....bar oni koje ja znam, eto da se ispravim posto ih ne poznajem bas SVE.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Djapa рече

Ocekivao sam da kazes nesto ... ateisti takodje mnogo pricaju a nista ne kazu i bitnija im je igra reci od sustine....bar oni koje ja znam, eto da se ispravim posto ih ne poznajem bas SVE.

Nekada je jednostavnije pustiti sagovornika da sam sebe blamira svojim predrasudama i neznanjem nego objašnjavati...

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Avocado рече

meni se čini da je autor ove ovo imao u vidu, a

Meni se ne čini.

пре 28 минута, Avocado рече

Misliš na uzrok, kao prvi uzrok svega (tvorac Univerzuma) ili kao na direktan uzrok događaja koji su se odigrali u priči?

Da, Bog je stvorio sve odjednom, momentum.

Buduci da poznaje svaki deo razvoja tvorevine od pocetka do kraja, zna u tom momentumu i svu istoriju tj.razvoj stvorenja u slobodi stvorenja, od početka do kraja.

Takodje naravno da poznaje i svoj direktan uticaj na odredjene dogadjaje.

Ono što ateista u prici negira, vernica svedoči.

Ali definitivno ostaje dobrocinstvo u svojoj suštini, čisto i ono je potpuno pripadajuce ateisti, iako je uzrok u direktnom uticaju Boga, jer Bozja volja je da i ptice nebeske imaju hranu a kamoli čovek, kao slovesno i uzvisenije stvorenje među stvorovima.

Ono što nije zajedničko ateisti i toj vernici, je pogled na to, od koga zapravo dolazi sva hrana, pri tom niti je on nju uvredio i ismejavao, jer je izrazio svoj dubinski pogled, niti je trazio da ona prihvati njegov pogled kao uslov za dobijanje hrane, tj.dobrocinstvs.

Niti je vernicki pogled, icim umanjio dobrociniteljsko delo,niti je zelja primaoca dobročinstva bila uslovljavanje pošiljaoca dobrocinizelja, da nužno prihvati njen pogled na svet.

Dobrocinstvo se u ovoj priči ne dovodi u pitanje, niti se uslovljava pogledom obeju strana, da ne bi sustinski to i ostalo i bilo i biće iskreno dobrocinstvo.

Ateista ne može biti glup, niti se može sumnjati u njegovo dobročinstvo.

Dobrocinstvo ostaje zauvek, to sto jeste jet ne uslovljava primaoca, pogledom na svet, niti primaoc uslovljava posiljaoca opet svojim pogledom na svet.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Nekada je jednostavnije pustiti sagovornika da sam sebe blamira svojim predrasudama i neznanjem nego objašnjavati...

vauu :aplauz: objasni mi da se ne blamiram vise... steta samo sto nijedna rec ne moze da promeni ono u sta sam se X puta licno uverio. Koliko IH samo ima ovde na ovom pravoslavnom forumu, dosli da kontriraju, to im je dusevna hrana.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Djapa рече

vauu :aplauz: objasni mi da se ne blamiram vise... steta samo sto nijedna rec ne moze da promeni ono u sta sam se X puta licno uverio.

:aplauz:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Djapa рече

to ti pricam 

Stvarno ne vidiš da si sam potvrdio sve što bih mogao da napišem o tvojim predrasudama?

Подели на овим сајтовима

@Avocado problem je u tome što ateisticki pogled na svet, kao i na dogadjaj u ovoj priči možemo razumeti svi. I ateisti i vernici, medjutim problem postaje složeniji, kada ateista ne razume rezon vernika.

Ako se zadržimo da gradimo logiku samo na onome o cemu razumemo svi, onda negiramo da logika postoji i u verskom pogledu na svet.

To sto neki pojedinci ne mogu da shvate rezonovanje vernika, ne znači da taj rezon nije istinit i da je u svom postojanju živ.

Dakle, ne mora svaki covek na planeti razumeti, rezon verojucih i kako oni grade logiku, zato sto misle da logika opšte ne postoji tada kada nije jasna u svom rezonovanju svima.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

@Avocado problem je u tome što ateisticki pogled na svet, kao i na dogadjaj u ovoj priči možemo razumeti svi. I ateisti i vernici, medjutim problem postaje složeniji, kada ateista ne razume rezon vernika.

Pa ja pokušavam da razumem rezone vernika... zato i postavljam određena pitanja... (inače različiti su rezoni različitih vernika, ne postoji jedan "rezon vernika")

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ako se zadržimo da gradimo logiku samo na onome o cemu razumemo svi, onda negiramo da logika postoji i u verskom pogledu na svet.

To sto neki pojedinci ne mogu da shvate rezonovanje vernika, ne znači da taj rezon nije istinit i da je u svom postojanju živ.

Dakle, ne mora svaki covek na planeti razumeti, rezon verojucih i kako oni grade logiku, zato sto misle da logika opšte ne postoji tada kada nije jasna u svom rezonovanju svima.

Ne postoji ateistička logika i teistička logika... postoji samo jedna logika, doduše sa različitim tipovima (klasična, formalna, modalna, itd) koji nemaju veze sa (a)teizmom...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Stvarno ne vidiš da si sam potvrdio sve što bih mogao da napišem o tvojim predrasudama?

Stvarno ne vidis da mi je nebitno to sto ti imas da napises i da je to sto nazivas predrasudama ono sto je za mene istina u koju sam se uverio. Igras igru recima, mnogo pricas a nista ne kazes, kao sto sam i rekao. Zato i nisam clan nekog tamo ateistickog foruma gde ce da mi prodaju glupe price i tetoviraju mozak vec ovog. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Pa ja pokušavam da razumem rezone vernika... zato i postavljam određena pitanja... (inače različiti su rezoni različitih vernika, ne postoji jedan "rezon vernika")

Ne postoji ateistička logika i teistička logika... postoji samo jedna logika, doduše sa različitim tipovima (klasična, formalna, modalna, itd) koji nemaju veze sa (a)teizmom...

Ocekivao sam takav odgovor.

Realno mislim da si koristio logiku da dodješ do zaključka ove priče.

Isto sam uradio i ja.

Zaključak nam se razlikuje, jedan od nas dvojice nije savrseno koristio logiku.

Dakle logika je jedna, ti tvrdis da si logički ti u pravu svojim zaključkom a ja tvrdim da sam ja u pravu.

Da je nisam u pravu, to sada može da mi dokaže, opet logički samo neko ko je pogledao i procitao pricu i sa poznavanjem vere i rezona koji vera opitno nudi, jer je vera i otkrivenje samoga Boga i poznavanje po tom otkrovenju Bozjeg bića i Božjeg delovanja.

To tebi nije dato još i tebi se logika zavrsava po tvom prijemu datosti.

Ako neko ne razume još matematiku, ne znaci da matemtika ne postoji.

Dakle, verujući treba meni da kaže da mi je logika loša, ona ista logika koju koristi i Avokado a ne neka druga nova logika, novo je samo u tome što ja gradim logiku sa više podataka od Abokada.

Dakle da li su moji podaci opitno tacni i kod drugih ili nisi, ako jesu, onda je i moj zakljucak, tacniji od tvog i ja sam koristio logiku jednu te istu za sve, savrsenije od tebe.

Dakle, šta smo sagradili sa jednom logikom, kako smo logikom gradili i sagradili zaključak.

Ti tvrdis da se gradjenje logikom zavrsava na tvojim podacima i znanju, te na tvojim opitima a pošto su oni jasni svima (podaci) onda ne mozes dalje koristiti logiku u izgradnji nekim drugim podacima koji po tebi ne postoje, nisu zivi i nisu opitni, te tu onda samim tim ni logika ne postoji.

Čime ti misliš da vermik gradi logikom zakljucak? Podacima koji nisu istiniti i ne postoje?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

Slazem se, mislio sam na građenje zakljucka logikom.

Jedino može biti da su moji podaci i saznanja neistiniti i da nisu u nekome drugome zivi i opitni.

Tada podaci ne postoje, te se logički nista ne moze sagraditi njima, samim tim je i logika, mrtva nepostojeća, jer sluzi za izgradnju.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...